sicky wrote:
i lani je kepo![]()
5 dana sam bila pod sedativima
MACKE - kucni ljubimci
- sicky
ne kaki zivota ti..znao bi ti da ti je neko bio i brat i sestraCovjek wrote:Sve razumijem, ljudi se vezu za zivotinje al mi ipak nije normalno kad neko kaze da je bio pod sedativima zbog smrti kucnog ljubimca.Mislim, sta ces tek onda radit kad ti umre otac, majka?
Umrijeces odmah iza njih?
jer nejmam istije
-
7th_Heaven
macke su super, iskrene, ako su gledne doci ce, ako im se mazi umiljavat ce se, love samo iz zabave...
moj macak je bilo crn, pravi lovac, onako pomalo cangrizav i nije se volio puno maziti...nazalost prije nekog vremena je umro, sada imam drugog koji je susta suprotnost ovome po svemu..
sad se malo mucim s proljecem i krpeljima, posto je vecinu vremena napolju, a dobronamjerni ljudi uvjek mu skinu ogrlicu s vrata..
moj macak je bilo crn, pravi lovac, onako pomalo cangrizav i nije se volio puno maziti...nazalost prije nekog vremena je umro, sada imam drugog koji je susta suprotnost ovome po svemu..
sad se malo mucim s proljecem i krpeljima, posto je vecinu vremena napolju, a dobronamjerni ljudi uvjek mu skinu ogrlicu s vrata..
-
Svileni
Da li se neko od vas, zbog velike ljubavi prema zivotinjama, odrekao jedenja mesa i svega ostalog sto je zivotinjskog porijekla?Da li je neko iz etickih, zdravstvenih ili bilo kojih drugih razloga postao vegan ili vegetarijanac?Ako takvih na ovoj temi nema, pomalo je licemjerno pricati o velikoj ljubavi prema zivotinjama a istovremeno ih jesti.Zivotinje su nasi prijatelji.A prijatelje ne jedes.Veliki pozdrav pokretacu ove sjajne teme.
-
smib
Evo, ovo su mačke:
http://www.novilist.hr/Default.asp?WCI= ... 328582863Z
PS: Sicky, ja imam moju sijamku 15 godina. Nema bića na svijetu koje mi je tako privrženo i koje me toliko voli kao ona. Samo ljudi koji žive sa životinjama mogu razumijeti o čemu pričam. Ne smijem ni pomisliti kako će mi biti kad je jednom ne bude.
http://www.novilist.hr/Default.asp?WCI= ... 328582863Z
PS: Sicky, ja imam moju sijamku 15 godina. Nema bića na svijetu koje mi je tako privrženo i koje me toliko voli kao ona. Samo ljudi koji žive sa životinjama mogu razumijeti o čemu pričam. Ne smijem ni pomisliti kako će mi biti kad je jednom ne bude.
-
tempora
Eh Life, sto me naostri
Ne volimmmmmmmmm dlakavo pa me ubi !
Dosta je sto svoju grivu skupljam po coskovima stana
( Ovo ne podrazumjeva mrznju prema zivotinjama, naprotiv, samo odvratnost prema depilaciji!!! ) Da se razumijemo !
Tera, ti si mi najljepsa macka koju sam ikada vidjela
Dosta je sto svoju grivu skupljam po coskovima stana
( Ovo ne podrazumjeva mrznju prema zivotinjama, naprotiv, samo odvratnost prema depilaciji!!! ) Da se razumijemo !
Tera, ti si mi najljepsa macka koju sam ikada vidjela
- Fair Life
Pogledaj malo ovaj link Smib. Mislim da ces biti zadovoljna.smib wrote: ...Samo ljudi koji žive sa životinjama mogu razumijeti o čemu pričam.
http://www.prijatelji-zivotinja.hr/index.html
- Baghira
Kazes ne volis dlakavo
Slatka macka smib
- Fair Life
O Tempora ! O mores !tempora wrote:Eh Life, sto me naostri![]()
Evo ti nesto sto nije dlakavo, a bas kao mali macici...
http://william.torkington.com/flowerpots/
-
tempora
Ma nisi ti mene skont'o djug
Ja sam sa teskom mukom pokopala dvije ribe. Sprud je umrla prva i nju sam zasadila u saksiju ( i sad mi ti saljes saksije) a Visperica je zavrsila ritualnim povlacenjem vodokotlica !
Tad' sam rekla nikad vise ! A onda su mi za useljenje u novi stan poklonili akvarijum od 180 l vode i preko 70 ribuski.
Da bih ja, jednoga dana usla u taj prazan stan i naisla na puknut akvarijum ( spala plafonjera na ivicu akvarijuma, on kvrcnuo i eto ti ironije
) a potom je uslijedilo zvono, te me komsija uljudno pozvao u svoju spavacu sobu u kojoj je niz luster curila voda na novi bracni krevet a lavorcici poredani okolo hvatali zadnje kapi vode mojih ljubimica.
Za taj momenat zavrsila kod doktora zbog jakih bolova u zeludcu.
Kornjaca Nidzma, kojoj sam uredno ugradila stari lavabo u moju sarajevsku avliju otisla je u neku drugu mahalu bez pozdrava ne osvrnuvsi se za mojim suzama.
Macak Poco se dao u kurvaluk i nestao bestraga sa crvenom masnom koju sam mu sa ljubavlju pentrala.
Zecevi su pojedeni u toku rata, sto ce opet rec' da ljubav covjeka ulazi na usta?
I zato Life, radije redovno okopavam ove tri saksije cvjeca koje imam nego da cesljam sijamske macke koje ce mi zasigurno zavrsiti po usudu koji mi je namjenjen u zivotinjskom carstvu.
P.S.
Tera, i dalje si naj macka koju poznajem !!!!
Ja sam sa teskom mukom pokopala dvije ribe. Sprud je umrla prva i nju sam zasadila u saksiju ( i sad mi ti saljes saksije) a Visperica je zavrsila ritualnim povlacenjem vodokotlica !
Tad' sam rekla nikad vise ! A onda su mi za useljenje u novi stan poklonili akvarijum od 180 l vode i preko 70 ribuski.
Da bih ja, jednoga dana usla u taj prazan stan i naisla na puknut akvarijum ( spala plafonjera na ivicu akvarijuma, on kvrcnuo i eto ti ironije
Za taj momenat zavrsila kod doktora zbog jakih bolova u zeludcu.
Kornjaca Nidzma, kojoj sam uredno ugradila stari lavabo u moju sarajevsku avliju otisla je u neku drugu mahalu bez pozdrava ne osvrnuvsi se za mojim suzama.
Macak Poco se dao u kurvaluk i nestao bestraga sa crvenom masnom koju sam mu sa ljubavlju pentrala.
Zecevi su pojedeni u toku rata, sto ce opet rec' da ljubav covjeka ulazi na usta?
I zato Life, radije redovno okopavam ove tri saksije cvjeca koje imam nego da cesljam sijamske macke koje ce mi zasigurno zavrsiti po usudu koji mi je namjenjen u zivotinjskom carstvu.
P.S.
Tera, i dalje si naj macka koju poznajem !!!!
-
smib
Ma bebice su OK (dok ne odrastu
)
a macice su macice za sva vremena
Fair life hvala. Kroz moj je život prošlo toliko najneobičnijih životinja, ali i dalje meni najdraže ostaju mačke. Inače u mojoj je kući vladalo vrhunsko prijateljstvo između mog mačka i sestrine kuje, između mačka i njezinih golubova, ptica pjevica, ribica, ježeva, jednog gavrana, bijelih miševa (koje je ona spašavala iz laboratorija medicinskog fakulteta
, zamoraca...... ma više se i ne sjećam što smo sve u stanu imali u strogom centru grada. Mi smo ti bili kuća dr. Doolittlea. Koga god je trebalo spasiti, našao je utočište kod nas.
A i svi moji kućni ljubimci (uključivši i ovu moju sijamku) pokupljeni su sa ceste.
a macice su macice za sva vremena
Fair life hvala. Kroz moj je život prošlo toliko najneobičnijih životinja, ali i dalje meni najdraže ostaju mačke. Inače u mojoj je kući vladalo vrhunsko prijateljstvo između mog mačka i sestrine kuje, između mačka i njezinih golubova, ptica pjevica, ribica, ježeva, jednog gavrana, bijelih miševa (koje je ona spašavala iz laboratorija medicinskog fakulteta
A i svi moji kućni ljubimci (uključivši i ovu moju sijamku) pokupljeni su sa ceste.
- Fair Life
Do tebe je. Pogresno si izabrala lokaciju za akvarijum. Kud pod luster?tempora wrote: Da bih ja, jednoga dana usla u taj prazan stan i naisla na puknut akvarijum ( spala plafonjera na ivicu akvarijuma, on kvrcnuo i eto ti ironije..
Da si ga prethodno deseksovala sjedio bi na kucnom pragu, a ovako "zov prirode" je ucinio svoje.tempora wrote:Macak Poco se dao u kurvaluk i nestao bestraga sa crvenom masnom koju sam mu sa ljubavlju pentrala.