Nokti - zenske ruke

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Slice_of_life

#51 Re: Nokti - zenske ruke

Post by Slice_of_life »

[quote="Katcha_Vendy"]:lol: :lol: :lol:

Hehehhe uzas :) Hajd gljivice na prvoj su bolest vec,al ovo drugo :) Inace,ja sam jedna od onih frikusa koje prvo ruke primijete :)I uzas mi je na zenskoh vidjeti iskrzan lak i izgrizene nokte :) Iako sam po pitanju istih,sam svoj majstor i samo jednom sam bila na manikuri :D :D Al mi je jako vazno da su uredni,pa bili prirodni,pvc,french/no french ... :)
Slice_of_life

#52 Re: Nokti - zenske ruke

Post by Slice_of_life »

ja lakove razrjedjujem bezbojnim lakom. aceton unisti sjaj i pokvari lak u vecini slucajeva. samo bitno je da je bezbojni lak nov, dok je ono bas tecan.[/quote]

Ma ja,vec sam pokusavala :)Hvala ti,mozda pokusam s bezbojnim ako ne nadjem ove thinnere :) :)
lavorpunvode

#53 Re: Nokti - zenske ruke

Post by lavorpunvode »

:lol: :lol: :lol:

Hehehhe uzas :) Hajd gljivice na prvoj su bolest vec,al ovo drugo :) Inace,ja sam jedna od onih frikusa koje prvo ruke primijete :)I uzas mi je na zenskoh vidjeti iskrzan lak i izgrizene nokte :) Iako sam po pitanju istih,sam svoj majstor i samo jednom sam bila na manikuri :D :D Al mi je jako vazno da su uredni,pa bili prirodni,pvc,french/no french ... :)
nekima je to smijesno, ali ja se vecine ljudi iz proslosti, uglavnom, bolje sjecam po tome kakve su im bile ruke nego crte lica i sl.
ne znam zasto, to je prvo sto primjetim i sto stvarno volim kod ljudi. lijepe ruke :)
Slice_of_life

#54 Re: Nokti - zenske ruke

Post by Slice_of_life »

nekima je to smijesno, ali ja se vecine ljudi iz proslosti, uglavnom, bolje sjecam po tome kakve su im bile ruke nego crte lica i sl.
ne znam zasto, to je prvo sto primjetim i sto stvarno volim kod ljudi. lijepe ruke :)[/quote]

Couldn't agree more : :)
Krizzia

#55 Re: Nokti - zenske ruke

Post by Krizzia »

Slice_of_life wrote:ja lakove razrjedjujem bezbojnim lakom. aceton unisti sjaj i pokvari lak u vecini slucajeva. samo bitno je da je bezbojni lak nov, dok je ono bas tecan.
Ma ja,vec sam pokusavala :)Hvala ti,mozda pokusam s bezbojnim ako ne nadjem ove thinnere :) :)[/quote]
Meni je ovaj odlican, ima u CM-u.http://www.girlsinthecity.nl/wp-content ... hinner.jpg
Slice_of_life

#56 Re: Nokti - zenske ruke

Post by Slice_of_life »

Krizzia wrote:
Slice_of_life wrote:ja lakove razrjedjujem bezbojnim lakom. aceton unisti sjaj i pokvari lak u vecini slucajeva. samo bitno je da je bezbojni lak nov, dok je ono bas tecan.
Ma ja,vec sam pokusavala :)Hvala ti,mozda pokusam s bezbojnim ako ne nadjem ove thinnere :) :)
Meni je ovaj odlican, ima u CM-u.http://www.girlsinthecity.nl/wp-content ... hinner.jpg[/quote]

Skicnula sam ga nedavno u Mulleru,al su im proizvodi znatno skuplji nego kod nas i zaista mi bilo zao izdvojiti stotinjak i kusur kuna.A super ako ga ima kod nas.Planiram ubrzo u seher,pa cu svakako pohoditi CM i zbog ovog i gore navedenih.Lak koji hocu da razrijedim je OPI Start to Finish 3u1 i obzirom da super odradjuje svoje,zao mi je rizikovati acetonom.Btw taj lak sam kod nas platila po punoj cijeni nesto oko 22KM,a u Zagrebu je skoro 20eura :o
Lilyen

