Kupovina imovine u toku razvoda
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
kakavdanakneiskustvu
#51 Re: Kupovina imovine u toku razvoda
je li se dogodilo kome da nekog jako voli ali da ne može dalje da živi sa tom osobom?
-
miki.ba
#52 Re: Kupovina imovine u toku razvoda
Buraz vidim niko ti nije savjetovao da se malo suzdržiš, nije razvod jedino rješenje, najlakše se razvesti.kakavdanakneiskustvu wrote:je li se dogodilo kome da nekog jako voli ali da ne može dalje da živi sa tom osobom?
-
kakavdanakneiskustvu
#53 Re: Kupovina imovine u toku razvoda
miki.ba wrote:Buraz vidim niko ti nije savjetovao da se malo suzdržiš, nije razvod jedino rješenje, najlakše se razvesti.kakavdanakneiskustvu wrote:je li se dogodilo kome da nekog jako voli ali da ne može dalje da živi sa tom osobom?
dođe trenutak kad se ne može više
-
radostan dan
#54 Re: Kupovina imovine u toku razvoda
dođe i prođe...
-
miki.ba
#55 Re: Kupovina imovine u toku razvoda
Kad se ne može više?kakavdanakneiskustvu wrote:miki.ba wrote:Buraz vidim niko ti nije savjetovao da se malo suzdržiš, nije razvod jedino rješenje, najlakše se razvesti.kakavdanakneiskustvu wrote:je li se dogodilo kome da nekog jako voli ali da ne može dalje da živi sa tom osobom?
Ako je voliš popusti, valjda ce ona popuštati nekom drugom prilikom... balans.
-
kakavdanakneiskustvu
#56 Re: Kupovina imovine u toku razvoda
radostan dan wrote:dođe i prođe...
teško je živjeti sa osobom koja ne želi da prihvati da i njen suprug ima familiju i da se nekad treba posvetiti vrijeme i tim osobama,i onda pođe sa laganjem,laganjem i laganjem,a bez potrebe
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 10/07/2013 08:24, edited 1 time in total.
- lavorpunvode
#57 Re: Kupovina imovine u toku razvoda
je li ljubav obostrana, ali zaista obostrana? jesi li joj otvorio dusu i rekao joj da je i dalje volis? mozda gluposti pitam al ne vjerujem da postoji zena koja bi prije pristala na razvod nego na kompromis sa voljenim covjekom... jednostavno, vecina nas zena je takva.. kad iskreno voli.kakavdanakneiskustvu wrote:miki.ba wrote:Buraz vidim niko ti nije savjetovao da se malo suzdržiš, nije razvod jedino rješenje, najlakše se razvesti.kakavdanakneiskustvu wrote:je li se dogodilo kome da nekog jako voli ali da ne može dalje da živi sa tom osobom?
-
kakavdanakneiskustvu
#58 Re: Kupovina imovine u toku razvoda
Kad se ne može više?kakavdanakneiskustvu wrote:miki.ba wrote:Buraz vidim niko ti nije savjetovao da se malo suzdržiš, nije razvod jedino rješenje, najlakše se razvesti.kakavdanakneiskustvu wrote:je li se dogodilo kome da nekog jako voli ali da ne može dalje da živi sa tom osobom?
Ako je voliš popusti, valjda ce ona popuštati nekom drugom prilikom... balans.
do sad sam ja bio taj koji je više popuštao,popuštao jer sam kontao da je slaba,ranjiva zbog tri iguzbljene trudnoće,sad ne želim jer je prešla sve granice,laži,uvrede,laži,uvrede,nepoštivanje
-
kakavdanakneiskustvu
#59 Re: Kupovina imovine u toku razvoda
je li ljubav obostrana, ali zaista obostrana? jesi li joj otvorio dusu i rekao joj da je i dalje volis? mozda gluposti pitam al ne vjerujem da postoji zena koja bi prije pristala na razvod nego na kompromis sa voljenim covjekom... jednostavno, vecina nas zena je takva.. kad iskreno voli.[/quote]kakavdanakneiskustvu wrote:miki.ba wrote:Buraz vidim niko ti nije savjetovao da se malo suzdržiš, nije razvod jedino rješenje, najlakše se razvesti.kakavdanakneiskustvu wrote:je li se dogodilo kome da nekog jako voli ali da ne može dalje da živi sa tom osobom?
