joj cirkusa stare miBodkin wrote:[
Smislo nesto bolje , to djeca u vrticu napisu bolje
joj cirkusa stare miBodkin wrote:[
Eh sta ti je taj kjafir, em ateist, em kscanin pa opet te vise gotivi neg onaj tvoj.semirizsvemira wrote:Lakse je biti musliman u Svedskoj nego u BiH a ima i vise muslimana nego u BiH .
A ko je moj i ko me to gotiviNIN wrote:Eh sta ti je taj kjafir, em ateist, em kscanin pa opet te vise gotivi neg onaj tvoj.semirizsvemira wrote:Lakse je biti musliman u Svedskoj nego u BiH a ima i vise muslimana nego u BiH .
Pa ne gotivi te niko, pogotov ovi tvoji, muslimani, narocito u BiH jer si gore i kontaju da kad dodjes u maticu da se foliras. Jednostavno, ne gotive te, ni gor, ni dol!semirizsvemira wrote:A ko je moj i ko me to gotiviNIN wrote:Eh sta ti je taj kjafir, em ateist, em kscanin pa opet te vise gotivi neg onaj tvoj.semirizsvemira wrote:Lakse je biti musliman u Svedskoj nego u BiH a ima i vise muslimana nego u BiH .I nekaze se kjafir nego kafir . i nije kscanin vec krscanin . Kad naucis osnovne pojmo ve javi se a do tada
Meni ni na kraj pameti to radit, boze sacuvaj, stvarno! Al pazi, ja musliman, prakticar, predani, hocu na Uskrnja ostrva i skontam nema dzamije? Sta cu u petak, nidje dzemata, nidje poziva!Hrulj wrote:Ne znam kakav vam je cejf da supate ljude jer hoce da klanjaju.
Pa sta je on lose rekao? Smeta mu sto nece nitko da iznajmi prostor za tu namjenu preko ljeta. To je bigotizam spram islamskih vjernika a mi se sprdamo o tom.NIN wrote:Meni ni na kraj pameti to radit, boze sacuvaj, stvarno! Al pazi, ja musliman, prakticar, predani, hocu na Uskrnja ostrva i skontam nema dzamije? Sta cu u petak, nidje dzemata, nidje poziva!Hrulj wrote:Ne znam kakav vam je cejf da supate ljude jer hoce da klanjaju.
Jednostavno - izvagam sta mi je prece i to je to. Klasika.
Slazem se sa NINom, poredaj prioritete i selam alejk.Hrulj wrote:
Pa sta je on lose rekao? Smeta mu sto nece nitko da iznajmi prostor za tu namjenu preko ljeta. To je bigotizam spram islamskih vjernika a mi se sprdamo o tom.
To je glupost, i to u rangu hoces da jedes 7 dana al da ne pijes nista, ili ces da pijes a ne jedes. Taj izbor ne bi trebao da se desi. Ako ce neko da klanja sta se to ikoga tice? Nije svak dosao na more da guzi i pije. Neko dodje sa familijom, zenom djecom da se odmori par dana. Nije svakom pamet u donjoj glavi. Al odjednom se svi ponasaju kao da je pokrenuta inicijativa da se bicevima tjeraju svi sa plaza u dzamije i da se napravi dzamija od 50 000m2 u neumu; kada je sve sto se trazi tolerancija i osoba voljna da iznajmi prostor za to preko ljeta. Nije cak ni dzabalukKroksica wrote:Slazem se sa NINom, poredaj prioritete i selam alejk.Hrulj wrote:
Pa sta je on lose rekao? Smeta mu sto nece nitko da iznajmi prostor za tu namjenu preko ljeta. To je bigotizam spram islamskih vjernika a mi se sprdamo o tom.
Ja shvatam da poenta teme nije dzuma u Neumu nego dzamija u Neumu i mene fakat interesiuje zasto nema dzamije u Neumu ako postoji dzamija u sred Zagreba. No, mene to samo zanima onako, usputno.Hrulj wrote:
To je glupost, i to u rangu hoces da jedes 7 dana al da ne pijes nista, ili ces da pijes a ne jedes. Taj izbor ne bi trebao da se desi. Ako ce neko da klanja sta se to ikoga tice? Nije svak dosao na more da guzi i pije. Neko dodje sa familijom, zenom djecom da se odmori par dana. Nije svakom pamet u donjoj glavi. Al odjednom se svi ponasaju kao da je pokrenuta inicijativa da se bicevima tjeraju svi sa plaza u dzamije i da se napravi dzamija od 50 000m2 u neumu; kada je sve sto se trazi tolerancija i osoba voljna da iznajmi prostor za to preko ljeta. Nije cak ni dzabaluk
Onda se postavlja pitanje, koliko su Bosanski muslimani uopce muslimani, jer svi idu na more, i skidaju se na plazi..Kroksica wrote:Ja shvatam da poenta teme nije dzuma u Neumu nego dzamija u Neumu i mene fakat interesiuje zasto nema dzamije u Neumu ako postoji dzamija u sred Zagreba. No, mene to samo zanima onako, usputno.Hrulj wrote:
To je glupost, i to u rangu hoces da jedes 7 dana al da ne pijes nista, ili ces da pijes a ne jedes. Taj izbor ne bi trebao da se desi. Ako ce neko da klanja sta se to ikoga tice? Nije svak dosao na more da guzi i pije. Neko dodje sa familijom, zenom djecom da se odmori par dana. Nije svakom pamet u donjoj glavi. Al odjednom se svi ponasaju kao da je pokrenuta inicijativa da se bicevima tjeraju svi sa plaza u dzamije i da se napravi dzamija od 50 000m2 u neumu; kada je sve sto se trazi tolerancija i osoba voljna da iznajmi prostor za to preko ljeta. Nije cak ni dzabaluk
K'o sto rekoh, slazem se sa NINom da treba poredati prioritete. Ako je nekom fakat stalo da klanja dzumu, onda nek izbjegava petak u Neumu jer u Neumu nema dzamije, tj. nema je gdje klanjat. Druga stvar, meni licno "dzamija za raju sa kupalista" nema smisla. Mozes me shvatiti pogresno ali mi te dvije stvari nikako ne idu jedna sa drugom. Ja koliko znam plaze su zabranjena mjesta za Muslimane, naravno, mislim na javne plaze. Privatna je vec druga prica.
Izgradila si svoje vidjenje situacije u kojoj momci u kupacima odose klanjati, a mozda se i koja prsata dama u toplesu ubaci da otklanja podne i aksam.Kroksica wrote:Ja shvatam da poenta teme nije dzuma u Neumu nego dzamija u Neumu i mene fakat interesiuje zasto nema dzamije u Neumu ako postoji dzamija u sred Zagreba. No, mene to samo zanima onako, usputno.Hrulj wrote:
K'o sto rekoh, slazem se sa NINom da treba poredati prioritete. Ako je nekom fakat stalo da klanja dzumu, onda nek izbjegava petak u Neumu jer u Neumu nema dzamije, tj. nema je gdje klanjat. Druga stvar, meni licno "dzamija za raju sa kupalista" nema smisla. Mozes me shvatiti pogresno ali mi te dvije stvari nikako ne idu jedna sa drugom. Ja koliko znam plaze su zabranjena mjesta za Muslimane, naravno, mislim na javne plaze. Privatna je vec druga prica.
animals wrote:Slabi muslimani ali to nije poentaKroksica wrote:Ja shvatam da poenta teme nije dzuma u Neumu nego dzamija u Neumu i mene fakat interesiuje zasto nema dzamije u Neumu ako postoji dzamija u sred Zagreba. No, mene to samo zanima onako, usputno.Hrulj wrote:
Onda se postavlja pitanje, koliko su Bosanski muslimani uopce muslimani, jer svi idu na more, i skidaju se na plazi..
na Svedskoj si htio reci Fatmirefatamorgana wrote:A imate li vi u ŠveCkoj 'vakih kućica?theTruePath wrote: ovo bi trebalo i na neumu
Uopste nisam. Ja razumije da dosta ljudi ide na more i zbog kukuruza, ali nije poenta zbog cega oni idu nego da idu na mjesta koja u Islamu nisu omiljena.Hrulj wrote:
Izgradila si svoje vidjenje situacije u kojoj momci u kupacima odose klanjati, a mozda se i koja prsata dama u toplesu ubaci da otklanja podne i aksam.
Kao sto sam rekao nije sve omladina niti je sve na moru radi sisa i misica. Ja odem najvise radi djece. I ima mnogo takvih ljudi.
I sto da nemam neki ugodjaj koji je jako lako napraviti, za koji sam voljan i platiti ali ne mogu dobiti jer neki neumljanin nece da iznajmi prostor da klanjamo dzumu?
Tu je meni prostor. Cak i da ne klanjam smetalo bi mi sto neko nece da iznajmi jer mu smeta sto ces da se molis tu.
To mi je u rangu rasizma
U islamu nema nikakve zabrane o moru.Kroksica wrote:Uopste nisam. Ja razumije da dosta ljudi ide na more i zbog kukuruza, ali nije poenta zbog cega oni idu nego da idu na mjesta koja u Islamu nisu omiljena.Hrulj wrote:
Izgradila si svoje vidjenje situacije u kojoj momci u kupacima odose klanjati, a mozda se i koja prsata dama u toplesu ubaci da otklanja podne i aksam.
Kao sto sam rekao nije sve omladina niti je sve na moru radi sisa i misica. Ja odem najvise radi djece. I ima mnogo takvih ljudi.
I sto da nemam neki ugodjaj koji je jako lako napraviti, za koji sam voljan i platiti ali ne mogu dobiti jer neki neumljanin nece da iznajmi prostor da klanjamo dzumu?
Tu je meni prostor. Cak i da ne klanjam smetalo bi mi sto neko nece da iznajmi jer mu smeta sto ces da se molis tu.
To mi je u rangu rasizma
Doduse, ne pise nigdje "Nemojte slucajno na more" i da pise, ljudi bi isli na jezero ili bi se vadili da nije tacno odredjeno na koje more.Hrulj wrote:
U islamu nema nikakve zabrane o moru.
Al mi svejedno nije jasno to ponasanje. To je kao da kad neko bude pretucen svi kazu pa nije trebi bit/ici tamo umjesto da traze krivca.
Slažem se, a ne piše ni " Nemojte u Neum!Kroksica wrote:Doduse, ne pise nigdje "Nemojte slucajno na more" i da pise, ljudi bi isli na jezero ili bi se vadili da nije tacno odredjeno na koje more.Hrulj wrote:
U islamu nema nikakve zabrane o moru.
Al mi svejedno nije jasno to ponasanje. To je kao da kad neko bude pretucen svi kazu pa nije trebi bit/ici tamo umjesto da traze krivca.
nema mnogo filozofije...fatamorgana wrote:De ne budi ti zapovijeđeno stavi nam sliku jedne i druge da vidimo otprilike razliku ....Black swan wrote:mala crkva je crkvica
a kapela je kapela
....evo stavih ja ovo što je link'ovo crnoplavo dok ti labude nešto nađeš ....