Šta kad nisi nizašta nadaren?

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
MedenoSrce

#51 Re: Šta kad nisi nizašta nadaren?

Post by MedenoSrce »

i ja sam mislila da nisam ni za sta nadarena ali sam u zadnjih nekoliko godina shvatila da imam zabavnu sposobnost protumaciti dvosmisleno doslovno sve

Nije korisno, ali je zabavno :)
Muhamed Đakmić

#52 Re: Šta kad nisi nizašta nadaren?

Post by Muhamed Đakmić »

Nije važno samo biti nadaren, nekad je bolje biti obdaren.
aidaohranovic

#53 Re: Šta kad nisi nizašta nadaren?

Post by aidaohranovic »

I ja sam vam ista. Nikako da se pokrenem. Ja bih u jednom momentu da uradim deset poslova, i na kraju ne uradim ništa.Čim nešto kažem da ću uraditi, od tog nema ništa. Je li sa mnom sve u redu?????????????
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#54 Re: Šta kad nisi nizašta nadaren?

Post by Zviz »

Ja sam od svih predmeta u skoli najvise obozavao matematiku, pa cak sam znao i zaplakati kad je nebi bilo na dnevnom rasporedu.

9 x 75 = 95
8 + 3 = 100
8 / 9 = 200

95 + 100 + 200 = 395
sarajlija_ba

#55 Re: Šta kad nisi nizašta nadaren?

Post by sarajlija_ba »

pikachunj wrote:Završila sam školu s odličnim, uvijek najbolja učenica u osnovnoj i jedna od rijetkih iz svoje generacije iz srednje koja je upisala fakultet koji je željela. I to sam ubrzo završila. Onda je krenula potraga za poslom. Tu sam ispala totalno izgubljena. Shvatila sam da od svega znam nešto, ali ništa specijalno. Nit sam pretjerano dobra u engleskom ili njemačkom, a nemam ih priliku ni upotrebljavati. Druge strane jezike sam probala učiti, ali mi je bilo strašno dosadno ponovno učenje i sjedenje za knjigom. Navodno sam matematički tip, ali nekakve analize i matematički izračuni također mi zadaju glavobolje, za sve trebam psihičku pripremu, poživčanim ako nešto ne znam izračunati, jednostavno se ne nalazim u tome. Nisam ni umjetnički tip, ne znam crtati, ne znam pjevati, pokušala sam svirati instrumente, ali i to sam prekinula, znam pisati, ali mi je to dosadno i čitanje mi je postalo dosadno - ukratko totalni sam antitalent i nemam afinitet ni prema čemu.

Onda posao - standardni uredski poslovi, nikakve specijalizacije i usavršavanja, sjedi i radi šta ti se kaže. Gubim živce na poslu i sve mi je užasno dosadno iako sam se okušala u različitim branšama - od društvenih do financijskih, od timskih radova do individualnog angažmana.

A opet, kad sam nezaposlena, hoću iskočiti iz kože, primam se bilo čega i u 2 mjeseca napravim kompletan opus svojih individualističkih kreacija. Tj. igram se kao dijete i polagano ludim.

Ovo nije nekakva životna kriza, oduvijek se osjećam da mogu dovršiti ono čega se primim, ali nikad nemam preveliku motivaciju za tim. Odnosno, ne smatram znanje nečim bitnim u životu, ne vidim po čemu su ljudi koji puno znaju sretniji ili uspješniji od onih koji su orijentirani na samo jednu stvar (bilo to kućanstvo, novac ili zgubidanjenje).

Pomozite da dokučim u čemu je problem!
Učlani se u neku političku stranku.
Tamo su svi oni koji ne znaju šta će sa sobom :D
Dzovanka_Broz

#56 Re: Šta kad nisi nizašta nadaren?

Post by Dzovanka_Broz »

Mozda nemas dovoljno samokontrole, mozda si razmazena, mislis da svi ljudi rade sve po zelji i nagonu i da se niko ne tjera ni na sta?
Nauci se strpljenju, navike stvaraju karakter.
Koliko para, toliko muzike, strucan savjet se placa, forum je za ublehase i besposlicare kojima je hobi palamudenje.
Cherry-Cherry

#57 Re: Šta kad nisi nizašta nadaren?

Post by Cherry-Cherry »

Dobra tema :thumbup:
I ja sam jedna od onih, što ni za šta posebno nisu talentovani :mrgreen: pa da se upišem ovdje. :mrgreen: Mislila sam da sam jedina, kad vidi koliko nas je. :sretan:
Sreća pa za posao koji radim i nije potreban neki poseban talenat, samo dobra organizacija i korištenje logike. :)
Bloo
Globalna šefica

#58 Re: Šta kad nisi nizašta nadaren?

Post by Bloo »

MedenoSrce wrote:i ja sam mislila da nisam ni za sta nadarena ali sam u zadnjih nekoliko godina shvatila da imam zabavnu sposobnost protumaciti dvosmisleno doslovno sve

Nije korisno, ali je zabavno :)
:mrgreen:
znaci imas GA :D wink wink
MedenoSrce

#59 Re: Šta kad nisi nizašta nadaren?

Post by MedenoSrce »

vidis GA lafcino :D
Ramzess Veliki

#60 Re: Šta kad nisi nizašta nadaren?

Post by Ramzess Veliki »

Saian wrote:nije ti ovo loshe @bierkof

mene samo ovdje bune ovi savjeti udaji se, radjaj djecu, mislim ispada da su glavni razlozi i za jedno i za drugo to sto ne znas vishe sta ces od sebe :D , meni to malo bljutavo zvuchi, al et :D

p.s. na ovakvim temama je savjete dijelit hod po tankom ledu, moRe se desi' da naletis za jedno 4,5 godina na svoj recept/post i vidish da si sam sebi u usta uskochio, sjo da odem sad citat svoje postove o ovoj egzistencijalistickoj problematici, bilo bi svega :D
Dobro kažeš to za udaju ... kad mi dođu te promašene i stanu ispred mene i ništa ne govore, samo te gledaju oborenog pogleda i čekaju da ih zaprosiš samo tako ... :roll:
Idite nešto radite, tražite neko zadovoljstvo, planinarite, surfajte, kradite struju, bilo šta počnite raditi pa neka vam se dešavaju i loše stvari, i to je nekakav život i borba.
tendzera

#61 Re: Šta kad nisi nizašta nadaren?

Post by tendzera »

Ništa ne diraj. :oops:
numizmatic

#62 Re: Šta kad nisi nizašta nadaren?

Post by numizmatic »

Ramzess Veliki wrote:
Saian wrote:nije ti ovo loshe @bierkof

mene samo ovdje bune ovi savjeti udaji se, radjaj djecu, mislim ispada da su glavni razlozi i za jedno i za drugo to sto ne znas vishe sta ces od sebe :D , meni to malo bljutavo zvuchi, al et :D

p.s. na ovakvim temama je savjete dijelit hod po tankom ledu, moRe se desi' da naletis za jedno 4,5 godina na svoj recept/post i vidish da si sam sebi u usta uskochio, sjo da odem sad citat svoje postove o ovoj egzistencijalistickoj problematici, bilo bi svega :D
Dobro kažeš to za udaju ... kad mi dođu te promašene i stanu ispred mene i ništa ne govore, samo te gledaju oborenog pogleda i čekaju da ih zaprosiš samo tako ... :roll:
Idite nešto radite, tražite neko zadovoljstvo, planinarite, surfajte, kradite struju, bilo šta počnite raditi pa neka vam se dešavaju i loše stvari, i to je nekakav život i borba.
*ebo empatiju, kome to trebau današnje doba. Idi snalazi se, nemoj meni dolazit' sa svojim jadom.
pirmin

#63 Re: Šta kad nisi nizašta nadaren?

Post by pirmin »

pikachunj wrote:Zanima me kako dobiti volju za nečim? Odakle nedostatak motivacije? Inače, jako sam zahvalna šta u ovim vremenima imam posao i trudim se dati sve od sebe (na van), ali ono što je u meni je totalna ravnodušnost, čak bih rekla živčanost baš zbog tog nedostatka motivacije. Zvučim si kao razmažena nezahvalnica kad ovako pišem, ali praznina u meni je prejaka.
Upoznao bih te sa covjekom sa kojim sam proveo jedno popodne u bolnici, da sam u mogucnosti.
Sudbina ga je bas ono pocastila, u paketu je dobio da se nosi sa karcinomom, infarktom pluca i trombozom.
Pun je motivacije iako se kristalno jasno ocrtava gasenje duha. Naizgled najminimalnija motivacija mu je
da svaki dan ustane, oskudno odjeven izadje na terasu kuce, duboko udahne i zahvali se sto je jos jedan dan ziv.
A ona dugoprojektna je da 60ti rodjendan proslavi sa ljudima koji su uz njega u tim kriticnim vremenima. (sad mu je 50)

Ne znam da li bi ti pomoglo ali na mene je njegova pojava jako uticala iako mi nikad u zivotu nije nedostajalo
motivacije. A i da budem iskren prezirem razmisljanja poput tvog i izbjegavam ljude koji su permanentno u tom
raspolozenju.
Nemoj to uzeti licno, radi se kao sto rekoh o razmisljanjima, ubjedjen sam da si sasvim ok osoba, samo ti treba
neka vrsta "kick-in-the-ass"-a...mentalne naravi, podrazumjeva se.
rekla-kazala

#64 Re: Šta kad nisi nizašta nadaren?

Post by rekla-kazala »

Da bi bio "uspješan" moraš biti usmjeren ili bolje reći ograničen.
Post Reply