sta je ovo jaranesupercali wrote:Ova nije losablack64 wrote:moze li ova
Ja bih recimo napravio zuto plavo crveni i u sredini u bijelom krugu ovaj grb

sta je ovo jaranesupercali wrote:Ova nije losablack64 wrote:moze li ova
Ja bih recimo napravio zuto plavo crveni i u sredini u bijelom krugu ovaj grb

sta se sve mora ispostovat ?supercali wrote:Heraldicki ne skroz "po pravilima" al da bi sve ispostovao moralo bi nesto ovako
Govorim sto se tice naroda ovdje i tih fora a kad bi ovako gledao mogla bi ova zastava bez grba proci al bi bili kao venecuela paa bi mogao samo ljiljan lijevo ili u sredini bez krugablack64 wrote:sta se sve mora ispostovat ?supercali wrote:Heraldicki ne skroz "po pravilima" al da bi sve ispostovao moralo bi nesto ovako
Odmah mi padnu na pamet IKEA ili FIS kada vidim te bojeblack64 wrote:pa sta fali plavo bijelo zuto ?

Tipicoti wrote:
Ovo, samo ovo !!!
General War wrote:Tipicoti wrote:
Ovo, samo ovo !!!![]()
Malo kruna previse sljasti, odabir boja dobar, mozda bi bolje bilo nekako iskombinovat tvrtkov stit i ubacit kosacin amblem nekako ih rasporedit po zastavi (ono Bosna i hercegovina fazon)

Ovo je isto lijepo, samo fale Sejdic i FinciDrugaGimnazija wrote:Ove sve trobojke su grozne.
Sto se tice grba, tu bi bar mogli biti malo vise kreativni. Meni se najvise svidja ova izvedba sa suptilnim elementima:
Plavo/bijelo/zuti dio iz grba Kotromanica i kruna s ljiljanima kraljevine Bosne.
Crveno/bijeli dio iz grba Kosaca koji predstavlja Hercegovinu.
Tri zvijezde koje predstavljaju narode.
Mislim da je u tome i elegancija ovog rjesenja. Tri naroda su uvrstena, ali se ne zna koja zvijezda je koji, tako da se svi tu mogu naci. Licno mi se ne svidjaju rjesenja koja sudaraju simbole svakog od naroda.Tipicoti wrote:Ovo je isto lijepo, samo fale Sejdic i FinciDrugaGimnazija wrote:Ove sve trobojke su grozne.
Sto se tice grba, tu bi bar mogli biti malo vise kreativni. Meni se najvise svidja ova izvedba sa suptilnim elementima:
Plavo/bijelo/zuti dio iz grba Kotromanica i kruna s ljiljanima kraljevine Bosne.
Crveno/bijeli dio iz grba Kosaca koji predstavlja Hercegovinu.
Tri zvijezde koje predstavljaju narode.