Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
neki

#51 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by neki »

Capsicum wrote:
neki wrote:
Capsicum wrote:A ti garant parkiras svoj auto 2 km od mjesta stanovanja :roll:
Sto ne mogu ovih trolova...
Parkiram auto na javnoj garazi koja se placa a koja je udaljena 300 metara od zgrade u kojoj stanujem.
Mislim da je blizi definiciji trola neko ko za parking koji mu je udaljen od zgrade 200 metara place i poredi ga sa parkingom u pazaricu, tramvajima, autobusima, crknutim kravama...
Da nisi mozda izostavio jednu nulu? Da nije 3000 m? U ostalom, uopste ne zivim na Malti, imam svoju vlastitu garazu u zgradi, ali nisam supak koji samo gleda da komsiji crkne krava. U tom naselju su opstinske vlasti napravile cirkus, kao i u mnogim drugim u gradu, dozvoljavajuci gradnju zgrada na mjestima koja su bila predvidjena za parkinge, zelenilo, igralista i sl. Oni zasluzuju kritike, a ne gradjani koji hoce da svoj automobil parkiraju na mjestima koja su predvidjena za to. Ima tu i veliki broj invalida kojima tih "200 metara" nije bas "samo", ima roditelja s bebama, ima onih koji imaju stare i skoro nepokretne roditelje. Mozda je najbolje i njih izmjestit negdje van grada a? Lako je tebi pravom i zdravom pricat kako ides u drugi kraj grada da parkiras pa uz to "mrsas", a vidio bi kako bi bilo da je drugacije. Plitko ti je razmisljanje...
Jarane, ohladi...i popusti malo s tim kravama.
Ne opravdavam ni opstinu ni gradnju na parkinzima, pomjesao si malo. Kritikovao sam modu parkiranja na trotoarima, prolazima, prilazima i td i pravdanje toga cinjenicom da u krugu od 50 m oko zgrade ne postoji parking. Ja ti tvrdim i to argumentovano, da na udaljenosti od 70m od stare kifle u svako doba dana i noci mozes naci parking mjesto.
Ako je neko hendikepiran, podnese zahtjev opstini i ekspresno dobije oznaceno parking mjesto pred svojim ulazom na koje moze postaviti i blokadu ako hoce
quarterback

#52 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by quarterback »

Haris033 wrote:Nastavlja se kamatarenje od strane PU Novo Sarajevo!!! :ljut:

U protekla 3 dana sjevnule su "čestitke" u naseljima Hrasno, Dolac Malta, Socijalno... :ljut: Djevojka i mladić na biciklima, uposlenici PU Novo Sarajevo, su bili vrijedni ovih dana i poprilično napunili budžet istih! :ljut:

Svaka Vam čast gosp. Pećanac! :(

Vozila se i dalje kradu, pljačke i pucnjave su svakodnevnica... Ubice, kriminalci i narkomani regularno hodaju i šetaju našim gradom, a Vi i dalje uzimajte od poštenih građana... Fuuuj!!!

A narod šuti... :(
kao neko ko ima nesrecu da zivi u sopingu na grbavici sa radoscu citam ove vijesti i pozvao bih ovo dvoje drotina na kafu sto su konacno poceli da rade svoj posao
Capsicum

#53 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by Capsicum »

