Povelja UN brani da se vaspostavlja buduće uređenje neke države prilikom mirovnih pregovora.It_is_a_Leclerc wrote:Dejtonski sporazum, pored toga što je vrlo vjerovatno ilegalan (prihvatile su ga isključivo "plemenske" vođe, a nikako legalne državne institucije), i pored toga što je ekstremno nepravedan prema narodima u BiH, zapravo nije donešen u skladu sa međunarodnim pravom, koje brani da se na mirovnim konferencijama donose preambule ustava.
Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#51 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
-
Jay Gatsby
#52 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Svašta je Serwer ovdje "udrobio". Na stranu masa izrečenog (međunarodno pravo da ne spominjem) - meni ostaje nejasno šta bi on smatrao "pravdom"? Tih 66% teritorije koje spominje i manja RS? To bi bila pravda? Ili dalja pomjeranja stanovništva (npr. kao u Hrvatskoj)? