Madjarski muslimani zele da im bosnjacki reis bude

Rasprave o vjerskim temama.
udrch

#51 Re: Madjarski muslimani zele da im bosnjacki reis bude

Post by udrch »

postao si psiholog..počeo si me analizirati..
preživio sam ja mnogo toga u ratu, a i mnogi moji nisu preživjeli..
međutim nisam od ljudi koji mrze..niti me ono što osjećam prema genocidašima sputava da u životu koračom onako kako želim..
ali nisam im ja kriv..procenat sam bubno onako, ali kad bi se uradila analiza ona bi pokazala da on nije 95%, već nekih 98%..
fatamorgana

#52 Re: Madjarski muslimani zele da im bosnjacki reis bude

Post by fatamorgana »

udrch wrote:postao si psiholog..počeo si me analizirati..
međutim nisam od ljudi koji mrze..niti me ono što osjećam prema genocidašima sputava da u životu koračom onako kako želim..
ali nisam im ja kriv..procenat sam bubno onako, ali kad bi se uradila analiza ona bi pokazala da on nije 95%, već nekih 98%..
Ništa lično a i nemam te vala šta analizirati, jasan si k'o dan, kao i većina islamista praviš jedan diskutabilan i nimalo bezazlen miks religioznih i političkih motiva. .... to što sam napisao je univerzalna životna a ne samo neka relativna psihološka istina, važi kako za mene, tako i za tebe, za sve nas ....

Naravno, procenat koji navodiš je ono u što vjeruju, što propagiraju svi desničari i kleronacionalisti, i naši i njihovi:

Mržnjom do raja i dženneta! Bujrum!
udrch

#53 Re: Madjarski muslimani zele da im bosnjacki reis bude

Post by udrch »

čuj islamista..definiši tu riječ..budi svjestan da sam ja rođen u vjerničkoj porodici i da nikad nijednog trenutka nisam posumnjao da je najveća vrijednost koja mi je data od roditelja vjera u Jednog i Jedinog..
kako se danas rabi ova riječ, islamista je više politička kategorija, nego vjerska..a ja vjeru ne branim nikad iz političkih, već vjerskih razloga..
u političkom smislu, ja sam više nacionalista, ali i to je diskutabilno, s obzirom da sam sa dijela naše zemlje u kojem je počinjen genocid i kompletno etničko čišćenje, bez ijednog Bošnjaka koji je ostao na tom području, uključivši i one koji su bili u mješovitim brakovima..ni njih nisu poštedjeli..
šta god da kažem i da uradim, šta god da osjećam, vjeruj malo je...

osim toga, lično nikoga ne mrzim, osim par njih..kao narod ja Srbe ne mrzim, samo ih ne volim i oko ovih procenata je istina i ništa drugo..drugo je što ti ne misliš tako..
fatamorgana

#54 Re: Madjarski muslimani zele da im bosnjacki reis bude

Post by fatamorgana »

udrch wrote:čuj islamista..definiši tu riječ..budi svjestan da sam ja rođen u vjerničkoj porodici i da nikad nijednog trenutka nisam posumnjao da je najveća vrijednost koja mi je data od roditelja vjera u Jednog i Jedinog..
kako se danas rabi ova riječ, islamista je više politička kategorija, nego vjerska..a ja vjeru ne branim nikad iz političkih, već vjerskih razloga..
u političkom smislu, ja sam više nacionalista, ali i to je diskutabilno, s obzirom da sam sa dijela naše zemlje u kojem je počinjen genocid i kompletno etničko čišćenje, bez ijednog Bošnjaka koji je ostao na tom području, uključivši i one koji su bili u mješovitim brakovima..ni njih nisu poštedjeli..
šta god da kažem i da uradim, šta god da osjećam, vjeruj malo je...

osim toga, lično nikoga ne mrzim, osim par njih..kao narod ja Srbe ne mrzim, samo ih ne volim i oko ovih procenata je istina i ništa drugo..drugo je što ti ne misliš tako..
Žao mi je iskreno radi tvojih, radi vaših porodičnih žrtava ....

Nemam ništa protiv tvog vjerovanja, to je svačije pravo da slobodno vjeruje u šta odabere ....

Što se tiše ovog nacionalista draže bi mi bilo da si patriota .... Razlika?
Pa opet pitanje ljubavi i mržnje, patriota voli domovinu bez da mrzi druge po nekom defaultu .... nacionalisti je opet primarnija netrpeljivost prema drugima a dali tu ima i ljubavi prema domovini .... svako zna za sebe ...

Ja volim Bosnu a ne mrzim nikoga .... a to ne znači da sam sad neki dobrica il' blećak .... :)
Opetja033

#55 Re: Madjarski muslimani zele da im bosnjacki reis bude

Post by Opetja033 »

Mozemo li se sada vratiti na temu?
Opetja033

#56 Re: Madjarski muslimani zele da im bosnjacki reis bude

Post by Opetja033 »

It_is_a_Leclerc wrote:
theTruePath wrote:
Ma oni su neznacajna buranija
Ti vjerovatno nisi Bošnjak.
Mi Bošnjaci volimo i prihvatamo sve druge Bošnjake, kao rođenu braću, bez obzira na njihov spol, rasu, vjeru, mjesto rođenja, socijalni status, te ih ne nazivamo buranijom (?), bezznačajnim itd... ;)
Sve to sto si ti napisao stoji i u potpunosti se slazem sa tobom. Medjutim sasvim je nepotrebno mijenjati naziv jer nije uvrijedljiv prema bilo kome. Postoje stvari koje se podrazumijevaju. Pa ista stvar ti je i sa nazivima pravoslavnih crkava a nisu svi pripadnici tih naroda pravoslavci. Dakle u pravu si u potpunosti ali problematiziras nesto sto je nepotrebno problematizirati.
ZV Keli

#57 Re: Madjarski muslimani zele da im bosnjacki reis bude

Post by ZV Keli »

crnoplavo wrote: ocito je neki faktor, jer ga ni ti nisi pomenuo u ovom ujedinjeju, a nije se IZBIH protivila kad su oni supostavljali islamsku zajednicu, iako pod svojom ingerencijom ima Bosnjake, ili se osnivanjem IZ Crne Gore imputira da oni nisu bosnjaci vec crnogorci islamske vjeroispovjesti? Tako se i vecina Bosnjaka-muslimana u crnoj gori identificira sa crnomgorstvom. Zanimljivo je i da se IZ BiH protivila uspostavi IZ Srbije-iako ta zajednica je historijski utemeljena, ali nije mi poznato da su digli glas zbog IZ Crne Gore i Rejsa crnogorskog (mozda i jesu, ali ja nisam cuo, ako grijesim grijesim)

a moze on bit u dobrim odnosima sa Rejsom IZ BiH, ali je ipak Rejs
Moze Rejs IZ BIH imati dobre odnose i sa Marokom ali to ne znaci da Maroko priznaje Rejsa IZBiH

Sretno ujedinjenje :thumbup:
Bosnjaci se tamo izjasnjavaju kao Crnogorci iz straha,ocito nisi bio tamo :wink: Ta zemlja je i dalje na fasistickim osnovama,vidis samo sta Srbima tamo rade i sve ti je jasno
ZV Keli

#58 Re: Madjarski muslimani zele da im bosnjacki reis bude

Post by ZV Keli »

fatamorgana wrote:
udrch wrote:postao si psiholog..počeo si me analizirati..
Ništa lično a i nemam te vala šta analizirati, jasan si k'o dan, kao i većina islamista praviš jedan diskutabilan i nimalo bezazlen miks religioznih i političkih motiva. .... to što sam napisao je univerzalna životna a ne samo neka relativna psihološka istina, važi kako za mene, tako i za tebe, za sve nas ....

Naravno, procenat koji navodiš je ono u što vjeruju, što propagiraju svi desničari i kleronacionalisti, i naši i njihovi:

Mržnjom do raja i dženneta! Bujrum!
Inace islamizam se samo u Bosni koristi kao nesto negativno,procitaj sta znaci pa koristi. Slazem se da je dosta kleronacionalizma kod Srba i Hrvata,posto Bosnjaci religijom ne pridaju kleru,zar ne ? Kod Bosnjaka isto imas fasista bez daljneg ali daleko manje.

PS dosta je i kvazi antifasista,titoista,komunista i ostalih totalitarnih ideologija :wink:
Havatar

#59 Re: Madjarski muslimani zele da im bosnjacki reis bude

Post by Havatar »

ZV Keli wrote:
crnoplavo wrote: ocito je neki faktor, jer ga ni ti nisi pomenuo u ovom ujedinjeju, a nije se IZBIH protivila kad su oni supostavljali islamsku zajednicu, iako pod svojom ingerencijom ima Bosnjake, ili se osnivanjem IZ Crne Gore imputira da oni nisu bosnjaci vec crnogorci islamske vjeroispovjesti? Tako se i vecina Bosnjaka-muslimana u crnoj gori identificira sa crnomgorstvom. Zanimljivo je i da se IZ BiH protivila uspostavi IZ Srbije-iako ta zajednica je historijski utemeljena, ali nije mi poznato da su digli glas zbog IZ Crne Gore i Rejsa crnogorskog (mozda i jesu, ali ja nisam cuo, ako grijesim grijesim)

a moze on bit u dobrim odnosima sa Rejsom IZ BiH, ali je ipak Rejs
Moze Rejs IZ BIH imati dobre odnose i sa Marokom ali to ne znaci da Maroko priznaje Rejsa IZBiH

Sretno ujedinjenje :thumbup:
Bosnjaci se tamo izjasnjavaju kao Crnogorci iz straha,ocito nisi bio tamo :wink: Ta zemlja je i dalje na fasistickim osnovama,vidis samo sta Srbima tamo rade i sve ti je jasno
:thumbup:
Inace postoji Islamska zajednica u Srbiji i ona je pod ingerencijom IZ Bosne kao sto i treba da bude i normalno je sto islamska zajednica nije dala da udba postavlja i odredjuje gdje ce biti sjediste Islamske zajednice u Srbiji i ko ce biti na njenom celu a IZ Srbije po nicemu nije utemeljena osim na pravnom nasilju i nasilnim otimanjem dzamija uz pomoc srpske zandrmerije .
fatamorgana

#60 Re: Madjarski muslimani zele da im bosnjacki reis bude

Post by fatamorgana »

ZV Keli wrote: Kod Bosnjaka isto imas fasista bez daljneg ali daleko manje.
To isto i ovi drugi tvrde za sebe ...
Havatar

#61 Re: Madjarski muslimani zele da im bosnjacki reis bude

Post by Havatar »

fatamorgana wrote:
... dok poskakuju uz pjesmu Oj Pazaru novi Vukovaru..
fatamorgana

#62 Re: Madjarski muslimani zele da im bosnjacki reis bude

Post by fatamorgana »

Havatar wrote:
fatamorgana wrote:
... dok poskakuju uz pjesmu Oj Pazaru novi Vukovaru..
Nisam fan takvih pjesama, :mrgreen:
Joe McCarthy

#63 Re: Madjarski muslimani zele da im bosnjacki reis bude

Post by Joe McCarthy »

Svi Muslimani-Europljani bi trebali biti pod krovom IZ Bosne.
Post Reply