the the pa u tome i jeste stvar sto nisi glasao, nisam ni ja na tim izborima glasao i nemam pravo da se bunim jer zivim u demokratiji, a demokratiju smo svi trazili jer je to kao nesto najbolje. U nasem slucaju to znaci, uzmimo primjer zadnjih izbora, da 30% biraca izabere predstavnike za sve ostale. Znaci 30% biraca i nekih 1% bogatih upravlja zemljom i to se zove demokratija. U svakom slucaju ne brinem se puno jer me boli i navikao sam slusati kako ne valja ovo ne valja ono uradili ono i onda na izborima opet glasaju za iste i sad se treba brinuti za njih. Srecom sudbina mi nesto ne zavisi od tih i kolika im je penzija, oni koji zavise uvijek imaju nacina da iskazu svoje nezadovoljstvo, a bogme i da urade druge stvari.
Nesto ih ne vidim da rade bilo sta.
zasto niko ne protestuje protiv ovoga?
-
VV26AA
-
privremeni
daj one svoje nojeve i bombonice, na njih naviko, mrsko mi ovo otvarati.

- Fair Life
Tacno...privremeni wrote:Ne samo to, boje se mnogo ostrijih mjera,jer je prijedlogom definirano i pravo na takvu penziju porodici ciji je nosilac osudjen za rusenje ustavnog poretka zemlje.Fair Life wrote:A i ovaj njihov zahtijev za enormno visokim penzijama za skupstinske delegate i druge u vrhu, znaci samo jedno - oni su svjesni da je njihovo vrijeme isteklo i zele da na vrijeme u "minut do dvanaest" obezbjede visoke penzije koje bi im bile nagrada za sav nerad i upropastavanje drzave BiH.![]()
Medjutim, ova cinjenica je u cijeloj prici ostala u sjeni.
Znaci li to da su "oni" svjesni svog rusilackog rada, pa unaprijed traze pravo na naslijedje penzije koju su dobili kao nagradu za"zlocin" prema drzavi ?
Od oca je ostanulo sinu... Penzija kao imovina - u amanet ??
-
SF-Mujo
#55 Re: zasto niko ne protestuje protiv ovoga?
Zasto niko ne protestuje protiv ovoga?
Dobro pitanje za razmisljanje. Medjutim, oni koji vole da protestuju su se brzo okupili da se pobune protiv prodaje Marsalke. Pogledajte paradoks u kojem se nas narod i drazava nalaze:
Fakat prvi:
Cinjenica je da je Bosna spasena zahvaljujuci Americkoj pomoci u novcu i materijalu, bombama i raznoraznim politickim pritiscima na sve neprijatelje Bosne. I svi su skocili da se pobune kako je prodaja Marsalke pljacka, te kako mi eto nedamo nas komad Bosne tamo nekakvoj neprijateljskoj Americi, bla bla bla...
Fakat drugi:
Cinjenica je da su rasturaci BiH i svakojaki ratni lideri sa svih strana u parlamentu i vladi BiH ali se ama bas niko ne buni ni zbog cega pa ni zbog onoga o cemu je ova tema.
Vrijednosti u Bosanskom drustvu su totalno izokrenute.
Dobro pitanje za razmisljanje. Medjutim, oni koji vole da protestuju su se brzo okupili da se pobune protiv prodaje Marsalke. Pogledajte paradoks u kojem se nas narod i drazava nalaze:
Fakat prvi:
Cinjenica je da je Bosna spasena zahvaljujuci Americkoj pomoci u novcu i materijalu, bombama i raznoraznim politickim pritiscima na sve neprijatelje Bosne. I svi su skocili da se pobune kako je prodaja Marsalke pljacka, te kako mi eto nedamo nas komad Bosne tamo nekakvoj neprijateljskoj Americi, bla bla bla...
Fakat drugi:
Cinjenica je da su rasturaci BiH i svakojaki ratni lideri sa svih strana u parlamentu i vladi BiH ali se ama bas niko ne buni ni zbog cega pa ni zbog onoga o cemu je ova tema.
Vrijednosti u Bosanskom drustvu su totalno izokrenute.