Koji browser koristite?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

Browser koji koristim je:

Internet Explorer
20
5%
Chrome
193
48%
Mozilla Firefox
122
31%
Maxthon
2
1%
Opera
36
9%
Safari
18
5%
Avant
1
0%
Tor
1
0%
Torch
2
1%
Netscape
3
1%

Total votes: 398

Kemal Malovčić

#51 Re: Koji browser koristite?

Post by Kemal Malovčić »

uskrsno_respo wrote:on je za noc a ovi obicni se koriste po danu :)
:skoljka: :kiss:
Svi3e

#52 Re: Koji browser koristite?

Post by Svi3e »

SAFARI u kombinaciji sa Chrome i Mozzilom. SAFARI se pokazao kao najbrzi browser jest da nije ugodan za oko ali ima najbrzi odaziv. Mozzilu je pregazilo vrijeme, nekada je bila br.1 sada je toliko troma da sa 6GB RAM-a koje koristimna poslu MF radi kao troma kobila. Chrome je bio do skora br.1 ali kako su pocele sinhornizacije i slicne glupsoti uvezivanja moje browsing historije pozdravio sam se s njim kao primarnim browserom. Jos nisam stigao isprobati alternative ali koliko vidim problem su razni dodatci i kompaktibilnost. Za sada SAFARI je sve ono sto jedan browser treba da bude.

Image
L u c i f e r

#53 Re: Koji browser koristite?

Post by L u c i f e r »

:lol: :-)
Elokventni

#54 Re: Koji browser koristite?

Post by Elokventni »

Koristim sada Mozillu iz razloga sto mi Chrome pravi neki problem. Recimo pustim u jednom tabu yt klip, a u drugom otvoren fb. Kada onda mijenjam iz jednog u drugi samo zaledi scroll i klip stoji iako se zvuk idalje reproducira OS: win7 64. Ako neko zna rjesenje nek javi.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Vijetnamac13

#55 Re: Koji browser koristite?

Post by Vijetnamac13 »

Jebes Safari kad prvo moras skinuti program koji ce mu biti podloga, nesto kao emulator i zatim instalirati Safari koji ima obicaj da krasira ako koristis neki zahtjevniji program koji uzima ram gorespomenutom emulatoru. I posto mislim da mi ne trebaju te komplikacije u zivotu, i ne koristim ga.
SundanceKid

#56 Re: Koji browser koristite?

Post by SundanceKid »

Kemal Malovčić wrote:Koja je foluška sa ovim najtlijem?
Do pustanja korisnicima u stabilnom izdanju (koje mi skidamo) programi prodju kroz razlicite testne faze. Mozilla za njih koristi nazive nightly, aurora, beta, te konacno stabilna verzija - release. Radi se zapravo o kanalima putem kojih oni pustaju verzije firefoxa koje su u razvoju, kako bi dobili feedback od developera i korisnika. Nightly najranija faza, testni kanal za developere gdje se pustaju manje stabilne verzije softvera, i puno stvari koje su tu ne ostanu do finalnog izdanja. Onda ide aurora verzija, koja je nesto stabilnija, pa beta koja je finalna razvojna verzija (manje vise gotov program) i na kraju izdaju ono sto mi skidamo - release.

Masa raje inace skida te ranije developerske verzije programa jer idu ispred vremena, pa ono sto recimo ima nightly sada, normalna stabilna verzija koju inace skidamo dobice za par mjeseci tek..itd itd..

Nego, on topic - ja sam firefox user od pamtivijeka, ali u zadnje vrijeme sve me vise chrome vuce na svoju stranu. Trenutno imam oba instalirana, i chrome mi radi i brze i bolje... :zoka:
jahh

#57 Re: Koji browser koristite?

Post by jahh »

Ja sam Firefox koristio od neke 2003. pa do pocetka 2012.

Jednostavno postao mi je prespor u odnosu na Chrome. Sad koristim Chromium/Chrome i radi sve u dure, cak i na slabijim racunarima.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#58 Re: Koji browser koristite?