obostrana je,volim je svim srcem,ako postoji bog on zna koliko je volim,ona zna da je volim,ona trenutno nije tu,odsutna je,ni ja nisam 100% siguran da želim razvod braka ali ovako kako je bilo do sad ja ne mogu više,ne želim dalje ovako
-
radostan dan
#60 Re: Kupovina imovine u toku razvoda
čekaj danak jebemu miša, čitam te tri godine...prvi put smo prodiskutovali na temi - najbolji sportista ex yu, čini mi se.
hoću reći, da si -šlj- lik, ne bih te ni čitao.
čini mi se da voziš fita nekog multiplu, ili hoćeš da je kupiš, jel tako?
ljudi se ne znaju lično, al se srode čitajući i piskarajući po forumu...svi smo se mi razvodili po 14 puta sa jednom te istom, i petnaesti ćemo.
kao i one s nama...
jutro je pametnije od večeri, četvrtak od utorka, ponedjeljak od četvrtka iz prošle sedmice...
ljudi se ne znaju lično, al se srode čitajući i piskarajući po forumu...svi smo se mi razvodili po 14 puta sa jednom te istom, i petnaesti ćemo.
kao i one s nama...
jutro je pametnije od večeri, četvrtak od utorka, ponedjeljak od četvrtka iz prošle sedmice...
-
miki.ba
#61 Re: Kupovina imovine u toku razvoda
Ne znam, odluci, ja sam u braku 10 god i bilo je trenutaka kada sam razmišljao o razvodu, znaci svakakvih sranja.
Sad kada se sjetim tih trenutaka kažem sebi jebote je si bio budala.
- lavorpunvode
#62 Re: Kupovina imovine u toku razvoda
zao mi je, mogu zamisliti samo kako je mucna situacija, ali ti pobacaji su i na nju sigurno ostavili traga psihicki i nije cudo da imate medjusobno puno problema.. cesto se ovakve stvari dese nakon toga, il se parovi nenormalno zblize ili dodje do razvoda..kakavdanakneiskustvu wrote:
je li ljubav obostrana, ali zaista obostrana? jesi li joj otvorio dusu i rekao joj da je i dalje volis? mozda gluposti pitam al ne vjerujem da postoji zena koja bi prije pristala na razvod nego na kompromis sa voljenim covjekom... jednostavno, vecina nas zena je takva.. kad iskreno voli.
obostrana je,volim je svim srcem,ako postoji bog on zna koliko je volim,ona zna da je volim,ona trenutno nije tu,odsutna je,ni ja nisam 100% siguran da želim razvod braka ali ovako kako je bilo do sad ja ne mogu više,ne želim dalje ovako
- ho oponopono
#63 Re: Kupovina imovine u toku razvoda
ediii wrote:Čudi me kako nema podForum već na ovu temu.
Mislim ono fakat, danas u BiH gdje mnogima ne cvjetaju ruže (ljubavne), svaki 5 par se razvodi, ovdje se slabo priča o tome. Uvedite nešto inače da nemoram pisati po hrvatskim forumima i sl.
Jedno pitanje, ako neko ima sličnog iskustva/znanja :
Upravo se razvodim.
Upravo kupujem stan.
Ukoliko kupovinu stana zaključim prije razvoda braka ,
šta će biti kad dođe do podjele imovine ?
...kupi pobogu pa sa ženom podijeli!
...okončaj razvod, a ionako je podjela imovine zaseban postupak poštedi sebe peripetija jer je proces dug i naporan zbog dokazivanja pogotovo ako nema dogovora...a čim je imovina u pitanju, glave padaju, raritet da prođe glatko!
-
kakavdanakneiskustvu
#64 Re: Kupovina imovine u toku razvoda
radostan dan wrote:čekaj danak jebemu miša, čitam te tri godine...prvi put smo prodiskutovali na temi - najbolji sportista ex yu, čini mi se.
kao i one s nama...
