Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Son1

#51 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by Son1 »

S4mpion wrote:
animals wrote:Koja je najbolja zastita za auto protiv kradje..pomaze li ista ona sipka sto se stavlja na volan..
Ta šipka je smiješna zaštita.
Ta sipka sluzi samo da odgodis kradju na 7 sekundi, koliko je lopovu potrebno da je skine.
Mozda i manje ako je ispraksiran.
bez_suplje

#52 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by bez_suplje »

Halo momak trazi pomoc i vase ukljucenje ako mozete ponuditi neku informaciju, a ne da pojedini pametuju trebo ovo trebo ono,cinjenica je da si ga trebao zastititi ,al eto covjek sve misli ma nece meni, tesko iskreno da ces ga nac izuzev da te zovnu kroz koji dan za otkup,,a ti megane su se prije par godina bas bas krali i onda je stalo ,,znacu pjovo je neka grupa ili na slobodni ili je nanovo formirana,
gnjev

#53 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by gnjev »

Ako ga nisu do sada nazvali 90% da ga negdje rastavljaju . Opet ne mora bit jedne godine su na nekoj livadi dje li nasli masu ukradenih vozila

Sent from my ST21i using Tapatalk 4 Beta
starii

#54 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by starii »

sretno u pronalasku auta, neki dan sam bio u ASA osiguranju i kazu mi da su ukrali Fabiju sto im je bilo cudno jer se u zadnje vrijeme nisu krale...mozda je naletila kakva banda i pokupila...cuvjate fabije...
vanjki

#55 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by vanjki »

Prvo da se zahvalim svim dobrim ljudima,koji su zeljeli pomoci.Ovi sto govore trebao si ovo ono cu reci najbolje je biti general poslije bitke.Meni je cilj da nesto pokrenemo,ucinimo u ovom gradu.Da se to isto ne desi sutra vama.Zasto ne inicirati da se postave kamere na glavnim ulicama pa ako hocete i na Vracama,Dobrinji itd...Kako da stanemo toj mafiji u kraj?

U autu nisu ostali nikavi dokumenti i auto se ne moze prodati.On ce 100% otici na djelove po otpadima.
Evo jos par slika:
http://pokit.org/get/?3ac3c51c147d731ac ... 90a597.jpg
http://pokit.org/get/?447c33811f090e818 ... ce9e26.jpg
http://pokit.org/get/?c642c61b1b590c846 ... 02b4b8.jpg
http://pokit.org/get/?5ff3f6ae295d44082 ... f961a6.jpg
http://pokit.org/get/?56f28ed4f77580c6a ... 3577d8.jpg
http://pokit.org/get/?48ca8007a0806ac75 ... 3b3bdc.jpg
goibos

#56 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by goibos »

vanjki wrote:ne znam jbg sto su ga ukrali ali kontam felge..auto tu nikada ne bude parkiran,vec je ostavljen zbog
setnje po wilsu...sada sam ga trazio po rs ali nema fajde...auto je sigurno u nekoj od garaza i rastavlja se...
policija kaze da vec dugo takav megane nije ukraden...zao mi sestre,tek ga kupila..

REGISTARSKE OZNAKE:E58-J-930

je li ga kupila SA JEDNIM ILI DVA KLJUČA(kartice) ???
splinter

#57 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by splinter »

Problem je najveci jer je auto frisko kupljeno, i bas da se ukrade tek tako, vjerovatno je bilo upraceno i naruceno, haj ga znaj sad . . .
Alfons Kauders

#58 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by Alfons Kauders »

vanjki wrote:Prvo da se zahvalim svim dobrim ljudima,koji su zeljeli pomoci.Ovi sto govore trebao si ovo ono cu reci najbolje je biti general poslije bitke.Meni je cilj da nesto pokrenemo,ucinimo u ovom gradu.Da se to isto ne desi sutra vama.Zasto ne inicirati da se postave kamere na glavnim ulicama pa ako hocete i na Vracama,Dobrinji itd...Kako da stanemo toj mafiji u kraj?

U autu nisu ostali nikavi dokumenti i auto se ne moze prodati.On ce 100% otici na djelove po otpadima.
Evo jos par slika:
http://pokit.org/get/?3ac3c51c147d731ac ... 90a597.jpg
http://pokit.org/get/?447c33811f090e818 ... ce9e26.jpg
http://pokit.org/get/?c642c61b1b590c846 ... 02b4b8.jpg
http://pokit.org/get/?5ff3f6ae295d44082 ... f961a6.jpg
http://pokit.org/get/?56f28ed4f77580c6a ... 3577d8.jpg
http://pokit.org/get/?48ca8007a0806ac75 ... 3b3bdc.jpg
megane su prije 2-3 godine masovno krali za tursko trziste... barem sam tako cuo od ljudi koji su najebali, pa im murija rekla da ih prebacuju u CG, pa dalje u Tursku, gdje je ogromna potraznja za dijelovima

mislim da je to malo ispuhalo u zadnje vrijeme... jedina ti je nada da ga je neko fakat pokupio da marne felge i sl... onda ce ga ocerupati i ostaviti negdje (zna se desiti), ali ni to nije neka sreca - jer ce biti metar stete cak i ako ga nekad nadjes
UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#59 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by UltrasNaBaterije »

vanjki

Gledam buraz ove zadnje slike i vidim da ti je sestra izgleda kupila auto u Novoj Biloj kod Andrića zvani Žuti lokalno u Lašvanskoj dolini. Mogu ti samo reći da je to prva greška koju je napravila, da je bila malo bolje informisana znala bi da se ne kupuju auta kod Crnog i Žutog u Travniku.

