Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru

jefferson

#51 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru

Post by jefferson »

Sreca pa nam je ovo najveci problem.
Drzava je vec bankrotirala, pa sad treba dici tenzije da bi se raja imala o cemu zabaviti.
Nije ni cudo gdje smo po razvoju kada je ljude ovako lako isprovocirati.
slogabn
Location: Psalm 137:9 Blessed is the one who grabs your little children and smashes them against a rock.

#52 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru

Post by slogabn »

jefferson wrote:Sreca pa nam je ovo najveci problem.
Drzava je vec bankrotirala, pa sad treba dici tenzije da bi se raja imala o cemu zabaviti.
Ti se izgleda drzis ove izreke - "Money, not morality, is the principle commerce of civilized nations." Thomas Jefferson

sto na kraju moze da rezultira sa ovim - "If a nation expects to be ignorant and free, in a state of civilization, it expects what never was and never will be." Thomas Jefferson
Bodkin

#53 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru

Post by Bodkin »

tacno po temama znas da se blize izbori
ulciscorr

#54 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru

Post by ulciscorr »

Krushna mrva wrote:S obzirom na to koliko je munara stavljeno na razglednicu Sarajeva kakav god na naprave ne moze parirati dzamijasima.
:roll:
ulciscorr

#55 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru

Post by ulciscorr »

Kao i po obicaju Komunjare/Jugosloveni/"Bosanci i Hercegovci" i ostali islamofobi su i na ovoj temi dosli da brane cetnike... i podizanje ovog 20 metara visokog cetnickog krsta iznad Sarajeva porede sa dzamijama u Sarajevu... :roll:

Sve je to isto za njih... samo im nemoj dirat bracu Srbe... izjednacavanje strana i relativizacija je recept za odrzavanje bratstva i jedinstva po njima...

Samo ne znam dokle cete srat i dokle cemo vas mi Bosnjaci trpiti.
Danguba

#56 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru

Post by Danguba »

Krushna mrva wrote:Opet se torovi uzjebali.
S obzirom na to koliko je munara stavljeno na razglednicu Sarajeva kakav god na naprave ne moze parirati dzamijasima.
da vam bi jos jedna prilika pa te munare poravnati.
Bosanac sa dna kace

#57 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru

Post by Bosanac sa dna kace »

Pa kuce nam bolji spomenik i podsjetnik agresiji i genocidu?
Da im ogranizujemo sergiju dzamiji? Hoce'l i to?
zateznistub

#58 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru

Post by zateznistub »

ulciscorr wrote:Kao i po obicaju Komunjare/Jugosloveni/"Bosanci i Hercegovci" i ostali islamofobi su i na ovoj temi dosli da brane cetnike... i podizanje ovog 20 metara visokog cetnickog krsta iznad Sarajeva porede sa dzamijama u Sarajevu... :roll:

Sve je to isto za njih... samo im nemoj dirat bracu Srbe... izjednacavanje strana i relativizacija je recept za odrzavanje bratstva i jedinstva po njima...

Islamofobi? :shock: :shock: :lol: :lol: :lol:
XXS

#59 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru

Post by XXS »

ulciscorr wrote: Samo ne znam dokle cete srat i dokle cemo vas mi Bosnjaci trpiti.
I onda se covjek cudi kad neko kaze da bosnjacko govno smrdi jednako kao i srpsko-hrvatsko.
Tvrtko II Kotromanić

#60 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru

Post by Tvrtko II Kotromanić »

jel se ovo fakat neko toliko pametan nasao da poredi gradnju sakralnih objekata u Sarajevu i tog krsta?

nama definitvno dusmani ne trebaju, balije su sami sebi dovoljne :run:
ulciscorr

#61 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru

Post by ulciscorr »

XXS wrote:
ulciscorr wrote: Samo ne znam dokle cete srat i dokle cemo vas mi Bosnjaci trpiti.
I onda se covjek cudi kad neko kaze da bosnjacko govno smrdi jednako kao i srpsko-hrvatsko.
Upravo si potvrdio ono sto sam napisao gore.
Last edited by ulciscorr on 05/09/2013 19:38, edited 1 time in total.
zateznistub

#62 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru

Post by zateznistub »

Krushna mrva wrote:Opet se torovi uzjebali.
S obzirom na to koliko je munara stavljeno na razglednicu Sarajeva kakav god na naprave ne moze parirati dzamijasima.
E al ga ti lupi pa osta ziv. kakve veze imaju munate sa ovim kstom? Ne buni se niko protiv krsta kao takvog, vec ko i gdje i zasto ga postavlja. A tebi, ako smetaju munare, zatvori oci i hodaj...mozda dospijes i pod tramvaj.
zli_hordas

#63 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru

Post by zli_hordas »

