Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partnera?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
_mufljuz_

#51 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by _mufljuz_ »

babo_reuf wrote:
Haj' ne seri matereti. Pricas o pola miliona KM i Bosni, gdje ljudi nemaju za hljeba. Ne znam samo kako te nije stid. Kad malo bolje razmislim, to mi vise lici na tvoje puste zelje. Zvucis kao neko ko je mozda, ali samo mozda toliko love vidio na filmu..
Ako dolaziš iz nižeg društvenog sloja nemoj ovdje da vrijeđaš i istresaš svoje frustracije. Tvoje siromaštvo je tvoj problem.
U BiH takođe žive i jako situirani ljudi, ima i jačeg srednjeg staleža kao ja, ima i bogatih.

Za Bosnu i ljude koji nemaju hljeba se obrati Sulejmanu Tihiću, Bakiru Izetbegoviću i Zlatku Lagumdžiji. Ako ikada mene izabereš za lidera - neće biti gladnih i svi će raditi... Dotada ... ne dosađuj...
tebe ne bih pozelio ni da za nabavku tariguza budes na poziciji a kamo li da ocekujem da ti nekom das posao i nesto da jede a da ti dajem lidersku poziciju i koliko vidim nista ti nisi bolji od ažbaha koje si pomenuo :wink: egoist do daske al kao i ostali sumnjam ja da si ti vidio keša u zivotu :run: ...
Last edited by _mufljuz_ on 14/09/2013 20:33, edited 1 time in total.
Great Cornholio

#52 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by Great Cornholio »

plain vanilla wrote: nije to zenski strah, to je jednostavno zelja da ne ovisim ni o kome, nema to veze s brakom i djecom, nego s cijelim zivotom

neko se kroz zivot nauci provlaciti, neko ga vuce, finansira...a on/a se samo prisloni

niti sam zivjela tako niti imam ikakvu zelju za tim, i kad bih birala izmedju toga da imam svoj posao ili bogatog muza, uvijek bih izabrala opciju da ja radim i zaradjujem
Ja navedoh jedan mogući razlog tog straha, a eto ti navede drugi. Dobro je i da ti je muž bogat, a i da ti imaš sigurno radno mjesto i siguran izvod materijalnih prihoda, ali opet najvažnije je da ljudi brak posmatraju kao zajednicu u kojoj je sve zajedničko, u kojoj su dvoje "jedno" , jer posao danas imaš sutra nemaš, isto kao i ostala materijalna bogatstva, jedino bogatstvo koje ne možeš izgubiti je čovjek kome možeš vjerovati, koji na materijalna sredstva u braku ne gleda kao na moje i tvoje, nego kao na naše :)
registrovana onako

#53 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by registrovana onako »

Great Cornholio wrote:jedino bogatstvo koje ne možeš izgubiti je čovjek kome možeš vjerovati, koji na materijalna sredstva u braku ne gleda kao na moje i tvoje, nego kao na naše :)
lol
pa bas to moze izgubiti u nekom momentu :D zato je i bitno da je svoja
Great Cornholio

#54 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

registrovana onako wrote:
Great Cornholio wrote:jedino bogatstvo koje ne možeš izgubiti je čovjek kome možeš vjerovati, koji na materijalna sredstva u braku ne gleda kao na moje i tvoje, nego kao na naše :)
lol
Da, i zato ne treba srljati pri sklapanju braka, osoba s kojom želiš sklopiti brak te mora uvjeriti da joj možeš bezrezervno vjerovati.
krafthouse

#55 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by krafthouse »

Slazem se sa gospodinom 100%. Mnogi neradnici nerazumju kako je tesko danas ostvarit imovinu i onda ocekuju lahko udat se ili ozenit. Sve treba gledat stari
babo_reuf wrote:
Evo nauči ovu pjesmu, možda neku prevariš pa da pođe za te'
Nemaš pojma nažalost koliko ih se zalijepi za mene kad saznaju da sam situiran. Nije lijepa situacija. Sve je lijepo dok ne odem kod njihovih roditelja da razgovaramo o mirazu.
Ljudi skaču sa stolica... :-)

Pa zar ti nije dosta što će ti biti žena i roditi dijete ???

Pa, znate gospodine, ahem, NIJE !

