Nije korisno, ali je zabavno
Šta kad nisi nizašta nadaren?
- MedenoSrce
#51 Re: Šta kad nisi nizašta nadaren?
i ja sam mislila da nisam ni za sta nadarena ali sam u zadnjih nekoliko godina shvatila da imam zabavnu sposobnost protumaciti dvosmisleno doslovno sve
- Muhamed Đakmić
#52 Re: Šta kad nisi nizašta nadaren?
Nije važno samo biti nadaren, nekad je bolje biti obdaren.
-
aidaohranovic
#53 Re: Šta kad nisi nizašta nadaren?
I ja sam vam ista. Nikako da se pokrenem. Ja bih u jednom momentu da uradim deset poslova, i na kraju ne uradim ništa.Čim nešto kažem da ću uraditi, od tog nema ništa. Je li sa mnom sve u redu?????????????
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#54 Re: Šta kad nisi nizašta nadaren?
Ja sam od svih predmeta u skoli najvise obozavao matematiku, pa cak sam znao i zaplakati kad je nebi bilo na dnevnom rasporedu.
9 x 75 = 95
8 + 3 = 100
8 / 9 = 200
95 + 100 + 200 = 395
9 x 75 = 95
8 + 3 = 100
8 / 9 = 200
95 + 100 + 200 = 395
- sarajlija_ba
#55 Re: Šta kad nisi nizašta nadaren?
Učlani se u neku političku stranku.pikachunj wrote:Završila sam školu s odličnim, uvijek najbolja učenica u osnovnoj i jedna od rijetkih iz svoje generacije iz srednje koja je upisala fakultet koji je željela. I to sam ubrzo završila. Onda je krenula potraga za poslom. Tu sam ispala totalno izgubljena. Shvatila sam da od svega znam nešto, ali ništa specijalno. Nit sam pretjerano dobra u engleskom ili njemačkom, a nemam ih priliku ni upotrebljavati. Druge strane jezike sam probala učiti, ali mi je bilo strašno dosadno ponovno učenje i sjedenje za knjigom. Navodno sam matematički tip, ali nekakve analize i matematički izračuni također mi zadaju glavobolje, za sve trebam psihičku pripremu, poživčanim ako nešto ne znam izračunati, jednostavno se ne nalazim u tome. Nisam ni umjetnički tip, ne znam crtati, ne znam pjevati, pokušala sam svirati instrumente, ali i to sam prekinula, znam pisati, ali mi je to dosadno i čitanje mi je postalo dosadno - ukratko totalni sam antitalent i nemam afinitet ni prema čemu.
Onda posao - standardni uredski poslovi, nikakve specijalizacije i usavršavanja, sjedi i radi šta ti se kaže. Gubim živce na poslu i sve mi je užasno dosadno iako sam se okušala u različitim branšama - od društvenih do financijskih, od timskih radova do individualnog angažmana.
A opet, kad sam nezaposlena, hoću iskočiti iz kože, primam se bilo čega i u 2 mjeseca napravim kompletan opus svojih individualističkih kreacija. Tj. igram se kao dijete i polagano ludim.
Ovo nije nekakva životna kriza, oduvijek se osjećam da mogu dovršiti ono čega se primim, ali nikad nemam preveliku motivaciju za tim. Odnosno, ne smatram znanje nečim bitnim u životu, ne vidim po čemu su ljudi koji puno znaju sretniji ili uspješniji od onih koji su orijentirani na samo jednu stvar (bilo to kućanstvo, novac ili zgubidanjenje).
Pomozite da dokučim u čemu je problem!
Tamo su svi oni koji ne znaju šta će sa sobom
-
Dzovanka_Broz
#56 Re: Šta kad nisi nizašta nadaren?
Mozda nemas dovoljno samokontrole, mozda si razmazena, mislis da svi ljudi rade sve po zelji i nagonu i da se niko ne tjera ni na sta?
Nauci se strpljenju, navike stvaraju karakter.
Koliko para, toliko muzike, strucan savjet se placa, forum je za ublehase i besposlicare kojima je hobi palamudenje.
Nauci se strpljenju, navike stvaraju karakter.
Koliko para, toliko muzike, strucan savjet se placa, forum je za ublehase i besposlicare kojima je hobi palamudenje.
- Cherry-Cherry
#57 Re: Šta kad nisi nizašta nadaren?
Dobra tema
I ja sam jedna od onih, što ni za šta posebno nisu talentovani
pa da se upišem ovdje.
Mislila sam da sam jedina, kad vidi koliko nas je.
Sreća pa za posao koji radim i nije potreban neki poseban talenat, samo dobra organizacija i korištenje logike.
I ja sam jedna od onih, što ni za šta posebno nisu talentovani
Sreća pa za posao koji radim i nije potreban neki poseban talenat, samo dobra organizacija i korištenje logike.
