kazem ti...u ratno doba samo se cekalo odobrenje Sarajeva da se zauzmu i Mostar i Banja Lukaantimobbing wrote:Kakvo bolan Sarajevo, Mostar i Banja Luka zar ne vidite da smo suočeni sa Patokratijom već 20 godina. Evo neko je otvorio temu ''Patokratija'' još davne 2007 godine http://www.klix.ba/forum/patokratija-t35890.html ali niko nije pisao.moon_walker_90 wrote:Jel nam ovo Sarajevo opet (po ko zna koji put) okrece ledja???samo napomena....samo se cekalo odobrenje Sarajeva za Mostar i Banja Luku...koje nikad nije doslo...tako da me nista ne cudi...a ako Bog da,ode ja odavde...i ako ikako mozete idite odavde....ovdje je djavo davno dosao po svoje...
Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!
- moon_walker_90
#51 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!
-
Itakoto
#52 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!
Daleko je ovo od treceg brato. Pusti price. Mostarci bi se udarali nogom u guzicu ako se ovo potpise.moon_walker_90 wrote:kazem ti...u ratno doba samo se cekalo odobrenje Sarajeva da se zauzmu i Mostar i Banja Lukaantimobbing wrote:Kakvo bolan Sarajevo, Mostar i Banja Luka zar ne vidite da smo suočeni sa Patokratijom već 20 godina. Evo neko je otvorio temu ''Patokratija'' još davne 2007 godine http://www.klix.ba/forum/patokratija-t35890.html ali niko nije pisao.moon_walker_90 wrote:Jel nam ovo Sarajevo opet (po ko zna koji put) okrece ledja???samo napomena....samo se cekalo odobrenje Sarajeva za Mostar i Banja Luku...koje nikad nije doslo...tako da me nista ne cudi...a ako Bog da,ode ja odavde...i ako ikako mozete idite odavde....ovdje je djavo davno dosao po svoje...
ali do toga nikada nije doslo...tako da me nista vise ne cudi...a uspostavom 3. entiteta nama konkretno bosnjacima bi bio isti scenarij kao bosnjacima u RS-u
a znamo svi kakvo je tamo stanje...ja znam samo da ovome nema kraja....ovo je stvarno uzas sta se dogadja i desava...
- JohnnyS
#53 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!
Treba ukinuti trojno predsjedništvo. Dapače, treba ukinuti ikakvu funkciju predsjednika. Ojačati Vijeće ministara i zdravo... Uvijek će se predsjednički izbori svesti na to da jedni zajebu druge, a po koju cijenu? Što je to ijedan član predsjedništva dobro uradio dosad? Čime je ijedan opravdao plaću? Kad može Velika Britanija bez predsjednika, može brate i Bosna i Hercegovina 
-
Krushna mrva
#54 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg Bosne"!
Nisi u pravu, kao sto sam naveo, podla igra je u pitanju. Osvrt na ovo sto navodis:Alfons Kauders wrote:netacno... komsic bi po ovom dobio preko 200000 glasova u drugoj jedinici i bio bi izabran kao prvi clan...Krushna mrva wrote: Tacno, jedino si ti poceo da shvacas ovdje!
Matematicki su fino uoblicili da ce uvijek "Hrvat" iz Hercegovine + srednja Bosna birati!
a onda bi iz prve jedinice isao neko ko... nije hrvat
Prvo, ostotak koji je Komsic dobio ce samo teoretski biti mogu ubuduce.
Drugo: Sarajevo, Tuzla su podrucja u kojima je Komsicev postotak bio veci nego u jedinici 1. u jedinici 1 je ionako manji medju "bosnjackim" glasovima
Trece: Postotak "Srba" koji ce realno odlucivati i o drugom clanu Predsjednistva u bilo kojoj situaciji kad se vaga rezultat, iako klackalice nikad nece ni biti kao sto sam naveo. Treba li da pricam kako ce se Krmak i svi njegovi ovom veseliti?
Prosto, vjerovatnoca koju su ovi gulanferi napravili je prakticno minorna, podlo i matematicki precizno napravljeno. Cak su to banditi i otvoreno izjavili
- moon_walker_90
#55 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!
Itakoto wrote: Daleko je ovo od treceg brato. Pusti price. Mostarci bi se udarali nogom u guzicu ako se ovo potpise.
Daj mi onda konkretan primjer....zasto je ovo meni dobro?
- JohnnyS
#56 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!
Čisto informativno, što ukoliko u "bošnjačkoj izbornoj jedinici" najviše glasova dobije "Alijin Hrvat" 
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#57 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!
Najveći neprijatelj Bošnjaka je neobrazovanost iz koje slijedi ovolika primitivnost ''šuti i trpi''. Da smo normalan narod kao što nismo, ne bi se jedan beskičmenjak Tihić ismijavao sa nama i prodavao za novac interese 2 miliona Bošnjaka.moon_walker_90 wrote:kazem ti...u ratno doba samo se cekalo odobrenje Sarajeva da se zauzmu i Mostar i Banja Lukaantimobbing wrote:Kakvo bolan Sarajevo, Mostar i Banja Luka zar ne vidite da smo suočeni sa Patokratijom već 20 godina. Evo neko je otvorio temu ''Patokratija'' još davne 2007 godine http://www.klix.ba/forum/patokratija-t35890.html ali niko nije pisao.moon_walker_90 wrote:Jel nam ovo Sarajevo opet (po ko zna koji put) okrece ledja???samo napomena....samo se cekalo odobrenje Sarajeva za Mostar i Banja Luku...koje nikad nije doslo...tako da me nista ne cudi...a ako Bog da,ode ja odavde...i ako ikako mozete idite odavde....ovdje je djavo davno dosao po svoje...
ali do toga nikada nije doslo...tako da me nista vise ne cudi...a uspostavom 3. entiteta nama konkretno bosnjacima bi bio isti scenarij kao bosnjacima u RS-u
a znamo svi kakvo je tamo stanje...ja znam samo da ovome nema kraja....ovo je stvarno uzas sta se dogadja i desava...
-
Biene Maya
#58 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!
Najbolje rjesenje je da se bira jedan predsjednik i tri zamjenika i to na cijeloj teritoriji. A onda svake godine rotacija. Tako bi bili svi zastupljeni i imali bi jednogodisnji mandat kao predsjednik drzave. A svi kandidati bi trebali biti na istoj listi, tako da bi svatko morao da bira jednog kandidata iz reda konstutivnih i jednog iz reda ostalih. I vuci i ovca na broju.....
-
Itakoto
#59 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!
Dobro je jer nema veze s 3. entitetom i sto bi konacno price i najave o "hrvatskom" entitetu prestale (Covic potpisaomoon_walker_90 wrote:Itakoto wrote: Daleko je ovo od treceg brato. Pusti price. Mostarci bi se udarali nogom u guzicu ako se ovo potpise.
Daj mi onda konkretan primjer....zasto je ovo meni dobro?samo napomena,nisam pripadnik nikakve stranke...sve mi se gade...i pozicija i opozicija...
-
mzungu
#60 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!
A pogadjajte ko ima najvise koristi od ovog dogovora???
Pitanje za milion? Il iza marku
Evo pomoc....tri slova u imenu stranke
Pitanje za milion? Il iza marku
Evo pomoc....tri slova u imenu stranke
-
ulciscorr
#61 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg Bosne"!
Da, ali pod uslovom da vecina Bosnjaka glasa za Komsica.area51 wrote:I ja mu to pokušavam objasniti ali mu se izgleda mora nacrtati.Alfons Kauders wrote:netacno... komsic bi po ovom dobio preko 200000 glasova u drugoj jedinici i bio bi izabran kao prvi clan...Krushna mrva wrote: Tacno, jedino si ti poceo da shvacas ovdje!
Matematicki su fino uoblicili da ce uvijek "Hrvat" iz Hercegovine + srednja Bosna birati!
@mrva
Probaj pročitati još jednom i ja sam
Hmmm... i wonder....