Sumnjam da ćeš ikad pronaci auto, oni su imali drugi ključ, samo su razbili prozor da se nebi aktivirao fabrički alarm, a moguće je da imaju metod da se i ne uključi, upalili su auto i odvezli se kući. Vrlo je moguće da se auto opet vrati 'starim vlasnicima' i da će izaći na tržište za nekih pola godine do godinu nekim novim naivcima.

Te priče o dokumentima, vlasničkom listu, serijskom broju motora slobodno ostavi za neku drugu državu, šta se u Bosni radi nebi mogo vjerovat. Samo sreća da nisi prelazio neku od granica EU, vjerovatno bi auto bilo zaplijenjeno i vraćeno vlasniku koji vjerovatno živi negdje na obalama rijeke Elbe, Rajne ili Loriene. Ni prvi ni zadnji. pozz
WildRedRose

#60 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by WildRedRose »

:shock:
i, niko te 'boje' ne prijavljuje ?? :-)
Nabucco

#61 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by Nabucco »

Jbg, žao mi je... I ja imam Megana... Nije imao nikakvu zastitu do prije godinu dana kada sam slucajno naletio na srbijanski renault forum... Kad tamo na stotine postova o ukradenom Meganu.. Ljudi kazu da se na jednu noc znalo ukrasti i do 10 Megana. Nakod sto je uhapšena neka banda is CG to je prestalo..... Procedura im nije teška, samo skopcaju svoj racunar sa obd-om i gotovo..... :(

Sretno !
Last edited by Nabucco on 15/07/2013 12:22, edited 1 time in total.
Tesla10

#62 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by Tesla10 »

Policiji su ti lopovi već odavno poznati, u to sam siguran, ali ti ni policija neće pomoći baš zbog toga što su u talu sa njima.
de facto.
Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.

#63 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by de facto. »

Kad su mom ocu ukrali auto,on je prijavio policiji,a oni mu rekli da sam potraži,kao mala je mogućnost da će oni pronaći.Ebo im je mamu kad ga je našao,i njima i ovoj bandi što ga je ukrala.Ali je da bi ga našao čitavo Sarajevo digao na noge,čak i poznanike iz RS-a i Pala.

Tako da se ne isplati na drotove čekati.Nego fino svu raju angažuj,pa kad aBd nađeš auto,kradljivcima ostavi tek toliko života,da se pika da su živi da ne ide kazna od Boga za ubistvo. :D
Crnjak,ali tako je. :oops:
zeko071

#64 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by zeko071 »

U subotu navece je ukradeno 7 auta u sarajevu.vjerovatno neka banda upala grad i dok ih ne safataju, ovak trend ce se nastaviti!
4m3l

#65 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by 4m3l »

Tako su prosle godine drugu ispred kuce maznuli peugeot-a 207, znaci 10m od kuce, isto razbili staklo...

On jadan bas uzeo pezo-a zbog toga sto se slabo kradu a eto nije bio kod njega ni 3 mjeseca mahnuli su mu ga...

On je prijavio policiji, trazio po RS danima ali sve uzalud..
TheHound

#66 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by TheHound »

...
Last edited by TheHound on 25/07/2021 19:32, edited 1 time in total.
gnjev

#67 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by gnjev »

Samo da navedem primjer od jarana starom ukrali auto ispred haustora . I covjek proseto par blokova dalje i nadje je na drugom parkingu uredno parkiran . Nekad znaju lopovi sfuserit .
Last edited by gnjev on 15/07/2013 18:33, edited 1 time in total.
laik1981

#68 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by laik1981 »

Ne znam jesi li imao srece u pronasku automobila.. Obrati se i redakciji klixa.. Sumnjam da ce objaviti ali vrijedi pokusati.. Uputi ih i na nevjerovatnu kolicinu ravnodusnosti nase nesposobne policije.. Nefic redovno govori o nekoj sigurnosti u gradu dok im u fijokama prasinu skuplja na desetine hiljada nerijesenih slucajeva kradje, razbojnistva i svih ostalih krivicnih djela.. Policija, osim sto sirotinji pise kazne za saobracajne prekrsaje, ne radi apsolutno nista i oni su najodgovorniji sto je ovaj grad postao raj za automafiju, dilere i ostale klosare..
vanjki

#69 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by vanjki »

UltrasNaBaterije wrote:vanjki

Gledam buraz ove zadnje slike i vidim da ti je sestra izgleda kupila auto u Novoj Biloj kod Andrića zvani Žuti lokalno u Lašvanskoj dolini. Mogu ti samo reći da je to prva greška koju je napravila, da je bila malo bolje informisana znala bi da se ne kupuju auta kod Crnog i Žutog u Travniku.