O'zone wrote:
Capsicum wrote:
neki wrote: Parkiram auto na javnoj garazi koja se placa a koja je udaljena 300 metara od zgrade u kojoj stanujem.
Mislim da je blizi definiciji trola neko ko za parking koji mu je udaljen od zgrade 200 metara place i poredi ga sa parkingom u pazaricu, tramvajima, autobusima, crknutim kravama...
Da nisi mozda izostavio jednu nulu? Da nije 3000 m? U ostalom, uopste ne zivim na Malti, imam svoju vlastitu garazu u zgradi, ali nisam supak koji samo gleda da komsiji crkne krava. U tom naselju su opstinske vlasti napravile cirkus, kao i u mnogim drugim u gradu, dozvoljavajuci gradnju zgrada na mjestima koja su bila predvidjena za parkinge, zelenilo, igralista i sl. Oni zasluzuju kritike, a ne gradjani koji hoce da svoj automobil parkiraju na mjestima koja su predvidjena za to. Ima tu i veliki broj invalida kojima tih "200 metara" nije bas "samo", ima roditelja s bebama, ima onih koji imaju stare i skoro nepokretne roditelje. Mozda je najbolje i njih izmjestit negdje van grada a? Lako je tebi pravom i zdravom pricat kako ides u drugi kraj grada da parkiras pa uz to "mrsas", a vidio bi kako bi bilo da je drugacije. Plitko ti je razmisljanje...
Razmisli o ovome kad vidiš automobil parkiran na trotoaru.
Nemam sta razmisljat, koliko hoces puta sam zvao policiju zbog majmuna koji parkiraju gdje stignu. Samo sto treba takodje dignuti i glas protiv opste otimacine svakog "slobodnog" kvadrata zemljista, bez obzira radilo se o parku, igralistu ili parkingu, da se izgradi nova zgrada/trzni centar i sl, pri cemu nikom na pamet ne pada da istovremeno gradi garaze. Broj automobila u Sarajevu je visestruko veci nego prije rata, a broj parking mjesta se sigurno smanjio. Koliko je samo godina proslo od kad se "gradi" parking kod narodnog pozorista? Opstinari pune dzepove na racun unistavanja ovog grada koji lagano ali sigurno postaje betonska dzungla, bez imalo karaktera i ljepote. A mi se hajmo nasladjivat sto nam sugradjani iz nekih naselja moraju "mrsat" hodajuci do parking mjesta...
quarterback

#54 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by quarterback »

Haris033 wrote:
Woody wrote:Ja se sjećam, kada sam živio (kratko, ali slatko) u Parizu
Porediti Pariz sa Sarajevom u ovakvoj situaciji je presmiješno! :-) Da Sarajevo ima metro, a ne ovakav GRAS, ne znam da li bi ikada imao želju provozati automobil... I ne govorim za trotoare u centru grada, već u naseljima gdje se 35 godina parkiralo po trotoarima, i gdje nikome to parkiranje nije smetalo, da bi se danas neko našao pametan i poslao policiju da naplaćuju kazne?!? Hoćeš da kažeš da mi sada svi treba da prodamo automobile i da koristimo GRAS kao jedino sredstvo prevoza??? :-)
Vidim da si fin momak ali mogu samo da se slozim sa ovima koji ti kontriraju, da bih imao SVOJE mjesto ja sam kupio garazu, a na posao idem biciklom jer u centru, gdje radim, mjesta sa za parking NEMA. Dakle ne jebem majke vlastima i vicem NAPRAVITE PARKINGE da bih ja mogao ici autom u grad nego sam se prilagodio i idem biciklom jer necu da budem parking papak.

Po mom iskustvu - parkinga uvijek ima samo je pitanje zeli li neko obici krug dva po naselju i naci parking i da li mu je mrsko prohodati do ulaza ili zeli parkirati bas pred haustor (najcesce kao parking papak).

Prijatelj koji zivi u Karlovcu kaze da kazne naplacuju za sve aute koji nisu parkirani ne na parkingu nego izmedju linija oznacenih na parkingu, vjeruj da zivim za taj dan, kada ce prestati seljacko parkiranje na sred parkinga i zagradjivanje onih normalno parkiranih a ja cu konacno moci da udjem u ulaz a da ne preskacem preko hauba kretena parkiranih "branik na branik".
Don Zivconi

#55 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by Don Zivconi »

quarterback wrote:
Haris033 wrote:
Woody wrote:Ja se sjećam, kada sam živio (kratko, ali slatko) u Parizu
Porediti Pariz sa Sarajevom u ovakvoj situaciji je presmiješno! :-) Da Sarajevo ima metro, a ne ovakav GRAS, ne znam da li bi ikada imao želju provozati automobil... I ne govorim za trotoare u centru grada, već u naseljima gdje se 35 godina parkiralo po trotoarima, i gdje nikome to parkiranje nije smetalo, da bi se danas neko našao pametan i poslao policiju da naplaćuju kazne?!? Hoćeš da kažeš da mi sada svi treba da prodamo automobile i da koristimo GRAS kao jedino sredstvo prevoza??? :-)
Vidim da si fin momak ali mogu samo da se slozim sa ovima koji ti kontriraju, da bih imao SVOJE mjesto ja sam kupio garazu, a na posao idem biciklom jer u centru, gdje radim, mjesta sa za parking NEMA. Dakle ne jebem majke vlastima i vicem NAPRAVITE PARKINGE da bih ja mogao ici autom u grad nego sam se prilagodio i idem biciklom jer necu da budem parking papak.

