PROTEST protiv prodaje Marsalke
-
Stari
Pratim ovu rubriku sa velikim interesovanjem al jedna mi stvar nije bas najjasnija. Mislim ovako ...u redu je;... kontam da amerikanci hoce da kupe i da tu nesto naprave (ambasadu valjda)....a opet narod bi da se tu izgradi novi univerzitetski kampus. A ja ne razumijem sto se ne bi mogo naci kompromis u stilu da se tu da izgraditi nesto trece....
recimo kasarna
-
havetinja
stari, ozbiljno ...stoji to da drzava nema para da pravi kRampus.
mada, koliko vrijede sadasnje nekretnine clanica univerziteta. pa...sta mislite koliko vrijedi zgrada EF ili PF, recimo, zbog lokacije. ili AF+GF, MF,MEDF. VF , ALU i ostalo u gradu...
ako je univerzitet htio kampus, mogli su prodavati ove nekretnine (neke poluprazne sada), napraviti taj famozni kampus...i jos da ostane za kicenje politicara..
(fala
)
mada, koliko vrijede sadasnje nekretnine clanica univerziteta. pa...sta mislite koliko vrijedi zgrada EF ili PF, recimo, zbog lokacije. ili AF+GF, MF,MEDF. VF , ALU i ostalo u gradu...
ako je univerzitet htio kampus, mogli su prodavati ove nekretnine (neke poluprazne sada), napraviti taj famozni kampus...i jos da ostane za kicenje politicara..
(fala
-
alma_sa
Pitam se dali bi se ovako zdusno studenti borili da se Marsalka prodaje - poklanja Kuvajtu, Iranu, Saudi Arabiji, Turskoj i sl.?
Studenti nemaju pravo glasa zucnuti jer se na izborima nisu oglasili pod izgovorom - da nemaju za koga glasati.
Marsalka je marginalna, trivijalna posljedica uzroka koji se zovu
- studenti.
Gdje su bili na opcinskim izborima?
Zasto se ne oglasise za Cekicev plagijat?
Gdje su bili kada se donosila odluka o rektoratu?
Zasto dozvole da ih educiraju prevazidjeni stari iskomplexirani , isfrustrirani i iskorumpirani profesori kao npr. cuvena vec legendarna braca Fatkici?
Bezbroj pitanja koji se ticu konkretno studentske populacije nije i nece biti rijeseno a eto sad je od krucijalnog znacaja bas Marsalka?
Jedno od pitanja je zasto i kako to da od cjelokupne studentske populacije diplomira samo njih 10%?
Koji su to 'Bh fenomeni' da cio fax ociste za samo 2 godine?
Koliko su relevantne te diplome?
Jesu li se i predstavnici studenata uklopili - asimilirali u trulu - jalovu i samo po korupciji produktivnu Bh. politiku?
Tzv.*problem* Marsalke ima ko zna kakvu pozadinu mladjanih korupcionera?!?
Studenti nikada do sada nicim nisu dokazali da zavrjedjuju bilo kakvo postovanje jer su po svim pitanjima za njih i za sve nas bili po strani - tihi , necujni pa se postavlja logicno pitanje - sta zapravo zele tim bojkotom postici i sta se stvarno krije iza tog problema?
Gdje su bili do sada kada se godinama rasprodavala cjelokupna narodna imovina?Dizu li cijenu tim potezom (svojim) parlamentarcima za svoj proracun- procenat od amera ili su jos visi politicki ciljevi iza svega?
Jan Zlatan Kulenovic se nikada za druge u konkretnim pitanjima nije borio niti izborio - jer su se sva njegova 'zalaganja' za studente rezultirala njegovim licnim usponom i afirmacijom dok su krucijalna pitanja studentske populacije ostala u statusu quo.
Gdje je njegov autoritet i utjecaj bio kada su studenti apstinirali na
izborima? Kako tako naprasno postade visoko-autoritativan i uspjesno pokrenu studente bas za Marsalku pored svih drugih studentskih problema od mnogo veceg znacaja nego je Marsalka?
Studenti nemaju pravo glasa zucnuti jer se na izborima nisu oglasili pod izgovorom - da nemaju za koga glasati.
Marsalka je marginalna, trivijalna posljedica uzroka koji se zovu
- studenti.
Gdje su bili na opcinskim izborima?
Zasto se ne oglasise za Cekicev plagijat?
Gdje su bili kada se donosila odluka o rektoratu?
Zasto dozvole da ih educiraju prevazidjeni stari iskomplexirani , isfrustrirani i iskorumpirani profesori kao npr. cuvena vec legendarna braca Fatkici?
