Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnjaka

Locked
Restaurator

#51 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by Restaurator »

_Sarajka wrote:
Izmedju Hrvata i Bošnjaka nema ni famozne entitetske granice.A bošnjačku zemlju u RS-u niko nije mjerodavan prepissivati na " naše " i " njihovo "
Ni psihološki.
Sto ne znaci da je nece biti... :D
A ta zemlja o kojoj ti pricas,da si se bar malo raspitala,draga Sarajka,znala bi da je to najvecim dijelom prodato ili stoji na prodaju.
Ali u Becu pretpostavljam niko ne prica o tome... :roll:
_Sarajka

#52 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by _Sarajka »

Restaurator wrote:
_Sarajka wrote:
Izmedju Hrvata i Bošnjaka nema ni famozne entitetske granice.A bošnjačku zemlju u RS-u niko nije mjerodavan prepissivati na " naše " i " njihovo "
Ni psihološki.
Sto ne znaci da je nece biti... :D
A ta zemlja o kojoj ti pricas,da si se bar malo raspitala,draga Sarajka,znala bi da je to najvecim dijelom prodato ili stoji na prodaju.
Ali u Becu pretpostavljam niko ne prica o tome... :roll:
:D

Pa kad se uspostavi ta entitetska granica osobito u srednjoj Bosni predlazem da se javiš za diskusiju.Do tad, izlišno je trošiti tipke ..Što se tiče povratka Bošnjaka za tvoju informaciju on je više nego dobar.Osobito po rubnim dijelovima entiteta.Zvornička općina i sl :D
Koliko će se još forumaša anonimno ovdje preseliti ?Polaskana sam !
travnik

#53 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by travnik »

_mufljuz_ wrote:eto dragi Srbi i dragi Hrvati sa velikim SH - ja sam spreman na suzivot je l more - eto vi mi predlozite kako cu da se zovem i ima da se ubijam krvavicom i slaninom i rakijesinom da budem kao vi - i jos eto ako sta treba da bi jos vise licio na vas da ne odskacem a da budem jos tolerantniji - ja cu Fatu Orlovic ubijedit da jos jednu crkvu nabijemo na njen posjed u inat (je l bi ono pomirenje i tolerancija?) svima...

ako treba i glavu cu na panj stavit samo da mi date priliku za suzivot - a mozete me opamprcit i sa "pragom" 20-30 mm da vidite kako sam ja dobar bosnjo kao sto vam je hiljade bosnja pokazivalo oko srebrenice u sumi kako se gradi zajednicki suzivot - a mozete me i zapalit u kuci ko u ahmicima pa da konacno znate da sam ja tolerantan fin lijep i posten bosnjak - a mozete i da mi sprcite sve zenske familije sto imam....

e sad je l mogu da se u tisini svoja 4 zida sjetim familije svima koji su spremni na pomirenje i suzivot uz naravno dodatnu opremu bastinjenja ustasko-cetnickih tradicija i obicaja,....
Nacionalistički ispadi su za administatora. Ovaj forum je de facto postao franšiza --- NO LINKS ---.

Suživot i pomirenje, čega još nema, ne znače uzimanje drugih običaja, identiteta i sl., osim kod poltrona.

p.s. Tvoj argument za Ahmiće (zločina kojeg se ja kao H stidim) bi tvoja "braća po nacionalizmu" sa H strane itekako prihvatila i potpisala uz dodatak samo jedne riječi. Na primjer Grabovica, ili možda Uzdol, ili možda Bikoše.
Hafis

#54 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by Hafis »

_mufljuz_ wrote:eto dragi Srbi i dragi Hrvati sa velikim SH - ja sam spreman na suzivot je l more - eto vi mi predlozite kako cu da se zovem i ima da se ubijam krvavicom i slaninom i rakijesinom da budem kao vi - i jos eto ako sta treba da bi jos vise licio na vas da ne odskacem a da budem jos tolerantniji - ja cu Fatu Orlovic ubijedit da jos jednu crkvu nabijemo na njen posjed u inat (je l bi ono pomirenje i tolerancija?) svima...

ako treba i glavu cu na panj stavit samo da mi date priliku za suzivot - a mozete me opamprcit i sa "pragom" 20-30 mm da vidite kako sam ja dobar bosnjo kao sto vam je hiljade bosnja pokazivalo oko srebrenice u sumi kako se gradi zajednicki suzivot - a mozete me i zapalit u kuci ko u ahmicima pa da konacno znate da sam ja tolerantan fin lijep i posten bosnjak - a mozete i da mi sprcite sve zenske familije sto imam....

e sad je l mogu da se u tisini svoja 4 zida sjetim familije svima koji su spremni na pomirenje i suzivot uz naravno dodatnu opremu bastinjenja ustasko-cetnickih tradicija i obicaja,....
Ispravi me ako griješim, ali koliko sam shvatio nisi baš oduševljen idejom suživota, čak štoviše i pobornik si sasvim suprotnog načina koegzistencije tri naroda u BiH (koegzistencija (lat.), usporedno, simultano postojanje; supostojanje, suživljenje bez sukoba i neprijateljstava, unatoč razlikama, npr. u polit. shvaćanjima ili uređenjima; proces uzajamnoga podnošenja ili prilagođivanja.)
Ništa, nisi jedini. Onda sjedi u svojoj avliji i vidi kako će sve na kraju ispasti.
Saraba

#55 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by Saraba »

Posto je pitanje o tome sta mislimo o ovoj temi iz licnog iskustva onda je moj odgovor da je moguc jedino zivot jedni pored drugih sa postepenim uspostavljanjem veza i jedino ce tako moci nakon dosta godina da dodje do suzivota uz uslov da nema forsiranja suzivota od strane politicara i NVO ublehasa nego da se sve odvija prirodnim tokom.
Objektivni navijac

#56 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by Objektivni navijac »

Koliko mrznje na samo tri strane teme. Strasno. Pa nismo osporili nimalo Spirica,ne znamo doduse koliko su Srbi ili Hrvati spremni za suzivot ali pokazalo se da Bosnjaci nisu nimalo.
Bosnjaci,Bosanski Hrvati,Bosanski Srbi su jedan narod,bracha. Bioloski,genetski,kuturno po svemu. Mi trebamo teziti stvaranju jednoga naroda. To je ponajvishe u interesu Bosnjacima. Da bi Bosnjaci uspjeli u tome,moraju pokazati ogromnu sirinu duha,prihvatanja drugoga i drugacijega,puno neuvjetovane ljubavi. To je jedini put stvaranja jedne nacije i jedne zemlje. Mrznja nas razdvaja. Nas kao ljude i Bosnu kao zemlju. Nema druge politike ni nacina,2,0 miliona Bosnjaka ne moze asimilirati ,ni vojno unistiti 1,3 miliona Bosanskih Srba. Saradanja i suzivot je jedina realna opcija,druga ne postoji. Rat je bio prije 20 godina,vrijeme je za pomirenje,svako sa svakim. Samo medjunacionalno pomirenje moze ovu zemlju pomachi naprijed.
snaga_znanja

#57 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by snaga_znanja »

Obični ljudi su se pomirili još 97. godine. Žive, rade, slave i druže se sve ove godine. Pomirili se nisu samo političari, forumski trolovi i veliki dio dijaspore koja u inostranstvu obitava po svojim nacionalnim klubovima i maštaju šta bi bilo kad bi bilo.
_mufljuz_

#58 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by _mufljuz_ »

travnik wrote:

Nacionalistički ispadi su za administatora. Ovaj forum je de facto postao franšiza --- NO LINKS ---.

Suživot i pomirenje, čega još nema, ne znače uzimanje drugih običaja, identiteta i sl., osim kod poltrona.

p.s. Tvoj argument za Ahmiće (zločina kojeg se ja kao H stidim) bi tvoja "braća po nacionalizmu" sa H strane itekako prihvatila i potpisala uz dodatak samo jedne riječi. Na primjer Grabovica, ili možda Uzdol, ili možda Bikoše.
kad se bosanski hrvati i srbi denacificiraju onda mozemo pricat o suzivotu - a ti meni baljezgat o suzivotu iza ustaskih i cetnickih slava - nemoj...

kad god se pomene ogroman zlocin prema bosanskim muslimanima vi "umjereni" se dojebete zlocina koja je neka budala pocinila bez ikakve komande sa vrha - samo vi "umjereni" aka "salonski" imate super srecu da su muslimani naguzljivi i vrlo rado savijaju siju da vam se dodvore kako bi bili sto vise "umjereni" da biste svakih 20-30-50 godina pregovarali o "muslimanskom pitanju" i podjeli Bosne i Hercegovine.... naravno uz presutni amin kravatiranih EU pedera.

ma pravo ste mi umjereni.

snaga_znanja wrote:Obični ljudi su se pomirili još 97. godine. Žive, rade, slave i druže se sve ove godine. Pomirili se nisu samo političari, forumski trolovi i veliki dio dijaspore koja u inostranstvu obitava po svojim nacionalnim klubovima i maštaju šta bi bilo kad bi bilo.
ne znam sta su to obicni ljudi a sta je to dijaspora - je li mozda mislis na dijasporu koja nema oca, matere, sestre, kojoj je sve unisteno pa si drznu da ako smiju pricaju o onome sta su dozivjeli.... neka je dijaspora otisla - sto bi sebi priustila da gleda kako se opet uvlaci u guzicu cetaljsko-ustaskoj eminenciji preko ledja zrtava prodajuci drzavne procese na medjunarodnom sudu, pakujuci vlastitim vojnicima krivicu itd itd.... ja ne obitavam ni u jednom nacionalnom klubu i zazirem od nasih ljudi uopste - samo cu ti reci da meni jedan srbijanac kad kaze da ga je stid svega sto se izdesavalo nakon sto mu sve sasvim normalno ispricam je olicenje nekog covjekoljublja i katarze....

koliko ja znam - kroz banjaluku srebrenicu i visegrad - paradiraju cetalji jos uvijek ponosno i slavno sa opstim narodnim odobravanjem - i vjerovatno je to paradigma zajednickog suzivota kojeg ja i moje dijete treba da docekamo kada takav sljam rasplodi svoje gene uokolo.... i vjerovatno je to suzivot kojeg ja sa muslimanskim imenom trebam da zivim vjerovatno smatrajuci kako je normalno da me neko satare nozem, snajperise, bagera u milion komada i kostiju i kako bih ja sve to trebao da umjereno prihvatim jerbo - ipak treba zajedno da zivimo slazemo se i budemo fini jedni prema drugim.... :lol:
Hafis

#59 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by Hafis »

Sva sreća, pa iz iskustva znam da su likovi poput ovog ipak u ogromnoj manjini, i na svu sreću većina ih je u dijaspori.

I ja mislim da su odnosi među ljudima mnogo bliži i mnogo prihvatljiviji, nego što to mediji, a posebno političari žele prikazati.
S nekoliko normalnih ljudi u politici ova bi priča bila suvišna.
_mufljuz_

#60 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by _mufljuz_ »

Hafis wrote:Sva sreća, pa iz iskustva znam da su likovi poput ovog ipak u ogromnoj manjini, i na svu sreću većina ih je u dijaspori.

I ja mislim da su odnosi među ljudima mnogo bliži i mnogo prihvatljiviji, nego što to mediji, a posebno političari žele prikazati.
jest na svu srecu vecina je protjerana sto vjerovatno sjajnim uslovima za predaju u progonstvu - u vidu masovnih grobnica i ostalih pogodnosti tipa granatiranja, snajperanja itd itd,
sto sjajnim ekonomskim prilikama koje vladaju u BIH a koje kreiraju vlastodrsci koje vjerovatno biraju marsovci....

ma kako da ne dijaspora - je kriva :mrgreen:
chill001

#61 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by chill001 »

Hafis wrote:Sva sreća, pa iz iskustva znam da su likovi poput ovog ipak u ogromnoj manjini, i na svu sreću većina ih je u dijaspori.

A sta mislis o temi... ?

O "serijatskim drzavicama", o tome kako su Srbi i Hrvati spremniji na suzivot od Bosnjaka... ?
_mufljuz_

#62 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by _mufljuz_ »

chill001 wrote:

A sta mislis o temi... ?

O "serijatskim drzavicama", o tome kako su Srbi i Hrvati spremniji na suzivot od Bosnjaka... ?
pa vjerovatno su im to htjeli pokazati malo na uvrnut nacin tako sto su bagerali kopali rusili demolirali svaki moguci dokaz postojanja bosnjaka :mrgreen:
snaga_znanja

#63 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by snaga_znanja »

Moj mufljize ti si klasicni dokaz svih moji tvrdnji vezanih za dijasporu.

Banja Lukom, kao i Sarajevom, Mostarom, Bijeljinom, Zenicom i ostalim vecim gradovima u ove vrele dane paradiraju uglavnom dobre picoke u suknjicama i sorcevima.

A najbolje mi je kad neko iz dijaspore kaze koliko ja znam. Ma veze vi nemate.

Bosnjaci su vec jednom dokazali da mogu bez vas kad je bilo najpotrebnije pa tako mozemo i u buducnosti bez da nam vi vazite o zivotu i suzivotu. Zato molim te nemoj mi ti vise dijeliti lekcije o Bosni i Hercegovini i spremnosti na suzivot.

Ja taj suzivot gledam svaki dan uzivo, dok se ti hranis informacijama sa foruma. Gledam kad na proslavi dana firme dodju poslovni partneri iz citave drzave jedu, piju, gozbe se, neki i povale nekog i sve u veselju.
_mufljuz_

#64 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by _mufljuz_ »

snaga_znanja wrote:Moj mufljize ti si klasicni dokaz svih moji tvrdnji vezanih za dijasporu.

Banja Lukom, kao i Sarajevom, Mostarom, Bijeljinom, Zenicom i ostalim vecim gradovima u ove vrele dane paradiraju uglavnom dobre picoke u suknjicama i sorcevima.

Bosnjaci su vec jednom dokazali da mogu bez vas kad je bilo najpotrebnije pa tako mozemo i u buducnosti bez da nam vi vazite o zivotu i suzivotu. Zato molim te nemoj mi ti vise dijeliti lekcije o Bosni i Hercegovini i spremnosti na suzivot.

Ja taj suzivot gledam svaki dan uzivo, dok se ti hranis informacijama sa foruma. Gledam kad na proslavi dana firme dodju poslovni partneri iz citave drzave jedu, piju, gozbe se, neki i povale nekog i sve u veselju.
ma sjajno bogte... negumo da vjerujem da je takav stepen tolerancije i uzivanja :lol:
nekako ne vidim razlike od zivota prije rata kako mi ti to kazes je l da - ma ljubi mutko :kiss: :run: :mrgreen:

pa cemo opet nekad popusit koju bananu iz kamiona a morebit bidne i granaticu i raketicu a Hanka ce na TV-u vristat - "ma sta nam to rade moj Nedime".... :zjev:
Saraba

#65 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by Saraba »

snaga_znanja wrote:Moj mufljize ti si klasicni dokaz svih moji tvrdnji vezanih za dijasporu.

Kad se jede i pije svi su braca a kad dodje do pucanja tu se vidi ko je ko
snaga_znanja

#66 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by snaga_znanja »

_mufljuz_ wrote:

ma sjajno bogte... negumo da vjerujem da je takav stepen tolerancije i uzivanja :lol:
nekako ne vidim razlike od zivota prije rata kako mi ti to kazes je l da - ma ljubi mutko :kiss: :run: :mrgreen:

pa cemo opet nekad popusit koju granatu i raketicu a Hanka ce na TV-u vristat - "ma sta nam to rade moj Nedime".... :zjev:
Necemo mi moj mufljize pusiti. Nema mnozine. Mogu ja ali ti neces. I nemoj da mi ti vazis o granatama i raketama molim te.
chill001

#67 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by chill001 »

Ja taj suzivot gledam svaki dan uzivo, dok se ti hranis informacijama sa foruma.
Ma sve puca od ljubavi... :roll:

Samo nemoj raspravljat o ratu i historiji sa komsijama Srbima i Hrvatima... drzi se tema vremenske prognoze i sporta i sve je med i mlijeko.
Gledam kad na proslavi dana firme dodju poslovni partneri iz citave drzave jedu, piju, gozbe se, neki i povale nekog i sve u veselju.
Da nije neka multi-kulti slava u pitanju?
snaga_znanja

#68 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by snaga_znanja »

chill001 wrote:

Ja taj suzivot gledam svaki dan uzivo, dok se ti hranis informacijama sa foruma.
Ma sve puca od ljubavi... :roll:

Samo nemoj raspravljat o ratu i historiji sa komsijama Srbima i Hrvatima... drzi se tema vremenske prognoze i sporta i sve je med i mlijeko.
Gledam kad na proslavi dana firme dodju poslovni partneri iz citave drzave jedu, piju, gozbe se, neki i povale nekog i sve u veselju.
Da nije neka multi-kulti slava u pitanju?
Naravno da necu raspravljati o historiji sa Srbima i Hrvatima jer svako tumaci razlicito dogadjaje koje je dozivio, kako pod utjecajem medija tako i lokalnih sredina. Jednako kao sto takve dogadjaje necu tumaciti niti sa dijasporom jer kako diskutovati o necemu sta nisu dozivli. Zanimljivo je to kad krenes sa nasom dijasporom pricati o tome kad su otisli uglavnom svi 96... :lol:

Sa poslovnim partnerima mogu pricati o poslu ili ako se ne prica o poslu onda o temama koje veze nemaju sa teskarenjem.

Multi-kulti slava? Mo's mislit bilo je i alkohola. Krmetine? Gazda firme nije bas toliko liberalan...
slogabn
Location: Psalm 137:9 Blessed is the one who grabs your little children and smashes them against a rock.

#69 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by slogabn »

Ti si tipichni primjer beskichmenjaka. Mislis ako se ON dize da je sve u redu. Mislis ako chachkas zube po tri sedmice nakon porcije chevapa da si sit. Mislis dok je pichicha, kaficha, xaticha, fejsbukicha i lajkicha - mirna Bosna. Slaba ti je snaga znanja, al nije da ti to ne znas, nego samo trazis sebi online dijagnozu, i sigurno k'o Fazlinovic i za bajram ispijas onu brlju lozu.
snaga_znanja

#70 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by snaga_znanja »

slogabn wrote:

Ti si tipichni primjer beskichmenjaka. Mislis ako se ON dize da je sve u redu. Mislis ako chachkas zube po tri sedmice nakon porcije chevapa da si sit. Mislis dok je pichicha, kaficha, xaticha, fejsbukicha i lajkicha - mirna Bosna. Slaba ti je snaga znanja, al nije da ti to ne znas, nego samo trazis sebi online dijagnozu, i sigurno k'o Fazlinovic i za bajram ispijas onu brlju lozu.
O cackanju zubica necemo razgovarati jer vi cackate citavu godinu dok ne bude godisnji. Da zubari nisu jeftini rijetko bi ko obis'o familiju.

O zivotu i suzivotu necemo puno jer nema potrebe da sa tobom diskutujem jer kad je trebalo raspravljati o odbrani drzave nije te bilo. Zasto bi sad o miru i suzivotu raspravljali?
chupacabra

#71 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by chupacabra »

Multi-kulti, tolerancija, suzivot, naravno super, svi spremni, med i mlijeko, pogotovo Srbi i Hrvati. Ubise se spremnoscu za tolerancijom i suzivotom. Te sitnice kao sto su masovne grobnice, crkve po masovnim grobnicama, otimanje imovine po RS-u, krsne slave u svakoj jebenoj ustanovi, apartheid, dvije skole pod jednim krovom u Hercegovini, ma pusti to, nemoj sad biti sitnicav. Kad se probudis, tabla "Dobro Dosli u Republiku Srpsku" na Kozjoj Cupriji. Al' Bosnjo bio i ostao obicno tele.
Objektivni navijac

#72 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by Objektivni navijac »

Provlaci se teza,ko je kao za suzivot,taj nije za odbranu BiH,taj je naivan i glup,blablala. Sto je nonsens. Neko ko ima sire poglede na zivot je superioran u svakome pogledu ,ogranicenim umovima,pa tako i u odbrani domovine. Najbolje dokaz je Tuzlanski drugi korpus sa politicarima iz SDP-a i komandantima svih nacionalnosti, je u ratu ubjedljivo najbolje zastitio bosnjacki narod svoje regije. A vecina regija gdje su bili ultranacionalisti SDA na komandnim mjestim je dozivjela totalni kolaps.
Drugo vidim pejorativno pominjanje Slave. Slava je autohtoni ,jedinstveni obicaj Srba, i nashe brace,prijatelja i komsija Bosanskih Srba. Slava je ostatak paganskih-totemistickih kultova,koje su odrzali iskljucivo Slaveni Balkana. Jedan predivan i prelijep obicaj. Ko nije u zivotu,bio na nekoliko dobrih Slava,taj niti je Bosanac,niti je Bosanca u putu sreo.
Pitanje suzivota u Bosni,je kljucno pitanje bosnjackog opstanka i uspjeha. Bosnjacka mrznja,iskljucivost,netolerancija prema Srbima je hrana za rast i opstanak velikosrpskoga nacionalizma i extremizma. Mrznja radja mrznju,akcija radja reakciju. To je normalno. Ljubav i toplina,unistavaju mrznju. Srpski nacionalisti imaju hiljadu protivodgovora na bosnjacku mrznju ali nemaju nijedan odgovor na poziv za iskreno pomirenje i suzivot.
zambaklija

#73 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by zambaklija »

pa kada su spremni ko onda vješa one simbole štokud i ako je većina ZA zajedništvo što ih onda neskinu?šo neopale čvoku ili još bolje šamarčinu takvim....ma bjaaaž ba,bjjjaaažžž
_mufljuz_

#74 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by _mufljuz_ »

Objektivni navijac wrote:Provlaci se teza,ko je kao za suzivot,taj nije za odbranu BiH,taj je naivan i glup,blablala. Sto je nonsens. Neko ko ima sire poglede na zivot je superioran u svakome pogledu ,ogranicenim umovima,pa tako i u odbrani domovine. Najbolje dokaz je Tuzlanski drugi korpus sa politicarima iz SDP-a i komandantima svih nacionalnosti, je u ratu ubjedljivo najbolje zastitio bosnjacki narod svoje regije. A vecina regija gdje su bili ultranacionalisti SDA na komandnim mjestim je dozivjela totalni kolaps.
Drugo vidim pejorativno pominjanje Slave. Slava je autohtoni ,jedinstveni obicaj Srba, i nashe brace,prijatelja i komsija Bosanskih Srba. Slava je ostatak paganskih-totemistickih kultova,koje su odrzali iskljucivo Slaveni Balkana. Jedan predivan i prelijep obicaj. Ko nije u zivotu,bio na nekoliko dobrih Slava,taj niti je Bosanac,niti je Bosanca u putu sreo.
Pitanje suzivota u Bosni,je kljucno pitanje bosnjackog opstanka i uspjeha. Bosnjacka mrznja,iskljucivost,netolerancija prema Srbima je hrana za rast i opstanak velikosrpskoga nacionalizma i extremizma. Mrznja radja mrznju,akcija radja reakciju. To je normalno. Ljubav i toplina,unistavaju mrznju. Srpski nacionalisti imaju hiljadu protivodgovora na bosnjacku mrznju ali nemaju nijedan odgovor na poziv za iskreno pomirenje i suzivot.
jedno je ograniceni balijander a drugo je balijander koji se naguzi za malo cejfa a na koncu polozi glavu na panj.
Hafis

#75 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by Hafis »

Nikako temu utjerati u suru.
Ako problem ovog BiH suživota ne riješi dijaspora, ja ne znam ko će.
Vidim viška tolerancije i razumijevanja imaju, nisu optertećeni prošlošću a i poprilično su drčni...barem ovako preko interneta.
Locked