Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post Reply
It_is_a_Leclerc

#51 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by It_is_a_Leclerc »

Ovakvim ustupcima haškog tribunala potpuno se derogira princip haške pravde i zadovoljštine žrtvama. Dok žrtve i dalje žive u strahu od batina, dok im djecu mlate, pale kuće i džamije, njihovim dželatima se na koji kilometar zračne linije sprema carska fešta.

I tu se sije sjeme nekog novog rata, nekih novih genocida, i to je najveći poraz koncepta međunarodne pravde na ovim prostorima.
fatamorgana

#52 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by fatamorgana »

It_is_a_Leclerc wrote:Ovakvim ustupcima haškog tribunala potpuno se derogira princip haške pravde i zadovoljštine žrtvama. Dok žrtve i dalje žive u strahu od batina, dok im djecu mlate, pale kuće i džamije, njihovim dželatima se na koji kilometar zračne linije sprema carska fešta.

I tu se sije sjeme nekog novog rata, nekih novih genocida, i to je najveći poraz koncepta međunarodne pravde na ovim prostorima.
Me te bjelosvejtske i eUropske mešetare pravda nikad nije ni zanimala, ovdje su se ponijeli k'o šakali ....
Objektivni navijac

#53 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by Objektivni navijac »

Covjek je pocinio zlocin,dobio je kaznu, Svoju kaznu je odsluzio. Sada ima pravo da bude punopravan i postovan clan drustva. Pozivanja na osvete su primitivna i doprinose porastu nacionalizma,ostrascenosti i mrznje. Sto su te pojave 20 godina poslije rata jos toliko jake,krivica je sviju nas. Od potpisivanja mira,smo radili na razdvajanju i mrznji a nimalo na pomirenju. Covjeka mozemo suditi tek kada pocne davati izjave i iznositi stavove. Gotovina je bio extra ugodno iznenadzenje po sojim stavovima,odmjerenoscu i izjavama pomirenja. Mozda je Krajisniku 10 godina robije revidiralo stavove. Mozda je bolji covjek danas. Treba mu pruziti sansu. Budimo pozitivni. Ljubav i mir.
luckylaka

#54 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by luckylaka »

Objektivni navijac wrote:Covjek je pocinio zlocin,dobio je kaznu, Svoju kaznu je odsluzio. Sada ima pravo da bude punopravan i postovan clan drustva. Pozivanja na osvete su primitivna i doprinose porastu nacionalizma,ostrascenosti i mrznje. Sto su te pojave 20 godina poslije rata jos toliko jake,krivica je sviju nas. Od potpisivanja mira,smo radili na razdvajanju i mrznji a nimalo na pomirenju. Covjeka mozemo suditi tek kada pocne davati izjave i iznositi stavove. Gotovina je bio extra ugodno iznenadzenje po sojim stavovima,odmjerenoscu i izjavama pomirenja. Mozda je Krajisniku 10 godina robije revidiralo stavove. Mozda je bolji covjek danas. Treba mu pruziti sansu. Budimo pozitivni. Ljubav i mir.
Hoces reci da i Erdemovic koji je priznao da je ubio stotinjak Bosnjaka poslije toga se pokajao odlezao,izisao sada bolji covjek danas.Ako tako mislis blago se tebi.Narod koji je izmislio onu,,oko za oko zub za zub,,potpuno je u pravu.O kakvom ti bolan pomirenju pricas,gdje ti zivis,sta si ti vidio,prosao.Za onoga ko je sve izgubio oca,majku,brata,prijatelja jednostavno nema oprosta,nema pomirenja,nema zaborava.U svoje ime mozete oprastati,ljubiti se,grliti se u moje ime nikada pa ni tada.
muha_sa

#55 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by muha_sa »

Objektivni navijac wrote:Covjek je pocinio zlocin,dobio je kaznu, Svoju kaznu je odsluzio. Sada ima pravo da bude punopravan i postovan clan drustva. Pozivanja na osvete su primitivna i doprinose porastu nacionalizma,ostrascenosti i mrznje. Sto su te pojave 20 godina poslije rata jos toliko jake,krivica je sviju nas. Od potpisivanja mira,smo radili na razdvajanju i mrznji a nimalo na pomirenju. Covjeka mozemo suditi tek kada pocne davati izjave i iznositi stavove. Gotovina je bio extra ugodno iznenadzenje po sojim stavovima,odmjerenoscu i izjavama pomirenja. Mozda je Krajisniku 10 godina robije revidiralo stavove. Mozda je bolji covjek danas. Treba mu pruziti sansu. Budimo pozitivni. Ljubav i mir.
ko :?
kisni indijanac

#56 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by kisni indijanac »

ukinuti im entitet, to bi bila prava kazna, genocid je nagrađen tim entitetom.....
Objektivni navijac

#57 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by Objektivni navijac »

luckylaka wrote:
Hoces reci da i Erdemovic koji je priznao da je ubio stotinjak Bosnjaka poslije toga se pokajao odlezao,izisao sada bolji covjek danas.Ako tako mislis blago se tebi.Narod koji je izmislio onu,,oko za oko zub za zub,,potpuno je u pravu.O kakvom ti bolan pomirenju pricas,gdje ti zivis,sta si ti vidio,prosao.Za onoga ko je sve izgubio oca,majku,brata,prijatelja jednostavno nema oprosta,nema pomirenja,nema zaborava.U svoje ime mozete oprastati,ljubiti se,grliti se u moje ime nikada pa ni tada.
Ne mozes nikoga kaznjavati dvaputa. Svako ko pocini zlocin ( ne samo ratni zlocin ) treba da bude kaznjen. Svako ko odlezi svoju kaznu,ima pravo na novi pocetak. Nemam ja nekih iluzija o samom Krajisniku,poznajem te ljude,no mozda nas pozitivno iznenadi,kao Gotovina,kao onaj pukovnik VRS koji je nedavno bio svjedok odbrane Karadzica a svjedocio protiv njega,za boravio sam ime.. No ,u svakom slucaju,odsluzio je kaznu ( na stranu to da li je trebao dobiti veche,taj sud je mjerodavan i tu je kraj priche ) ,sada je slobodan i ravnopravan covjek,kao bilo ko od nas. Oni narodi koji sprovode praistorijska nacela oko\oko i slicno su jako primitivna i na dnu civilizacijske ljestvice.
Licno sam izgubio dosta rodbine,prijatelja. Bio sam 4 godine u ratu,dvaputa ranjen. No ,kada je Izetbegovic 14.12 95 pruzio ruku Milosevicu i potpisao mir,ja sam mogao 15-oga 12 .95.hladno da se izgrlim i izljubim sa svim pripadnicima VRS I HVO . Jer RAT JE GOTOV. Rat je gotov ima tome 18 godina. Bilo kakvo zivljenje u proslosti vodi ljude u licni ambis a drzavu i drustvo u propast.
NNNN

#58 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by NNNN »

zavrzlama wrote:
CSKA wrote:Stvarno ce da ga puste na slobodu.

Dobijes presudu da si kriv za istrjebljenje, ubojstva, progone na rasnoj i vjerskoj osnovi, deportacije i necovjecno postupanje kao i za zlocine protiv covjecnosti i izadjes nakon nesto vise od decenije zatvora.

Sprdnja,blago receno.
Nije on problem....nego oni koji ce ga docekati sa odusevljenjem.....a na plakatima se ne stedi...
ja zato tvrdim da su oni genocidan narod, uz mali procenat izuzetaka. svi njihovi zločinci su uživali većinsku podršku naroda, kao što je i danas uživaju. prema tome, po meni teza da su zločine činili pojedinci u njihovom slučaju nikako ne stoji.
Capsicum

#59 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by Capsicum »

Hajd to sto sud, ovakav kakav jeste, osudi zlocince na smijesno male kazne u usporedbi sa tezinom pocinjenih zlocina, ali nikako ne mogu da svarim ovo pustanje nakon 2/3 kazne. Kakva je to glupost?! Ne kontam? Ako si osudjen na 20 godina, sta imas izlazit nakon 13?! Pogotovo kad se radi o najtezim ratnim zlocinima. Ovakvi postupci samo jos dosipaju so na ranu zrtava, to je obicno izrugivanje pravu i pravdi. Tjeraju ljude da razmisljaju o krvnoj osveti, jer im institucije ne mogu obezbijediti pravdu. Ne znam, nisam pametan, ali ovo nece na dobro.
zavrzlama

#60 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by zavrzlama »

NNNN wrote:
zavrzlama wrote:

Dobijes presudu da si kriv za istrjebljenje, ubojstva, progone na rasnoj i vjerskoj osnovi, deportacije i necovjecno postupanje kao i za zlocine protiv covjecnosti i izadjes nakon nesto vise od decenije zatvora.

Sprdnja,blago receno.
Nije on problem....nego oni koji ce ga docekati sa odusevljenjem.....a na plakatima se ne stedi...
ja zato tvrdim da su oni genocidan narod, uz mali procenat izuzetaka. svi njihovi zločinci su uživali većinsku podršku naroda, kao što je i danas uživaju. prema tome, po meni teza da su zločine činili pojedinci u njihovom slučaju nikako ne stoji.

Nisu srbi genocidan narod,
nema genocidnih naroda...srbi su jednostavno nesrecan narod,jer im ispiraju mozgove njihovi crkveni,intelektualni i politicki lideri...da vecina srba u BIH podrzava genocidne rezultate i da negiraju genocid je istina...zasto je tako,napisano je milion postova i analiza...
NNNN

#61 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by NNNN »

zavrzlama wrote:[q

Nisu srbi genocidan narod, nema genocidnih naroda...srbi su jednostavno nesrecan narod,jer im ispiraju mozgove njihovi crkveni,intelektualni i politicki lideri...da vecina srba u BIH podrzava genocidne rezultate i da negiraju genocid je istina...zasto je tako,napisano je milion postova i analiza...
razlog takvog stanja nije bitan. bitno je stanje, a ono je takvo da je genocid imao većinsku podršku srpskog naroda i dan danas ga ima - genocidan narod.
El_comadante

#62 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by El_comadante »

šta je problem? problem je mala kazna. problem je što je izašao nakon 2/3 kazne, treba ovo ukinuti za ratne zločine. problem je što če ga dočekati kao heroja bez obzira na ono što je on uradio što znaći da ga podržavaju.
veljaca

#63 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by veljaca »

Capsicum wrote:Hajd to sto sud, ovakav kakav jeste, osudi zlocince na smijesno male kazne u usporedbi sa tezinom pocinjenih zlocina, ali nikako ne mogu da svarim ovo pustanje nakon 2/3 kazne. Kakva je to glupost?! Ne kontam? Ako si osudjen na 20 godina, sta imas izlazit nakon 13?! Pogotovo kad se radi o najtezim ratnim zlocinima. Ovakvi postupci samo jos dosipaju so na ranu zrtava, to je obicno izrugivanje pravu i pravdi. Tjeraju ljude da razmisljaju o krvnoj osveti, jer im institucije ne mogu obezbijediti pravdu. Ne znam, nisam pametan, ali ovo nece na dobro.
:thumbup:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#64 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by Truba »

hag je karina ne znam čemu se čudite
area51

#65 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by area51 »

NNNN wrote:
zavrzlama wrote:

Sprdnja,blago receno.
:roll:
El_comadante

#66 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by El_comadante »

slažem se sa NNNN nažalost ispade da su srbi genocidan narod, kažem nažalost jer valja nama živjeti sa njim i pored njih, jer velika večina podržava ratne zločince prave parade i proslave vako kad izadju i ostale srbe nečuejm da se bune i da su protiv toga. ili su za ili šute a niko se nebuni.
jasko_ba

#67 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by jasko_ba »

nema genocidnog naroda, shvatite vec jednom to. Bezveze ce doci sada lokalne ublehe i nabrat ce tristo postova i ode tema u qrac.
Predsjednik Unije studenata u entitetu Republika Srpska (RS) Predrag Govedarica pozvao je sve studente u tom entitetu da dođu na "svečani doček" ratnog zločinca Momčila Krajišnika.
lijepo omladino, svaka cast :thumbup:
Last edited by jasko_ba on 29/08/2013 10:50, edited 1 time in total.
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#68 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by antimobbing »

zavrzlama wrote: Nisu srbi genocidan narod,nema genocidnih naroda...srbi su jednostavno nesrecan narod,jer im ispiraju mozgove njihovi crkveni,intelektualni i politicki lideri...da vecina srba u BIH podrzava genocidne rezultate i da negiraju genocid je istina...zasto je tako,napisano je milion postova i analiza...
Upravo tako ...
http://www.klix.ba/vijesti/bih/zlocinac ... /130829022
Zločinac kao uzor: Svi studenti u RS-u pozvani na doček Krajišnika

Predsjednik Unije studenata u entitetu Republika Srpska (RS) Predrag Govedarica pozvao je sve studente u tom entitetu da dođu na "svečani doček" ratnog zločinca Momčila Krajišnika. "Pozivam sve studente našeg univerziteta, i sve studente Univerziteta u Banjoj Luci da dođu na doček Momčila Krajišnika.

Psihopate klonovi prave doček svom psihopati Generatoru uz ''psiho-patološku projekcijsku identifikaciju'' na mlade ljude kojima vrše psihopatsku kontaminaciju psihe i zdravog razuma, izolirajući ih psiho-fizički od čitavog svijeta i zatvarajući savršeni krug zla iz kojeg nema izlaska http://sr.wikipedia.org/wiki/Psihopatija .

Obratite pažnju na tekst od 73 stranice, dr. Radojke Praštalo koja je sama sebe izliječila od psihopatskog mraka nacionalizma u koji je bila zapala i dio teksta na 81 stranici gdje piše ...
http://radojka-prastalo-sakic.info/Mani ... logija.pdf
Ti si, Radovane, vrlo specifičan bolesnik, a za izlječenje je osnovni uslov da shvatiš da si bolestan. Rečeno riječima Bore Stankovića, ti si bolestan od sebe samog. Bolestan si od neuravnoteženosti između svjesnih i nesvjesnih dijelova svoje psihe. Tvoj problem je danas odlika najvećeg broja ljudi, ali je on kod tebe, s obzirom na tvoje političko angažovanje, postao tragično vidljiv, ali, budimo bez zabluda, nije to bilo nimalo slučajno.
Last edited by antimobbing on 29/08/2013 12:12, edited 8 times in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#69 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by Chmoljo »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» NNNN

:-)
El_comadante wrote:slažem se sa NNNN nažalost ispade da su srbi genocidan narod, kažem nažalost jer valja nama živjeti sa njim i pored njih, jer velika večina podržava ratne zločince prave parade i proslave vako kad izadju i ostale srbe nečuejm da se bune i da su protiv toga. ili su za ili šute a niko se nebuni.
opomena pred isključenje.

@antimobbing, također opomena pred isključenje.
Paranoid

#70 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by Paranoid »

Vremenska prognoza:

U Hercegovini sunčano, u Bosni oblačno, a na Palama svečano... :mrgreen:

Nego jel ko provjerio da li je Dodickkopter spreman...ulje, gorivo, i tako to... nedaj Bože da se sruši, opet bi "bošnjo" bio kriv..

PS: NNNN-u želim sretno hladjenje.. :lol:
dječak sa šibicama

#71 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by dječak sa šibicama »

Ionako po BiH setka na stotine ili hiljade ubica, kriminalaca, sasvim slobodno, i spremni da opet ubiju.

Jedan vise ili manje.
sumirprimus

#72 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by sumirprimus »

Black swan wrote:hag je karina ne znam čemu se čudite
hag nije karina,hag je grad u holandiji... :D

btw i meni je najgluplji ovaj dio o 2/3 za ratne zlocine... dok u drugim dijelovima sviejta vjesaju i strijeljaju,ovde pustaju ranije i za 1/3 vremena,zarad dobrog vladnja,kakvo dobro vladanje,ratni zlocinac?justice for all,i pod istim uvjetima..
cyprus

#73 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by cyprus »

Iako i ja smatram da je ovo đubre trebalo ostati da trune u zatvoru, odluke suda se moraju poštovati... Jer onaj koji osporava bilo koju presudu, daje pravo i drugima da osporavaju presude koje god žele... A to onda ne vodi ničemu...

Al složio bih se sa nekima... Mnogo veći problem po meni je to što će ga dočekat masa od ko zna koliko hiljada ljudi :( To je problem, možda i najveći ove države...
area51

#74 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by area51 »

Ma treba on ležati i za kriminal,ratno profiterstvo...
TheWatcher

#75 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by TheWatcher »

cyprus wrote:Iako i ja smatram da je ovo đubre trebalo ostati da trune u zatvoru, odluke suda se moraju poštovati... Jer onaj koji osporava bilo koju presudu, daje pravo i drugima da osporavaju presude koje god žele... A to onda ne vodi ničemu...

Al složio bih se sa nekima... Mnogo veći problem po meni je to što će ga dočekat masa od ko zna koliko hiljada ljudi :( To je problem, možda i najveći ove države...

kakav narod takva i drzava :skoljka: nisu bolje ni zasluzili :thumbup:
Post Reply