Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ja to vidim ovako...
Zadnje dvije godine je porastao enormno broj turista u Sarajevu tako da su ti profesionalni prosijaci samo došli "trbuhom za kruhom". Hvala Bogu da je SA postalo primamljiva turistička destinacija te da ljudi u svijetu polako Sarajevo ne prepoznaju samo po ratu, jadu i bijedi već i kao destinaciju za obilazak, razgledanje i upoznavanje grada kao i naroda. Problem leži u gradskoj i kantonalnoj vlasti koja tu priliku ne vidi i ne prepoznaje pa ne radi na stvarima koje su za turiste interesantne te na uklanjanju neželjenih stvari kao npr. prosijaci, psi lutalice, đeparoši...itd. Slažem se da se pod hitno nešto treba poduzeti u vezi prosijaka ali mislim da će to ići kilavo kao gotovo i sve ostalo.
Iz mog licnog iskustva, psi lutlice im ne smetaju, vidio sam neki dan, neka 2 prate neku curu i momka, cini mi se da su iz Svedske, a ona ih miluje sve vrijeme. Umiljati su oni, ali dobro, kako kome
Eh, prosjaci i oni sto prodaju markice su napadni, oni se turistima doslovno u facu unesu, ne daju im da miru razgledaju grad, da uzivaju u carima grada... To treba skloniti sa ulice vise.