Bezbroj pitanja koji se ticu konkretno studentske populacije nije i nece biti rijeseno a eto sad je od krucijalnog znacaja bas Marsalka?
Jedno od pitanja je zasto i kako to da od cjelokupne studentske populacije diplomira samo njih 10%?
Koji su to 'Bh fenomeni' da cio fax ociste za samo 2 godine?
Koliko su relevantne te diplome?
Jesu li se i predstavnici studenata uklopili - asimilirali u trulu - jalovu i samo po korupciji produktivnu Bh. politiku?
Tzv.*problem* Marsalke ima ko zna kakvu pozadinu mladjanih korupcionera?!?
Studenti nikada do sada nicim nisu dokazali da zavrjedjuju bilo kakvo postovanje jer su po svim pitanjima za njih i za sve nas bili po strani - tihi , necujni pa se postavlja logicno pitanje - sta zapravo zele tim bojkotom postici i sta se stvarno krije iza tog problema?
Gdje su bili do sada kada se godinama rasprodavala cjelokupna narodna imovina?Dizu li cijenu tim potezom (svojim) parlamentarcima za svoj proracun- procenat od amera ili su jos visi politicki ciljevi iza svega?
Jan Zlatan Kulenovic se nikada za druge u konkretnim pitanjima nije borio niti izborio - jer su se sva njegova 'zalaganja' za studente rezultirala njegovim licnim usponom i afirmacijom dok su krucijalna pitanja studentske populacije ostala u statusu quo.
Gdje je njegov autoritet i utjecaj bio kada su studenti apstinirali na
izborima? Kako tako naprasno postade visoko-autoritativan i uspjesno pokrenu studente bas za Marsalku pored svih drugih studentskih problema od mnogo veceg znacaja nego je Marsalka?
-
Stari
Ne kontamhavetinja wrote:stari, ozbiljno ...stoji to da drzava nema para da pravi kRampus.
(fala)
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Ma nema veze sto nisi tu tjelesno, i moralna podrska je dovoljnaVodenjak wrote: mIRCi, gledam ovu sliku pa se pitam KAKO pojedini mogu danasnje
probisvjete, hohstaplere i kvazi-borce za svoje narode i POKUSATI da porede sa ovom licnoscu....?![]()
Inace, da sam blize, bio bih s vama sutra![]()
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Bjezi ba mircerka, kakva ti i protesti kada si pravi komunisticki mastodont
:D
-
alma_sa
Profesori
Svemogući Muriz
Prof. dr. Muriz Spahić predaje ili ispituje na čak šest fakulteta u BiH.
Iako su se ogorčeni studenti iz studentskog doma Nedžarići žalili, pa i našoj redakciji, profesor Spahić nije jedini profesor koji predaje na više fakulteta, i nije sam kriv za gotovo nevjerovatnu situaciju. Za Dane je profesor Spahić objasnio razloge svog angažmana na više obrazovnih institucija: "Zakon o visokoškolskom obrazovanju ne predviđa nikakva ograničenja, a i kad bi ti fakulteti raspisali konkurse, što ja želim, niko se ne bi javio, zato što za te oblasti nema nijednog profesora. Ovo je 'sila prilika', i drugog rješenja nema."
Na Odsjeku za geografiju Prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajevu, gdje uglavnom svoje radno vrijeme provodi profesor Spahić, prije rata bilo je 17 nastavnika, a ostalo je svega pet. Nakon rata fakulteti su sa Spahićem sklopili ugovor o izvršavanju nastavnog procesa. I to za predmete koji su matični na Odsjeku za geografiju. S obzirom da se radi o strogo stručnim osnovama, koje spadaju u domen fizičke geografije, a pošto fakulteti poput Šumarskog i Poljoprivrednog moraju imati predmete Bioklimatologiju i Agrometeorologiju, onda su ti fakulteti tražili Spahićevu pomoć za održavanje nastavnog procesa.
Kao uposlenik PMF-a, Spahić dobija plaću iz budžeta. "Kanton Sarajevo daje 50 posto od vrijednosti zvanja u kojem jeste nastavnik, dok od većine fakulteta dobijem naknadu za materijalne troškove. Od Privrednog fakulteta dobijem 240 KM mjesečno, a za ispitivanje studenata u Mostaru mjesečno dobijem 125 KM. Neki studenti, pošto sam ja rigorozan, žele da me maknu pa da mogu na miru polagati ispite", zaključuje profesor Spahić.
(A.O.)
Prof. dr. Muriz Spahić predaje ili ispituje na čak šest fakulteta u BiH.
