Srpski osnovci u FBIH

Post Reply
cyprus

#51 Re: Srpski osnovci u FBIH

Post by cyprus »

Ja koliko se sjećam, u mojoj srednjoj je na repertoaru lektire je bio i Gorski vijenac, kojeg ja istina nisam pročito, jer sam bio polijen :mrgreen: Valjda nisam šta pomiješo...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#52 Re: Srpski osnovci u FBIH

Post by KatarinaKosaca »

Mis mekinjas wrote:Svi se hvale kako su eto u Sa super i skole i sve, ma milina zivjeti, a onda neki buduci doktorcic dodje pa krene. Buraz pa ne bi ti ni glistu dala da lijecis kad smo vec kod obrazovanja. Tuga.
Adresa za žalbe : Momčilo Krajišnik, Den Haag, uskoro će ti biti na Palama. Pa pitaj oko ovoga sve nejasno, a možete i zajedničku studiju o pogubnosti života u Sarajevu napisati.
Kosmopolitizam koji nastojiš zastupati je plemenita ideja, ali u ovom kontekstu nikako. Šovinisti jesu ljudi istog mentalnog sklopa, samo različitog predznaka, ali u ovoj temi i na ovom primjeru fulo si cijeli fudbal...
Sezam

#53 Re: Srpski osnovci u FBIH

Post by Sezam »

Mis mekinjas wrote:Ja kad naletim na ovakve tekstove na netu samo mogu zakljuciti da je govno, govno bilo Musliman, Srbin ili Hrvat.
Svi ste isti. I svi se jednako ponasate. Fuuuj. :-) :D

A ovo za Gorski vijenac je hit nad hitovima. :lol:
Ko su ti ovi?
bingov buraz

#54 Re: Srpski osnovci u FBIH

Post by bingov buraz »

Mis mekinjas wrote:
bingov buraz wrote:
Mis mekinjas wrote:Tuga. DrGog izmedju tebe i postavljaca teme nikakve razlike nema.
Nemoj biti doktor, predji u mesare. Etika ne poznaje ovo sto si napisao. Tuga. Cccc. Svi ste isti.
O visosti primite ispriku za vrijedjanje vasih tananih osjecaja,nego gore napisaste da je sega reci da je Njegos bio u najmanju ruku sovinista pa ne prokomentarisaste njegove stihove koje postavi cjenjeni forumas cindrlimindrli?
Zasto uopste komentarisati djela koja su nastajala u drugim istorijskim okruzenjima?
Zasto uopste komentarisati Main Kampf,i on je nastao u drugim uslovima?

Dalje mi se nije dalo ni citati,buckuris neki,sto neko napisa nauci nazive naroda za pocetak,ozbiljnije ce te se shvacati.
DoZeN

#55 Re: Srpski osnovci u FBIH

Post by DoZeN »

KatarinaKosaca wrote:
Adresa za žalbe : Momčilo Krajišnik, Den Haag, uskoro će ti biti na Palama. Pa pitaj oko ovoga sve nejasno, a možete i zajedničku studiju o pogubnosti života u Sarajevu napisati.
Kosmopolitizam koji nastojiš zastupati je plemenita ideja, ali u ovom kontekstu nikako. Šovinisti jesu ljudi istog mentalnog sklopa, samo različitog predznaka, ali u ovoj temi i na ovom primjeru fulo si cijeli fudbal...
Isto kao i ti, za ovakvo Sarajevo je krivo stanje i oni koji se zovu OHR
KatarinaKosaca

#56 Re: Srpski osnovci u FBIH

Post by KatarinaKosaca »

bingov buraz wrote:Zasto uopste komentarisati Main Kampf,i on je nastao u drugim uslovima?
U sridu :thumbup: kao i ono potpitanje o Jasenovcu glede broja žrtava :thumbup:
Prolaznik

#57 Re: Srpski osnovci u FBIH

Post by Prolaznik »

...
Last edited by Prolaznik on 11/05/2023 18:35, edited 1 time in total.
KatarinaKosaca

#58 Re: Srpski osnovci u FBIH

Post by KatarinaKosaca »

DoZeN wrote:Isto kao i ti, za ovakvo Sarajevo je krivo stanje i oni koji se zovu OHR

