jer su lijeni, jer ne drze do sebe...nesto ko i zeneelma89_ wrote:Zasto se muskarci u braku zapuste
Zasto se zene u braku zapuste?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Smajic.smajo
#51 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
- MedenoSrce
#53 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
.
Last edited by MedenoSrce on 11/07/2013 09:23, edited 1 time in total.
-
Smajic.smajo
#54 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
MedenoSrce wrote:evo jedne forumasice u ranim 30tim i sa dvoje djece, pa mi samo neko da kaze kako se zene zapuste
muski se ne zapustaju u braku jer vec sredinom 20tih objese trbusinu
Vidi je sto je fleksibilna
Ma ne zapuste se sve al neke se zapuste, jebga tako je, neke bas bas propadnu u mjesec-dva. Isto je s muskarcima, neki skembe imaju od 22 neki su fit i u 30im. Ma to je do tog kolko si lijen i kolko ti je stalo do sebe.
- alijagoro
#55 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Meni nije jasno,zasto se ljudi koji nisu ozenjeni/udati brinu za ove sto jesu,zasto im toliko tesko pada sto neko ima viska kila?
- Šveđanin
#56 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Neko je ovdje spomenuo da treba mladoj pogledati mamu, da vidiš šta ćeš u budućnosti dobiti.
Mogu reći da je to tačno.
Trenutno razmišljam o nekim djevojkama i njihovim mama, i rezultat tačnosti je 9/10
Mogu reći da je to tačno.
-
mumy
#57 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Cuj debelo zapusteno
Znam par zena iz svog okruzenja koje kile bas lijepo nose,uvijek dotjerane,pristojo obucene,ciste...ja tu ne vidim nakakvu zapustenost,cak i ne primjetim taj visak kila .Ono sto sam primjetila da starije zene mrsavice jako lose izgledaju po pitanju bora,a pogotovo zene sa plavaom bojom kose i svijetlim tenom.
Nismo svi manekeni,imamo razlictu gradju i sklonost debljenju.Jednoj mami dvogodisnjeg djecaka ili djevojcice ne treba bolji fitnes od trcanja za bebacom
Znam par zena iz svog okruzenja koje kile bas lijepo nose,uvijek dotjerane,pristojo obucene,ciste...ja tu ne vidim nakakvu zapustenost,cak i ne primjetim taj visak kila .Ono sto sam primjetila da starije zene mrsavice jako lose izgledaju po pitanju bora,a pogotovo zene sa plavaom bojom kose i svijetlim tenom.
Nismo svi manekeni,imamo razlictu gradju i sklonost debljenju.Jednoj mami dvogodisnjeg djecaka ili djevojcice ne treba bolji fitnes od trcanja za bebacom
- tendzera
#58 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Pravda za debele. 
- Havatar
#59 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Za elegantno popunjenetendzera wrote:Pravda za debele.
- tendzera
#60 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Jah,to bolje zvuči.Havatar wrote:Za elegantno popunjenetendzera wrote:Pravda za debele.
- ultima_palabra
#61 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Ja sam isfuro taj pivski stomak do 25te
I ne bih mu se vala vratio sve da imam 5 žena... doduše u tom slučaju bih garant bio mršav ko grana
A kod žena... obično ta zapuštenost preraste i u zapuštenost duha... sjedenje s konama, tračanje, kafenisanje i pušenje do iznemoglosti, kulturni sadržaji ograničeni na Velikog brata i Farmu
Muškarac koji to toleriše je isti kao i ona.
A kod žena... obično ta zapuštenost preraste i u zapuštenost duha... sjedenje s konama, tračanje, kafenisanje i pušenje do iznemoglosti, kulturni sadržaji ograničeni na Velikog brata i Farmu
- ho oponopono
#62 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
...valjda kontaju mi smo svoje odradili, a onda kada ih obuzme kolotečina jaooo gle ti stomačine pobogu, a vidi tvoje frizure pogledaj se na šta ličiš!