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Hodidid

#56 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by Hodidid »

Prije par godina uda se kod mene rodica jedna za stranca. Nista cudno ta udaja sama po sebi. Ono sto je interesantno medjutim je sljedece. Ona je rodjena i odrasla u Hrvatskoj u jednom od regionalnih centara. Urbana djevojka sa zavrsenom srednjom skolom. Medjutim nakon zavrsene srednje skole krene na faks u ZG koji nije zavrsila i vrati se u svoj grad gdje nije mogla naci niti dobiti posla u svojoj struci ni pod razno. Mozda se nije nesto ni trsila da ga nadje. Ne znam. Kako god, nadje ona momka i to ljubav prava i iskrena ali ne radi on a ne radi ni ona osim povremeno po nekim kaficima.

Nisu imali ni za iznajmiti stan. Ma nista a vec u 30-tim. Iza njih 6 Godina stabilne veze. Usele se kod njenih u stan. Guzva i bez njih a kamoli sa njima.
Naposljetku raskinu. Ne prodje malo a ona se uda za tog stranca i ode zivjeti van. I sad je u braku s tim likom. Sama kaze da nema ljubavi. Rodila dvoje djece. Imaju auto, imaju kucu. On ima svoj biznis. Rad, rad i samo rad. Kad dodje kuci jedva da progovore dvije recenice.Ona ne radi. Njoj s materijalne strane dobro ali to je sve.
registrovana onako

#57 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Great Cornholio wrote:
Da, i zato ne treba srljati pri sklapanju braka, osoba s kojom želiš sklopiti brak te mora uvjeriti da joj možeš bezrezervno vjerovati.
nikome ne mozes bezrezervno vjerovati, jer cak ni za sebe ne mozes garantovati kakav ces biti nekad kasnije i sta ce buducnost donijeti da ce utjecati na tvoje odluke
mozes vjerovati da oboje vjerujete trenutno :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#58 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by plain vanilla »

Great Cornholio wrote:
lol
ma treba srljati u brak, samo prije toga treba naci posao :mrgreen:
Great Cornholio

#59 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

krafthouse wrote:Slazem se sa gospodinom 100%. Mnogi neradnici nerazumju kako je tesko danas ostvarit imovinu i onda ocekuju lahko udat se ili ozenit. Sve treba gledat stari
babo_reuf wrote:
Nemaš pojma nažalost koliko ih se zalijepi za mene kad saznaju da sam situiran. Nije lijepa situacija. Sve je lijepo dok ne odem kod njihovih roditelja da razgovaramo o mirazu.

Jeste, teško je danas steći veliku imovinu, ali taj koji ima veliku imovinu mora znati da postoje i druge ljudske kvalitete, ne mogu ni oni imati svakog koga požele, već uglavnom nađu sebi sličnu/sličnog, i onda dobiju lijepu krasnu dječicu koja se od pretjeranog rahatluka i ljepote počnu drogirati.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#60 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by sabina1 »

Moram replicirati na mnoge mudrosti babe Reufa u rijetkim trenutcima kad....
babo_reuf wrote:Zaledjina je uz zdravlje najvažnija stvar kod odabira partnerice - barem kod mene. Druga je stvar što mi nije drago da moram da mislim na takve stvari. Ali ... nema se izbora, jer društvo ne daje socijalnu sigurnost....
Bravo oprezni predostrožni čovječe. Kad je država klimava , neka partnerka bude - bogata :-). Osjećaji , bliskost , zajednički pogledi na život su manje više nebitni. ONA JE BOMBA !
babo_reuf wrote: Svejedno je da li si relativno situiran kao ja ili ne. Ako nemaš - takva žena ti je spas. Ako relativno dobro stojiš - onda imaš sigurnost da ako se danas-sutra razboliš ili gluho bilo umreš ima ko i sa čime da hrani djecu. Ako se razvedeš - ona ide nazad u svoje stanove i kuće,a ti u svoje, nema fatanja stana na dijete i alimentacija... ....
Nije svejedno. Jer zamisli da je ona ohola kao ti a ti i nisi baš "relativno stituiran" ? Pa nećeš joj prići ni kao konobar u kafiću da je uslužiš...dakle moraš imati nije svejedno :oops:
babo_reuf wrote: Žena i muškarac moraju svako da ima nekretnina (stanovi, kuće, zemljište, poslovni prostori u zemlji i inostranstvu) i ušteđevinu, kao i redovan izvor prihoda pa da se udaju odn. ožene kako treba. Mlada - mladoženja bez barem 500.000 KM u nekretninama i ušteđevini, nije mlada - mladoženja nego fukara i društveni problem.....
Zakon bi se morao promijeniti. Npr ko nema 500.000 KM po supružniku u lovi i nekretninama ne može sklopiti brak ! Nikakav ! Ko nema barem 300.000 KM ne može živjeti u vanbračnoj zajednici , ko nema 200.000 KM ne može voditi ljubav ko nema 100.000 KM ne može se ni poljubiti i sl. Skala ! Koji će nam vrag fukara i društveni problemi kad je riješenje na dlanu :oops:
babo_reuf wrote: S druge strane, jako je teško naći takvu partenricu, jer takve kad imaju odmah u Ameriku na školanje, dignu glavu, jasaju po svijetu, strava je naći situiranu ženu danas...
Ne možeš sa njima, ne možeš bez njih ... :-) :-) :-)
Gluho bilo šta sve sebi žena dopusti :?

