Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Havatar wrote:Tu dodaj i Albaniju i Kosovo posto ni oni nece uci u EU a razlog se zna.
Naravno. Ni slucajno nije razlog sto se sve odreda (BiH, Albanija, AP Kosovo i Turska) radi o vukojebinama u kojima su ratovi, ubistva politickih protivnika i vojni pucevi k'o dobar dan, a pravna drzava misaona imenica. Tursku malo vadi ekonomija koja je trenutno u usponu, a i to sve do prvog novog vojnog puca , a ovo ostalo je pride i besperspektivnije od Grcke.
Zaostalost, nepismenost i primitivizam ne treba skrivati iza nekakve diskriminacije na osnovu religije, jer bi neko zlonamjeran mogao pomisliti da religija uzrokuje navedene faktore, sto barem za Islam jednostavno nije istina.
Havatar wrote:Tu dodaj i Albaniju i Kosovo posto ni oni nece uci u EU a razlog se zna.
Naravno. Ni slucajno nije razlog sto se sve odreda (BiH, Albanija, AP Kosovo i Turska) radi o vukojebinama u kojima su ratovi, ubistva politickih protivnika i vojni pucevi k'o dobar dan, a pravna drzava misaona imenica. Tursku malo vadi ekonomija koja je trenutno u usponu, a i to sve do prvog novog vojnog puca , a ovo ostalo je pride i besperspektivnije od Grcke.
Zaostalost, nepismenost i primitivizam ne treba skrivati iza nekakve diskriminacije na osnovu religije, jer bi neko zlonamjeran mogao pomisliti da religija uzrokuje navedene faktore, sto barem za Islam jednostavno nije istina.
Da je to zbog toga onda ni Rumunija ni Bugarska ni Hrvatska ne bih usli u EU.
Inače Rumunija, Bugarska, pa i Hrvatska su neke od zaista fantastičnih država.
Ljudi pa jesti vi svjesni koje uvjete treba zadovoljit, kolko propisa mjenjat, kolki su to nadzori pocevsi od osnovnih ljudskih prava, slobode govora koja uopce nepostoji u Turskoj. Kakva religija, ne uskladuju zakone s EU, zatvaraju novinare jer pisu protiv vlasti.... I onda je nekom kriva religija? Neka pocnu mjenjat zakone, prestanu zatvarat novinare i ljude koji opcenito misle drugacije i ako ih onda neprime, onda se pozivajte na religiju, dok se nista nemjenja nemozete ni ocekivati pomake.
ujak wrote:Ljudi pa jesti vi svjesni koje uvjete treba zadovoljit, kolko propisa mjenjat, kolki su to nadzori pocevsi od osnovnih ljudskih prava, slobode govora koja uopce nepostoji u Turskoj. Kakva religija, ne uskladuju zakone s EU, zatvaraju novinare jer pisu protiv vlasti.... I onda je nekom kriva religija? Neka pocnu mjenjat zakone, prestanu zatvarat novinare i ljude koji opcenito misle drugacije i ako ih onda neprime, onda se pozivajte na religiju, dok se nista nemjenja nemozete ni ocekivati pomake.
U Hrvatskoj je bilo i ubijanja novinara pa su opet usli u EU.
Mislim da je religija zadnja stvar koja je bitna za prijem u EU. Kosovo, Albanija, a nažalost svih nas i Bosna i Hercegovina su nefunkcionalne države za koje je čudo da su i članice UN-a (a Kosovo nije ni to), a kamoli da postanu članice EU. Mislim da je kod Turske najveći problem to što je netko već naveo - granice. Bolje ostaviti Tursku kao tampon zonu nego da ti se Iračani prošvercaju preko granice i da im je slobodan put po cijeloj Europi.
ujak wrote:Ljudi pa jesti vi svjesni koje uvjete treba zadovoljit, kolko propisa mjenjat, kolki su to nadzori pocevsi od osnovnih ljudskih prava, slobode govora koja uopce nepostoji u Turskoj. Kakva religija, ne uskladuju zakone s EU, zatvaraju novinare jer pisu protiv vlasti.... I onda je nekom kriva religija? Neka pocnu mjenjat zakone, prestanu zatvarat novinare i ljude koji opcenito misle drugacije i ako ih onda neprime, onda se pozivajte na religiju, dok se nista nemjenja nemozete ni ocekivati pomake.
Tebi je jasna razlika između atentata na novinrara od strane kriminalaca i zatvaranja novinara od strane vlasti i sprečavanja slobode govora kao u Turskoj?
Ajmo dalje Turci NEĆE da prilagode zakone i pravilnike EU i to je jedini razlog zašto neće ući u EU, ni ekonomija ni islam nisu tome krivi Bugarska, Rumunija su svoje zakone pravila i ostalo uskladili sa EU .
A ako ima onih koji misle da BiH i Albanija neće ući u EU jer su "muslimanske" zemlje nek mi se javi da mu kupim macolu da se spuca u glavu.
Heller wrote:
Tebi je jasna razlika između atentata na novinrara od strane kriminalaca i zatvaranja novinara od strane vlasti i sprečavanja slobode govora kao u Turskoj?
Ajmo dalje Turci NEĆE da prilagode zakone i pravilnike EU i to je jedini razlog zašto neće ući u EU, ni ekonomija ni islam nisu tome krivi Bugarska, Rumunija su svoje zakone pravila i ostalo uskladili sa EU .
A ako ima onih koji misle da BiH i Albanija neće ući u EU jer su "muslimanske" zemlje nek mi se javi da mu kupim macolu da se spuca u glavu.
Najbolje tako.
EU ne zeli da otvara poglavlja sa Turskom. Prije neki dan su na jedvite jade otvorili jos jedno poglavlje i to bezvezno jer se protivi Njemacka. Godinama se okrivljuje Turska da ne zeli da prilagodi svoja zakonodavstva a niko ne otvara ta poglavlja da bi se znalo sta Turska misli o tome.
Od 35 poglavlja samo je jedno zatvoreno. U nekim slucajevima kao sa Slovenijom, bugarskom, Rumunijom je to islo expresno. Dakle, loptica nije u Turskom dvoristu. I njih iritira sporost EU.
Heller wrote:
Najbolje tako.
EU ne zeli da otvara poglavlja sa Turskom. Prije neki dan su na jedvite jade otvorili jos jedno poglavlje i to bezvezno jer se protivi Njemacka. Godinama se okrivljuje Turska da ne zeli da prilagodi svoja zakonodavstva a niko ne otvara ta poglavlja da bi se znalo sta Turska misli o tome.
Od 35 poglavlja samo je jedno zatvoreno. U nekim slucajevima kao sa Slovenijom, bugarskom, Rumunijom je to islo expresno. Dakle, loptica nije u Turskom dvoristu. I njih iritira sporost EU.
Pa neradis promjene u zakonodavstvu radi otvorenih poglavlja, bit i je u tome da se poglavlja zatvaraju ekspresno,Hrvatska je mjenjala zakone i kad su joj poglavlja bila u blokadi i kad su ih odblokirali isti dan otvoris i zatvoris poglavlje. Srbija prema najavama pocinje mjenjat zakone vec sad, a jos nisu ni poceli pregovore. Turska je napravila skrining i zna sta sve treba uskladiti, a to nerade i ktome nerade nista na zastiti ljudskih sloboda. Vjeruj nije ni granica problem, moras razlikovati EU i schengen.
Danguba wrote:
Najbolje tako.
Pa neradis promjene u zakonodavstvu radi otvorenih poglavlja, bit i je u tome da se poglavlja zatvaraju ekspresno,Hrvatska je mjenjala zakone i kad su joj poglavlja bila u blokadi i kad su ih odblokirali isti dan otvoris i zatvoris poglavlje. Srbija prema najavama pocinje mjenjat zakone vec sad, a jos nisu ni poceli pregovore. Turska je napravila skrining i zna sta sve treba uskladiti, a to nerade i ktome nerade nista na zastiti ljudskih sloboda. Vjeruj nije ni granica problem, moras razlikovati EU i schengen.