čitamo se druže čitamo,fiat doblo ne multipla,znam da je jutro pametnije ali mene ovo drži od subote naveče
-
kakavdanakneiskustvu
#65 Re: Kupovina imovine u toku razvoda
miki.ba wrote:Ne znam, odluci, ja sam u braku 10 god i bilo je trenutaka kada sam razmišljao o razvodu, znaci svakakvih sranja.
misliš bio si budala jer si pomišljao na razvod?
-
kakavdanakneiskustvu
#66 Re: Kupovina imovine u toku razvoda
lavorpunvode wrote:zao mi je, mogu zamisliti samo kako je mucna situacija, ali ti pobacaji su i na nju sigurno ostavili traga psihicki i nije cudo da imate medjusobno puno problema.. cesto se ovakve stvari dese nakon toga, il se parovi nenormalno zblize ili dodje do razvoda..kakavdanakneiskustvu wrote:
je li ljubav obostrana, ali zaista obostrana? jesi li joj otvorio dusu i rekao joj da je i dalje volis? mozda gluposti pitam al ne vjerujem da postoji zena koja bi prije pristala na razvod nego na kompromis sa voljenim covjekom... jednostavno, vecina nas zena je takva.. kad iskreno voli.
hvatam je da laže najbezveznije stvari bez ikakve potrebe,i ono što me najviše boli,nepoštivanje moje familije
-
ediii
#67 Re: Kupovina imovine u toku razvoda
OInako odokativno mislim da ćeš ti morati da se odlučiš između svoje familije i žene,kakavdanakneiskustvu wrote: hvatam je da laže najbezveznije stvari bez ikakve potrebe,i ono što me najviše boli,nepoštivanje moje familije
i to ubrzo.
Žena vjerovatno ima jak karakter i želi da je samo s tobom. tim malim sitnim lažima samo ti se pomalo svet ijer se pretpostavljam osjeća zapostavljeno. Da se nema tu tata mama kad is u braku već toliko dugo. To šđto ti nju volišp ne pije vode ako nisi spreman učiniti za nju nešto. Za početak bi iblo dobro staviti je na prvo mjesto ispred ostalih.
Just my 5 cents
-
miki.ba
#68 Re: Kupovina imovine u toku razvoda
Dakakavdanakneiskustvu wrote:miki.ba wrote:Ne znam, odluci, ja sam u braku 10 god i bilo je trenutaka kada sam razmišljao o razvodu, znaci svakakvih sranja.
misliš bio si budala jer si pomišljao na razvod?
Što se tice nepoštivanja familije, znaš kako su moja stara i moja žena znale zakuhati, ma nevjrovatno, ja sam se samo pitao da li je moguce da se ovo baš meni dešava, prođe i to, sad se nešto fol paze.
Glupost je ostaviti ženu koju voliš, što ti treba da se za 5 god pitaš šta bi bilo da je bilo?
- eluna
#69 Re: Kupovina imovine u toku razvoda
upravo uradila istoediii wrote:Čudi me kako nema podForum već na ovu temu.
Mislim ono fakat, danas u BiH gdje mnogima ne cvjetaju ruže (ljubavne), svaki 5 par se razvodi, ovdje se slabo priča o tome. Uvedite nešto inače da nemoram pisati po hrvatskim forumima i sl.
Jedno pitanje, ako neko ima sličnog iskustva/znanja :
Upravo se razvodim.
Upravo kupujem stan.
Ukoliko kupovinu stana zaključim prije razvoda braka ,
šta će biti kad dođe do podjele imovine ?
bitno je da je parnica na sudu pokrenuta PRIJE zaključenja kupoprodajnog ugovora za imovinu. Notar će u ugovoru utvrditi činjenično stanje i navesti da imovinu stičeš SAMOSTALNO ...... i to je to
mene su u banci pitali "a šta ćeš ako se on pojavi i traži pola" ....rekoh - nije problem, neka prvo PLATI pola pa neka traži svoj dio
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#70 Re: Kupovina imovine u toku razvoda
bila je jedna autobuska stanica na kojoj sam pola sata čekao bus na minus 12miki.ba wrote:Ne znam, odluci, ja sam u braku 10 god i bilo je trenutaka kada sam razmišljao o razvodu, znaci svakakvih sranja.
dok nisam nazvao taksi da spasim živu glavu
nekdavno prolazim tuda... i sa radosnim osjećajima prisjećam se te autobuske stanice
totalna glupost ali eto... to je život... današnja sranja ćemo zaboraviti a sutra ćemo se sjećati dobrih stvari i pitati se zašto smo "bili budale"
- eluna
#71 Re: Kupovina imovine u toku razvoda
nekad i ne prođe - ili moraš što dalje od te osobe, ili toj osobi pod noge da te gazi do kraja života kako joj padne na pametradostan dan wrote:dođe i prođe...
