U ime Allaha Svemilosnog MilostivogNaatasha wrote:Ne, ne radi se o seksu u troje. Samo nisam znala smisliti pametniji naslov.
Zanima me jedna stvar.
Ako čovjeku umre žene, zakopaju je u njegov (njegove porodice) harem/groblje/mezarje...
Nakon toga on se opet oženi. Nakon što umru i on i njegova nova žena gdje će biti zakopani? Hoće li kraj prve žene ili odvojeno? Ako će kraj nje, hoće li tu biti zakopan samo muž, a nova žena dalje ili će i ona s njima, ali zar onda nije čudno da kraj čovjeka leže dvije žene. Pokušavam se sjetiti takvog primjera, ali ne ide mi.
Druga stvar. Ko je religiozan vjeruje u to da se duše na onom svijetu spajaju. S kim će se spojiti muž, s prvom ili drugom ženom? Šta ako se na onom svijetu spaja sa prvom ženom, ali prvu nije volio već drugu?
Znam da je ovo ateistima smiješnoi da će biti "smiješnih" komentara, ali nema veze.
Znači zanima me šta o ovome kaže religija.
Ovo je sto ja znam
Ko je ženin muž u džennetu?
Govornik: Imâm`Abdul-`Azîz bin `Abdillâh bin Bâz
Izvor: http://www.binbaz.org.sa/mat/10383
Pitanje:
Kćer udovice joj govori otkako joj je muž umro da neće vidjeti svoga muža u slijedećem životu. Da li će žena vidjeti svoga muža u slijedećem životu?
Odgovor:
To je do Allâha عز وجل. On će im suditi. Ako je imala više muževa On joj može dozvoliti da završi kod drugoga muža a može čak završiti i kod prvoga muža. Allâh جل وعلا određuje njihovu nagradu. Allâh سبحانه وتعالى će im suditi. Prenešeno je par hadîsa, o čijim se lancima prenosilaca može diskutovati, o tome da će žena koja uđe u džennet na Sudnjem Danu moći da bira i izabere muža koji je imao najbolji karakter. O njihovim se lancima prenosilaca, kao što smo rekli, može diskutovati.
Sve u svemu se može reći da je do Allâha عز وجل da li će ona završiti kod zadnjega, prvoga ili nekog drugog ako je imala više muževa.
Ako je ona međutim imala samo jednoga muža a oboje uđu u džennet, najvjerovatnije će završiti kod njega والله أعلم. Najvjerovatnije će im Allâh dozvoliti da budu zajedno. To se međutim ne može utvrditi. Allâh سبحانه وتعالى zna bolje. Nema potvrđenih hadîsa koji kažu da će žena biti sa svojim mužem u dzennetu. Najvjerovatnije je međutim da hoće.
Ako je imala više muževa, važi ono što je navedeno. Pomenuto je u više hadîsa, u čijim lancima prenosilaca postoji slabost, da će ona birati muža sa najboljim karakterom. Do Allâha je međutim da ovo odluči. On سبحانه وتعالى zna bolje šta će se desiti na Sudnjem Danu.
Poslanikove صلى الله عليه وسلم žene će međutim biti njegove žene i u džennetu. Postoje hadîsi koji kažu da su žene poslanika صلى الله عليه وسلم njegove žene i u slijedećem životu.