Aha, kriv je OHR, krivi su građani Sarajeva :roll: samo nije srpska politika koja je nasilno (jer su morali seliti) koja je dala naredbu da izađe iz Sarajeva i okoline 150.000 Srba. Da su ostali, to bi opet sve bilo multi kluti i srpski rat i mit bi bio izgubljen..
CSKA

#59 Re: Srpski osnovci u FBIH

Post by CSKA »

Dobar naslov teme " Srpski osnovci u FBiH"

Da mi je samo neki podatak,koliko to ima osnovaca srpske nacionalnosti u FBiH.
Sezam

#60 Re: Srpski osnovci u FBIH

Post by Sezam »

Prolaznik wrote:Zašto laže da nema ćirilice u federalnim školama? Možda je nema u Lištici ili Duvnu ali je i te kako ima u Sarajevu, Zenici, Tuzli... Moja djeca su je naučila i koriste je po programu, sedam dana latinice, sedam dana ćirilice.
Ma nije taj tekst sto ga je ovaj haplogrupa postavio namijenjen nama, vec njima. Tako pravdaju vlastitu prokletost.
hizo ramidovic

#61 Re: Srpski osnovci u FBIH

Post by hizo ramidovic »

CSKA wrote:Dobar naslov teme " Srpski osnovci u FBiH"

nema ih nikako.
odveli ih roditelji krajisniku na pale.
CSKA

#62 Re: Srpski osnovci u FBIH

Post by CSKA »

hizo ramidovic wrote:
CSKA wrote:Dobar naslov teme " Srpski osnovci u FBiH"

nema ih nikako.
odveli ih roditelji krajisniku na pale.
Znam da ih nema,jer su sve prebacili u RS,pa me zato i interesuje koliko ih ima.
DoZeN

#63 Re: Srpski osnovci u FBIH

Post by DoZeN »

KatarinaKosaca wrote:
DoZeN wrote:Isto kao i ti, za ovakvo Sarajevo je krivo stanje i oni koji se zovu OHR

Aha, kriv je OHR, krivi su građani Sarajeva :roll: samo nije srpska politika koja je nasilno (jer su morali seliti) koja je dala naredbu da izađe iz Sarajeva i okoline 150.000 Srba. Da su ostali, to bi opet sve bilo multi kluti i srpski rat i mit bi bio izgubljen..
Ne gradjani Sarajeva,nego OHR, gradjani Sarajeva se nisu nista pitali kada je Lukavica i Vraca ostala u entitetu RS.
Kako su mogli napraviti zajednicke tablice,carine,zastavu,grb,mogli su i da zaustave iseljenje Srba.
Nije bilo u interesu,jer mora se ici posle iz BIH
kraj 95 i pocetak 96 je nesto sto je bilo odmah posle rata,znaci to ti nekome ko ne zna :)
KatarinaKosaca

#64 Re: Srpski osnovci u FBIH

Post by KatarinaKosaca »

DoZeN wrote:Ne gradjani Sarajeva,nego OHR, gradjani Sarajeva se nisu nista pitali kada je Lukavica i Vraca ostala u entitetu RS.
Kako su mogli napraviti zajednicke tablice,carine,zastavu,grb,mogli su i da zaustave iseljenje Srba.
kraj 95 i pocetak 96 je nesto sto je bilo odmah posle rata,znaci to ti nekome ko ne zna :)
Pa gdje sam ja napisala da 95 i početak 96 nije " bilo odmah posle rata" :roll: :D
hizo ramidovic

#65 Re: Srpski osnovci u FBIH

Post by hizo ramidovic »

DoZeN wrote: Ne gradjani Sarajeva,nego OHR, gradjani Sarajeva se nisu nista pitali kada je Lukavica i Vraca ostala u entitetu RS.

ovo neka nova teorija: posto se nije nikako moglo dokazati da su srbi protjerani iz sarajeva od strane armije bih, sad se za tu seobu krivi ohr. hmm, veoma zanimljivo...
Banksy

#66 Re: Srpski osnovci u FBIH

Post by Banksy »

Prema dogovoru, prvo ''naivac'' otvori začuđen temu, onda drugi, jedan ''naš'' lafo, odgovori šta će vlaščad, treći kao akademski diže raspravu na ozbiljan nivo, i cirkus, već su nas ubacili u mašinu.
Klasika, igrači uigrani, šablon uhodan i razgažen, a mi se primamo, po običaju ...
Alfons Kauders

#67 Re: Srpski osnovci u FBIH

Post by Alfons Kauders »

DoZeN wrote:
KatarinaKosaca wrote:

Ne gradjani Sarajeva,nego OHR, gradjani Sarajeva se nisu nista pitali kada je Lukavica i Vraca ostala u entitetu RS.
:lol:

Zasto im nije bilo u interesu?

Hm, da vidimo, recimo da sam ja tada bio na celu drzave... I da sam neki naivni hipik, mir, pomirenje i picke materine + ubiranje poena kod medjunarodne zajednice... Dakle bilo bi mi u interesu. Da sam opet bio najzesci nacionalista, jednim potezom bi izbio iz RS-a vise od 10% stanovnistva, i to urbanog, obrazovanog, a to je preko 10% BDP-a RS... Jos bi pride olaksao povratak izbjeglicama s nase strane + poeni.

U svim mogucim kombinacijama ostanak svih tih Srba u Sarajevu bi dugorocno najvise koristio upravo Bosnjacima i gradjanima Sarajeva, bez obzira na politicku opciju.

Zato ih je Momo tako temeljito i ocistio.
Arslan_11

#68 Re: Srpski osnovci u FBIH

Post by Arslan_11 »

dr.gog wrote:Dragom autoru teme, meni poznatoj trolčini, samo kratko fuck off glede motiva i moralne zaleđine za postavljanje teme.

Isto fuckoff i autoru nepotpisanog ćlanka bez linka, prenapuhane pisane splačine od članka.

Ukoliko vam poruka nije jasna, isto to fuck off primite opet i iznova "iznenađeno/ugroženo/uvrijeđeno" poput fakinske Miloradove služinčadi sa Marijindvora koja uzima 5000 KM mjesečno da nam vadi živce svaki mjesec u sred Sarajeva.

Prijevod kolokvijalnog izraza fuck off na srpskom, kao i na ostalim ex-Yu jezicima je pravi odgovor trolovima tipa "novinara" kao i autora teme :Jebite se više sa vašim retardiranim spinovanjem i razgulite na vaše debilne desničarske sajtove gdje vam je i Bog dragi kriv za sva sranja koja ste uzrokovali, samo ste vi sveti i čisti i pošteni, i evo kukate i spamujete "teheranski" sa-x kad vam se god verbalno prike*a. Svrha vašeg pisanja i komentiranja je uvijek ista- da na drugom, "vašem" mjestu, pričate i ismijavate vlastitu glupost i besmisao koju ste prosuli ovdje.

I da, volio bih vidjet drota koji će za mog života skinuti tablu "velešićki heroji"...dakle..ono sa početka mog posta, po treći put.
Gigantu!!!

Tapatalk
DoZeN

#69 Re: Srpski osnovci u FBIH

Post by DoZeN »

KatarinaKosaca wrote:
DoZeN wrote:Ne gradjani Sarajeva,nego OHR, gradjani Sarajeva se nisu nista pitali kada je Lukavica i Vraca ostala u entitetu RS.
Pa gdje sam ja napisala da 95 i početak 96 nije " bilo odmah posle rata" :roll: :D
Izlazak Srba iz opstina oko Sarajeva je najveca pobjeda nacionalista,kako SDS-a tako i SDA i onih koji ma nije "mrsko" da imaju ovakvo stanje u BIH,a lazu kada se zalazu gradjansku BIH.
Ja se slazem da bi ostanak Srba 1996 god pomogao da BIH bude bolja drzava nego sto je sada.
Ali to nije bilo u interesu i onih koji ko fol i "tumace" Ustav BIH, a zovu se OHR.
Ni sada nijedna stranka iz Federacije nece da se ozbiljnije ukljuci u politicki zivot u manjem entitetu RS,da bi dobila glasacko tijelo tamo.
Nego bave se ko igra kolo i sta se pijeva na seljackm sjelima, naravno da oni koji nemaju posla budalasaju :roll:
Alfons Kauders

#70 Re: Srpski osnovci u FBIH

Post by Alfons Kauders »