- Bloo
- Globalna šefica
#58 Re: Šta kad nisi nizašta nadaren?
MedenoSrce wrote:i ja sam mislila da nisam ni za sta nadarena ali sam u zadnjih nekoliko godina shvatila da imam zabavnu sposobnost protumaciti dvosmisleno doslovno sve
znaci imas GA
- MedenoSrce
#59 Re: Šta kad nisi nizašta nadaren?
vidis GA lafcino 
- Ramzess Veliki
#60 Re: Šta kad nisi nizašta nadaren?
Dobro kažeš to za udaju ... kad mi dođu te promašene i stanu ispred mene i ništa ne govore, samo te gledaju oborenog pogleda i čekaju da ih zaprosiš samo tako ...Saian wrote:nije ti ovo loshe @bierkof
mene samo ovdje bune ovi savjeti udaji se, radjaj djecu, mislim ispada da su glavni razlozi i za jedno i za drugo to sto ne znas vishe sta ces od sebe, meni to malo bljutavo zvuchi, al et
p.s. na ovakvim temama je savjete dijelit hod po tankom ledu, moRe se desi' da naletis za jedno 4,5 godina na svoj recept/post i vidish da si sam sebi u usta uskochio, sjo da odem sad citat svoje postove o ovoj egzistencijalistickoj problematici, bilo bi svega
Idite nešto radite, tražite neko zadovoljstvo, planinarite, surfajte, kradite struju, bilo šta počnite raditi pa neka vam se dešavaju i loše stvari, i to je nekakav život i borba.
- tendzera
#61 Re: Šta kad nisi nizašta nadaren?
Ništa ne diraj. 
-
numizmatic
#62 Re: Šta kad nisi nizašta nadaren?
*ebo empatiju, kome to trebau današnje doba. Idi snalazi se, nemoj meni dolazit' sa svojim jadom.Ramzess Veliki wrote:Dobro kažeš to za udaju ... kad mi dođu te promašene i stanu ispred mene i ništa ne govore, samo te gledaju oborenog pogleda i čekaju da ih zaprosiš samo tako ...Saian wrote:nije ti ovo loshe @bierkof
mene samo ovdje bune ovi savjeti udaji se, radjaj djecu, mislim ispada da su glavni razlozi i za jedno i za drugo to sto ne znas vishe sta ces od sebe, meni to malo bljutavo zvuchi, al et
p.s. na ovakvim temama je savjete dijelit hod po tankom ledu, moRe se desi' da naletis za jedno 4,5 godina na svoj recept/post i vidish da si sam sebi u usta uskochio, sjo da odem sad citat svoje postove o ovoj egzistencijalistickoj problematici, bilo bi svega![]()
Idite nešto radite, tražite neko zadovoljstvo, planinarite, surfajte, kradite struju, bilo šta počnite raditi pa neka vam se dešavaju i loše stvari, i to je nekakav život i borba.
- pirmin
#63 Re: Šta kad nisi nizašta nadaren?
Upoznao bih te sa covjekom sa kojim sam proveo jedno popodne u bolnici, da sam u mogucnosti.pikachunj wrote:Zanima me kako dobiti volju za nečim? Odakle nedostatak motivacije? Inače, jako sam zahvalna šta u ovim vremenima imam posao i trudim se dati sve od sebe (na van), ali ono što je u meni je totalna ravnodušnost, čak bih rekla živčanost baš zbog tog nedostatka motivacije. Zvučim si kao razmažena nezahvalnica kad ovako pišem, ali praznina u meni je prejaka.
Sudbina ga je bas ono pocastila, u paketu je dobio da se nosi sa karcinomom, infarktom pluca i trombozom.
Pun je motivacije iako se kristalno jasno ocrtava gasenje duha. Naizgled najminimalnija motivacija mu je
da svaki dan ustane, oskudno odjeven izadje na terasu kuce, duboko udahne i zahvali se sto je jos jedan dan ziv.
A ona dugoprojektna je da 60ti rodjendan proslavi sa ljudima koji su uz njega u tim kriticnim vremenima. (sad mu je 50)
Ne znam da li bi ti pomoglo ali na mene je njegova pojava jako uticala iako mi nikad u zivotu nije nedostajalo
motivacije. A i da budem iskren prezirem razmisljanja poput tvog i izbjegavam ljude koji su permanentno u tom
raspolozenju.
Nemoj to uzeti licno, radi se kao sto rekoh o razmisljanjima, ubjedjen sam da si sasvim ok osoba, samo ti treba
neka vrsta "kick-in-the-ass"-a...mentalne naravi, podrazumjeva se.
-
rekla-kazala
#64 Re: Šta kad nisi nizašta nadaren?
Da bi bio "uspješan" moraš biti usmjeren ili bolje reći ograničen.