Sta ces i kako mijenjati ako poglavlje nije otvoreno?
Svako misli da je uredio zemlju na najbolji nacin ali zato EU zeli da se sve dovede u red po njihovim zakonima.
Ti mozes otvoriti tri poglavja i odmah zatvoriti jedno ako se zakonski podudara sa EU zakonodavstvom. Jednostavno.
Moras od nekoga nesto traziti da bi vidio dali je spreman na suradnju ili ne a oni ne zele da otvaraju poglavlja sa Turskom.
Da je to zbog toga onda ni Rumunija ni Bugarska ni Hrvatska ne bih usli u EU.
Rumunija i Bugarska su ušle u EU zato što je kroz njihov teritorij prolazio gasovod za ostatak Evrope. To je čisto, jasno i vrlo pošteno i pragmatično...
Mi smo sa druge strane notorna sirotinja, defacto međunarodni protektorat u kojem odluke donosi politička hunta sastavljena od ambasadora stranih zemalja... I vi tražite opravdanje u milion-dva ljudi islamske vjeroispovijesti koji bi bili dodani desecima miliona evropskih muslimana koji žive u EU ?! PRESTRAŠNO !
Mi i Turska nemamo nista zajedno niti cemo kada imati. Oni su nas porobili macem i donijeli odnosno nametnuli religiju, ne zato sto nas vole nego da nas iskoriste i zato sto su isli u religijski rat. Vecina nas u Bosni je preuzela islam da bi nam bilo lakse pod okupacijom. Pobili su nas narod i nase kraljeve,oduzeli nam drzavnost, sve mo mi to zaboravili i oprostili kao sto cemo za par godina i Srebrenicu zaboraviti, takav ti je dobri Bosnjo u dusi. Kada je Austrija navalila sa sjevera oni su se jednostavno povukli prema maticonj zemlji ostavljajuci muslimane u BiH na milost i nemilost. Poslije svega su nas tako izdali i to im je bila prva izdaja, dok je bila bivsa Juga nikada se nisu zalagali za prava muslimana, zabravili su nas totalno to im je druga izdaja i onda najveca izdaja dolazi u periodu 91-96.Bolia ih je ona stvar dali ce neko muslimane u Bosni poklati ili ne.
U 560 godina njihove vladavine znali su samo par mostova napraviti nikakvu drugu infrstrukturu. Ostavili su nam pitu,ceteniju,punjene paprike i dzem. Iako je njihova kuhinja jako raznolika i puna skupih zacina, Bosnjo nije ima pravo na zacine, jer on je ipak samo konveritani bogumil ili krist, pa zato dok su se izvorni Turci castili raznoraznim skupim zacinima mi i danas samo znamo za sol i biber. I sta mi imamo zajednicko sa njima, nista pokusvaju nas sada sa par miliona ulozenih u obnovu otomanske infrstrukture kupiti, a na kraju ce oni samo imati profit od obnove preko turizma. Nista mi nemamo zajednicko izdali su nas milion puta i opet ce. Oni su nam ovo sve napravili ovdije na ovim prostorima i mi opet djeci dajemo njihova imena, imena onih koji su nam pobili i porobili pretke. Aferim Bosnjo.
Turska ima ogrome probleme na istoku, ratno stanje. A mi nismo sposobni, to nas razlikuje od EU.
Last edited by elcaliente on 30/06/2013 21:48, edited 2 times in total.
