Legalizacija kanabisa

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
FreakyStyley

#51 Re: Legalizacija kanabisa

Post by FreakyStyley »

Ja sam za legalizaciju apsolutno svih narkotika. :wink:
simonese

#52 Re: Legalizacija kanabisa

Post by simonese »

ko duva duvat ce i dalje,bez ili sa legalizacijom
FreakyStyley

#53 Re: Legalizacija kanabisa

Post by FreakyStyley »

simonese wrote:ko duva duvat ce i dalje,bez ili sa legalizacijom
Bravo. Zato fino sve legalizovat, pa nek i drzava ubire kes od poreza. Ionako ide ganja medju omladinom bolje nego cigare, 100%, bar u Sarajevu.
simonese

#54 Re: Legalizacija kanabisa

Post by simonese »

de facto. wrote:Ne možete tako generalizovati u raspravama. :nene:
da ti ne planiras otvoriti Coffee Shop kako je branis :D
simonese

#55 Re: Legalizacija kanabisa

Post by simonese »

FreakyStyley wrote:
simonese wrote:ko duva duvat ce i dalje,bez ili sa legalizacijom
Bravo. Zato fino sve legalizovat, pa nek i drzava ubire kes od poreza. Ionako ide ganja medju omladinom bolje nego cigare, 100%, bar u Sarajevu.
ne samo omladina
FreakyStyley

#56 Re: Legalizacija kanabisa

Post by FreakyStyley »

Ma nekoga ko konzumira droge lake, teske, nebitno zivo zaboli da li su legalne i to ne utice na to da li ce prestat, niti utice na to da li ce neko novi pocet, ako se radi na informisanju javnosti o stetnosti droge. Mada, uostalom svi vec sve o tome znaju. Zato, legalizovat sve. Taman eto i narko turzam.($$$$) :wink:

http://www.youtube.com/watch?v=CtQhMCUbpps
bato99

#57 Re: Legalizacija kanabisa

Post by bato99 »

Živila džoja :)
simonese

#58 Re: Legalizacija kanabisa

Post by simonese »

bato99 wrote:Živila džoja :)
male muske radosti:
rostilj,hladna piva,ekipa,rora i 22 budale sto ganjaju loptu(po mogucnosti u HDu)
de facto.
Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.

#59 Re: Legalizacija kanabisa

Post by de facto. »

simonese wrote:
de facto. wrote:Ne možete tako generalizovati u raspravama. :nene:
da ti ne planiras otvoriti Coffee Shop kako je branis :D
Nisam planirala,ali eto vidiš neki biznis bi se i mogao pokrenuti. :D
GandalfSivi

#60 Re: Legalizacija kanabisa

Post by GandalfSivi »

Smijesno. Legalne cigare koje su direktni uzrocnik raka i mnogih drugih bolesti (a jos se postane i zavisan od njih). Legalan alkohol koji potice na nasilno ponasanje i uzrokuje mali milion bolesti (a moze se postati i zavisan od istog). Marihuana koja ne potice niti jednu bolest, koja stavise se koristi u medicinske svrhe za lijecenje istih (ili barem uklanjanje boli), koja apsolutno ne izaziva agresivnost (a i od koje se ne moze postati zavisan) je nelegalna.

Onda se pojavi argument, kao preko marihuane prema tezim drogama. Nema ga ko je pusio marihuanu a da nije prije ili cigaru zapalio ili alkohol probao. Ali eto, kvalifikacija je da je to droga (btw, evo vam i definicija droge: A chemical substance, such as a narcotic or hallucinogen, that affects the central nervous system, causing changes in behavior and often addiction), mada ni po cemu nije i uglavnom se nadju ljudi koji nisu dovoljno edukovani po datom pitanju i onda se bore protiv iste.

Pusim je veci dio zivota, nikada niti jedno sranje nisam napravio zato sto sam "napusen" (ovo pod velikim navodnicima), u zivotu mi sasvim dobro ide, stavise...

Pitanje nije da li se treba legalizovati, nego kada ce se to desiti...
Senad_Duster

#61 Re: Legalizacija kanabisa

Post by Senad_Duster »

scooby_dooby_doo wrote:malo čvakneš i lud si,majmuni ti letaju ispred očiju :lol:

E ja ga jebem kojem su zmajevi majmuni i ostale životinje letale pred ocime poslije jointa :mrgreen:

EDIT: vidim piste da je marihuana stepenica ka tezim drogama, evo ja je pusim odavno, a vidite ovo nikad' nisam ni pomislio da povucem speed na nos, ili nesto drugo, a svi znamo da vecina nas mjesa marihuanu sa duhanom, rijetko ko cistaka pusi, e npr. ja ni cigare ne pusim, znaci nemam ni ovisnosti ni nicega jedino je cejf taj kad' si sa rajom da malo cirkuzas :D
Last edited by Senad_Duster on 01/08/2013 22:00, edited 1 time in total.
Lounge Act

#62 Re: Legalizacija kanabisa

Post by Lounge Act »

slazem se, gandalfe, ali legaliziranjem bi se ostetile brojne industrije, a to ce se tesko dozvoliti
de facto.
Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.

#63 Re: Legalizacija kanabisa

Post by de facto. »

Upravo zbog toga legalizaciju u BiH teško da će dočekati djeca naše djece.Ali to poteže sasvim druga pitanja,a ne ona o kojima se ovdje raspravlja,da li je marihuana štetna ili ne.Dokazano je da nije štetna,ne znam zašto se pojedini tzv.naučnici još koprcaju oko te teme. :roll:

mislim znam,ali to spada u ta druga pitanja,koja još nismo stavili na sto. 8-)
Johnny_x

#64 Re: Legalizacija kanabisa

Post by Johnny_x »

Problem sa ovim društvom što je to tabu tema, što ljudi ne žele da se edukuju i kad kažu da za nekog da konzumira marihuanu odma ga svrstavaju u narkomana teškog koji vreba iza čoška i krade ženama torbe. Ljudi su kod nas neobrazovani za bilo šta, jednom kad zauzme neki stav nema šanse da ga promjeni bez obzira što nije u pravu. Danas kad bi se poteglo pitanje kroz medije, parlament o legalizaciji odmah bi uslijedili komentari kako hoće da nam djeca postanu narkomani, da će ih to uništiti itd. Legalizacija kanabisa može ovoj državi donjeti skoro milijardu poreza(pitam se kako oni političari to nisu skontali imali bi više za sebe da kradu) plus poboljšanje turizma, ugostitelji bi profitirali, taksisti, otvorila bi se nova radna mjesta. Jedini ko bi bio donji u tom slucaju su dileri.
Arteta

#65 Re: Legalizacija kanabisa

Post by Arteta »

Jao, ovo moze nastetiti samo narko kartelima.
Haj_Halve

#66 Re: Legalizacija kanabisa

Post by Haj_Halve »

Nikad nisam cuo da je neko napravio frku zbog pusenja trave. Kad samo pomislim koliko ljudi koristi svakakve antidepresive (po meni je to prava vremenska bomba), najmanji problem su mi stoneri.

Treba legalizovati travu, pa ko god hoce nek' je pusi. Ako se nekome ne svidja, pa Boze moj, niko vas ne tjera da sjedite tamo gdje se to radi. Nema tu nikakve moralne dileme, pogotovu ne sto se tice slusanja onih koji nam podvaljuju lazne moralne i vjerske vrijednosti.
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#67 Re: Legalizacija kanabisa

Post by crysis »

Marihuana ukrstena sa paradajzom!!!!!!???????

http://www.youtube.com/watch?v=W1Z8gXSj ... r_embedded
S4mpion

#68 Re: Legalizacija kanabisa

Post by S4mpion »

Ma kakve medicinske svrhe, 99.9% svih onih koji se zalažu za legalizaciju marihuane se vade na "medicinske svrhe", a protivili bi se kada bi se uvela marihuana u apotekama "na recept."

I alkohol je legalizovan, kakva korist od istog?
Koliko mrtvih je na cestama upravo zbog alkohola?
Ajatolah_

#69 Re: Legalizacija kanabisa

Post by Ajatolah_ »

Mislim da država ne treba štititi građane od samih sebe (osim maloljetnika), i da generalno nešto što ne utječe negativno na druge ne treba biti zabranjeno. Uostalom pretpostavljam da će za naših života (dobro, možda baš i ne ako ste stariji od 45 :D ) doći do masovne legalizacije kanabisa, barem u zapadnom svijetu. Evo, u zadnjih par godina legalizovan je u Urugvaju i dvije američke države, sve dotad je bio legalan samo u Sjevernoj Koreji i de facto u Holandiji. Tako da je možda i počelo.

Ali inače bude mi malo smiješno mi kad se potegne argument kako je ljekovita, ovo-ono... :) Pa valjda govorimo o upotrebi marihuane kao rekreativne droge o čemu se radi u debeloj većini slučajeva, barem kod nas. Ako ima neko ovdje da je konzumira iz tih razloga, izvinjavam se. :oops:

Što se tiče efekata legalizacije, i ne bi bili baš ogromni. Prije svega upotreba se ne bi za mnogo povećala osim možda na samom startu, jer ko je htio i dosad je mogao koristiti bez većih problema. S druge strane vjerujem da je njen trenutni status ustvari i čini na neki način zanimljivijom - kome je još duhan interesantan i koliko je pjesama napisano u čast cigareta? :D Nešto slično bi se desilo i sa marihuanom poslije dužeg vremenskog perioda.
Ne bi ni ekonomska dobit bila velika, budimo realni... Određenog profita bi imala pogranična područja i BiH bi imala jednu atrakciju više za posjetiti i to je to. Sad da neko maksuz prevali 150 km da bi mogao pušiti kod nas jer tamo k'o biva ne smije, sumnjam... :)
Last edited by Ajatolah_ on 06/08/2013 19:27, edited 1 time in total.
Saraba

#70 Re: Legalizacija kanabisa

Post by Saraba »

Protiv sam toga osim ovih razloga koji su drugi forumasi vec naveli i zbog toga sto bi onda prodavci kanabisa i marihuane postali uspjesni biznismeni i to bi jos vise uticalo na pad vrijednosti u drustvu i na popularizaciju negativnosti i negativnih pojava.
certified_fascist

#71 Re: Legalizacija kanabisa

Post by certified_fascist »

Za legalizaciju. Neka država i svi malograđanski papci konačno idu u pizdu materinu sa svojim zabranama i "moralom" i ostave odrasle ljude da se truju čime god hoće. Ako država misli da sam toliki idiot da ne znam procijeniti rizike, neka mi zabrani droge, ali neka mi isto oduzme i biračko pravo, liši me obaveze plaćati poreze, socijalno i zdravstveno, zatvori me u neku instituciju i fino me džaba hrani kao malu bebu koja nije sposobna za donošenje najelementarnijih odluka o svom vlastitom životu.
S druge strane, za distribuiranje opasnih droga maloljetnim neka se slobodno uvede smrtna kazna.
S4mpion

#72 Re: Legalizacija kanabisa

Post by S4mpion »

certified_fascist wrote:Za legalizaciju. Neka država i svi malograđanski papci konačno idu u pizdu materinu sa svojim zabranama i "moralom" i ostave odrasle ljude da se truju čime god hoće. Ako država misli da sam toliki idiot da ne znam procijeniti rizike, neka mi zabrani droge, ali neka mi isto oduzme i biračko pravo, liši me obaveze plaćati poreze, socijalno i zdravstveno, zatvori me u neku instituciju i fino me džaba hrani kao malu bebu koja nije sposobna za donošenje najelementarnijih odluka o svom vlastitom životu.
S druge strane, za distribuiranje opasnih droga maloljetnim neka se slobodno uvede smrtna kazna.
Svojim trovanjem štetiš i drugima, tako da nema ništa od toga što si naveo.
certified_fascist

#73 Re: Legalizacija kanabisa

Post by certified_fascist »

Kako konkretno?
S4mpion

#74 Re: Legalizacija kanabisa

Post by S4mpion »

certified_fascist wrote:Kako konkretno?
Konzumiraš marihuanu, sjedneš za volan i uletiš u moju traku, to je direktno ugrožavanje moje bezbjednosti tako da me se ipak tiče da li će se legalizovat marihuana ili ne.
Dendrlix

#75 Re: Legalizacija kanabisa

Post by Dendrlix »

Konzumiras alkohol legalno, sjedneš za volan i uletiš nekom u traku.... Vozis trijezan, zazvoni ti mobitel. Javljajuci se skrenes pogled, izleti ti dijete izmedju parkiranih auta i ubijes ga...

Argument ti je 0,00000324% valjan.
Post Reply