babo_reuf wrote:
Ti ces se onda tesko ozeniti medju ovom fukarom, bjezi vani, ovdje realno nemas sta da trazis.
Ma nisam ja neka pristalica brakova, ali recimo kad bih tražio partnericu - nemam šansi u Sarajevu - 0%.
Haj čovjek bi nekako uzeo siroticu, ali muškarci i žene nisu pravno izjednačeni,sutra dođe dijete, drži me u šaci ko zadnjeg levata, svaki će joj sud dodijeliti moj stan da zbrine dijete i majku, pogotovo ako ih imaš više komada i alimentaciju, koja od moje plate nije baš mala...
Eksperiment sa brakom me lako može koštati 150.000 KM za stan + 500 do 800 KM alimentacije mjesečno barem sljedećih 18 godina...
Nije to kao prije ... Prije žene nisu bile povlaštene i zaštićene ovako kao danas...
Kud da bježi Bosanac sa BH pasošem ??? Jedva nas čekaju.... Bosanke se rado udaju za bilo koga, nažalost žene izvana ne baš...
Njoj "dođe" dijete :shock: A tebi šta "dođe" :? Vampir :? A ti "u šaci". A gdje je tvoja odgovornost ? Vremena u kojima je žena bila posjed umjesto supružnika su "zlatna" ali zato se nikada neće vratiti ? Ili da vratimo pa ti opet "dođe" dijete a ti miran :shock:
Alimentacija.....o Bože... :roll:
babo_reuf wrote: Nemaš pojma nažalost koliko ih se zalijepi za mene kad saznaju da sam situiran. Nije lijepa situacija. Sve je lijepo dok ne odem kod njihovih roditelja da razgovaramo o mirazu.
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Pa što će ti žena i dijete? Tebi zapravo treba centralna banka koja ti najavljuje nove emisije novca . Primaš li zemlju ? (nije u vukojebini)

babo_reuf wrote:
Haj' ne seri matereti. Pricas o pola miliona KM i Bosni, gdje ljudi nemaju za hljeba. Ne znam samo kako te nije stid. Kad malo bolje razmislim, to mi vise lici na tvoje puste zelje. Zvucis kao neko ko je mozda, ali samo mozda toliko love vidio na filmu..
Ako dolaziš iz nižeg društvenog sloja nemoj ovdje da vrijeđaš i istresaš svoje frustracije. Tvoje siromaštvo je tvoj problem.
U BiH takođe žive i jako situirani ljudi, ima i jačeg srednjeg staleža kao ja, ima i bogatih.
Za Bosnu i ljude koji nemaju hljeba se obrati Sulejmanu Tihiću, Bakiru Izetbegoviću i Zlatku Lagumdžiji. Ako ikada mene izabereš za lidera - neće biti gladnih i svi će raditi... Dotada ... ne dosađuj...
Kako se on kao puki sirimah tebi usudi obratiti , popovati nešto ? Kako se usudi obraćati tebi srednjem staležu bez tvoje izričite DOZVOLE :shock: :shock: :shock: ? Kako je samo bezobrazan bestidnik ! Ali doći će dan kad će on osjetiti tvoj status !!!