Danguba, nepricaj gluposti, napocetku pregovora se napravi skrining tu se vidi koja je razlika izmedu EU zakona i tvojih, tad pocinju pregovori i ti znas odmah koje zakone i propise moras mjenjati i NITKO TI NEBRANI DA IH MJENJASbez obzira jel ti koje poglavlje otvoreno.Znaci da postoji politicka volja u Turskoj vec bi im svi zakoni i propisi bili uskladeni. Druga stvar je blokada radi ljudskih prava, da promjene politiku i puste ljude iz zatvora koji su tamo jer su pisali protiv vlade i ta bi blokada nestala, opet je loptica na Turskoj. Hrvatsku su blokirali jer nije isporucila Gotovinu Hagu, a covjek bio na Kanarima ,i sad da ja velim da je to radi vjere? Shvati EU ima propise i da ih Turska peimjenjuje,mjenja, pokazuje volju da ih primjeni isli bi prema EU, ovako stoje na mjestu
elcaliente wrote:
Eu se nikada nece raspsati jer sve clanice profitiraju neke manje neke vise.
Podcjenjujes Europski nacionalizam i fasizam. Ti zaboravljas da je fasizam sazidan u temelj Europe. I kad tad aveti ce se oprt probuditi i svako ce otici sebi.
It_is_a_Leclerc wrote:
Mi smo sa druge strane notorna sirotinja, defacto međunarodni protektorat u kojem odluke donosi politička hunta sastavljena od ambasadora stranih zemalja... I vi tražite opravdanje u milion-dva ljudi islamske vjeroispovijesti koji bi bili dodani desecima miliona evropskih muslimana koji žive u EU ?! PRESTRAŠNO !
2 miliona muslimana koji kontrolišu određenu teritoriju je puno opasnije nego 20 miliona muslimana koji su razbacani po Evropi i ne kontrolišu nikakvu teritoriju. Muslimani u Njemačkoj ne kontrolišu teritoriju u Njemačkoj. Ne mogu recimo otvoriti kamp za obuku terorista pored recimo Minhena jer bi ih Njemačka tajna služba i policija brzo otkrila. Ako bi BiH bila pod kontrolom muslimana takva mogućnost ne bi mogla biti isključena. Ali naravno BiH ni sada nije pod kontrolom muslimana tako da je priča besmislena. Ovakva BiH gdje je SIPA u istočnom Sarajevu i na čijem čelu je Zoran može komotno u EU. Jedino ako se ne plaše da im ne ponestane Zorana (plural)
elcaliente wrote:Mi i Turska nemamo nista zajedno niti cemo kada imati. Oni su nas porobili macem i donijeli odnosno nametnuli religiju, ne zato sto nas vole nego da nas iskoriste i zato sto su isli u religijski rat. Vecina nas u Bosni je preuzela islam da bi nam bilo lakse pod okupacijom. Pobili su nas narod i nase kraljeve,oduzeli nam drzavnost, sve mo mi to zaboravili i oprostili kao sto cemo za par godina i Srebrenicu zaboraviti, takav ti je dobri Bosnjo u dusi. Kada je Austrija navalila sa sjevera oni su se jednostavno povukli prema maticonj zemlji ostavljajuci muslimane u BiH na milost i nemilost. Poslije svega su nas tako izdali i to im je bila prva izdaja, dok je bila bivsa Juga nikada se nisu zalagali za prava muslimana, zabravili su nas totalno to im je druga izdaja i onda najveca izdaja dolazi u periodu 91-96.Bolia ih je ona stvar dali ce neko muslimane u Bosni poklati ili ne.
U 560 godina njihove vladavine znali su samo par mostova napraviti nikakvu drugu infrstrukturu. Ostavili su nam pitu,ceteniju,punjene paprike i dzem. Iako je njihova kuhinja jako raznolika i puna skupih zacina, Bosnjo nije ima pravo na zacine, jer on je ipak samo konveritani bogumil ili krist, pa zato dok su se izvorni Turci castili raznoraznim skupim zacinima mi i danas samo znamo za sol i biber. I sta mi imamo zajednicko sa njima, nista pokusvaju nas sada sa par miliona ulozenih u obnovu otomanske infrstrukture kupiti, a na kraju ce oni samo imati profit od obnove preko turizma. Nista mi nemamo zajednicko izdali su nas milion puta i opet ce. Oni su nam ovo sve napravili ovdije na ovim prostorima i mi opet djeci dajemo njihova imena, imena onih koji su nam pobili i porobili pretke. Aferim Bosnjo.
