travnik wrote:_mufljuz_ wrote:eto dragi Srbi i dragi Hrvati sa velikim SH - ja sam spreman na suzivot je l more - eto vi mi predlozite kako cu da se zovem i ima da se ubijam krvavicom i slaninom i rakijesinom da budem kao vi - i jos eto ako sta treba da bi jos vise licio na vas da ne odskacem a da budem jos tolerantniji - ja cu Fatu Orlovic ubijedit da jos jednu crkvu nabijemo na njen posjed u inat (je l bi ono pomirenje i tolerancija?) svima...
ako treba i glavu cu na panj stavit samo da mi date priliku za suzivot - a mozete me opamprcit i sa "pragom" 20-30 mm da vidite kako sam ja dobar bosnjo kao sto vam je hiljade bosnja pokazivalo oko srebrenice u sumi kako se gradi zajednicki suzivot - a mozete me i zapalit u kuci ko u ahmicima pa da konacno znate da sam ja tolerantan fin lijep i posten bosnjak - a mozete i da mi sprcite sve zenske familije sto imam....
e sad je l mogu da se u tisini svoja 4 zida sjetim familije svima koji su spremni na pomirenje i suzivot uz naravno dodatnu opremu bastinjenja ustasko-cetnickih tradicija i obicaja,....
Nacionalistički ispadi su za administatora. Ovaj forum je de facto postao franšiza --- NO LINKS ---.
Suživot i pomirenje, čega još nema, ne znače uzimanje drugih običaja, identiteta i sl., osim kod poltrona.
p.s. Tvoj argument za Ahmiće (zločina kojeg se ja kao H stidim) bi tvoja "braća po nacionalizmu" sa H strane itekako prihvatila i potpisala uz dodatak samo jedne riječi. Na primjer Grabovica, ili možda Uzdol, ili možda Bikoše.
kad se bosanski hrvati i srbi denacificiraju onda mozemo pricat o suzivotu - a ti meni baljezgat o suzivotu iza ustaskih i cetnickih slava - nemoj...
kad god se pomene ogroman zlocin prema bosanskim muslimanima vi "umjereni" se dojebete zlocina koja je neka budala pocinila bez ikakve komande sa vrha - samo vi "umjereni" aka "salonski" imate super srecu da su muslimani naguzljivi i vrlo rado savijaju siju da vam se dodvore kako bi bili sto vise "umjereni" da biste svakih 20-30-50 godina pregovarali o "muslimanskom pitanju" i podjeli Bosne i Hercegovine.... naravno uz presutni amin kravatiranih EU pedera.
ma pravo ste mi umjereni.
snaga_znanja wrote:Obični ljudi su se pomirili još 97. godine. Žive, rade, slave i druže se sve ove godine. Pomirili se nisu samo političari, forumski trolovi i veliki dio dijaspore koja u inostranstvu obitava po svojim nacionalnim klubovima i maštaju šta bi bilo kad bi bilo.
ne znam sta su to obicni ljudi a sta je to dijaspora - je li mozda mislis na dijasporu koja nema oca, matere, sestre, kojoj je sve unisteno pa si drznu da ako smiju pricaju o onome sta su dozivjeli.... neka je dijaspora otisla - sto bi sebi priustila da gleda kako se opet uvlaci u guzicu cetaljsko-ustaskoj eminenciji preko ledja zrtava prodajuci drzavne procese na medjunarodnom sudu, pakujuci vlastitim vojnicima krivicu itd itd.... ja ne obitavam ni u jednom nacionalnom klubu i zazirem od nasih ljudi uopste - samo cu ti reci da meni jedan srbijanac kad kaze da ga je stid svega sto se izdesavalo nakon sto mu sve sasvim normalno ispricam je olicenje nekog covjekoljublja i katarze....
koliko ja znam - kroz banjaluku srebrenicu i visegrad - paradiraju cetalji jos uvijek ponosno i slavno sa opstim narodnim odobravanjem - i vjerovatno je to paradigma zajednickog suzivota kojeg ja i moje dijete treba da docekamo kada takav sljam rasplodi svoje gene uokolo.... i vjerovatno je to suzivot kojeg ja sa muslimanskim imenom trebam da zivim vjerovatno smatrajuci kako je normalno da me neko satare nozem, snajperise, bagera u milion komada i kostiju i kako bih ja sve to trebao da umjereno prihvatim jerbo - ipak treba zajedno da zivimo slazemo se i budemo fini jedni prema drugim....