Proklinjem dan kada su se u ovoj zemlji pojavili Tihić , Bakir i Zlatko...toliko su nas obrazovno i intelektualno srozali da....da sam bez teksta. Pa mi smo Afrika.
Opet shvatam da je oktroisani socijalizam statusno bio spas našem isfrustriranom društvu. Sada smo u situaciji "plaže za bogate i plaže za siromašne" a vrlo brzo će to prerasti u "plaže za bogate i nema ništa za siromašne".
Aferim i našim mudrim precima jer tretiranje žene kao motike , krave ili korita su jako dobro upamtili njihovi mudri muški nasljednici (čast izuzecima).
:shock:
Last edited by sabina1 on 14/09/2013 20:52, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#61 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

babo_reuf wrote:

Srednji stalež u Bosni ne postoji ali eto ti vjeruj da postoji, možda je postojao u bivšem sistemu u ovom sigurno ne. Drugo, jebiga ti običaji iz tvog sela su zajebani pravo, u mom selu se ne gleda na miraz već se samo pika ako si čovjek onda si dobro došao pa tako i u braku. Treće, ne vrijeđaj ljude i ne omalovažavaj a svoje "bogatstvo" čuvaj za sebe jer ovako odaješ da si gola materijalna a boga mi i moralna fukara. Pročitaj Gospođu ministarku od Nušića pa se možda nađeš tamo.
Great Cornholio

#62 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

plain vanilla wrote:
Da, naći posao, pa naći nekoga u koga ćeš se moći zaljubiti i poželjeti s njom provesti život i imati djecu, pa da i ta osoba pristane na to vođena istim željama - to je moj plan :)
_mufljuz_

#63 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by _mufljuz_ »

da jos jednu dogodovstinu ispricam sa jednom svojom bivsom....

imali smo na daljinu vezu jebi ga - ja dolazio dole nalazili se tamo ali smo bili ziva vatra Image

sex bio stravican ona bila neiskusna a ja stari vucjak polomljenih zuba :mrgreen:

i tako nekako zahladimo - nikad se nismo posvadjali samo zamre komunikacija - ona bila situirana dobro bila profesorica mlada dobra plata - i non stop mi trubila kako bi voljela da nadje situiranog lika da se moze o njoj starat....

safata nekog ljakana iz Švice fol biznismena a u biti kasnije cu saznati - ljakana nafuranog do bola - frajer od biznisa nije imao kad da guzi a naposlijetku iz njene price skontam da lik nije dobar u najmanju ruku da je deras....

uglavnom - rezime - ona sama ide kuci - sama se i jebe sa sobom - doslovno i pokatkad kad razmijenimo koje slovo safataju je sjecanja a eto i meni krivo sto nisam malo jace nagazio na to - medjutim smetalo mi je bas to - sto je bila teski materijalista..... sad ne znam ima li "materije" al' ni duse ni sexa - nema :run:
_mufljuz_

#65 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by _mufljuz_ »

registrovana onako wrote:a profesorica, steta :D
ma to mi nije bilo uopste vazno ali je fakat bila pedantna mocna do bola zgodna prava ona perverzna profesorica u minicima naocalicama i visokim stiklama uh.... :mrgreen:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#66 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by plain vanilla »

Great Cornholio wrote:
plain vanilla wrote:
Da, naći posao, pa naći nekoga u koga ćeš se moći zaljubiti i poželjeti s njom provesti život i imati djecu, pa da i ta osoba pristane na to vođena istim željama - to je moj plan :)
bas romanticno zvuci :P
registrovana onako

#67 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

plain vanilla wrote:
Great Cornholio wrote:
plain vanilla wrote:
i ko da mu mozes vjerovati sve dok imas posao :D
Great Cornholio

#68 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Great Cornholio wrote:
nikome ne mozes bezrezervno vjerovati, jer cak ni za sebe ne mozes garantovati kakav ces biti nekad kasnije i sta ce buducnost donijeti da ce utjecati na tvoje odluke
mozes vjerovati da oboje vjerujete trenutno :D
Da, u pravu si, ali eto ipak sve je stvar povjerenja, kad je ono ma visokom nivou normalan čovjek se može odlučiti da rizikuje.