Hoce li biti kafic na tom krstu.
jefferson

#64 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru

Post by jefferson »

slogabn wrote:
jefferson wrote:Sreca pa nam je ovo najveci problem.
Ti se izgleda drzis ove izreke - "Money, not morality, is the principle commerce of civilized nations." Thomas Jefferson

sto na kraju moze da rezultira sa ovim - "If a nation expects to be ignorant and free, in a state of civilization, it expects what never was and never will be." Thomas Jefferson
naravno, jer ovi sadasnji graditelji bogomolja u BiH (na svim stranama), su na moralnoj ljestvici i ispod Wall Street bankara i slicnih stetocina.
Ne znam samo kakve veze ima svo ovo silovanje religije na nasim prostorima sa moralom?
zateznistub

#65 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru

Post by zateznistub »

ulciscorr wrote:
XXS wrote:
Koja ironija u tvom komentaru... upravo si potvrdio ono sto sam napisao gore.
Covjek je apsolutno u pravu!
zli_hordas

#66 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru

Post by zli_hordas »

Što se nešto uščulo.
ulciscorr

#67 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru

Post by ulciscorr »

zateznistub wrote:
ulciscorr wrote:
XXS wrote:I onda se covjek cudi kad neko kaze da bosnjacko govno smrdi jednako kao i srpsko-hrvatsko.
Koja ironija u tvom komentaru... upravo si potvrdio ono sto sam napisao gore.
Covjek je apsolutno u pravu!
Znaci i tebi su dzamije u Sarajevu i ove cetnicke provokacije jedno te isto... ?
zateznistub

#68 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru

Post by zateznistub »

ulciscorr wrote: Znaci i tebi su dzamije u Sarajevu i ove cetnicke provokacije jedno te isto... ?
Apsolutno NE, ali da svako govno isto smrdi, e to DA.
zli_hordas

#69 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru

Post by zli_hordas »

Sad ce se RS svakako odcjepit pa onda mozemo sa druge strane podici zid da ne gledamo u križ.
ulciscorr

#70 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru

Post by ulciscorr »

zli_hordas wrote:Sad ce se RS svakako odcjepit pa onda mozemo sa druge strane podici zid da ne gledamo u križ.
Samo sto nije...
Manix

#71 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru

Post by Manix »

travnik wrote:Crkva u Sreebrenici pored mezarja, krst na Zlatištu, križ iznad Mostar i masa križeva primarno po zapadnoj hercegovini, džamije po Sarajevu i sl. su prije svega oblik zapišavanja teritorija i jedan bizaran i iracionalan način zlouporabe vlastite religije. Problem je u našem bolesnom mentalnom sklopu gdje se "lomimo" da opravdamo ovakve "svoje" poteze, a jednakom snagom se "lomimo" da napadnemo ovakve "tuđe" poteze. Dvostruka mjerila su odraz duboke podijeljenosti našeg društva, manjka iskrene želje za normalizacijom odnosa i izostanka elementarne realnosti i racionalnosti u promatranju i analiziranju dešavanja oko nas.
Dzamije po Sarajevu poredis sa krizevima na planinama . :-) :-) Ako hoces da poredis dzamije po Sarajevu poredi ih crkavma koje se prave poslije rata . Ili mislis da ih nema . Ja cu ti pomoci , U BL regiji nove novcate pravoslavne crkve koje tu nikad nisu bile . Na Kupresu katlocka crkva koja nice i koja tu nikad nije bila . Toliko je velika da sa autom mozes na misu . Krizeve i krstove po planinanima bez ikakvog smisla ( osim otvorene i bezobrazne provokacije ) mozes porediti sa 9 metarskim polumjescem i zvijezdom od mramora iznad Mostara ili BL . Ali to ne postoji .
Bitno je da si ti sve tri strane izjednacio . A nismo isti , pocev od cinjenice koliko je ko koga ubio , rusio bogomolje , koliko je ko logora imao itd . Cak i da smo radili proporcinalno ,, imali smo pravo na to ,, jer smo napadnuti . Nece ti proci ta prica . Ne .
travnik

#72 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru

Post by travnik »

ulciscorr wrote:Kao i po obicaju Komunjare/Jugosloveni/"Bosanci i Hercegovci" i ostali islamofobi su i na ovoj temi dosli da brane cetnike... i podizanje ovog 20 metara visokog cetnickog krsta iznad Sarajeva porede sa dzamijama u Sarajevu... :roll:

1. Očigledno ili ne znaš sva slova, pa ne znaš čitati, ili si bezobrazan. Gotovo svi redom ovdje na temi, kako ti kažeš Komunjare/Jugosloveni/"Bosanci i Hercegovci", ali drugi, su protiv krsta na Zaltištu jer se radi o provokaciji, zapišavanju teritorija i zloupotrebi vjeri.
2. Nitko ne vrši relativizaciju već sam konstatira da se ovakve podle i bljutave stvari dešavaju diljem naše države i da svi pravdaju i brane "svoje", a napadaju "tuđe". To je dokaz manjka realnosti i viška licimjernosti.
3. Čuj "dokle ćemo vas mi Bošnjaci trpiti". Tko si ti da govoriš u ime jednog naroda? Koga ti i takvi kao ti trpite? Je li to svi Bošnjaci koji ne misle kao ti ili pripadnici drugih naroda trebaju da se plaše takvih kao ti samo zbog drugačijeg stava? Koji si to faktor? Sa ovakvom rečenicom, odnosno prijetnjom, podsjećaš na Radovana K. i slične.
Manix

#73 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru

Post by Manix »

frkenzi wrote:
svjezi_ustipak wrote:Neka se sagradi :thumbup:

Najbolji podsjetnik za sve stanovnike kroz sta su prosli i ko im je prvi komsija.
A i ovi sto dizu kazu da dizu da im bude najbolji podsjetnik ko im je prvi komsija.
Ja logike u picku materinu :-) :-) :-) :-) :lol: :lol: :lol:
travnik

#74 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru

Post by travnik »

Manix wrote:
travnik wrote:Crkva u Sreebrenici pored mezarja, krst na Zlatištu, križ iznad Mostar i masa križeva primarno po zapadnoj hercegovini, džamije po Sarajevu i sl. su prije svega oblik zapišavanja teritorija i jedan bizaran i iracionalan način zlouporabe vlastite religije. Problem je u našem bolesnom mentalnom sklopu gdje se "lomimo" da opravdamo ovakve "svoje" poteze, a jednakom snagom se "lomimo" da napadnemo ovakve "tuđe" poteze. Dvostruka mjerila su odraz duboke podijeljenosti našeg društva, manjka iskrene želje za normalizacijom odnosa i izostanka elementarne realnosti i racionalnosti u promatranju i analiziranju dešavanja oko nas.
Dzamije po Sarajevu poredis sa krizevima na planinama . :-) :-) Ako hoces da poredis dzamije po Sarajevu poredi ih crkavma koje se prave poslije rata . Ili mislis da ih nema . Ja cu ti pomoci , U BL regiji nove novcate pravoslavne crkve koje tu nikad nisu bile . Na Kupresu katlocka crkva koja nice i koja tu nikad nije bila . Toliko je velika da sa autom mozes na misu . Krizeve i krstove po planinanima bez ikakvog smisla ( osim otvorene i bezobrazne provokacije ) mozes porediti sa 9 metarskim polumjescem i zvijezdom od mramora iznad Mostara ili BL . Ali to ne postoji .
Bitno je da si ti sve tri strane izjednacio . A nismo isti , pocev od cinjenice koliko je ko koga ubio , rusio bogomolje , koliko je ko logora imao itd . Cak i da smo radili proporcinalno ,, imali smo pravo na to ,, jer smo napadnuti . Nece ti proci ta prica . Ne .
Kao odgovor tebi, citirat ću sam sebe: Problem je u našem bolesnom mentalnom sklopu gdje se "lomimo" da opravdamo ovakve "svoje" poteze, a jednakom snagom se "lomimo" da napadnemo ovakve "tuđe" poteze.

Naravno da je i ekspanzija crkvi u određenim područjima oblik zapišavanja teritorija, ali nije moguće u jednom postu navesti svaku crkvu i svaku džamiju koja je primarno izgrađena u tu svrhu. Crkva na Kupresu je zbog svojih gabarita očigledan primjer zapišavanja teritorija, bildanja katoličanstva i zloupotrebe vjere. Ista, kao i mnogo druge bogomolje je izgrađena na prostoru gdje nikada nije bila i gdje, niti za istom, a niti tako velikoj nema potrebe.

Nije riječ o izjednačavanju, već o detekciji licimjernih poteza koji zloupotrebljavaju vjeru.

Logori i rušenje bogomolja su druga tema i nemaju veze sa ovim.
Manix

#75 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru

Post by Manix »

frkenzi wrote:
karanana wrote:Republikosrpskas, to zemljiste je drzavno, dakle nije entitetsko.
Jesi siguran u to ko im je onda dao dozvolu za gradju? Nesto tu ne stima.
Pa sad si rekao , mup genocidne rs i tzv savez logorasa :( Otkad oni daju dozvole ...uostalom , napravi ga to je potez ocajnika . To je tako jadno bijedno . Sto pravoslavni krst ne pravite na u Kninu , Prizrenu ...popusili , poooooooopusili :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Kada u Bosni popusite govoricete merak i belaj kao sto sada u Hr goovorite uljudba u tjedan i tisuca :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply