kongres wrote:Mislim da ova tema vise ne zasluzuje moju paznju-svim slovencima i slovenackim patriotama zelim sve nejbolje u zivotu kao i puno sarenih snova jer-postoji jedno carstvo u njemu caruje drugarstvo tamo je sve lijepo tamo je sve njezno tamo se sve raduje-tamo su kuce od cokolade a brda od marmelade-LEP POZDRAU FANTJE![]()
I prestani pripisiviti svoje polupismene, nepismene rečenice meni... Ja dio ovoga nisam rekao
Sram te bilo...Da znaš nešto o bilo čemu, i da umjesto što izvrćeš činjenice znao bi da se ratovi ne vode samo puščanim cijevima... ratovi se vode i medijima, psihološkim sredstvima, pažljivim i ciljanim marketinngom... Recimo u pravim danima desetodnevnog rata na jednoj od pressica u svom čuvenom bunkeru, Janez Janša, Alojz Peterele, tadašnji premijer Slovenije, stranim novinarima predstavljaju slovenačke reg. tablice, vozačke, lične karte, poštanske marke, pasoše...
Možda oni to sve nemaju još, moždda Lojze Peterle prodaje maglu, a li takve vijesti uzdrmavaju ostatak Juge uzduž i poprijeko. Slovenci tako jasno daju do zananja da sa njima nema šale i da su oni mrtvi ozbiljni u onome što rade...
I sve to tko ko u americkim akcionim filmovima-sa jasno determinisanim stranama tj. pozitivcima i negativcima(bez potjenjivanja ali mislim da ti fali malo vise saznanja o geopolitici i geostrategiji).Hajde mlad si valjda da mozes da svladas gradivo.Znaci Iron Man Jansa (teza vrsta medjunarodnog lopova i svercera) i Peterle Batman (takodje superheroj iz podzemélja-bunkera) su tablicama vozackim dozvolama i postanskim markama istravili stoglavo cudoviste zvano JNA koje je odmah spicilo za Bosnu gdje je naslo toplo gnijezdo i kasnije krenulo da hara gdje je naisla na pravi rat i rutave borce.Rat u slovenii je samo groteska-dogovorena komedija za naivcine koje se pale na te price.Uostalom koji je klinac vama -ko da zivite u Sloveniji ili ste tamo rodjeni-ne kontam cemu toliki izljev ljubavi za dezelu ako se napise nesto nepristrasno.Kao sto vec napisah na forumu jos ne imasmo slovenacke patriote i korusku i stajersku ekstremnu desnicu-ali eto desava se.
Slovenci su još 1990. izbacili bezvrijedni dinar i uvel svoju prvu valutu, Lipu