Uglavnom, ne volim ljude koji sve gledaju "kroz novac", draži su mi oni koji zbog " neuračunjivosti" ulaže u nešto što nije 100% sigurno i proračunato na četiri decimale, ali opet ko sam ja da sudim.
Great Cornholio

#69 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

plain vanilla wrote:
Great Cornholio wrote:
plain vanilla wrote:
Malo teško za sprovesti u praksi, ali ne pristajem na promjenu plana i na ništa manje od toga, jer nije ovaj život jedini, ako se ne oženim na Zemlji oženiću se u Raju, valjda će tam bit' dopuštene ženidbe :? :lol:
elma89_

#70 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by elma89_ »

Gledam.Ali isto tako znam da je ljubav jaca,dakle uvijek na kraju pobjedi.Mozda se teze zaljubiti u nekoga ko nema nista :D ali kad se dogodi onda se ne gleda ni na sta
registrovana onako

#71 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

hoce, najjaca je ljubav kod ovih sto su 90 i neko godiste :D kod tebe je malo manja :D
_mufljuz_

#72 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by _mufljuz_ »

sad sam se sjetio jos jednog naguza medju mojim prijateljima jedan je imao curu dugo godina

dugo su se zabavljali malte ne zivjeli zajedno - ma zivjeli su zajedno da...
on bio jako fino kreativno celjade - bio je ajmo reci vrsta apstraktnog umjetnika kojem sam se divio samo tako...
covjek je od komada šuta i materijala pravio namjestaje ukrase za sobu - da je njegov zivotni prostor bio prava mala avantgarda sto danas fura IKEA i ostali proizvodjaci namjestaja.... ali je bio teski radnik....

s tom curom se zabavljao dugo - i dok je on tesko radio - ona je studirala i zavrsavala medicinu i na koncu zavrsila medicinu - a taj proces je naravno placao taj hudnjak zbog neizmjerne ljubavi prema njoj...

drolja se poslije zavrsetka studija i "situiranja" instantno naguzila drugom (vjerovatno iz svog staleža laveža i visoke kaste) jebi ga doktorica je sad, a on se odjebe da nadje srecu negdje u evropi i nazalost izgubi se u ambicijama prostoru vremenu i zeljama kojih vise nije bilo zavrsivsi na sprici :( ....

bio je jako skroman miran prijatan posten covjek.... danas samo jedan prop'o totalno lik k'o kauc....

stvarno nemam uopste ideje o rjesenju enigme gdje se nalazi idealna tacka spajanja materijalistickih i idealistickih vrijednosti....
dita von teese

#73 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by dita von teese »

_mufljuz_ wrote:sad sam se sjetio jos jednog naguza medju mojim prijateljima jedan je imao curu dugo godina

dugo su se zabavljali malte ne zivjeli zajedno - ma zivjeli su zajedno da...
on bio jako fino kreativno celjade - bio je ajmo reci vrsta apstraktnog umjetnika kojem sam se divio samo tako...
covjek je od komada šuta i materijala pravio namjestaje ukrase za sobu - da je njegov zivotni prostor bio prava mala avantgarda sto danas fura IKEA i ostali proizvodjaci namjestaja.... ali je bio teski radnik....

s tom curom se zabavljao dugo - i dok je on tesko radio - ona je studirala i zavrsavala medicinu i na koncu zavrsila medicinu - a taj proces je naravno placao taj hudnjak zbog neizmjerne ljubavi prema njoj...

drolja se poslije zavrsetka studija i "situiranja" instantno naguzila drugom (vjerovatno iz svog staleža laveža i visoke kaste) jebi ga doktorica je sad, a on se odjebe da nadje srecu negdje u evropi i nazalost izgubi se u ambicijama prostoru vremenu i zeljama kojih vise nije bilo zavrsivsi na sprici :( ....

bio je jako skroman miran prijatan posten covjek.... danas samo jedan prop'o totalno lik k'o kauc....

stvarno nemam uopste ideje o rjesenju enigme gdje se nalazi idealna tacka spajanja materijalistickih i idealistickih vrijednosti....
Joj ovo zvuci ko urbana legenda. :-)
Great Cornholio

#74 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

@mufljuze, imaš li kakvu priču u kojoj je žena nadrljala :evil: :lol:
_mufljuz_

#75 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by _mufljuz_ »

krafthouse wrote:Slazem se sa gospodinom 100%. Mnogi neradnici nerazumju kako je tesko danas ostvarit imovinu i onda ocekuju lahko udat se ili ozenit. Sve treba gledat stari
babo_reuf wrote:

jest - pravo je tesko ostvarit imovinu biznis i ustedjevinu jasuci radnike za jednoipomjesecnih pola obecane plate....
bas mi je zao tih i zelim im metastazirani visoki stadij kolorektalnog karcinoma - i njihovim istomisljenicima - da mogu manje srat....
Post Reply