Po mom iskustvu - parkinga uvijek ima samo je pitanje zeli li neko obici krug dva po naselju i naci parking i da li mu je mrsko prohodati do ulaza ili zeli parkirati bas pred haustor (najcesce kao parking papak).

Prijatelj koji zivi u Karlovcu kaze da kazne naplacuju za sve aute koji nisu parkirani ne na parkingu nego izmedju linija oznacenih na parkingu, vjeruj da zivim za taj dan, kada ce prestati seljacko parkiranje na sred parkinga i zagradjivanje onih normalno parkiranih a ja cu konacno moci da udjem u ulaz a da ne preskacem preko hauba kretena parkiranih "branik na branik".
Upravo tako, treba se prilagoditi ja sam godinama parkirao auto 500m od mjesta gdje stanujem i kad je bilo -25 i + 50 zasto i drugi ne bi mogli prohodati ili ici na posao biciklom itd.

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
quarterback

#56 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by quarterback »

normalna stvar samo sto neki to ne kontaju...
Capsicum

#57 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by Capsicum »

neki wrote:
Capsicum wrote:
neki wrote: Parkiram auto na javnoj garazi koja se placa a koja je udaljena 300 metara od zgrade u kojoj stanujem.
Jarane, ohladi...i popusti malo s tim kravama.
Ne opravdavam ni opstinu ni gradnju na parkinzima, pomjesao si malo. Kritikovao sam modu parkiranja na trotoarima, prolazima, prilazima i td i pravdanje toga cinjenicom da u krugu od 50 m oko zgrade ne postoji parking. Ja ti tvrdim i to argumentovano, da na udaljenosti od 70m od stare kifle u svako doba dana i noci mozes naci parking mjesto.
Ako je neko hendikepiran, podnese zahtjev opstini i ekspresno dobije oznaceno parking mjesto pred svojim ulazom na koje moze postaviti i blokadu ako hoce
lol ubise se od ekspresnosti. Jedino sto je tu ekspresno bilo, jeste izdavanje dozvole za gradnju zgrade na postojecem parkingu i to bez saglasnosti stanara. Pa se ti tuzi s njima...

Hendikepirani rijetko voze automobile, tako da to nema veze s tim. Sigurno ne moze dobiti oznaceno mjesto s blokadom sin za svog starog nepokretnog oca, roditelji bebe od 2 mjeseca, supruznik invalidne osobe itd. U ostalom gdje da parkira eto ta neka hendikepirana osoba svoj automobil, ako zeli doci nekome u posjetu/u dom zdravlja/prodavnicu i sl.

Problem nedostatka parkinga se ne moze rijesiti izdavanjem tih nekakvih posebnih dozvola, jer ce samo biti zloupotreba. Treba imati strategiju izgradnje parking prostora. Mora se usloviti svaka izgradnja objekta gradnjom odgovarajuceg broja novih parking mjesta, podzemnih garaza i sl. Ovaj grad se lagano pretvara u Arizonu (onu nasu)...

Mozemo i ti i ja pricati do sutra kako treba kaznjavati sve one koji parkiraju po trotoarima, ali dok u ovom gradu ne bude dovoljno parking mjesta i javnih garaza da se normalno/legalno parkiraju svi automobili, od toga nema nista.
neki

#58 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by neki »

Don Zivconi wrote:
Upravo tako, treba se prilagoditi ja sam godinama parkirao auto 500m od mjesta gdje stanujem i kad je bilo -25 i + 50 zasto i drugi ne bi mogli prohodati ili ici na posao biciklom itd.
Pa vidis da je nekima to nepojmljivo, jednostavno ako moraju prepjesaciti 100 m to je isto kao da moraju parkirati u pazaricu pa se vozati autobusima do kuce...drama
VjecitiStudent

#59 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by VjecitiStudent »

Da u ovim kaznama za parkiranje ima ikakve logike, sistema, krajnje svrhe, svim srcem bi ih podržao. Nažalost, izgleda da je punjenje budžeta jedina svrha ovakvog kažnjavanja, boli njih neka stvar i za djecu i stare i pješake i građane uopšte
O'zone
Globalni moderator

#60 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by O'zone »

Capsicum wrote: Nemam sta razmisljat, koliko hoces puta sam zvao policiju zbog majmuna koji parkiraju gdje stignu. Samo sto treba takodje dignuti i glas protiv opste otimacine svakog "slobodnog" kvadrata zemljista, bez obzira radilo se o parku, igralistu ili parkingu, da se izgradi nova zgrada/trzni centar i sl, pri cemu nikom na pamet ne pada da istovremeno gradi garaze. Broj automobila u Sarajevu je visestruko veci nego prije rata, a broj parking mjesta se sigurno smanjio. Koliko je samo godina proslo od kad se "gradi" parking kod narodnog pozorista? Opstinari pune dzepove na racun unistavanja ovog grada koji lagano ali sigurno postaje betonska dzungla, bez imalo karaktera i ljepote. A mi se hajmo nasladjivat sto nam sugradjani iz nekih naselja moraju "mrsat" hodajuci do parking mjesta...
Stanovnici ovog grada i njihova pokretna imovina su davno prerasli njegove kapacitete u ovim gabritima, samim time se gužvamo na svakom koraku i to se promijeniti neće u skorije vrijeme (10-20 godina). U nedostaku ideja za širenje grada i definitivno u nedostaku želje da se živi malo dalje od centra grada a opet sa sve većim zahtjevima za sadržajima u svojim mjesnim zajednicama tipa tržnih centara ni opštinari nemaju drugog izbora nego da dozvoljavaju gradnju gdje nikom pametnom ne bi palo na pamet da gradi.

Vozilo u ovom gradu je nužno zlo zahvaljujući nesposobnosti gradske uprave da se izbori sa problemom javnog gradskog saobraćaja i da se radi na uspostavljanju kulture saobraćanja kao i promociji recimo biciklizma (koje je u mogućnosti).

Mnoge će zaboliti glava oko ovih čestitiki ali policija provodi zakon koji su donijela zakonodavna tijela,često to rade selektivno posebno kad se naleti na vozilo "face" ali tu imamo mogučnost da prijavimo službenike za nesavjestan i selektivan rad. Ako ćemo se boriti protiv nepravde hajde da to radimo a ne samo kad kod sebe nađemo čestitku pa onda udri drvljem i kamenjem.

Evo stanovnici datog naselja neka se obrate kolektivno opštini NS i neka traže proširenje parking prostora. Nije ni ovima u opštini jednostavno kad dobiju dopis od 500-600 osoba a da nekažem hiljada građana.
johntra

#61 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by johntra »

ima dosta faktora zbog kojih ljudi vole da im je auto na oku...nisam ni ja za papanisanje, ali držati auto 500 ili 200 metara od sebe je čista ludost i glupost...nije problem zbog hodanja, mada i nekad ima slučajeva kad su mi pune ruke svega..radio sam to jedno vrijeme na parkingu koji je samo 50 metara od mog i nije mi auto bilo na oku, pa sam ostao bez stakla...slažem se sa Harisom033, jer je ono naselje ludnica živa i ne krivim ljude koji tako parkiraju...isto tako, i investitori su krivi, jer ja ne MORAM kupiti parking mjesto, nego je obaveza investitora da napravi parking za kupce stanova, bio otvorenog ili zatvorenog tipa, nebitno...
quarterback

#62 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by quarterback »

pa eto investitor je napravio parkinge za moju zgradu ail sigurno ste dosli na kaficu nekada u akvarijus jelda, i parkirali ste na "mom" parkingu, radi cega ja nisam mogao da stanem da iskrcam svoje dijete, svoje kese sa pijace i slicno... mozda nije bilo mjesta na "mom" parkingu, da gledate voljeni lim dok srcete kaficu pa ste mi stali pred ulaz i nabili se na onog ispred pa da ne mogu da prodjem sa djecijim kolicima ? sasvim realno, vjerovatno i jeste jer je akvarijus jako popularan i pri tome ste samo gledali kako da se uvalite a niste ni pomislili da li imamo invalida u zgradi sa 250 ljudi (imamo troje), koliko je djece u kolicima, onih sa kesama sa pijace i slicno a koji ne mogu proci pored vaseg limenog sranja jer vi pijete kafu

to je sve suplja prica o investitorima i slicno, nema opravdanja za parking papanisanje, dok sam vozio starije auto izdavao sam svoju garazu a parkirao na parkinzima i nikada, apsolutno nikada na onakvoj usranoj grbavici i to dok je ono sranje od incognita radilo i dok se pola grada parkiralo tu, se nije desilo da nema parkinga, ako ga nije bilo pred mojom zgradom, a tu ga nema 8 godina od kako su otvorili akvarijus (za hljeba im trebalo), bilo je pred drugom ili trecom zgradom

uostalom ako hocete da je blizu i da je na oku pa iznajmite ili kupite garazu brate, ako nemate za garazu ili za drugo rjesenje parkinga (javna garaza) ili drugo rjesenje parkinga ne postoji - nema garaza, nema javnih garaza, nema slobodnih parkinga - pa sto ste kupovali auto ako nemate uslove ?

kao da kupis avion i kazes - napravite mi pistu, ja imam avion...
Last edited by quarterback on 17/09/2013 11:33, edited 2 times in total.
Capsicum

#63 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by Capsicum »

VjecitiStudent wrote:Da u ovim kaznama za parkiranje ima ikakve logike, sistema, krajnje svrhe, svim srcem bi ih podržao. Nažalost, izgleda da je punjenje budžeta jedina svrha ovakvog kažnjavanja, boli njih neka stvar i za djecu i stare i pješake i građane uopšte
Normalno da je cilj punjenje budzeta. Neki dan su kad je bio onaj maraton ljude preusmjeravali u krug, napravili totalni saobracajni kolaps, a u pozadini su vec imali spremne desetine mladih plavaca sa blokcicima. Ne moze me niko ubijediti da cijeli taj kolaps nije izreziran da bi sto vise ljudi parkiralo gdje ne treba, pa da im se revnosno naplate kazne. Eto kao nije bilo dobre koordinacije medju policajcima na terenu... How yes no.
quarterback

#64 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by quarterback »

Capsicum wrote:
VjecitiStudent wrote:Da u ovim kaznama za parkiranje ima ikakve logike, sistema, krajnje svrhe, svim srcem bi ih podržao. Nažalost, izgleda da je punjenje budžeta jedina svrha ovakvog kažnjavanja, boli njih neka stvar i za djecu i stare i pješake i građane uopšte
Normalno da je cilj punjenje budzeta. Neki dan su kad je bio onaj maraton ljude preusmjeravali u krug, napravili totalni saobracajni kolaps, a u pozadini su vec imali spremne desetine mladih plavaca sa blokcicima. Ne moze me niko ubijediti da cijeli taj kolaps nije izreziran da bi sto vise ljudi parkiralo gdje ne treba, pa da im se revnosno naplate kazne. Eto kao nije bilo dobre koordinacije medju policajcima na terenu... How yes no.
u stvari je i polumaraton jedna velika zavjera policije ks

da su bogdo tako pametni i organizovani...
direstraits0078

#65 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by direstraits0078 »

quarterback wrote:pa eto investitor je napravio parkinge za moju zgradu ail sigurno ste dosli na kaficu nekada u akvarijus jelda, i parkirali ste na "mom" parkingu, radi cega ja nisam mogao da stanem da iskrcam svoje dijete, svoje kese sa pijace i slicno... mozda nije bilo mjesta na "mom" parkingu, da gledate voljeni lim dok srcete kaficu pa ste mi stali pred ulaz i nabili se na onog ispred pa da ne mogu da prodjem sa djecijim kolicima ? sasvim realno, vjerovatno i jeste jer je akvarijus jako popularan i pri tome ste samo gledali kako da se uvalite a niste ni pomislili da li imamo invalida u zgradi sa 250 ljudi (imamo troje), koliko je djece u kolicima, onih sa kesama sa pijace i slicno a koji ne mogu proci pored vaseg limenog sranja jer vi pijete kafu

to je sve suplja prica o investitorima i slicno, nema opravdanja za parking papanisanje, dok sam vozio starije auto izdavao sam svoju garazu a parkirao na parkinzima i nikada, apsolutno nikada na onakvoj usranoj grbavici i to dok je ono sranje od incognita radilo i dok se pola grada parkiralo tu, se nije desilo da nema parkinga, ako ga nije bilo pred mojom zgradom, a tu ga nema 8 godina od kako su otvorili akvarijus (za hljeba im trebalo), bilo je pred drugom ili trecom zgradom

uostalom ako hocete da je blizu i da je na oku pa iznajmite ili kupite garazu brate, ako nemate za garazu ili za drugo rjesenje parkinga (placena garaza), pa sto ste kupovali auto ako nemate uslove ?

Postavi se znak: parking samo za stanare, kazna za nepostovanje 150 KM. Izdaju se iskaznice za stanare na kojima stoji broj tablica i zdravo. Parkira papak, zovnes mu policiju ili pauk. Ali da bi sve to profunkcionisalo, treba to izglasati na nivou opcine, na nivou kantona, na nivou Federacije i na nivou BiH. I treba neko da uputi inicijativu. Treba proci procedure. Neka nam je Bog na pomoci.
quarterback

#66 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by quarterback »

tako je prijatelju, tako je, ali zaboli gradsku vlast ili ko je vec nadlezan qrac za tim

podjeli naljepnice i oznaci da su parkinzi za one koji tu zive, a napravi parkinge koji se placaju ili besplatne za one koji tu ne zive, kupi 50 pauka da nose pogresno parkirane ili one koji nisu platili parking i vozdra

ali vlast ili nece da radi ili nece da se zamjera jer valja dobiti sljedece izbore a sarajevo (i drugi gradovi) postaju kandahar

sticajem prilika znam situaciju u banja luci (prodjite se nacionalnih izjava u vezi ovoga), i tamo je prije par godina bilo kao u sarajevu sada a onda su ovlasti mupa prenijeli na njihovu komunalnu sluzbu, fino dodje pauk i odnese te, nema seljacki parkiranog auta da ga svijecom trazis
Željezničar

#67 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by Željezničar »

Uz jednu malu napomenu, parking ispred zgrade je javni, a ne privatni, tako da pada u vodu ideje o parkingu samo za stanare.
johntra

#68 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by johntra »

quarterback wrote:pa eto investitor je napravio parkinge za moju zgradu ail sigurno ste dosli na kaficu nekada u akvarijus jelda, i parkirali ste na "mom" parkingu, radi cega ja nisam mogao da stanem da iskrcam svoje dijete, svoje kese sa pijace i slicno... mozda nije bilo mjesta na "mom" parkingu, da gledate voljeni lim dok srcete kaficu pa ste mi stali pred ulaz i nabili se na onog ispred pa da ne mogu da prodjem sa djecijim kolicima ? sasvim realno, vjerovatno i jeste jer je akvarijus jako popularan i pri tome ste samo gledali kako da se uvalite a niste ni pomislili da li imamo invalida u zgradi sa 250 ljudi (imamo troje), koliko je djece u kolicima, onih sa kesama sa pijace i slicno a koji ne mogu proci pored vaseg limenog sranja jer vi pijete kafu

uostalom ako hocete da je blizu i da je na oku pa iznajmite ili kupite garazu brate, ako nemate za garazu ili za drugo rjesenje parkinga (javna garaza) ili drugo rjesenje parkinga ne postoji - nema garaza, nema javnih garaza, nema slobodnih parkinga - pa sto ste kupovali auto ako nemate uslove ?

mojne generalizacije, tita ti, ne ide ti...libo me tuki za Akvarijus i papke koji tamo gledaju komad lima radi kupljenja koka, a ne radi toga što im nije bitno hoće li ga neko obiti...na kraju krajeva, govoriš o prostoru koji je namijenjen za parkiranje auta prije 40 godina, kad je tih istih auta bilo 50 posto manje..i da nema Akvarijusa opet bi vam isto bilo, jer u tom neboderu sada ima bruka više auta...ovdje je priča o novim naseljima, u kojima investitore libo tuki za kupce stanova, tako je na Č Vili, tako je u Tibri, tako je u svim novim naseljima...
dalje, kupio sam auto jer je potreba i meni, i petom i desetom na ovom forumu koji isto ima auto..i šta sad, jer nema parkinga, ne moram imati auto? ko je kriv što nema parkinga, što nema pravila, jesam li ja? što se ne dignete pa ne jebete Koldži znanje što vam ne napravi garažu koju obećava ispred Šopinga vijekovima?
i na kraju, ako ne želim, ne moram KUPITI parking mjesto ili garažu i tačka...kroz registraciju već plaćam parking i imam potpuno pravo da parkiram gdje hoću, naravno bez ugrožavanja ikog, zelenih površina i slično...i ne želim hodati 500 metara do mog auta, iz ovog ili iz onog razloga, na to imam poptuno pravo!
Cossack

#69 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by Cossack »

Normalno da trebaju kažnjavati! Četveročlana porodica ima 2-3 automobila i onda kriv grad jer nema dovoljno parking prostora... :lol: Kao što neko napisa, ako se ima za makine i ako se nema prostora onda brate ili nađi garažu ili parkiraj malo dalje.
uglavnomja

#70 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by uglavnomja »

johntra wrote:

mojne generalizacije, tita ti, ne ide ti...libo me tuki za Akvarijus i papke koji tamo gledaju komad lima radi kupljenja koka, a ne radi toga što im nije bitno hoće li ga neko obiti...na kraju krajeva, govoriš o prostoru koji je namijenjen za parkiranje auta prije 40 godina, kad je tih istih auta bilo 50 posto manje..i da nema Akvarijusa opet bi vam isto bilo, jer u tom neboderu sada ima bruka više auta...ovdje je priča o novim naseljima, u kojima investitore libo tuki za kupce stanova, tako je na Č Vili, tako je u Tibri, tako je u svim novim naseljima...
dalje, kupio sam auto jer je potreba i meni, i petom i desetom na ovom forumu koji isto ima auto..i šta sad, jer nema parkinga, ne moram imati auto? ko je kriv što nema parkinga, što nema pravila, jesam li ja? što se ne dignete pa ne jebete Koldži znanje što vam ne napravi garažu koju obećava ispred Šopinga vijekovima?
i na kraju, ako ne želim, ne moram KUPITI parking mjesto ili garažu i tačka...kroz registraciju već plaćam parking i imam potpuno pravo da parkiram gdje hoću, naravno bez ugrožavanja ikog, zelenih površina i slično...i ne želim hodati 500 metara do mog auta, iz ovog ili iz onog razloga, na to imam poptuno pravo!
mozes li objasniti ovo boldirano :?

placas odrzavanje cesta i jos bruku stvari, ali parkinga nema ni u snovima. mozes li otici na skenderiju i reci onom liku u kucici: znas, ja placam registraciju, ne moram placati parking :-)

investitor prodaje stan bez parkinga, do kupca je hoce li ga kupiti.
dalje, lik koji je kupio stan prije 30-40 godina sa parkingom ima pravo da trazi svoj parking. zar ne vidis razliku?

"ako ne želim, ne moram KUPITI parking mjesto ili garažu i tačka."

"i ne želim hodati 500 metara do mog auta, iz ovog ili iz onog razloga, na to imam poptuno pravo"

po kojem zakonu ti imas potpuno pravo da trazis parking 2 m od ulaza :-)
neces da hodas, ali neces da kupis garazu :lol:
neki

#71 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by neki »

:lol: :lol:
cuj kroz registraciju placa parking :lol:
jos malo pa ce neko reci da je i struju platio kroz registraciju
Don Zivconi

#72 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by Don Zivconi »

Imas onda i puno pravo da tri dana kruzis i trazis parking na metar od haustora, ili da gledas razglednice okacene na brisac, ili da ne gledas u retrovizor ako naleti ko nervozan :grin:

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
johntra

#73 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by johntra »

uglavnomja wrote:

placas odrzavanje cesta i jos bruku stvari, ali parkinga nema ni u snovima. mozes li otici na skenderiju i reci onom liku u kucici: znas, ja placam registraciju, ne moram placati parking :-)

dalje, lik koji je kupio stan prije 30-40 godina sa parkingom ima pravo da trazi svoj parking. zar ne vidis razliku?

"i ne želim hodati 500 metara do mog auta, iz ovog ili iz onog razloga, na to imam poptuno pravo"

plaćaš kroz putarinu korištenje javnih cesta i javnih parkinga, jer saobraćaj, gle čuda, nije samo onaj koji je u kretanju, nego i onaj u mirovanju...
za ovo oko povlačenja paralela sa PRIVATNIM parkinzima si baš smiješan, da mi je glupo i odgovarati...
dalje, jesam li ja igdje napisao da želim parkirati pred ulaz? nisam, ne stavljaj mi riječi u usta...ako nema mjesta na mom parkingu, parkirat ću negdje drugo, ali to neće biti pravilo da sad svaki dan moram hodati pola kilometra do parkinga, kontaš? ili da crtam?
tebi ako je to ok, niko ti ne brani, isto ko što mene niko ne tjera da kupujem garaže ili parking mjesta, jer za to nemam potrebe...ovaj koji je pokrenuo temu vjerovatno ima potrebu da kupi sebi mjesto ili garažu, ali šta ćemo sad ako to ne može? da parkira auto na Dobrinji ili u Velešićima? ili da proda auto?
za ovo boldirano malo mi bolje objasni...znači, prije su investitori pravili stan i parking mjesto, a danas ne...zašto to danas isto ne rade? jer kupac je kupac, ima ista prava, bilo da je vlasnik stana godinu ili pedeset...i do koga je onda sva frka nastala? do kupaca ili do investitora?
uglavnomja

#74 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by uglavnomja »

johntra wrote:
uglavnomja wrote:

plaćaš kroz putarinu korištenje javnih cesta i javnih parkinga, jer saobraćaj, gle čuda, nije samo onaj koji je u kretanju, nego i onaj u mirovanju...
za ovo oko povlačenja paralela sa PRIVATNIM parkinzima si baš smiješan, da mi je glupo i odgovarati...
dalje, jesam li ja igdje napisao da želim parkirati pred ulaz? nisam, ne stavljaj mi riječi u usta...ako nema mjesta na mom parkingu, parkirat ću negdje drugo, ali to neće biti pravilo da sad svaki dan moram hodati pola kilometra do parkinga, kontaš? ili da crtam?
tebi ako je to ok, niko ti ne brani, isto ko što mene niko ne tjera da kupujem garaže ili parking mjesta, jer za to nemam potrebe...ovaj koji je pokrenuo temu vjerovatno ima potrebu da kupi sebi mjesto ili garažu, ali šta ćemo sad ako to ne može? da parkira auto na Dobrinji ili u Velešićima? ili da proda auto?
za ovo boldirano malo mi bolje objasni...znači, prije su investitori pravili stan i parking mjesto, a danas ne...zašto to danas isto ne rade? jer kupac je kupac, ima ista prava, bilo da je vlasnik stana godinu ili pedeset...i do koga je onda sva frka nastala? do kupaca ili do investitora?

od kad je skenderija privatna i koliko znam ima samo par malih privatnih parkinga naa carsiji, sve ostalo je kanton ili opcina :? . je li i ono oko fisa i kantona privatno pa naplacuju :-)

kupac samo ima pravo da kupi ili ne kupi. ako je kupio stan bez parkinga, njegov izbor. investitor je ponudio, on kupio.
quarterback

#75 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by quarterback »

johntra wrote: mojne generalizacije, tita ti, ne ide ti...libo me tuki za Akvarijus i papke koji tamo gledaju komad lima radi kupljenja koka, a ne radi toga što im nije bitno hoće li ga neko obiti...na kraju krajeva, govoriš o prostoru koji je namijenjen za parkiranje auta prije 40 godina, kad je tih istih auta bilo 50 posto manje..i da nema Akvarijusa opet bi vam isto bilo, jer u tom neboderu sada ima bruka više auta...ovdje je priča o novim naseljima, u kojima investitore libo tuki za kupce stanova, tako je na Č Vili, tako je u Tibri, tako je u svim novim naseljima...
prije otvaranja 150 kafica u krugu od 100 metara je bilo dovoljno parkinga za stanare i sve koji dolaze

meni ta javna garaza ne treba iz 2 razloga
1. kupio sam garazu
2. sve i da je napravi niko nece parkirati tamo jer parking nece biti dzaba a i da je dzaba ne bi treba gledala beemvea dok lola pije kaficu, ako je koldzo iole pametan nece je ni praviti (kao sto je ni ne pravi) jer je osudjena na propast sve dok murija ne pocne da dere kazne svima koji nisu parkirani kako treba

ne znam sta da ti napisem na ovo zadje da si platio parking kroz registraciju, jasno mi je da hoces da kazes da si izdvajanjem za registraciju dao dio para za infrastrukturu medjutim ja koliko znam nista od toga ne ide za parkinge, mislim da placanje registracije nema nista s tim da je drzava kanton ili neko treci duzan da ti obezbijedi parking jer da jeste ne bi se prodavala parking mjesta pred zgradama kod kupovine stanova, na kraju krajeva i ja sam onda kupovinom stana u tom neboderu kupio i parking mjesto - sto mi ga zauzimaju oni koji tu dolaze na kafu ?

nije to tako kako kazes dzontra...

ne smetaju meni oni koji nisu parkirani "izmedju crta", smetaju mi oni koji su parkirani bahato, tako da se ne moze proci pored njih posebno ako imas dijete u kolicima, smatram da su to bahati tipovi koje boli kurac za ostale u gradu u kojem zive a po nekoj mojoj definiciji zivot u gradu bi trebao biti potpuno suprotan jer u gradu ne zivis sam i moras misliti i na druge u svim segmentima zivota - od organizovanja derneka u stanu do parkiranja auta, posto to ovdje uglavnom nije tako imamo situaciju da smo tu gdje jesmo, zivimo tako da smetamo jedni drugima jer ne mislimo jedni na druge
Post Reply