...pa fino ko insan ženu isprati, pa kod skockane kone koja drži do sebe ili djeva do komšije onaj njen i ovaj kao nebo i zemlja su...ne znam koji klinac sam sa ovim svojim uopšte, vlači se po kući, ništ me ne gotivi, ne izlazimo nigdje, za sex molim, gdje mi je pamet bila kada sam rekla da pred matičarem!
...tako funkcionira većina onih sa bračnim statusom oženjen/udata...nažalost i što je najgore to oni doživljavaju ka normalno pobogu!
...pa fino ko insan ženu isprati, pa kod skockane kone koja drži do sebe ili djeva do komšije onaj njen i ovaj kao nebo i zemlja su...ne znam koji klinac sam sa ovim svojim uopšte, vlači se po kući, ništ me ne gotivi, ne izlazimo nigdje, za sex molim, gdje mi je pamet bila kada sam rekla da pred matičarem!
...tako funkcionira većina onih sa bračnim statusom oženjen/udata...nažalost i što je najgore to oni doživljavaju ka normalno pobogu!

- ho oponopono
#63 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
valter033 wrote:ho oponopono wrote:...valjda kontaju mi smo svoje odradili, a onda kada ih obuzme kolotečina jaooo gle ti stomačine pobogu, a vidi tvoje frizure pogledaj se na šta ličiš!![]()
...pa fino ko insan ženu isprati, pa kod skockane kone koja drži do sebe ili djeva do komšije onaj njen i ovaj kao nebo i zemlja su...ne znam koji klinac sam sa ovim svojim uopšte, vlači se po kući, ništ me ne gotivi, ne izlazimo nigdje, za sex molim, gdje mi je pamet bila kada sam rekla da pred matičarem!![]()
Pa zavisi brate od osobe do osobe. Ja ne vjerujem bas u to da strast vremenom umire, tj. da umire jer si pored iste osobe non-stop.. vjerujem da je to do oosbe s kojom si..
...ma ne vjerujem ni ja što je najgore, odnosno raritet su takve persone, može biti intenzivnije ali jebo mene budalu u moru ovakvih kojima je to smijurija!
-
blugirl
#64 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Ja mislim da vecina zena koje se "zapuste" u braku, vec i u mladosti nije pretjerano vodila racuna o sebi. Mladost k'o mladost, lijepa sama po sebi, pa je to svakako najbolje izdanje svakog od nas. Kako zena tako i muskaraca. Moje 3 prijateljice s kojima sam se druzila su se dosta udebljale u braku, ali istina je da su uvijek bile sklone debljanju. Samo je prije muskarcima pogled isao na neka druga mjesta:) ....u braku jednostavno imas druge prioritete, a POGOTOVO kad dodju djeca. I ono vremena i para sto bi zena na sebe potrosila kao djevojka, sada radije kupi nesto djetetu ili ga negdje odvede. Da ne kazem da je potrebno puno vise truda vratit se u formu poslije trudnoce a i biti roditelj je full-time job.
U biti, ako si vec u braku, onda valjda kontas da te zenio radi nekih drugih stvari a ne radi prposnih grudi ili male cvrste guze
...bar bi tako trebalo biti. Konacno, svako sebi bira. Ako hoces kao Raspored da ti je zena u teretani 3x sedmicno, onda moras racunat na to da mozda bas nece biti usisano i da ces ti malo morat za to vrijeme mijenjat pelene, miksat hapice ili ici na pijacu po svjeze namirnice.
Ali eto, nije sve tako crno-bijelo, ima i dosta nijansi sive (50-tak ako se ne varam
) pa je sve moguce uz dobru organizaciju
U biti, ako si vec u braku, onda valjda kontas da te zenio radi nekih drugih stvari a ne radi prposnih grudi ili male cvrste guze
Ali eto, nije sve tako crno-bijelo, ima i dosta nijansi sive (50-tak ako se ne varam
- eluna
#65 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
može li ples umjesto teretane, sa daleko većom minutažom??Raspored wrote:Zato lijepo prije stupanja u ozbiljnu vezu utvrdiš slijedeće stvari:
1. Da li djevojka ide u teretanu barem 3 puta sedmično po 60 i više minuta?
2. Da li barem jednom sedmično radi čučanj?
3. Ima u garderobi propisnu trenerku (ne ono sranje od pliša) i prave patike (ne neko roze ili tirkizno govno ravnog đona)
4. Nema sliku Nutelle ili status o Nutelli na profilu?
5. Ne jede ćevape, pite, sudžuke, burgere i slično?
6. Ne mješa Red bul sa svakim alkoholom koji pije?
Ukoliko si potvrdno odgovorio na svih 6 pitanja, i naravno ako se slažete u svemu ostalom, ženi je odmah i ne puštaj
ostalo je ok
- eluna
#66 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
čitam i baš kontam "a resursi" .....ka ono na kraju Ipak, bitno je da si svjestan koliko to resursa iziskujeRaspored wrote:Mala dobronamjerna ispravkablugirl wrote:Ja mislim da vecina zena koje se "zapuste" u braku, vec i u mladosti nije pretjerano vodila racuna o sebi. Mladost k'o mladost, lijepa sama po sebi, pa je to svakako najbolje izdanje svakog od nas. Kako zena tako i muskaraca. Moje 3 prijateljice s kojima sam se druzila su se dosta udebljale u braku, ali istina je da su uvijek bile sklone debljanju. Samo je prije muskarcima pogled isao na neka druga mjesta:) ....u braku jednostavno imas druge prioritete, a POGOTOVO kad dodju djeca. I ono vremena i para sto bi zena na sebe potrosila kao djevojka, sada radije kupi nesto djetetu ili ga negdje odvede. Da ne kazem da je potrebno puno vise truda vratit se u formu poslije trudnoce a i biti roditelj je full-time job.
U biti, ako si vec u braku, onda valjda kontas da te zenio radi nekih drugih stvari a ne radi prposnih grudi ili male cvrste guze...bar bi tako trebalo biti. Konacno, svako sebi bira. Ako hoces kao Raspored da ti je zena u teretani 3x sedmicno, onda moras racunat na to da mozda bas nece biti usisano i da ces ti malo morat za to vrijeme mijenjat pelene, miksat hapice ili ici na pijacu po svjeze namirnice.
Ali eto, nije sve tako crno-bijelo, ima i dosta nijansi sive (50-tak ako se ne varam) pa je sve moguce uz dobru organizaciju
. Ja hoću da je žena samnom u teretani barem 3 x sedmično, da samnom ide dva puta mjesečno na tretmane i slično. Eto došlo dijete i sada život prestaje...ma nema šanse. To je par sati tokom kojih moja ili njena majka mogu paziti dijete (ova moja bi pazila unuče u 3 ujutro kakva je
). Za sve ostalo imaš dadilju, day-care i ostalo. Bravo, naravno da nije crno-bijelo...samo treba malo mašte, volje, podjele zadataka i resursa.
-
blugirl
#67 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Vrijeme je resurs kojeg mi najvise nedostaje!eluna wrote:
čitam i baš kontam "a resursi" .....ka ono na kraju Ipak, bitno je da si svjestan koliko to resursa iziskuje
Sta bih ja dala da mi je na raspolaganju mama ili svekrva kad god pozelim! Da imam sitterku kojoj mogu vjerovat! I da mi dijete nije bolesno nakon dva dana u vrticu! Eeee da, resursi
-
miki.ba
#68 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Zbarana nutele, sladoleda, majoneze, obavezan redovan trening, ovo zvuci kao priprema za neki sportski izazov, a ne za brak.
-
miki.ba
#69 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Omladina moja ti. 
- eluna
#70 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
bogami miki - i brak je sportski izazovmiki.ba wrote:![]()
Zbarana nutele, sladoleda, majoneze, obavezan redovan trening, ovo zvuci kao priprema za neki sportski izazov, a ne za brak.
- una_bo
#71 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
onda sam ja nadrljala, pošto ne jedem ništa od navedenogSa_dy wrote:Hebo zeMsko koje ne voli cevape, pite i ostale mesne proizvode.![]()
- Warashii
#72 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Pa jbte cuj sto se zapusti. Kao da se samo zene zapuste a muskarci ma nema ko sa reklama cccc .
Godine, hormoni, porodjaji, nacin zivota.
Nije tacno da se zene zapuste one oduvijek zive tako, isto kao i mi muskarci, ono malo pretvaranja dok smo u vezi a onda u braku kud koji mili moji nema pretvaranja jer se opet vracas nacinu zivota koji je bio i prije.
Jbte neki muzevi bi i da se pegla, kuha, pere, plata donosi i da izgleda ko neka manekenka, nemoRe jbga.
Godine, hormoni, porodjaji, nacin zivota.
Nije tacno da se zene zapuste one oduvijek zive tako, isto kao i mi muskarci, ono malo pretvaranja dok smo u vezi a onda u braku kud koji mili moji nema pretvaranja jer se opet vracas nacinu zivota koji je bio i prije.
Jbte neki muzevi bi i da se pegla, kuha, pere, plata donosi i da izgleda ko neka manekenka, nemoRe jbga.
-
miki.ba
#73 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Pa nije auto da ga moraš održavati.Raspored wrote:Sportski izazov je 5X trening, hrana kuhana na vodi i suplementi. Ovo je čisto održavanje da ta žena izgleda dobro kada pređe 30 i kada priroda počinje raditi svoje neodržavanom tijelu. Ako želiš da ti žena dobro izgleda to je cijena, samo kažem kako jeste.miki.ba wrote:![]()
Zabrana Nutelle i majoneze obavezno, da znaš kako se prave i šta ti čini tijelu mislio bi isto. Sladoled je ok umjereno.
Znam ja vrlo dobro šta mi radi te stvari, ali ne želim odustati od onoga što volim zarad dobrog izgleda.
15 cevapa u cijeli somun sa puno luka...odma mi voda na usta, buraz ja od toga ne odustajem pa makar znao da ce me hercika spucati... jagnjetina, krompir ispod saca i kupus salata...uf, ako odustanemo od toga šta nam ostaje?
Da se zadovoljno gledamo u ogledalo...ma bježi.
(postaci sorry)
Treniram i ja nekad, u stvari to nije trening to je rekreacija i to kad meni odgovara, praviti neke rasporede jednostavno mi je glupo, a i teško je izvodljivo.
- South Blue Mama
#74 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
apsolutno se ne slazem sa ovim gore, ja i dan danas jedem nutellu i ona mi je zakletva, sa 30 sam ostala trudna, imala 48 kg pred trudnocu, zadnji obrok mi nikada nije prije 22h(ni tada a ni sada) jer jedino tada imam vremena da na miru jedemRaspored wrote:Zato lijepo prije stupanja u ozbiljnu vezu utvrdiš slijedeće stvari:
1. Da li djevojka ide u teretanu barem 3 puta sedmično po 60 i više minuta?
2. Da li barem jednom sedmično radi čučanj?
3. Ima u garderobi propisnu trenerku (ne ono sranje od pliša) i prave patike (ne neko roze ili tirkizno govno ravnog đona)
4. Nema sliku Nutelle ili status o Nutelli na profilu?
5. Ne jede ćevape, pite, sudžuke, burgere i slično?
6. Ne mješa Red bul sa svakim alkoholom koji pije?
Ukoliko si potvrdno odgovorio na svih 6 pitanja, i naravno ako se slažete u svemu ostalom, ženi je odmah i ne puštaj
prije svega genetski kod ima veliki faktor zatim fizionomija pa tek onda sta, koliko i kada se jede
ne svidjaju mi se tinejdzerke sa slaufima koji kipe preko traperica
imam i pravu i plisanu trenerku i nosim samo "prave tene", najvise energije gubim na tribini kada se iz tatine damice pretvaram u zenskog huligana i da i sa 37 godina i 11,5 godina braka usudjujem se obuci helanke u kombinaciji sa tunikom jer smatram da mi ne prilici kraca majcica u toj kombinaciji, zadovoljna sam sobom a vjerujem da je i djuvegija (makar se ne zali
- ultima_palabra
#75 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
I to što kažešSa_dy wrote:Hebo zeMsko koje ne voli cevape, pite i ostale mesne proizvode.![]()