#57 Re: Nokti - zenske ruke

Post by Lilyen »

una_bo wrote:sad mi naumpade da napišem, da ja kad skinem lak, namažem nokte (natopim) sa kokosovim uljem, ili sokom od limuna. kako vi njegujete nokte (iako pretpostavljam da su vam ko i kod mene, non stop nalakirani)?
Kokos! Je l neko spomenuo kokos :-D
Gdje uzimaš to kokosovo ulje?
una_bo

#58 Re: Nokti - zenske ruke

Post by una_bo »

Malo pakovanje hladno presanog ulja u Bademu je 8 km. imas i u Mercatoru, neko indijsko, 3 put vece od ovog iz Badema, 12 km :) ja uzmem sad ovo vece, jer kokosovo ulje koristim za sve :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
andalib

#59 Re: Nokti - zenske ruke

Post by andalib »

oduvijek sam imala duge nokte, i obavljanje sitnih poslova po kuci nije predstavljalo nikakav problem, tj dok sam pomagala mami u njenom domacinstvu. da me ko tad pitao, zaklela bih se da nema niti ce biti ikad problema. :) a onda sam postala ja domacica no.1 i fakat mi smetaju! sitnice poput otvaranja velikog pakovanja ricotta sira mogu biti kosmar ako dopustim noktima da izrastu, jer poklopac mozes samo poduhvatiti noktima, pa ih izvaliti? :run: ih, jos kad vako nekad ogrebem malog :D, znam da mi je vakat skracivati.

svidjaju mi se vase slike, mada u principu ne volim ukrase po noktima. nekako ljepse djeluje na slikama ovako uvecano nego uzivo, kada ni ne mozes prepoznati sta ukras predstavlja. poznanica je jednom imala crne liskice po noktima, a ja sam mislila da su paukovi?! :mrgreen: cega se pak uzasavam, to su probuseni nokti s halkicama. o Boze ko to izmisli. :skoljka:

ali valjda svako ima svoj ukus. recimo, ja nosim tamne lakove 90 posto vremena (crna, crveno-crna, ljubicasto-crna), i mada je to sad prilicno normalno, ako ne i popularno, opet me pitaju, moze li ikakva druga osim crne. ne svidja mi se ni cojku mi u mene. :mrgreen:
lavorpunvode

#60 Re: Nokti - zenske ruke

Post by lavorpunvode »

andalib wrote:oduvijek sam imala duge nokte, i obavljanje sitnih poslova po kuci nije predstavljalo nikakav problem, tj dok sam pomagala mami u njenom domacinstvu. da me ko tad pitao, zaklela bih se da nema niti ce biti ikad problema. :) a onda sam postala ja domacica no.1 i fakat mi smetaju! sitnice poput otvaranja velikog pakovanja ricotta sira mogu biti kosmar ako dopustim noktima da izrastu, jer poklopac mozes samo poduhvatiti noktima, pa ih izvaliti? :run: ih, jos kad vako nekad ogrebem malog :D, znam da mi je vakat skracivati.

svidjaju mi se vase slike, mada u principu ne volim ukrase po noktima. nekako ljepse djeluje na slikama ovako uvecano nego uzivo, kada ni ne mozes prepoznati sta ukras predstavlja. poznanica je jednom imala crne liskice po noktima, a ja sam mislila da su paukovi?! :mrgreen: cega se pak uzasavam, to su probuseni nokti s halkicama. o Boze ko to izmisli. :skoljka:

ali valjda svako ima svoj ukus. recimo, ja nosim tamne lakove 90 posto vremena (crna, crveno-crna, ljubicasto-crna), i mada je to sad prilicno normalno, ako ne i popularno, opet me pitaju, moze li ikakva druga osim crne. ne svidja mi se ni cojku mi u mene. :mrgreen:
dobro, imati malo dijete, po meni, normalno podrazumijeva nemati nokte :) ali do tog jos nisam dosla :) (ako se boldirani dio odnosio na dijete :lol:)
una_bo