Post by pici »

još uvjek sam na Firefox-u...jebi ga navika, mada imam i Chrome al nikako da se prešaltam na njega, jest brži.
Kemal Malovčić

#59 Re: Koji browser koristite?

Post by Kemal Malovčić »

SundanceKid wrote:
Kemal Malovčić wrote:Koja je foluška sa ovim najtlijem?
Do pustanja korisnicima u stabilnom izdanju (koje mi skidamo) programi prodju kroz razlicite testne faze. Mozilla za njih koristi nazive nightly, aurora, beta, te konacno stabilna verzija - release. Radi se zapravo o kanalima putem kojih oni pustaju verzije firefoxa koje su u razvoju, kako bi dobili feedback od developera i korisnika. Nightly najranija faza, testni kanal za developere gdje se pustaju manje stabilne verzije softvera, i puno stvari koje su tu ne ostanu do finalnog izdanja. Onda ide aurora verzija, koja je nesto stabilnija, pa beta koja je finalna razvojna verzija (manje vise gotov program) i na kraju izdaju ono sto mi skidamo - release.

Masa raje inace skida te ranije developerske verzije programa jer idu ispred vremena, pa ono sto recimo ima nightly sada, normalna stabilna verzija koju inace skidamo dobice za par mjeseci tek..itd itd..

Nego, on topic - ja sam firefox user od pamtivijeka, ali u zadnje vrijeme sve me vise chrome vuce na svoju stranu. Trenutno imam oba instalirana, i chrome mi radi i brze i bolje... :zoka:
Bio sam instalirao najtli, ali sam se vratio ovom običnom fajrfoksu.

I ja sam bio fajrfoksač, onda me je počeo habati. Prijeđem na krom. I on me počne.

Sada je fajrfoks amidža za sve.
L u c i f e r

#60 Re: Koji browser koristite?

Post by L u c i f e r »

meni je firefox milion puta bolji od chroma, razlozi:
- sidebar za bukmarke
- auto sort bukmarka, novi na vrhu
- bukmark bar - mogućnost automatskog centriranja
- blank your monitor, noćno čitanje - neuporedivo bolje rješenje od chromovog
- koristim fxchrome temu, tako da mi fx ima facu chroma :)
- kad odtvorim kamaru tabova, ima mogućnost pregleda preko padajućeg menija na kraju
- brzina odlična, ista i za fx i chrome, na oba laptopa (a samo po 1 gb)
- drag and drop search, kod chroma moraš dropovati na određeno mjesto, a u fx samo pomakneš milimetar i pustiš
- brisanje istorije na izlasku, chrom jok
- podesivost SVEGA
itd

Image
daors

#61 Re: Koji browser koristite?

Post by daors »

Firefox uglavnom ili Iceweasel na Debianu, mada je to skoro jedan te isti browser.
Chromium ponekad, ali jako rijetko.
Midori sam koristio u nekim ranijim verzijama i na kraju se opet vratio lisici :). Bio je strasno brz, ali je neke stranice znao zbrljati. Mozda su od tada popravili greske
Yapi Yapo

#62 Re: Koji browser koristite?

Post by Yapi Yapo »

uskrsno_respo wrote:probajte lunascape ili avant necete se pokajati
ovi vicniji ce otkriti prave prednosti ova 2 preglednika
Ne valja ni jedan, čim sam vidio da fejs otvara po 5 minuta - unistall

Vratio sam se na Firefox, počela me nervirati Opera, često mi zaledi
dudlov

#63 Re: Koji browser koristite?

Post by dudlov »

Safari 7.0.1 i IE 11. Jebi ga, oba su default na mojim operativnim sistemima a neda mi se nešto novo nabacivati, tipa Chrome, Firefox...
bato99

#64 Re: Koji browser koristite?

Post by bato99 »

Firefox :thumbup: sve sam ih isprobao ali mozilica je mozilica :-D živila open source zajednica
amebr

#65 Re: Koji browser koristite?

Post by amebr »

IE 11...Jednostavno najbrži na laptopu,imao chrome i mozzilu, ali nula bodova naspram IE.
SundanceKid

#66 Re: Koji browser koristite?