- travnik
#62 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!
U obje izborne jedinice B su većina. Ovim je lopov Čović ponovno promašio, a sa njim i država u cjelini jer je stanje totaln einferiornosti jednog naroda neodrživo. Uostalom vidimo i buđenje u RS-u. Doduše zakašnjelo. Oni što zagovaraju dominaciju bošnjačkog naroda nad hrvatskim, ili ako se to lijepo kaže: građanska opcija (nije govno, već se cuko pokakao), mogu otvoriti šampanjac.
-
mirage77
#63 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!
Neznam kako ljudi odmah ovo napadaju, a uopste nije lose. I po o ovome je moguce da npr. Bosnjaci iz te 2. izborne jedinice izaberu Hrvata Zeljka Komsica ili nekog is reda ostalih za clana Predsjednistva. Treba samo malo sracunati omjer stanovnistva u toj tzv. 2. izbornoj jedinici. Uvrstavanjem USK tu Bosnjaka ima oko 100 000 vise barem.
- Alfons Kauders
#64 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg Bosne"!
fulo si cijeli fudbalKrushna mrva wrote:Nisi u pravu, kao sto sam naveo, podla igra je u pitanju. Osvrt na ovo sto navodis:Alfons Kauders wrote:netacno... komsic bi po ovom dobio preko 200000 glasova u drugoj jedinici i bio bi izabran kao prvi clan...Krushna mrva wrote: Tacno, jedino si ti poceo da shvacas ovdje!
Prvo, ostotak koji je Komsic dobio ce samo teoretski biti mogu ubuduce.
Drugo: Sarajevo, Tuzla su podrucja u kojima je Komsicev postotak bio veci nego u jedinici 1. u jedinici 1 je ionako manji medju "bosnjackim" glasovima
Trece: Postotak "Srba" koji ce realno odlucivati i o drugom clanu Predsjednistva u bilo kojoj situaciji kad se vaga rezultat, iako klackalice nikad nece ni biti kao sto sam naveo. Treba li da pricam kako ce se Krmak i svi njegovi ovom veseliti?
Prosto, vjerovatnoca koju su ovi gulanferi napravili je prakticno minorna, podlo i matematicki precizno napravljeno. Cak su to banditi i otvoreno izjavili
vidi rezultate proslih izbora i skontaj ko bi nam sad sjedio u predsjednistvu s ovim postotcima... bez ikakvih manipulacija, odnosno uvodjenja bosanaca i ostalih u igru
-
Krushna mrva
#65 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!
Ne znas zato sto nisi shvatio da je to sto pricas po ovom rjesenju prakticno nemoguce. Borjana Kristo bi ti bila clan Predsjednistva da su bile ove izborne jedinice. Shvatas li to?mirage77 wrote:Neznam kako ljudi odmah ovo napadaju, a uopste nije lose. I po o ovome je moguce da npr. Bosnjaci iz te 2. izborne jedinice izaberu Hrvata Zeljka Komsica ili nekog is reda ostalih za clana Predsjednistva. Treba samo malo sracunati omjer stanovnistva u toj tzv. 2. izbornoj jedinici. Uvrstavanjem USK tu Bosnjaka ima oko 100 000 vise barem.
- Hercegoviina
#66 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!
kako nema?Paranoid wrote:Ako se bira "legalni i legitimni" predstavnik hrvatskog člana...onda rješenja nema.Hercegoviina wrote:Volio bi da mi stručnjaci koji ovdje na forumu daju komentare objasne kako bi oni rijeslili da se bira hrvatski clan predsjednistva.
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#67 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!