#61 Re: Nokti - zenske ruke

Post by una_bo »

ja sam 2 djece odgojila (ne svoje) i nikad nisam skratila nokte, niti sam ih ogrebala, niti su mi nokti predstavljali problem. ja otvaram sve živo i uopće se ne plašim da će mi se nokti slomiti ili pući, čim ih previše paziš, eto ti belaja :D
una_bo

#62 Re: Nokti - zenske ruke

Post by una_bo »

Svjeze nalakirani :D

Image

sheilak

#63 Re:

Post by sheilak »

una_bo wrote: Evo i moji nokti
Image

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
:thumbup:
Krizzia

#64 Re: Nokti - zenske ruke

Post by Krizzia »

una_bo wrote:Svjeze nalakirani :D

Image

Ovo je super, samo malo jos oko kozice sprediti ;)
Al opcenito, jako lijepe ruke i nokti ;)

Sent from my HTC Desire HD A9191
manekenka u penziji

#65 Re: Nokti - zenske ruke

Post by manekenka u penziji »

to oko kožice spadne s prvim pranjem suđa :D
andalib

#66 Re: Nokti - zenske ruke

Post by andalib »

lavorpunvode wrote:
andalib wrote:oduvijek sam imala duge nokte, i obavljanje sitnih poslova po kuci nije predstavljalo nikakav problem, tj dok sam pomagala mami u njenom domacinstvu. da me ko tad pitao, zaklela bih se da nema niti ce biti ikad problema. :) a onda sam postala ja domacica no.1 i fakat mi smetaju! sitnice poput otvaranja velikog pakovanja ricotta sira mogu biti kosmar ako dopustim noktima da izrastu, jer poklopac mozes samo poduhvatiti noktima, pa ih izvaliti? :run: ih, jos kad vako nekad ogrebem malog :D, znam da mi je vakat skracivati.

dobro, imati malo dijete, po meni, normalno podrazumijeva nemati nokte :) ali do tog jos nisam dosla :) (ako se boldirani dio odnosio na dijete :lol:)
Haha, znala sam da ce biti zafrkancije. Dete, dete, dabome da dete. :sax:
Irm@

#67 Re: Nokti - zenske ruke

Post by Irm@ »

evo taman da mi prodje vrijeme do kraja radnog vremena :D
sinoc nalakirani i validni do sljedeceg utorka :-D

Image
lavorpunvode

#68 Re: Nokti - zenske ruke

Post by lavorpunvode »

Irm@ wrote:evo taman da mi prodje vrijeme do kraja radnog vremena :D
blago tebi, meni traje 3 dana i kapak. doduse, mozda koristis kvalitetniji lak :)
Image
lavorpunvode

#69 Re: Nokti - zenske ruke

Post by lavorpunvode »

Image

gel ispod laka? :)
Irm@

#70 Re: Nokti - zenske ruke

Post by Irm@ »

lavorpunvode wrote:
Irm@ wrote:evo taman da mi prodje vrijeme do kraja radnog vremena :D
blago tebi, meni traje 3 dana i kapak. doduse, mozda koristis kvalitetniji lak :)

da, L'oreal i Maybelline samo i naravno preko svakog laka stavim bezbojni.. svi ostali su mi bezveze jer kratko traju a ja stvarno nemam vremena ni zelje da svaki treci dan lakiram nokte :D
Ljube

#71 Re: Nokti - zenske ruke

Post by Ljube »

Image
:D
lavorpunvode

#72 Re: Nokti - zenske ruke

Post by lavorpunvode »

lijepi :) samo mi se ne svidja rozi french na kaziprstu :D nekako je suvisan :D
Afanasi_94

#73 Re: Nokti - zenske ruke

Post by Afanasi_94 »

Image
una_bo

#74 Re: Nokti - zenske ruke

Post by una_bo »

lavorpunvode wrote:

Image

gel ispod laka? :)
Nemam ja gel, nisam to nikad stavljala.
Sto se tice nespretnog lakiranja, ja ovo s kozice skinem acetonom i stapicem za usi, a lakirala sam na poslu.

Lilyen

#75 Re: Nokti - zenske ruke

Post by Lilyen »

Ljube wrote:Image
:D
:thumbup: :thumbup: :-D
Post Reply