Bakir tužio Fahra

muzicar_iz_parka

#51 Re: Bakir tužio Fahra

Post by muzicar_iz_parka »

Kako može Bakir tužiti Fahraona za pisanje Havaza kad on više nije vlasnik tog dnevnog lista niti ima bilo kakvu zakonsku odgovornost za pisanje istog????
Pravno gledano je to kao npr. kada mene tuže za saobraćajni prekršaj napravljen sa autom koga sam ja prodao i prepisao izvjesnom Z.L. iz Sarajeva prije par godina.
Cherry-Cherry

#52 Re: Bakir tužio Fahra

Post by Cherry-Cherry »

PipiDugaDevetka wrote:
Cherry-Cherry wrote:Ljudi, naučite padeže. Meni ovaj naslov bode oči.
Bakir tužio FahrU.
Davno je bila rasprava na Forumu o tome i konstatovano je da su, što se tiče padeža, Sandžaklije u pravu i da koriste padeže PRAVILNO!
ma da :roll:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#53 Re: Bakir tužio Fahra

Post by PipiDugaDevetka »

Cherry-Cherry wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
Cherry-Cherry wrote:Ljudi, naučite padeže. Meni ovaj naslov bode oči.
Bakir tužio FahrU.
Davno je bila rasprava na Forumu o tome i konstatovano je da su, što se tiče padeža, Sandžaklije u pravu i da koriste padeže PRAVILNO!
ma da :roll:
Bakir tužio Fahra
U vezi sa padežima: Pravilno!
Cherry-Cherry

#54 Re: Bakir tužio Fahra

Post by Cherry-Cherry »

PipiDugaDevetka wrote: [
Bakir tužio Fahra
U vezi sa padežima: Pravilno!
možda u tvom selu :razz:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#55 Re: Bakir tužio Fahra

Post by PipiDugaDevetka »

Cherry-Cherry wrote: možda u tvom selu :razz:
Pravilno je Bakir tužio Fahra gdje god se govori i piše bosanski jezik (neki ga zovu srpski, hrvatski ili crnogorski). Sklanjaj ako znaš mijenjati po padežima, pa ćeš se uvjeriti.
Molim stručnjake ''od jezika'' da presude.
cadburry

#56 Re: Bakir tužio Fahra

Post by cadburry »

ReXX wrote: Pa zna se ko je to zaustavio, a znas i ti sam -svemocni Alija. Svijet se tu nista nije pitao. SDS-ovi zlocinci su kucni prijatelji Alije i jednom na kafi ga je Karadzic zamolio da mu ne ukida stranku. To svi znaju...
Pa nije im džabe Alija bio na osnivačkoj skupštini specijalni gost sa riječima "čekali smo vas" nit je džabe vlast s njima dogovaro 90te. :roll:
Cohers

#57 Re: Bakir tužio Fahra

Post by Cohers »

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... zlupotreba
Lagumdžija-Zukorlić: Zaštititi popis stanovništva od mogućih zlupotreba

Sastanak ministra vanjskih poslova BiH Zlatka Lagumdžije i predsjednika Skupštine Svjetskog bošnjačkog kongresa (SBK), muftije Muamera ef. Zukorlića održan je danas u Sarajevu

Tema sastanka bila je daljna saradnja između SBK-a i državnih institucija BiH sa posebnim osvrtom na Ministarstvo vanjskih poslova i diplomatska predstavništva.

Lagumdžija i Zukorlić također su razmotrili i važna pitanja u vezi sa predstojećim Popisom stanovništva u BiH saglasivši se da je neophodno poduzeti sve potrebne mjere da bi se postupak Popisa zaštitio od mogućih zloupotreba.

Na taj način, istakli su, popisni rezultati odražavali bi stvarnu sliku nacionalne i opće strukture stanovništva u državi.

Dio razgovora bio je posvećen stanju u regionu sa posebnim osvrtom na otvorena pitanja u Sandžaku, naglašavajući da je neophodno hitno pristupiti rješavanju nagomilanih problema u duhu ostvarivanja uvjeta pune slobode i individualnih i kolektivnih prava, kroz proces evrointegracija i regionalizacije.

U cilju jačanja saradnje i doprinosa regije pozitivnim procesima regije, muftija Muamer Zukorlić pozvao je ministra Lagumdžiju da posjeti Sandžak, te mu zahvalio na podršci osnivanju Svjetskog bošnjačkog kongresa, saopćeno je iz Informativne službe Svjetskog bošnjačkog kongresa.
Image
Očito, nakon dolaska EU na granice BiH, borba je ko će zamijeniti Keljemendija. Po svoj prilici to nije u stanju učiniti niko od domaćih jajara, trenutno predvođenih ZL-om, s obzirom da je jajarama u tradiciji da uživaju isključivo na lovorikama genocida nad onim uzorkom bh-populacije u čije ime one vladaju. Stoga se "prva ruka" traži tamo daleko ... U navedenom kontekstu, strka je i na naslovnoj (ko)relaciji.
Post Reply