Iako su se ogorčeni studenti iz studentskog doma Nedžarići žalili, pa i našoj redakciji, profesor Spahić nije jedini profesor koji predaje na više fakulteta, i nije sam kriv za gotovo nevjerovatnu situaciju. Za Dane je profesor Spahić objasnio razloge svog angažmana na više obrazovnih institucija: "Zakon o visokoškolskom obrazovanju ne predviđa nikakva ograničenja, a i kad bi ti fakulteti raspisali konkurse, što ja želim, niko se ne bi javio, zato što za te oblasti nema nijednog profesora. Ovo je 'sila prilika', i drugog rješenja nema."
Na Odsjeku za geografiju Prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajevu, gdje uglavnom svoje radno vrijeme provodi profesor Spahić, prije rata bilo je 17 nastavnika, a ostalo je svega pet. Nakon rata fakulteti su sa Spahićem sklopili ugovor o izvršavanju nastavnog procesa. I to za predmete koji su matični na Odsjeku za geografiju. S obzirom da se radi o strogo stručnim osnovama, koje spadaju u domen fizičke geografije, a pošto fakulteti poput Šumarskog i Poljoprivrednog moraju imati predmete Bioklimatologiju i Agrometeorologiju, onda su ti fakulteti tražili Spahićevu pomoć za održavanje nastavnog procesa.
Kao uposlenik PMF-a, Spahić dobija plaću iz budžeta. "Kanton Sarajevo daje 50 posto od vrijednosti zvanja u kojem jeste nastavnik, dok od većine fakulteta dobijem naknadu za materijalne troškove. Od Privrednog fakulteta dobijem 240 KM mjesečno, a za ispitivanje studenata u Mostaru mjesečno dobijem 125 KM. Neki studenti, pošto sam ja rigorozan, žele da me maknu pa da mogu na miru polagati ispite", zaključuje profesor Spahić.
(A.O.)
mIRCerka
Obzirom da sam glupa, de mi prevedi tohorns&drums wrote:Bjezi ba mircerka, kakva ti i protesti kada si pravi komunisticki mastodont:D
hornsy, ako ti nije mrsko, dovuci svoje koscato dupe na M.Dvor i ucestvuj
-
Stari
Bas me zanima sta se desilo sa istoimenim monumentalnim zdanjima u Zagrebu, Beogradu, Ljubljani, Skoplju i Titogradu(Podgorici). Vjerujem da ona u Begishu jos sluzi prvobitno zamisljenoj svrsi....za onu na Zaprudju u Zegishu ne znam ...al mislim da bi bas bilo zanimljivo cuti ako neko od vas zna....
- horns&drums
Doci cu, naravno ali cisto iz profesionalnih razloga.mIRCerka wrote:hornsy, ako ti nije mrsko, dovuci svoje koscato dupe na M.Dvor i ucestvujako nista drugo, ovo ti je odlicna prilika da iz mase ljudi pljunes vladu
Ne pada mi na pamet ni u kakvim demonstracijama da ucestvujem, ima brate dovoljno studenata da im svima kolektivno jebu mater. Bas me zanima koliko ce doci raje i je l' ce biti kakvog hajra.
Nego, kad smo kod toga, zanima me sto niko ne protestvuje zbog obustave gradnje Presernovog parka iako postoje papiri da je park legalno vlasnistvo grada , a ne IZ-a, kao i da je ekshumacija izvrsena krajem 40-tih proslog stoljeca.
Naravno, kada se na klanjanju tamo nadje i covjek koji je jedan od otmicara malog Maka Varesanovica i kad vidis jos par "faca" od zla oca i gore matere onda ti se bas i ne protestira.
-
mIRCerka
znas i sam kakvo je razmisljanje ljudi u ovom gradu..."hajd doci ce valjda ljudi, sto ja moram ici, ne trebam im ja..."horns&drums wrote: Naravno, kada se na klanjanju tamo nadje i covjek koji je jedan od otmicara malog Maka Varesanovica i kad vidis jos par "faca" od zla oca i gore matere onda ti se bas i ne protestira.
- horns&drums
Ja mislim da je malo kasno ovo za Marsalku i da se protest treba napraviti u sirim razmjerama i zbog mase losih stvari koje se rade
-
mIRCerka
Kasno je saaaaaaaaaaaaddddddddhorns&drums wrote:Ja mislim da je malo kasno ovo za Marsalku i da se protest treba napraviti u sirim razmjerama i zbog mase losih stvari koje se rade
kasnoooooooo za sveeeeeeeeeeeeeeeee
nema voljeeeeeeeeeeeeeee a nemam ni snageeeeeeeeee
da se mjenjaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmm
-
Kwaheri
....Zapruđe kasarna stoji gdje i je i bila...isto je i sa vojnim domom ili kako se zvalo ono na Crnomercu...jos uvijek je vojska tamo...Stari wrote:Bas me zanima sta se desilo sa istoimenim monumentalnim zdanjima u Zagrebu, Beogradu, Ljubljani, Skoplju i Titogradu(Podgorici). Vjerujem da ona u Begishu jos sluzi prvobitno zamisljenoj svrsi....za onu na Zaprudju u Zegishu ne znam ...al mislim da bi bas bilo zanimljivo cuti ako neko od vas zna....
