Gile pomeo

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

meth

#51 Re: Gile pomeo

Post by meth »

CVIKERASH wrote:Ne znas sta je provod ako ne slusas narodnjake i Gileta.Desetka za logiku :lol:

Prijatelju,imas mahanja sa mnogih Exita,Hide out festivala na Zrcu,regionalnih koncerata svjetskih zvijezda i sl.A ti nastavi meraciti,nazivajuci mene i slicne meni, "neizivljenim". :lol:
Exit - bio, ni blizu očekivanog
Zrće - gay parada
.
.

Sve je to silom prijatelju, nestalo socijalizma, nestalo nametnutog "ukusa", masa se izjasnila, ono što je bilo tajno sad postalo javno i to je sva filozofija.

Najveća greška koji ti i takvi poput tebe pravite je što hopa cupa juh juh turbo sisulje izjednačavate s narodnom muzikom. Najbolji pjevači narodne muzike su i najbolji pjevači sevdalinke, to je dio njihovog repertoara, ako se ti stidiš svoje tradicije, ja nisam a nije ni većina drugih :-D
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#52 Re: Gile pomeo

Post by bordo gandalf »

cvikeras ti si nekad imao argumente :roll:
dezurni_ucenik

#53 Re: Gile pomeo

Post by dezurni_ucenik »

meth wrote:
CVIKERASH wrote:Ne znas sta je provod ako ne slusas narodnjake i Gileta.Desetka za logiku :lol:

Prijatelju,imas mahanja sa mnogih Exita,Hide out festivala na Zrcu,regionalnih koncerata svjetskih zvijezda i sl.A ti nastavi meraciti,nazivajuci mene i slicne meni, "neizivljenim". :lol:
Zrće - gay parada
.
.

Sve je to silom prijatelju, nestalo socijalizma, nestalo nametnutog "ukusa", masa se izjasnila, ono što je bilo tajno sad postalo javno i to je sva filozofija.

Najveća greška koji ti i takvi poput tebe pravite je što hopa cupa juh juh turbo sisulje izjednačavate s narodnom muzikom. Najbolji pjevači narodne muzike su i najbolji pjevači sevdalinke, to je dio njihovog repertoara, ako se ti stidiš svoje tradicije, ja nisam a nije ni većina drugih :-D

Ne valja Exit valja Gile.Nema potreba za konveracijom.Razguli dalje :thumbup:

Kad vec spominjes sevdah,da je Safet Isovic mislis da bi on podrzavao Gileta.On se uvijek i grozio takvih stvari.
AmirBaa

#54 Re: Gile pomeo

Post by AmirBaa »

meth wrote:

Zrće - gay parada
.
.

Ma ja, kakav exit, ne mozes se napiti uz to jel ? A braca Matic sevdalinke pjevaju jel ?
meth

#55 Re: Gile pomeo

Post by meth »

CVIKERASH wrote: Ne valja Exit valja Gile.Nema potreba za konveracijom.Razguli dalje :thumbup:

Kad vec spominjes sevdah,da je Safet Isovic mislis da bi on podrzavao Gileta.On se uvijek i grozio takvih stvari.
Exit ne valja, Gile ima potencijal a šta će biti ostaje da se vidi.

Imaš pravo, ne vrijedi trošiti riječi na tebe koji sa svojih 30 godina još misliš da muzika određuje čovjeka i konstantno namećeš svoj ukus drugima.

Nego, šta ćeš biti kad i ako ikada odrasteš? Možda papak eliminator? :lol: :lol: :lol:
gorgonzola

#56 Re: Gile pomeo

Post by gorgonzola »

E nek si nam rekao da si bio na zrcu u pm. :-) :run:
It_is_a_Leclerc

#57 Re: Gile pomeo

Post by It_is_a_Leclerc »

Da li je, po vama, uredu da je dođem na temu hip-hop, iako tu muziku ne slušam, i napišem - "Svi koji ovo slušate ste notorni narkomani, dileri, prostitutke, makroi, naoružana banda, a ovo što slušate od muziku se nije očešalo" ?
meth

#58 Re: Gile pomeo

Post by meth »

AmirBaa wrote: Ma ja, kakav exit, ne mozes se napiti uz to jel ? A braca Matic sevdalinke pjevaju jel ?
Braća Matić su rođeni u Bosni i vrhunski interpretatori sevdalinke, posebno Saša. Imaš YT pa izvoli pogledaj i uživaj :-D
dezurni_ucenik

#59 Re: Gile pomeo

Post by dezurni_ucenik »

Exit ne valja Gile ima potencijal.Znaci ne valja Thom Yorke(vjerujem da nemas pojma ko je on)sto dolazi na Exit ove godine jer "Nije to-to"a papcic valja zato sto uz njega mozes case razbijati.I dobro je sto takvih kao ti nema na Exitu.Drzi se ti Barlotija i Bazena. :thumbup:
gorgonzola

#60 Re: Gile pomeo

Post by gorgonzola »

Ma pustite cvikerasa. Skontat ce neke stvari kad ostari. Vjerovatno je za njega i dzoni stulic seljak jer radi prepjeve narodnih pjesama a ne nekih tamo rhcp.
dezurni_ucenik

#61 Re: Gile pomeo

Post by dezurni_ucenik »

gorgonzola wrote:Ma pustite cvikerasa. Skontat ce neke stvari kad ostari. Vjerovatno je za njega i dzoni stulic seljak jer radi prepjeve narodnih pjesama a ne nekih tamo rhcp.

:lol: :thumbup:
gorgonzola

#62 Re: Gile pomeo

Post by gorgonzola »

CVIKERASH wrote:Exit ne valja Gile ima potencijal.Znaci ne valja Thom Yorke(vjerujem da nemas pojma ko je on)sto dolazi na Exit ove godine jer "Nije to-to"a papcic valja zato sto uz njega mozes case razbijati.I dobro je sto takvih kao ti nema na Exitu.Drzi se ti Barlotija i Bazena. :thumbup:

Ja tebe ne kontam majke mi. Koji urac ulazis u temu koja te se ne tice. Sta time dokazujes?
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#63 Re: Gile pomeo

Post by bordo gandalf »

CVIKERASH wrote:Exit ne valja Gile ima potencijal.Znaci ne valja Thom Yorke(vjerujem da nemas pojma ko je on)sto dolazi na Exit ove godine jer "Nije to-to"a papcic valja zato sto uz njega mozes case razbijati.I dobro je sto takvih kao ti nema na Exitu.Drzi se ti Barlotija i Bazena. :thumbup:
Nisam poklonik narodne muzike ali brate svako ima pravo na svoj izbor, tebe niko nije napao niti kritikovao sto ides na exit sto onda njih kritikujes sto slusaju gileta
gorgonzola

#64 Re: Gile pomeo

Post by gorgonzola »

CVIKERASH wrote:
gorgonzola wrote:Ma pustite cvikerasa. Skontat ce neke stvari kad ostari. Vjerovatno je za njega i dzoni stulic seljak jer radi prepjeve narodnih pjesama a ne nekih tamo rhcp.

:lol: :thumbup:
Tako je to jarane vjerovao ili ne. Ja sam se smijao svojoj tetki kad u austriji pusti safeta isovica, kontam, ja seljanke. Sad ga i ja slusam i uzivam. Dodje to s godinama.

Inema feste bez narodne, ko drugacije kaze laze. Ja uz rhcp mogu popiti pivu dvije, a uz tomu se oduzimam.
Last edited by gorgonzola on 23/06/2013 11:35, edited 1 time in total.
dezurni_ucenik

#65 Re: Gile pomeo

Post by dezurni_ucenik »

meth wrote:
Arteta wrote:Daj, zatvarajte ovo.

Na najvecem srpskom forumu ne daju ni mm prostora ovoj kvazimuzici, a kod nas Bogami sve vrvi od tema.
O Hrvatima necu ni da pricam, i ko je sad tu glup?
Zar nije lakše da ti odeš, koga briga šta tebi smeta. Povedi i kolegu cvikeraša i ovog "ubermensch-a" iz centra.....Tešnja :D

Nego da ja vas trojicu stručnjaka pitam nešto. Imate po 30 godina, znate li šta je radni staž? Ne znate, nemate kad raditi od silovanja foruma i forsiranja vašeg muzičkog ukusa kao jedinog ispravnog. Kakvo djetinjasto razmišljanje. :oops:

meth me natjerao da dodjem na ovu temu jer me "nicim-izazvan" poceo da proziva.Njemu se zahvalite sto cu vam sjebavati temu sve do zakljucavanja.Kao sto sam vam sjebo i ranije teme vezane za papcica Gileta.
It_is_a_Leclerc

#66 Re: Gile pomeo

Post by It_is_a_Leclerc »

Au, jesmo se potresli...

Ne znam šta više govori o tebi.. Činjenica da ti uništavanje tema predstavlja dnevni izazov ili da smatraš da je ukusno osuđivanog masovnog ubicu i poremćenog krvnika stavljaš na avatar..
ters_lokum

#67 Re: Gile pomeo

Post by ters_lokum »

Bem ti drzavu kad su gile i turbo-folk vrh muzicke umjetnosti...stid me vise
gorgonzola

#68 Re: Gile pomeo

Post by gorgonzola »

Ma neces meni sjebati temu, ja samo usao da cestitam momku. A ti mozes popit ban jer ides namjerno da sjebes nekom temu.
gorgonzola

#69 Re: Gile pomeo

Post by gorgonzola »

It_is_a_Leclerc wrote:Au, jesmo se potresli...

Ne znam šta više govori o tebi.. Činjenica da ti uništavanje tema predstavlja dnevni izazov ili da smatraš da je ukusno osuđivanog masovnog ubicu i poremćenog krvnika stavljaš na avatar..
Mozda mu je on idol. Ko zna. Ima svakakvih manijaka na forumu. I pazi se mozda te vreba iza coska.
meth

#70 Re: Gile pomeo

Post by meth »

gorgonzola wrote:

Ja tebe ne kontam majke mi. Koji urac ulazis u temu koja te se ne tice. Sta time dokazujes?
Dokazuje da nije svjestan okruženja u kojem živi, dokazuje da nema nikakvog životnog iskustva i što je najgore ponosan je na to :roll:

Po njemu, kad britanac prdne to je civilizacijska tekovina, a sve što dolazi s Balkana je smeće.
dezurni_ucenik

#71 Re: Gile pomeo

Post by dezurni_ucenik »

Avatar ko avatar nista znacajno.Hocemo li onda i svakoga ko kupi Mein Kampf proglasiti nacistom.A kod nas na skoro svakom cosku mozes kupiti tu knjigu.
ters_lokum

#72 Re: Gile pomeo

Post by ters_lokum »

I ne mecite sevdalinku u isti kos s ovim... sevdalinka je posebna, sevdalinka je nacionalno blago, ne moraas je slusat al treba da je postujes...
rajv0sa

#73 Re: Gile pomeo

Post by rajv0sa »

CVIKERASH wrote:
meth wrote:
Arteta wrote:Daj, zatvarajte ovo.

Na najvecem srpskom forumu ne daju ni mm prostora ovoj kvazimuzici, a kod nas Bogami sve vrvi od tema.
O Hrvatima necu ni da pricam, i ko je sad tu glup?
Zar nije lakše da ti odeš, koga briga šta tebi smeta. Povedi i kolegu cvikeraša i ovog "ubermensch-a" iz centra.....Tešnja :D

Nego da ja vas trojicu stručnjaka pitam nešto. Imate po 30 godina, znate li šta je radni staž? Ne znate, nemate kad raditi od silovanja foruma i forsiranja vašeg muzičkog ukusa kao jedinog ispravnog. Kakvo djetinjasto razmišljanje. :oops:

meth me natjerao da dodjem na ovu temu jer me "nicim-izazvan" poceo da proziva.Njemu se zahvalite sto cu vam sjebavati temu sve do zakljucavanja.Kao sto sam vam sjebo i ranije teme vezane za papcica Gileta.
Odjebi u skokovima, boli tebe kurac ko sta slusa, ko si ti da nekome nameces ona svoja narkomansko-psihoticna sranja.
rajv0sa

#74 Re: Gile pomeo

Post by rajv0sa »

Ocigledno je da dijele istu mentalnu strukturu.
Last edited by rajv0sa on 23/06/2013 11:44, edited 1 time in total.
miki.ba

#75 Re: Gile pomeo

Post by miki.ba »

klej wrote: zatvarajte chears, nostalgiju, baron (old bell), jer je u ulici muvekita (vec duze vrijeme) postalo nemoguce zivjeti!!! (ima jos masa mjesta u gradu gdje je situacija identicna, ali mene ova zulja, jer me se direktno tice). sve satro fina gradska raja, a ne vide svoje ponasanje kada su na tim "eminentnim" mjestima, pa se popije ("mahne") koja viska, opali ih zanos house, rege, rock.... muzike. zauzmu javnu povrsinu, ispijajuci alkohol. policija kaznjava omladinu, koja pije pivu u parku, na klupi, jer zaboga, to je javna povrsina. k'o da i ta omladina ne bi voljela izlaziti u ta "emitentna" mjesta, ali nemaju dovoljno love, jer im je preskupo placati pica sa pocetnom cjenom 5 KM pa na gore. a sto ova fgr zauzme ulice, parkinge, stavljaju stolove direktno pred ulaze u stambene objekte, cice i vriste po cijelu noc, pocese i suzavac bacat...

al' jok, nema sanse da se tu radi o nekulturi, jer zaboga, tu se okuplja "gradska elita", koja je bezgrjesna i raspolaze pravom na grad i sve sto mu pripada. a mi, koji smo se tu rodili, odrasli i danas zivimo, ko nas hebe... i mi smo za tu fgr papcine, jer Boze moj, sta mi znamo o kulturi zivljenja, ko smo mi da trazimo postivanje zakona o javnom redu i miru ili zakona o radnom vremenu ugostiteljskih objekata.

zaboli me za gileta i njegovu pobjedu, ali mi ta vrsta muzike ne predstavlja problem, jer je ova fgr ne slusa. meni i komsijama problem predstavlja GRADSKA ELITA, koja slusa sasvim drugu muzike i glumi neku evropsku kulturu, a u stvari se od ovih, na koje se groze i nazivaju ih papcima, razlikuju u nijansama, s tim da ne znam tacno na ciju stranu te nijanse pretezu
Jbg prijatelju, to je cijena stanovanja u srcu grad, vjerujem da na Ilidži u Pejtonu ne bi imao tih problema.
Ja također stanujem u srcu grada i vjeruj da mi je drago kad vidim da ima raje vani, stranaca, zabave, to mi nekako govori da ovaj grad još nije mrtav.

On topic:
Jel sramota što prvi put cujem za Gileta?
Locked