Sumnjam da ćeš ikad pronaci auto, oni su imali drugi ključ, samo su razbili prozor da se nebi aktivirao fabrički alarm, a moguće je da imaju metod da se i ne uključi, upalili su auto i odvezli se kući. Vrlo je moguće da se auto opet vrati 'starim vlasnicima' i da će izaći na tržište za nekih pola godine do godinu nekim novim naivcima.

Te priče o dokumentima, vlasničkom listu, serijskom broju motora slobodno ostavi za neku drugu državu, šta se u Bosni radi nebi mogo vjerovat. Samo sreća da nisi prelazio neku od granica EU, vjerovatno bi auto bilo zaplijenjeno i vraćeno vlasniku koji vjerovatno živi negdje na obalama rijeke Elbe, Rajne ili Loriene. Ni prvi ni zadnji. pozz

auto jeste kupljeno 3km od Viteza na desnu stranu...jel mislis da je to Zuti??Danas sam dobio poziv oko dva sata,gdje naravno traze lovu..hladno sam ih odbio :|
Edin H.

#70 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by Edin H. »

vanjki wrote: auto jeste kupljeno 3km od Viteza na desnu stranu...jel mislis da je to Zuti??Danas sam dobio poziv oko dva sata,gdje naravno traze lovu..hladno sam ih odbio :|
Odakle im broj tvog telefona?
vanjki

#71 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by vanjki »

moj broj telefona nije niko mogao imati sem vlasnika auto kuce...ja sam pregovarao sa njim oko cijene i sestra nije bila uopste ukljucena u to....ovo sto se danas desava je kao filmovima,fakat.....moja sumjaa je vlasnik auto kuce i niko drugi....ali opet ne mogu nekoga osudjivati bez dokaza....moje ime se ne moze naci u telefonskom imeniku,jer je registrovan na firmu
Ambrozija

#72 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by Ambrozija »

Strasno! Meni su prije par mjeseci obili auto pa sam dozivjela toliki stres, a mogu misliti kako je kad ti preko noci potpuno nestane auto. Sretno u pronalasku!
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#73 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by Entropio »

vanjki wrote:moj broj telefona nije niko mogao imati sem vlasnika auto kuce...ja sam pregovarao sa njim oko cijene i sestra nije bila uopste ukljucena u to....ovo sto se danas desava je kao filmovima,fakat.....moja sumjaa je vlasnik auto kuce i niko drugi....ali opet ne mogu nekoga osudjivati bez dokaza....moje ime se ne moze naci u telefonskom imeniku,jer je registrovan na firmu
Ti iz Viteza su poznati po tome... uvijek isti scenario.
Alfons Kauders

#74 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by Alfons Kauders »

vanjki wrote:moj broj telefona nije niko mogao imati sem vlasnika auto kuce...ja sam pregovarao sa njim oko cijene i sestra nije bila uopste ukljucena u to....ovo sto se danas desava je kao filmovima,fakat.....moja sumjaa je vlasnik auto kuce i niko drugi....ali opet ne mogu nekoga osudjivati bez dokaza....moje ime se ne moze naci u telefonskom imeniku,jer je registrovan na firmu
ekipa iz tog kraja je poznaniku trazila lovu za mahnutog golfa... ostavio pare negdje u dolini lasve, auto nikad nije dobio... (i nije jedini primjer)... mozda je i najbolje sto nisi ponudio da platis - jos bi te ojadili za par milja, a auto je mozda vec otisao za dijelove

vlasnici mnogih auto kuca i auto otpada su u talu s murijom i grupicama lopova... sve je to jedna velika sretna porodica i sve se vec zna godinama... iste likove hapse i pustaju svake godine, malo u srednjoj bosni, malo u hercegovini, malo u stocnom sarajevu... isti likovi ce penziju zaraditi na kradji auta

samo je problem sto bi radi kradje ovog broja automobila trebalo pohapsiti nekoliko hiljada ljudi, ukljucujuci nemali broj policajaca, sluzbenika mupa, ljudi iz osiguravajucih kuca, auto salona itd itd itd... tako da taj film nikad necemo gledati

svako ko misli da murija nema veze s ovim je totalni idiot... godisnje se u sarajevu ukrade oko hiljadu auta... to je kolona od vijecnice do hrasnog... kurac bi tako mogli raditi bez "ledja"
ljevoruki

#75 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by ljevoruki »

vanjki wrote:
UltrasNaBaterije wrote:vanjki

auto jeste kupljeno 3km od Viteza na desnu stranu...jel mislis da je to Zuti??Danas sam dobio poziv oko dva sata,gdje naravno traze lovu..hladno sam ih odbio :|
K'o Maratonci, jbte.
Ista je matrica i princip, samo nije mrtvacki kovceg nego auto. :run:
Post Reply