-
edu
Cuj u 10:00???
Mozete li to ikako pomjeriti za 12:00 ili 13:00?
Rano je brate 10:00?
I ako ima neko od dobrovoljaca da me trzne autom..nek' se javi..samo nek' ponese 10 u pola bez luka..res..Shokatu..pa da me poslije protesta vrati kuci?..ako ima takvih ja bih vrlo rado dosao...
PS. I neka ugrije auto..da ne sjedam u hladan automobil..nema mi nista gore...
Mozete li to ikako pomjeriti za 12:00 ili 13:00?
Rano je brate 10:00?
I ako ima neko od dobrovoljaca da me trzne autom..nek' se javi..samo nek' ponese 10 u pola bez luka..res..Shokatu..pa da me poslije protesta vrati kuci?..ako ima takvih ja bih vrlo rado dosao...
PS. I neka ugrije auto..da ne sjedam u hladan automobil..nema mi nista gore...
-
mIRCerka
e on mi je bas faktor....odustajem od rasprave na temu Janaalma_sa wrote:Upravo je stigao gost u "Centralni zatvor" - radija "202" - Jan Zlatan Kulenovic.
ne bih da ga vidim sutra, necu odgovarati za posljedice.... ne bih bas da mi sutra plati neke 'racune' iz 1999.....
- pitt
Mirci, hocemo li tebe vidjet sutra na bageru prd skupstinom?mIRCerka wrote:e on mi je bas faktor....odustajem od rasprave na temu Janaalma_sa wrote:Upravo je stigao gost u "Centralni zatvor" - radija "202" - Jan Zlatan Kulenovic.![]()
ne bih da ga vidim sutra, necu odgovarati za posljedice.... ne bih bas da mi sutra plati neke 'racune' iz 1999.....
-
alma_sa
Na demonstracijama ce biti : podmiceni studenti, "gradjani" Sarajeva sa parama da si tu izgrade svoje poslovne objekte, menadjeri, biznismeni,
policija je preko puta i smekeri a pravi studenti - streberi nece biti tu jer oni se ne bave ekonomskom politikom, nego gladuju i razvlace svoj jadni djeparac u domu ili u jeftino iznajmljenoj sobi.
Cije interese zastupa Jan ? Studentske? Tako sto samo kretei mogu povjerovati. Jan se plasi da bi *sutra mogla neka bomba puci na ambasadu*?!? Ambasada je upravo garant mira na barem toj dionici ako ne i
cijelome gradu.
Da idu demolirati predsjednistvo - prva bih isla ali ovako kao ZA studente, za nasu uzdanicu - malo sutra jer se Jan Zlatan prosu k'o krelac sa poslovnim objektima.
Gdje su tu studentski interesi?
Jedan se pretstavio da izrazi zaljenje sto se narusava Titova bista?Sta studenti imaju od Titove bistekoja ne mora biti srusena?
Jane, Jane dok te nisam cula bila sam sumnjicava dok ali
sada sam sigurna 100% zasto demonstracije.
Gospodin se nije udostojio da povede studente na izbore a bori se za *njihova* prava?!?
policija je preko puta i smekeri a pravi studenti - streberi nece biti tu jer oni se ne bave ekonomskom politikom, nego gladuju i razvlace svoj jadni djeparac u domu ili u jeftino iznajmljenoj sobi.
Cije interese zastupa Jan ? Studentske? Tako sto samo kretei mogu povjerovati. Jan se plasi da bi *sutra mogla neka bomba puci na ambasadu*?!? Ambasada je upravo garant mira na barem toj dionici ako ne i
cijelome gradu.
Da idu demolirati predsjednistvo - prva bih isla ali ovako kao ZA studente, za nasu uzdanicu - malo sutra jer se Jan Zlatan prosu k'o krelac sa poslovnim objektima.
Gdje su tu studentski interesi?
Jedan se pretstavio da izrazi zaljenje sto se narusava Titova bista?Sta studenti imaju od Titove bistekoja ne mora biti srusena?
Jane, Jane dok te nisam cula bila sam sumnjicava dok ali
sada sam sigurna 100% zasto demonstracije.
Gospodin se nije udostojio da povede studente na izbore a bori se za *njihova* prava?!?