DoZeN wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Izlazak Srba iz opstina oko Sarajeva je najveca pobjeda nacionalista,kako SDS-a tako i SDA i onih koji ma nije "mrsko" da imaju ovakvo stanje u BIH,a lazu kada se zalazu gradjansku BIH.
Ja se slazem da bi ostanak Srba 1996 god pomogao da BIH bude bolja drzava nego sto je sada.
Ali to nije bilo u interesu i onih koji ko fol i "tumace" Ustav BIH, a zovu se OHR.
Ni sada nijedna stranka iz Federacije nece da se ozbiljnije ukljuci u politicki zivot u manjem entitetu RS,da bi dobila glasacko tijelo tamo.
Nego bave se ko igra kolo i sta se pijeva na seljackm sjelima, naravno da oni koji nemaju posla budalasaju :roll:
aha, dakle SDA je kriva... mada se meni nekako cini... da bi upravo SDA najvise hajrovala da nije doslo do iseljenja, al hajd
cindrlimindrli

#71 Re: Srpski osnovci u FBIH

Post by cindrlimindrli »

DoZeN wrote:Izlazak Srba iz opstina oko Sarajeva je najveca pobjeda nacionalista,kako SDS-a tako i SDA i onih koji ma nije "mrsko" da imaju ovakvo stanje u BIH,a lazu kada se zalazu gradjansku BIH.
Sto sda? Sta je sda po tebi trebala uraditi da se ovi predomisle, ne poslusaju sds i ostanu u Sarajevu?
Alfons Kauders

#72 Re: Srpski osnovci u FBIH

Post by Alfons Kauders »

cindrlimindrli wrote:
DoZeN wrote:Izlazak Srba iz opstina oko Sarajeva je najveca pobjeda nacionalista,kako SDS-a tako i SDA i onih koji ma nije "mrsko" da imaju ovakvo stanje u BIH,a lazu kada se zalazu gradjansku BIH.
Sto sda? Sta je sda po tebi trebala uraditi da se ovi predomisle, ne poslusaju sds i ostanu u Sarajevu?
mozda su trebali prestat bacat srpsku nejac lavovima?
area51

#73 Re: Srpski osnovci u FBIH

Post by area51 »

bingov buraz wrote:
area51 wrote:Ma bez sumnje da su klali i ubijali (a ko nije u 2 sv.ratu) ali o ciframa(izvinjavam se na izrazu),broju ubijenih bi se dalo razgovarati ali opet odosmo sa teme.
Da li bi se dalo razgovarati o ciframa u Jasenovcu?
Hrvati kažu 80 tisuća
Srbi kažu 800 hiljada
Zvaničnici američke vlade u to doba(CIA) kažu između 500 i 600 hiljada
Đavo će ga znati
Sezam

#74 Re: Srpski osnovci u FBIH

Post by Sezam »

cindrlimindrli wrote:
Vrate se u veru pradedovsku, sta drugo. :mrgreen:
DoZeN

#75 Re: Srpski osnovci u FBIH

Post by DoZeN »

Alfons Kauders wrote:
:lol:

Zasto im nije bilo u interesu?

Hm, da vidimo, recimo da sam ja tada bio na celu drzave... I da sam neki naivni hipik, mir, pomirenje i picke materine + ubiranje poena kod medjunarodne zajednice... Dakle bilo bi mi u interesu. Da sam opet bio najzesci nacionalista, jednim potezom bi izbio iz RS-a vise od 10% stanovnistva, i to urbanog, obrazovanog, a to je preko 10% BDP-a RS... Jos bi pride olaksao povratak izbjeglicama s nase strane + poeni.

U svim mogucim kombinacijama ostanak svih tih Srba u Sarajevu bi dugorocno najvise koristio upravo Bosnjacima i gradjanima Sarajeva, bez obzira na politicku opciju.

Zato ih je Momo tako temeljito i ocistio.
kao prvo ako zelis ozbiljnu raspravu,onda treba da budes realan i posten
Opstine koje je drzala VRS (Vogosca,Ilidza,Hadzici,Rajlovac,Ilijas itd) su trebale pasti u onoj akciji Armije BIH,kako se ono zvala? Deblokada Sarajeva? :) Kada se ti nije desilo desio se Dejton, koji je vratio Mrkonjic Grad i Sipovo u RS,jer su vojske presle ono sto je dogovoreno na papiru :) Jel tako bilo?
Znaci, OHR je godina siljio onu stvar na BIH,smjenjivao Sarovica ili Bijelicu i ostale pa ih vracao, u interesu onih koji su i napravili BIH ovakvu nije bilo ostanak Srba,kao ni pad Banja Luke itd
Post Reply