Najbolja aščinica u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

betametazon

#51 Re: Najbolja aščinica u Sarajevu

Post by betametazon »

Mislim one dolme razne - sve velike porcije po 6 KM i ja bih to (a i to jedva nekako) svrstao u tu kategoriju, ovo ba oni mali kupuscici kako ih ja zovem i doalovno tri mini pileca cufteta...pa jbt jeftinija velika porcija sitnog cevapa, zaklase me samo tako...
biggrin

#52 Re: Najbolja aščinica u Sarajevu

Post by biggrin »

vidim da je nekad, kad je tek otvorena tema, pomenuta bila moščanica...e pa nakon toliko godina i dalje je najbolja što se hrane tiče...ambijent...ko još ide tamo zbog toga? :)
Niemand

#53 Re: Najbolja aščinica u Sarajevu

Post by Niemand »

Mozda je do mene, al meni se nekako cini da je ta hrana iz ascinica generalno postala skupa. A asdz ko asdz, uvijek je bio skup, al meni je uvijek ukusno sve tu.

Al opcenito su neki cudni trendovi oko hrane. :roll: Haj zaludjenost nutelom i piletinom, al kad mi za sta od dolmi ponudi ko prilog-riza, fakat se pitam dje ide ovaj svijet. Ono, tanjir pun rize sa par listica kupusa. Ne kontam Bgm. I to je sad kao normalno i eto, sta je meni, sta glumim. :roll:
mayab

#54 Re: Najbolja aščinica u Sarajevu

Post by mayab »

U Mošćanici je prije deset i vise godina vecina jela bila 5KM, a isto je i sada :thumbup:
biggrin

#55 Re: Najbolja aščinica u Sarajevu

Post by biggrin »

mayab wrote:U Mošćanici je prije deset i vise godina vecina jela bila 5KM, a isto je i sada :thumbup:
Moščanica nije primarno profitni centar, što je još jedan od razloga koji je čine atipičnim mjestom
mistek

#56 Re: Najbolja aščinica u Sarajevu

Post by mistek »

Nisam vidio da je spomenuta aščinica u Branilaca Sarajeva, kojoj ne znam ime, ali generalno "kod Šahe" :-D
I cijenama i kvalitetom bih je svrstao jako visoko. Mada s Mošćanicom ne može ništa (ili je moj subjektivni dojam), meni je tamo na živce počelo ići birkanje mjeseca kad je Memo, a ne Bera, pa nisam bio već koji mjesec :) U Mošćanici je izbor jela strašan, ukusi odlični, ali Berine porcije realno umanjuju dojam. Prvo što su brat bratu duplo manje, drugo što hoće svašta uvaliti. Memo će te fino upozoriti ako je ostalo samo masnije pače ili je sitan ćevap premasan ili lonac ne vrijedi uzimati ili šta ti ja znam. :D

Kod Šahe su porcije preogromne mada sam ja baš teška kategorija. :D A cijene su više nego ok. I na nekim poređenjima bi prilično glatko uzela Mošćanicu. Na primjer, 3 ćufteta s pireom u Mošćanici će naplatiti 4 KM (meščini), a kod Šahe ćeš dobiti 5-6 ćufteta i više pirea. Generalno, dupla porcija, ukus isti, a cijena identična. Grah je isto jeftiniji kod Šahe, a jača porcija. Punjene paprike su mi isto dobre, 5KM, a 6-7 paprika, da umreš :D Mada eto, Mošćanica je Mošćanica, i Memin lonac je Memin lonac :D I kod Meme znaš da jedeš kvalitetno, a ne nekakav otpad, što jest' jest'.
karanana

#57 Re: Najbolja aščinica u Sarajevu

Post by karanana »

uh dobar lonac kod meme sto jest jest.

ko je ona mlada crvenokosa sto ponekad radi kod njeg? jel mu to kcerka? prelijepa curica.
mayab

#58 Re: Najbolja aščinica u Sarajevu

Post by mayab »

mistek wrote:Nisam vidio da je spomenuta aščinica u Branilaca Sarajeva, kojoj ne znam ime, ali generalno "kod Šahe" :-D
I cijenama i kvalitetom bih je svrstao jako visoko. Mada s Mošćanicom ne može ništa (ili je moj subjektivni dojam), meni je tamo na živce počelo ići birkanje mjeseca kad je Memo, a ne Bera, pa nisam bio već koji mjesec :) U Mošćanici je izbor jela strašan, ukusi odlični, ali Berine porcije realno umanjuju dojam. Prvo što su brat bratu duplo manje, drugo što hoće svašta uvaliti. Memo će te fino upozoriti ako je ostalo samo masnije pače ili je sitan ćevap premasan ili lonac ne vrijedi uzimati ili šta ti ja znam. :D

Kod Šahe su porcije preogromne mada sam ja baš teška kategorija. :D A cijene su više nego ok. I na nekim poređenjima bi prilično glatko uzela Mošćanicu. Na primjer, 3 ćufteta s pireom u Mošćanici će naplatiti 4 KM (meščini), a kod Šahe ćeš dobiti 5-6 ćufteta i više pirea. Generalno, dupla porcija, ukus isti, a cijena identična. Grah je isto jeftiniji kod Šahe, a jača porcija. Punjene paprike su mi isto dobre, 5KM, a 6-7 paprika, da umreš :D Mada eto, Mošćanica je Mošćanica, i Memin lonac je Memin lonac :D I kod Meme znaš da jedeš kvalitetno, a ne nekakav otpad, što jest' jest'.
Gdje dodje preciznije taj " kod Šahe"?
Daj na google mapsu nadi i oznaci !
JThomas

#59 Re: Najbolja aščinica u Sarajevu

Post by JThomas »

dobro je kod šahe. obilno i jeftino, i pite solidne.
breuer

#60 Re: Najbolja aščinica u Sarajevu

Post by breuer »

to je ono pored Bokonea, svi hvale baš...
Bloo
Globalna šefica

#61 Re: Najbolja aščinica u Sarajevu

Post by Bloo »

breuer wrote:to je ono pored Bokonea, svi hvale baš...
Mi to zovemo "kod Hamše" jer drži jedna gospoDŽa. Kolegice s aposla često uzimaju hranu tamo. Meni je premasno i prezačinjeno (previše crvenog luka). Ponekad u dolmama samo riža, meso u tragovima. Svi sosovi plivaju u ulju. Pite i kljukuše znaju biti masne da se cijedi.
A nekad bude ok.
JThomas

#62 Re: Najbolja aščinica u Sarajevu

Post by JThomas »

možda je čula da je zovete hamša :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#63 Re: Najbolja aščinica u Sarajevu

Post by Bloo »

i ASDŽ mi je odron uglavnom :mrgreen:
Isti fazon. Krhnu crvenog luka. Hagra im je oki. Dolme povremeno.
Generalno i poslije Hamše i ASDŽ mi treba ulcodin. :mrgreen:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#64 Re: Najbolja aščinica u Sarajevu

Post by konektovan »

JThomas wrote:možda je čula da je zovete hamša :mrgreen:
:lol:
JThomas

#65 Re: Najbolja aščinica u Sarajevu

Post by JThomas »

reći ću joj ja odmah danas da vam još gore stavlja kad ste bezobrazne. čuj hamša :mrgreen:
biggrin

#66 Re: Najbolja aščinica u Sarajevu

Post by biggrin »

hamša ljubomorna na vitkoću svojih pojedinih posjetilaca :)
Bloo
Globalna šefica

#67 Re: Najbolja aščinica u Sarajevu

Post by Bloo »

JThomas wrote:reći ću joj ja odmah danas da vam još gore stavlja kad ste bezobrazne. čuj hamša :mrgreen:
Mislim da masnije nemre :mrgreen: al probaj
Sa jednim komadom njene kljukuse mozes podmazat 3 masine
JThomas

#68 Re: Najbolja aščinica u Sarajevu

Post by JThomas »

pa ništa, vi nađite negdje drugo nemasnu bezglutensku kljukušu :mrgreen:
wewa

#69 Re: Najbolja aščinica u Sarajevu

Post by wewa »

ASDZ ima dobru begovu

a fina ascinica je Bosna, uz bocna vrata Begove dzamije, tu sam pojela najbolji Sarajevski sahan. ili sto je bio iftar, pa sve bilo slatko :lol:

dobar je i Sedef, pura im je beton :thumbup:
betametazon

#70 Re: Najbolja aščinica u Sarajevu

Post by betametazon »

Ja u asdz i usao s namjerom da jedem grah, naumpalo mi ali ne bi...i uzmem prokulice kad ono nisu prokulice nego "sareni cevap", u rijetkom saftu i sa te tri male cuftetice. Nije bilo neukusno ali ni blizu sad necega a moja mama pravi te prokulice sa junetinom ili teletinom pa me ah krenuo...i na sve to cijena od 8 KM, ma nidje veze :D a nisam znao gdje drugo da pojedem grah, mozda kod hadzibajrica?
Bloo
Globalna šefica

#71 Re: Najbolja aščinica u Sarajevu

Post by Bloo »

wewa wrote:ASDZ ima dobru begovu

a fina ascinica je Bosna, uz bocna vrata Begove dzamije, tu sam pojela najbolji Sarajevski sahan. ili sto je bio iftar, pa sve bilo slatko :lol:

dobar je i Sedef, pura im je beton :thumbup:
Sedef i kolacici (sitne cufte) - dobra porcija i prihvatljiva cijena i divan okus.
biggrin

#72 Re: Najbolja aščinica u Sarajevu

Post by biggrin »

betametazon wrote:... a nisam znao gdje drugo da pojedem grah, mozda kod hadzibajrica?
graha vala svuda ima i trebas biti bas umjetnik da tu nešto fuliš prilikom pravljenja :)
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#73 Re: Najbolja aščinica u Sarajevu

Post by sabina1 »

Bloo wrote:
JThomas wrote:reći ću joj ja odmah danas da vam još gore stavlja kad ste bezobrazne. čuj hamša :mrgreen:
Mislim da masnije nemre :mrgreen: al probaj
Sa jednim komadom njene kljukuse mozes podmazat 3 masine
:lol: :lol:
JThomas

#74 Re: Najbolja aščinica u Sarajevu

Post by JThomas »

za te pare je vrhunski. jeste malo krkanskije, ali ima i treba i kravataša :mrgreen:
tempuser

#75 Re: Najbolja aščinica u Sarajevu

Post by tempuser »

biggrin wrote:
betametazon wrote:... a nisam znao gdje drugo da pojedem grah, mozda kod hadzibajrica?
graha vala svuda ima i trebas biti bas umjetnik da tu nešto fuliš prilikom pravljenja :)
E vala je moja onda zena prava umjetnica, sta god da uradi kod nje vazda ispadne corba od graha, supa bistra, a bobe tvrde!
Prijavicu je da joj Kanton uplacuje doprinose ko Deenu Backovicu i Hariju Mata Hariju! :lol:
Post Reply