-
mp3problem
#72 Re: Kupovina imovine u toku razvoda
Danak, koliko se sjećam, nisi baš ni ti o njenoj familiji lijepo pisao na forumu, ono što si pisao, nije bilo ni p od poštovanja, nemoj biti licemjeran.
Možda ti vraća milo za drago... Vi morate sjesti i porazgovarati i fino reći, ok, ja sam imao ružne komentare za tvoje, ti si imala za moje. Sa tim prestajemo. Od ovog trenutka.
Ne razumijem zašto familije petljate u to, možete slaviti praznike skupa,a za ostalo... Kad ona hoće svojoj mami nek ide, ti idi svojoj kad hoćeš, niste pupčanom vrpcom vezani da morate skupa u goste.
Nije bogom dano da tvoja žena i tvoja majka moraju biti najbolje drugarice, zahtjevaj od nje i da ona poštuje tvoju majku, ali i majka nju, kao tvoju suprugu. I naravno, obratno, nek njeni poštuju tebe i neka im ona to objasni i gotovo.
Ko je još vidio zbog familije se razvoditi, a još uvijek se volite...
I nemoj zamjeriti zbog direktnosti.
Možda ti vraća milo za drago... Vi morate sjesti i porazgovarati i fino reći, ok, ja sam imao ružne komentare za tvoje, ti si imala za moje. Sa tim prestajemo. Od ovog trenutka.
Ne razumijem zašto familije petljate u to, možete slaviti praznike skupa,a za ostalo... Kad ona hoće svojoj mami nek ide, ti idi svojoj kad hoćeš, niste pupčanom vrpcom vezani da morate skupa u goste.
Nije bogom dano da tvoja žena i tvoja majka moraju biti najbolje drugarice, zahtjevaj od nje i da ona poštuje tvoju majku, ali i majka nju, kao tvoju suprugu. I naravno, obratno, nek njeni poštuju tebe i neka im ona to objasni i gotovo.
Ko je još vidio zbog familije se razvoditi, a još uvijek se volite...
I nemoj zamjeriti zbog direktnosti.
- JOINT_1921
- Vozim: odlično
#73 Re: Kupovina imovine u toku razvoda
Sve je moguce popraviti i uciniti savrsenim, ako to vi niste uspjele ne znaci da je nemoguce...WRRsmom wrote:eluna wrote:nekad i ne prođe - ili moraš što dalje od te osobe, ili toj osobi pod noge da te gazi do kraja života kako joj padne na pametradostan dan wrote:dođe i prođe...
-
mp3problem
#74 Re: Kupovina imovine u toku razvoda
Vala, za popravljanje treba dvoje, a ne jedno da se trudi, tako da nije da nije ONA uspjela, već nisu ONI uspjeli.JOINT_1921 wrote:
Sve je moguce popraviti i uciniti savrsenim, ako to vi niste uspjele ne znaci da je nemoguce...
I to je OK, život ide dalje.
I popustite više ženu.
- lavorpunvode
#75 Re: Kupovina imovine u toku razvoda
JOINT_1921 wrote:
Sve je moguce popraviti i uciniti savrsenim, ako to vi niste uspjele ne znaci da je nemoguce...
sreca pa se ovako ovi savjeti sa foruma ne uzimaju 100% zaozbiljno, inace, nit bi ko bio u vezi a o braku da ne pricam. najlakse je posavjetovati nekoga da "sutne" djevojku/momka, da se razvede i sl., jer to je zaboga cas posla.
Lako je davati "pametne" savjete kada se o tudjim zivotima radi, pa sve i da im se sve naglavacke okrene zbog pogresne odluke, sta, Boze moj, vas to nece dotaci.