Mozda ima tacnoga u ovome sto si napisao, ali ipak, ako cemo tako biti ljuti na Tursku, koliko tek trebamo biti ljuti na nase komsije sto su nas napali i htjeli da nas istrijebe i na kukavicku Europu koja je to sve mirno gledala??
I iz tvog pisanja se jasno vidi da ti je zao sto smo postali muslimani i sto djeci ne dajemo muslimanka imena, jer eto valjda bi nam svima bilo bolje da se zaklinjemo u svetog savu(?).
Uospte nije tacno da mi je zao sto smo postali muslimani, to je nesto na sta ja nemogu uticati jer sam sa tim rodjen kao i ostali, nisam sam izabrao. Ima historija i historija jasno pokazuje kako i sta je bilo. Zasto se uvijek uzima to da smo bili pravoslavci prije, nismo svi sto posto, ali eto mi volimo navuci to na tu stranu. Paradoks je taj da se mi muslimani zovemo Bosnjaci i kunemo su u staru kraljevinu Bosnu a prodali smo te Bosnjake i tu Bosnu za male pare. Tvrtko nam stoji u Tuzli, ponosni smo na njega ali dajemo sinovima ime Mehmet ime onog koji tog istog Tvrtka u smrt odveo. Ja sam samo realista i ne mjesam religiju u sve, meni je drago sto sam musliman ali to nema veze sa onim sto nam se desilo i kako je stanje danas. Turska nas se porobila i prodala, nikadase nisu zalagali za nas i vjeruj da ce nam na putu prema EU vise pomoci Hr neko Turska. Prodati ce nas opet, zato i ne racunam na njih niti mi imamo sta zajednicko. Vidie se po tome gdje Turska politika navodi svoje poslovne ljude da ulazu novac. Vidi se koliko Turska urgira kod Amera za nas. Tim ljudima je zena srusila carstvo, sta mislis kome ce se oni opet okrenuti kada budu pare u pitanju.
It_is_a_Leclerc wrote:
2 miliona muslimana koji kontrolišu određenu teritoriju je puno opasnije nego 20 miliona muslimana koji su razbacani po Evropi i ne kontrolišu nikakvu teritoriju. Muslimani u Njemačkoj ne kontrolišu teritoriju u Njemačkoj. Ne mogu recimo otvoriti kamp za obuku terorista pored recimo Minhena jer bi ih Njemačka tajna služba i policija brzo otkrila. Ako bi BiH bila pod kontrolom muslimana takva mogućnost ne bi mogla biti isključena. Ali naravno BiH ni sada nije pod kontrolom muslimana tako da je priča besmislena. Ovakva BiH gdje je SIPA u istočnom Sarajevu i na čijem čelu je Zoran može komotno u EU. Jedino ako se ne plaše da im ne ponestane Zorana (plural)
Radi se o tomr da neki krugovi ne zele muslimansku zemlju bez obzira kolika ona bila,BIH ima previse veliki procenat muslimana i to je najveci problem
elcaliente wrote:
Eu se nikada nece raspsati jer sve clanice profitiraju neke manje neke vise.
Podcjenjujes Europski nacionalizam i fasizam. Ti zaboravljas da je fasizam sazidan u temelj Europe. I kad tad aveti ce se oprt probuditi i svako ce otici sebi.
Rece neko ko zivi u BiH, gdje se otvoreno poziva na fasizam i kukasti krstevi i zastave Saudijske Arabije nose na utakmice.
Iako je kod njih fasizam zazidan u temelje nijh 26 nadzu uvijek zajedniku a nas 3 u Bosni nemozemo se dogovoriti oko JMBG.
Evropa 25 godina zivi bez problema a mi nemozemo 10 dana.