MACKE - kucni ljubimci

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Pooll

Post by Pooll »

sicky wrote:
i lani je kepo :(
5 dana sam bila pod sedativima :(
:( :( :(
Covjek

Post by Covjek »

Sve razumijem, ljudi se vezu za zivotinje al mi ipak nije normalno kad neko kaze da je bio pod sedativima zbog smrti kucnog ljubimca. :shock: Mislim, sta ces tek onda radit kad ti umre otac, majka? 8-) Umrijeces odmah iza njih? :cry:
Covjek

Post by Covjek »

:D :-)
sicky

Post by sicky »

Covjek wrote:Sve razumijem, ljudi se vezu za zivotinje al mi ipak nije normalno kad neko kaze da je bio pod sedativima zbog smrti kucnog ljubimca. :shock: Mislim, sta ces tek onda radit kad ti umre otac, majka? 8-) Umrijeces odmah iza njih? :cry:
ne kaki zivota ti..znao bi ti da ti je neko bio i brat i sestra :D
jer nejmam istije :D
7th_Heaven

Post by 7th_Heaven »

macke su super, iskrene, ako su gledne doci ce, ako im se mazi umiljavat ce se, love samo iz zabave... :)

moj macak je bilo crn, pravi lovac, onako pomalo cangrizav i nije se volio puno maziti...nazalost prije nekog vremena je umro, sada imam drugog koji je susta suprotnost ovome po svemu..
sad se malo mucim s proljecem i krpeljima, posto je vecinu vremena napolju, a dobronamjerni ljudi uvjek mu skinu ogrlicu s vrata..
Pooll

Post by Pooll »

joj i moj je macak vani stalno, ne dolazi po 2-3 dana :(

a i kad dodje, prljav je... :-)
sojka

Post by sojka »

Ja tog sekirikija nemam..alergichna na mace :-) :(
sojka

Post by sojka »

:-) :-)

E papagaj je vec druga stvar
_MaYa_

Post by _MaYa_ »

e pozitivno kod maca je sto dobro vriste kad se jebu...:D

a negativno :

-rebra...onaj osjecaj zgoljavosti bljakk

-supljina u uhu...ono dokle to uho ide i mozgic im se vidi

-kandze, kad bi se bar rezale
sicky

Post by sicky »

Alaselamet :?
Pooll

Post by Pooll »

Vela Havle :?
Svileni

Post by Svileni »

Da li se neko od vas, zbog velike ljubavi prema zivotinjama, odrekao jedenja mesa i svega ostalog sto je zivotinjskog porijekla?Da li je neko iz etickih, zdravstvenih ili bilo kojih drugih razloga postao vegan ili vegetarijanac?Ako takvih na ovoj temi nema, pomalo je licemjerno pricati o velikoj ljubavi prema zivotinjama a istovremeno ih jesti.Zivotinje su nasi prijatelji.A prijatelje ne jedes.Veliki pozdrav pokretacu ove sjajne teme.
Fair Life

Post by Fair Life »

Svileni wrote:Veliki pozdrav pokretacu ove sjajne teme.
Pozdrav i tebi Svileni.
smib

Post by smib »

Evo, ovo su mačke:
http://www.novilist.hr/Default.asp?WCI= ... 328582863Z
PS: Sicky, ja imam moju sijamku 15 godina. Nema bića na svijetu koje mi je tako privrženo i koje me toliko voli kao ona. Samo ljudi koji žive sa životinjama mogu razumijeti o čemu pričam. Ne smijem ni pomisliti kako će mi biti kad je jednom ne bude.
smib

Post by smib »

Evo, ovo je moje najdraže četveronožno stvorenje na svijetu.
Image
tempora

Post by tempora »

Eh Life, sto me naostri :shock:
Ne volimmmmmmmmm dlakavo pa me ubi ! :roll:
Dosta je sto svoju grivu skupljam po coskovima stana :-x
( Ovo ne podrazumjeva mrznju prema zivotinjama, naprotiv, samo odvratnost prema depilaciji!!! ) Da se razumijemo ! :x

Tera, ti si mi najljepsa macka koju sam ikada vidjela :)
Fair Life

Post by Fair Life »

smib wrote: ...Samo ljudi koji žive sa životinjama mogu razumijeti o čemu pričam.
Pogledaj malo ovaj link Smib. Mislim da ces biti zadovoljna.

http://www.prijatelji-zivotinja.hr/index.html
Baghira

Post by Baghira »

:) Jao temp, nemoj tako, jos cu se uobraziti, pa cu traziti da me prijave na svjetsku izlozbu macaka :oops: :D
Kazes ne volis dlakavo :-) A moze li sta glatko, 'nako poput zmije? :D

Slatka macka smib :) Ali to nije prava sijamka, ili? Sijamke su mi inace nekako previse mrsave :D Ili si ti svoju dobro uhranila :lol:
Fair Life

Post by Fair Life »

tempora wrote:Eh Life, sto me naostri :shock:
Ne volimmmmmmmmm dlakavo pa me ubi !
O Tempora ! O mores !
Evo ti nesto sto nije dlakavo, a bas kao mali macici...

http://william.torkington.com/flowerpots/
Baghira

Post by Baghira »

Gdje me nadje Fair Life! :)
Od svih macica najvise volim bebice :D
Ova Anne Geddes je fakat majstor svog zanata 8)
tempora

Post by tempora »

Ma nisi ti mene skont'o djug :lol:
Ja sam sa teskom mukom pokopala dvije ribe. Sprud je umrla prva i nju sam zasadila u saksiju ( i sad mi ti saljes saksije) a Visperica je zavrsila ritualnim povlacenjem vodokotlica !
Tad' sam rekla nikad vise ! A onda su mi za useljenje u novi stan poklonili akvarijum od 180 l vode i preko 70 ribuski.
Da bih ja, jednoga dana usla u taj prazan stan i naisla na puknut akvarijum ( spala plafonjera na ivicu akvarijuma, on kvrcnuo i eto ti ironije :x ) a potom je uslijedilo zvono, te me komsija uljudno pozvao u svoju spavacu sobu u kojoj je niz luster curila voda na novi bracni krevet a lavorcici poredani okolo hvatali zadnje kapi vode mojih ljubimica.
Za taj momenat zavrsila kod doktora zbog jakih bolova u zeludcu.

Kornjaca Nidzma, kojoj sam uredno ugradila stari lavabo u moju sarajevsku avliju otisla je u neku drugu mahalu bez pozdrava ne osvrnuvsi se za mojim suzama.
Macak Poco se dao u kurvaluk i nestao bestraga sa crvenom masnom koju sam mu sa ljubavlju pentrala.
Zecevi su pojedeni u toku rata, sto ce opet rec' da ljubav covjeka ulazi na usta?
I zato Life, radije redovno okopavam ove tri saksije cvjeca koje imam nego da cesljam sijamske macke koje ce mi zasigurno zavrsiti po usudu koji mi je namjenjen u zivotinjskom carstvu. :shock:

P.S.

Tera, i dalje si naj macka koju poznajem !!!!
smib

Post by smib »

Ma bebice su OK (dok ne odrastu :D )
a macice su macice za sva vremena :) :) :)
Fair life hvala. Kroz moj je život prošlo toliko najneobičnijih životinja, ali i dalje meni najdraže ostaju mačke. Inače u mojoj je kući vladalo vrhunsko prijateljstvo između mog mačka i sestrine kuje, između mačka i njezinih golubova, ptica pjevica, ribica, ježeva, jednog gavrana, bijelih miševa (koje je ona spašavala iz laboratorija medicinskog fakulteta :), zamoraca...... ma više se i ne sjećam što smo sve u stanu imali u strogom centru grada. Mi smo ti bili kuća dr. Doolittlea. Koga god je trebalo spasiti, našao je utočište kod nas.
A i svi moji kućni ljubimci (uključivši i ovu moju sijamku) pokupljeni su sa ceste.
Fair Life

Post by Fair Life »

tempora wrote: Da bih ja, jednoga dana usla u taj prazan stan i naisla na puknut akvarijum ( spala plafonjera na ivicu akvarijuma, on kvrcnuo i eto ti ironije..
Do tebe je. Pogresno si izabrala lokaciju za akvarijum. Kud pod luster?
tempora wrote:Macak Poco se dao u kurvaluk i nestao bestraga sa crvenom masnom koju sam mu sa ljubavlju pentrala.
Da si ga prethodno deseksovala sjedio bi na kucnom pragu, a ovako "zov prirode" je ucinio svoje.
Fair Life

Post by Fair Life »

smib wrote:A i svi moji kućni ljubimci (uključivši i ovu moju sijamku) pokupljeni su sa ceste.
Znam sta je "mediteranska plemenitost". I sam sam takav.
Post Reply