Kakvo bolan rješenje? Kao da tebe, mene ili bilo koga od ove Bošnjačke i Hrvatske fukare u dugovima psihopate bilo šta pitaju. Vidiš da ne hebu nikog dva posto. Tihić i Čović su tajkuni multi-milioneri koji su puni su kao brodovi. Hebe im se i za državu BiH i njen narod. Imaju milione i mogu sad sjesti na avion i otići da žive gdje god požele, isto kao što je i Haris pobjegao. Njih uopće ne zanima Bošnjačka i Hrvatska sirotinja već samo novac.Biene Maya wrote:Najbolje rjesenje je da se bira jedan predsjednik i tri zamjenika i to na cijeloj teritoriji. A onda svake godine rotacija. Tako bi bili svi zastupljeni i imali bi jednogodisnji mandat kao predsjednik drzave. A svi kandidati bi trebali biti na istoj listi, tako da bi svatko morao da bira jednog kandidata iz reda konstutivnih i jednog iz reda ostalih. I vuci i ovca na broju.....
- Alfons Kauders
#68 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg Bosne"!
s tim sto u ovoj varijanti ne mora biti komsic... moze biti bilo ko drugi... bosanac, sejdic ili finciulciscorr wrote:
Da, ali pod uslovom da vecina Bosnjaka glasa za Komsica.
Hmmm... i wonder....
a onda ostaje da bosnjak uzme prvu jedinicu... ali da pri tome ne dobije vise glasova nego u drugoj...
- Alfons Kauders
#69 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!
ne bi bila borjana, bio bi zeljko iz reda hrvatskog naroda... i neki nehrvat iz prve jediniceKrushna mrva wrote:Ne znas zato sto nisi shvatio da je to sto pricas po ovom rjesenju prakticno nemoguce. Borjana Kristo bi ti bila clan Predsjednistva da su bile ove izborne jedinice. Shvatas li to?mirage77 wrote:Neznam kako ljudi odmah ovo napadaju, a uopste nije lose. I po o ovome je moguce da npr. Bosnjaci iz te 2. izborne jedinice izaberu Hrvata Zeljka Komsica ili nekog is reda ostalih za clana Predsjednistva. Treba samo malo sracunati omjer stanovnistva u toj tzv. 2. izbornoj jedinici. Uvrstavanjem USK tu Bosnjaka ima oko 100 000 vise barem.
- travnik
#70 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!
mirage77 wrote:Neznam kako ljudi odmah ovo napadaju, a uopste nije lose. I po o ovome je moguce da npr. Bosnjaci iz te 2. izborne jedinice izaberu Hrvata Zeljka Komsica ili nekog is reda ostalih za clana Predsjednistva. Treba samo malo sracunati omjer stanovnistva u toj tzv. 2. izbornoj jedinici. Uvrstavanjem USK tu Bosnjaka ima oko 100 000 vise barem.
Kako kome...podržavanje nametanja političke volje jednog naroda drugom je itekako loše. Uostalom, skoro trećina vlade RS-a su Bošnjaci, a kakv je efek!? Nije isti izbor kao i za člana PBiH, ali je isti princip - ignoriranje volje malobrojnijeg naroda.
-
Itakoto
#71 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!
Sta da ti kazem, razumijem te ali se ne slazem. Ne vidim razlog zasto bi u predsjednistvu morao biti jedan Bosnjak, Hrvat ili Srbin? Opet kazem, razumijem te, jer ce prakticno jedan Bosnjak i jedan Srbin vjerovatno biti u njemu dok ce Hrvati (opet) biti prepusteni na milost ili nemilost Bosnjacima. Daleko smo mi jos od jednog zrelog i zdravog demokratskog drustva.travnik wrote:U obje izborne jedinice B su većina. Ovim je lopov Čović ponovno promašio, a sa njim i država u cjelini jer je stanje totaln einferiornosti jednog naroda neodrživo. Uostalom vidimo i buđenje u RS-u. Doduše zakašnjelo. Oni što zagovaraju dominaciju bošnjačkog naroda nad hrvatskim, ili ako se to lijepo kaže: građanska opcija (nije govno, već se cuko pokakao), mogu otvoriti šampanjac.
Ne znam, nisam pametan.
-
mirage77
#72 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!
Ja to nevidim tako. Pogodan kandidat Hrvat ili iz ostalih moze tuci HDZ-ovca. Nece biti tako izvjesno kao do sada sa Komsicem, ali sa kazem pogodnim kandidatom se moze izvesti. Uostalom, najlakse je sve kritikovati a treba nesto pokusati da se krene naprijed. Ovo nije lose.Krushna mrva wrote:Ne znas zato sto nisi shvatio da je to sto pricas po ovom rjesenju prakticno nemoguce. Borjana Kristo bi ti bila clan Predsjednistva da su bile ove izborne jedinice. Shvatas li to?mirage77 wrote:Neznam kako ljudi odmah ovo napadaju, a uopste nije lose. I po o ovome je moguce da npr. Bosnjaci iz te 2. izborne jedinice izaberu Hrvata Zeljka Komsica ili nekog is reda ostalih za clana Predsjednistva. Treba samo malo sracunati omjer stanovnistva u toj tzv. 2. izbornoj jedinici. Uvrstavanjem USK tu Bosnjaka ima oko 100 000 vise barem.
-
ulciscorr
#73 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg Bosne"!
Ali ako u drugoj izbornoj jedinici Bosnjaci izaberu nekog iz reda ostalih, onda Hrvati biraju "legitimnog Hrvata" u prvoj izbornoj jedinici i u tom scenariju Bosnjaci gube.Alfons Kauders wrote:s tim sto u ovoj varijanti ne mora biti komsic... moze biti bilo ko drugi... bosanac, sejdic ili finciulciscorr wrote:
Hmmm... i wonder....![]()
a onda ostaje da bosnjak uzme prvu jedinicu... ali da pri tome ne dobije vise glasova nego u drugoj...
- travnik
#74 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!
Ne mora biti 1+1+1. Meni smeta licimjerje, k'o fol jednakost, a onda Kalesija ispade "hrvatskija" od Širokog Brijega po broju glasova za H kandidate. Dakle, smeta mi nametanje političke volje jednog naroda drugom. U bilo kojoj varijanti. Oosbno bih volio da kažu tri člana koja imaju najviše glasova ili bilo šta, a ne ovako da hrvatski član može bizi izabran, a da niti jedan Hrvat ne glasa za njega, pa čak niti on sam. Već sam rekao, u RS-u imamo veoma sličan princip nametanja volje. Pet bošnjačkih ministara može imenovati stranka koja nema niti jedan jedini B glas. To po meni nije nikako korektno. Dakle, ne radi se o HDZ-u (kako ovi nacionalisti umiveni u multi-kulti diplenja) žele prikazati, već o principu.Itakoto wrote:Sta da ti kazem, razumijem te ali se ne slazem. Ne vidim razlog zasto bi u predsjednistvu morao biti jedan Bosnjak, Hrvat ili Srbin? Opet kazem, razumijem te, jer ce prakticno jedan Bosnjak i jedan Srbin vjerovatno biti u njemu dok ce Hrvati (opet) biti prepusteni na milost ili nemilost Bosnjacima. Daleko smo mi jos od jednog zrelog i zdravog demokratskog drustva.travnik wrote:U obje izborne jedinice B su većina. Ovim je lopov Čović ponovno promašio, a sa njim i država u cjelini jer je stanje totaln einferiornosti jednog naroda neodrživo. Uostalom vidimo i buđenje u RS-u. Doduše zakašnjelo. Oni što zagovaraju dominaciju bošnjačkog naroda nad hrvatskim, ili ako se to lijepo kaže: građanska opcija (nije govno, već se cuko pokakao), mogu otvoriti šampanjac.
Ne znam, nisam pametan.
-
mirage77
#75 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg Bosne"!
Hrvati su u toj 1. izbornoj jedinici zanemariv faktor. Ima ih manje od 5%.ulciscorr wrote:Ali ako u drugoj izbornoj jedinici Bosnjaci izaberu nekog iz reda ostalih, onda Hrvati biraju "legitimnog Hrvata" u prvoj izbornoj jedinici i u tom scenariju Bosnjaci gube.Alfons Kauders wrote:s tim sto u ovoj varijanti ne mora biti komsic... moze biti bilo ko drugi... bosanac, sejdic ili finciulciscorr wrote:
Hmmm... i wonder....![]()