Pitanja tipa RAZNA!

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#51 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by kakavdanakneiskustvu »

probao,ista stvar i dalje,valjda ce neko naici da mi pomogne
tagomago

#52 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by tagomago »

imam hp-ov laptop koji se u zadnje vrijeme pregrijava i nema šta nisam počinila s njim: otvarala sam od hladnjak pa do procesora i očistla, čistila žicu (HP, pohvaljujem sebe za trud prilikom otvaranja :D ) no uzalud. on svoje pa svoje, očito je sve već otišlo, starijie je, pasta ide, matična polako... a kako sam zbavila novi, tako bih da ovo razmontiram i prodam dijelove dok je još moguće. ekran ne bih :D
naime, moje pitanje glasi: mogu li izvaditi hdd i od njega napraviti eksterni disk, koliko će me kutija koštati i kako to ide na usb? koji pogon, koji napon, šta kako... hvala :)
guber90

#53 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by guber90 »

tagomago wrote:imam hp-ov laptop koji se u zadnje vrijeme pregrijava i nema šta nisam počinila s njim: otvarala sam od hladnjak pa do procesora i očistla, čistila žicu (HP, pohvaljujem sebe za trud prilikom otvaranja :D ) no uzalud. on svoje pa svoje, očito je sve već otišlo, starijie je, pasta ide, matična polako... a kako sam zbavila novi, tako bih da ovo razmontiram i prodam dijelove dok je još moguće. ekran ne bih :D
naime, moje pitanje glasi: mogu li izvaditi hdd i od njega napraviti eksterni disk, koliko će me kutija koštati i kako to ide na usb? koji pogon, koji napon, šta kako... hvala :)
Moze se koristiti kao externi hdd, cijene variraju, nisam upoznat sa najaktuelnijim, ali mislim da je neka minimalna cijena oko 15 KM, pa nadalje. Napajanje se uzima preko USB-a nista mu vise ne treba.
tagomago

#54 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by tagomago »

hvala :thumbup:

i još jedno pa prestajem - koliko mogu uzeti za originalnu hp 630 bateriju + punjač? okvirno?
N.N.

#55 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by N.N. »

Kabal za povezivanje centralne i monitora, vga, koliko otprilike kosta ? To bi trebalo biti nesto jeftino ? :-D
febo_acm

#56 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by febo_acm »

5km :D

Sent from my HTC One using Tapatalk
BarbaDue

#57 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by BarbaDue »

tagomago wrote:hvala :thumbup:

i još jedno pa prestajem - koliko mogu uzeti za originalnu hp 630 bateriju + punjač? okvirno?
Možeš li mi napisati podatke od punjača (voltaža,amperi i sl.)
Bolesni Doktor

#58 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by Bolesni Doktor »

Imam printer/pisač/skener/kopirku sve u jednom od hp-a,i ima jedno godinu dana da sam kupio one kantice boje,jednu crnu i jednu u boji,100 KM sve skupa bilo,i nisam taj printer ni koristio dugo,pa mi sad nesto blica na printeru kada se upali,njemacki je,pa nesto patrone ...,blica narancasto i nece da mi kopira ni da mi ispisuje.
Jeli moguce da se ta boja osusila ili je postala neupotrebljiva?

Evo modela koji posjedujem
Image
topcam
Vozim: uzbrdo

#59 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by topcam »

Bolesni Doktor wrote:Imam printer/pisač/skener/kopirku sve u jednom od hp-a,i ima jedno godinu dana da sam kupio one kantice boje,jednu crnu i jednu u boji,100 KM sve skupa bilo,i nisam taj printer ni koristio dugo,pa mi sad nesto blica na printeru kada se upali,njemacki je,pa nesto patrone ...,blica narancasto i nece da mi kopira ni da mi ispisuje.
Jeli moguce da se ta boja osusila ili je postala neupotrebljiva?

Evo modela koji posjedujem
Image
HP je dobar, probaj izvaditi patronu (boja), ako je prazna i unutra nece printati. Kada izvadis, bar mozes tekst
printati*, sto npr. kod Canon mozes zaboraviti.

*Ukoliko ti je patrona sa crnom bojom jos puna..

I da moguce je..

Vrijeme je da i ja sta printam, novih 6 patrona u printeru, a nisam nista ispisivao ima godina..

Doktore po slici se bas i ne prepoznaje model, osim oni koji isti imaju kuci :mrgreen:
Bolesni Doktor

#60 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by Bolesni Doktor »

Ja mislim da je model hp psc 1020 all-in-one.
Pune su obe sigurno,jer nisu korištene,a davno su kupljene,kad uplalim printer odmah mi žmiga ono svijetlo u narančasto kraj patrone prufen...tako nešto,njemačka je verzija.
BAN___KAI

#61 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by BAN___KAI »

Mene zanima je li ikome ofirno rolati se sa 25 godina ? Da li bi vam bilo cudno vidjeti starijeg lika kako se rola ? Kontam kupiti role jer su jeftine, ali nisam do sada nikog starijeg vidio da se rola, ne idem baš na Vilsonovo tako da ne znam.
Praetorious

#62 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by Praetorious »

Ja sam viđao starije osobe na rolama - i muške i žeMske u Velikoj Aleji. Ako njih nije stid i ako u tome uživaju, onda koga briga. Ako imaš želju kupi i rolaj se kol'ko ti volja, a za tuđa mišljenja te boli neka stvar, koju neću javno imenovati. Danas sam odradio svoj krug na biciklu i vidio mladića od kojih 18-20 godina na romobilu, u sred Ilidžanskog parka. E pa, ako može romobil mogu i role :D
ljuspica

#63 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by ljuspica »

Da li ima neki free program za rezanje videa i umetanja fotki u video klipove d je sto jednostvniji i da mu je format koji izlazi univerzaln?
BAN___KAI

#64 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by BAN___KAI »

Praetorious wrote:Ja sam viđao starije osobe na rolama - i muške i žeMske u Velikoj Aleji. Ako njih nije stid i ako u tome uživaju, onda koga briga. Ako imaš želju kupi i rolaj se kol'ko ti volja, a za tuđa mišljenja te boli neka stvar, koju neću javno imenovati. Danas sam odradio svoj krug na biciklu i vidio mladića od kojih 18-20 godina na romobilu, u sred Ilidžanskog parka. E pa, ako može romobil mogu i role :D
Hvala druze, malo sam gledao youtube i izgleda da je to isti sport kao biciklizam, i da godine nemaju veze s tim. :)
kota_pisvir

#65 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by kota_pisvir »

Postoji li način da se pokupe svi passwordi koji su nekad utipkani na kompjuteru? Saved password mi nije od koristi.
Ima li neko program za to. Keyloger nisam imao instaliran.
Svaka pomoc bi dobrodosla.
Capajebo

#66 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by Capajebo »

De nek mi neko preporuci gdje bi u Sa mog'o kupiti dobar mp4, da mu baterija moze bar 5-6 sati trajati. I ako je ikako moguce licna iskustvo.
_mufljuz_

#67 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by _mufljuz_ »

kota_pisvir wrote:Postoji li način da se pokupe svi passwordi koji su nekad utipkani na kompjuteru? Saved password mi nije od koristi.
sta bi se miliona pokupilo sa racuna jaro da je to moguce :lol:
semirsar

#68 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by semirsar »

kota_pisvir wrote:Postoji li način da se pokupe svi passwordi koji su nekad utipkani na kompjuteru? Saved password mi nije od koristi.
Ako te nije stra' sto su ameri :evil:
https://lastpass.com/
topcam
Vozim: uzbrdo

#69 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by topcam »

semirsar wrote:
moze i sa SIW pokusati, ako nije koristio ccleaner.
http://www.gtopala.com/

pokupi bas sve ..
semirsar

#70 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by semirsar »

topcam wrote:
semirsar wrote:

pokupi bas sve ..
Taj softvercic je opcenito namjenjen sistemu, tj, softveru i hardveru. Ako sam dobro sVatio @kota_pisvir je trazio nesto da mu pamti passworde koje upisuje na pojedinim stranicama, mada, i Lastpass ima siru primjenu oko istih.
-elco-

#71 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by -elco- »

Skoro sam kupio sony xperiu sp i radila je odlicno do danas.Jednostavno je zakovao i ne reaguje nikako,a i dalje je upaljen.Najgore je to sto se kod njih ne moze izvaditi baterija . UKOLIKO NEKO MOZE IKAKO POMOCI MNOGO HVALA
zagortenej

#72 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by zagortenej »

-elco- wrote:Skoro sam kupio sony xperiu sp i radila je odlicno do danas.Jednostavno je zakovao i ne reaguje nikako,a i dalje je upaljen.Najgore je to sto se kod njih ne moze izvaditi baterija . UKOLIKO NEKO MOZE IKAKO POMOCI MNOGO HVALA
Kad skineš poklopac, u donjem dijelu imaš dugme za reset, uzmi olovku ili čačkalicu, pritisni par sec.
http://1-ps.googleusercontent.com/x/www ... vbOxp.webp
kota_pisvir

#73 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by kota_pisvir »

semirsar wrote:
topcam wrote:
semirsar wrote: Ako te nije stra' sto su ameri :evil:

pokupi bas sve ..
Taj softvercic je opcenito namjenjen sistemu, tj, softveru i hardveru. Ako sam dobro sVatio @kota_pisvir je trazio nesto da mu pamti passworde koje upisuje na pojedinim stranicama, mada, i Lastpass ima siru primjenu oko istih.
koje sam upisivao na pojedinim stranicama :-D
dakle program koji kupi sve passworde koji su tipkani na kompjuteru, prije nego sto je program instaliran. :)
Qurajber

#74 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by Qurajber »

kota_pisvir wrote: koje sam upisivao na pojedinim stranicama :-D
dakle program koji kupi sve passworde koji su tipkani na kompjuteru, prije nego sto je program instaliran. :)
Aha, ti bi znači da danas instaliraš program i da program pokupi sve pasworde koje je neko prije tebe ili ti sam upisivao. Pa tako znači i onaj koji je se logovao na fb ti bi da pokupiš njegov pasword....Mislim da to neće moći...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#75 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by Truba »

ja koristim
KernelPasswordUnmask
ali to je samo za one zvjezdice... kad ne znaš šifre a koristiš ih :D
Post Reply