Post by SundanceKid »

amebr wrote:IE 11...Jednostavno najbrži na laptopu,imao chrome i mozzilu, ali nula bodova naspram IE.
Haaaa? :roll:
escobar__

#67 Re: Koji browser koristite?

Post by escobar__ »

SundanceKid wrote:
amebr wrote:IE 11...Jednostavno najbrži na laptopu,imao chrome i mozzilu, ali nula bodova naspram IE.
Ne znam šta se čudiš, IE11 jest brži i od Chromea i od Firefoxa.
gidra

#68 Re: Koji browser koristite?

Post by gidra »

escobar__ wrote:
SundanceKid wrote:
Ne znam šta se čudiš, IE11 jest brži i od Chromea i od Firefoxa.
+manje rama zauzima i manje opterećuje procesor.
Pot Ingleb

#69 Re: Koji browser koristite?

Post by Pot Ingleb »

google chrome je majka, naročito za video.
Silent.Hunter

#70 Re: Koji browser koristite?

Post by Silent.Hunter »

Imam problem sa Chromom, kada pustim video na yt i npr predjem na fb, video počne štopati, i to mi se samo dešava na Chromu. Da li je to možda do flash playera ili...?
xima

#71 Re: Koji browser koristite?

Post by xima »

Kad cete vi jednom skontati da je ta kofol brzina chroma na ustrb kvaliteta

nije on slucajno brzi
:roll:
Yapi Yapo

#72 Re: Koji browser koristite?

Post by Yapi Yapo »

uskrsno_respo wrote:
Yapi Yapo wrote:
uskrsno_respo wrote:probajte lunascape ili avant necete se pokajati
ovi vicniji ce otkriti prave prednosti ova 2 preglednika
Ne valja ni jedan, čim sam vidio da fejs otvara po 5 minuta - unistall

Vratio sam se na Firefox, počela me nervirati Opera, često mi zaledi
jesi siguran da si ti sve fino ustimao pa ti tako sporo otvara?
Nisam ništa posebno dirao, instalirao i krenuo sa korištenjem.
escobar__

#73 Re: Koji browser koristite?

Post by escobar__ »

Silent.Hunter wrote:Imam problem sa Chromom, kada pustim video na yt i npr predjem na fb, video počne štopati, i to mi se samo dešava na Chromu. Da li je to možda do flash playera ili...?
Probaj drugi preglednik, Chrome nije jedini na tržištu. Nema razloga da bude do Flash playera ako je nadograđen na posljednju verziju. Ili deinstaliraj Chrome pa instaliraj od nule.
Elokventni

#74 Re: Koji browser koristite?

Post by Elokventni »

Ja sam imao slican problem, zvuk se regularno reproducirao, ali video zastopa. Mada je tu bilo jos par sitnica oko scrolla, na kraju sam na nekom forumu nasao lika sa istim problemom, a rijesio ga je updateom drajvera za graficku. Od tad radi sve perfektno. Mada mi nije jasna veza ali nije ni bitno.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Silent.Hunter

#75 Re: Koji browser koristite?

Post by Silent.Hunter »

escobar__ wrote:
Silent.Hunter wrote:Imam problem sa Chromom, kada pustim video na yt i npr predjem na fb, video počne štopati, i to mi se samo dešava na Chromu. Da li je to možda do flash playera ili...?
Probaj drugi preglednik, Chrome nije jedini na tržištu. Nema razloga da bude do Flash playera ako je nadograđen na posljednju verziju. Ili deinstaliraj Chrome pa instaliraj od nule.
Ma presao sam na Operu, koju sam i ranije koristio. Jednostavno, nervira me to sto se desavala u Chromu, mada mi je rodjak rekao da postoji mogucnost da imam 2 flash playera (valjda 1 dodje instaliran uz Chrome i Adobe Flash...) Probao, nije radilo, jbaji ga sad :D Nervira me i Opera, otvara mi Klix u mobilnoj verziji :D
Post Reply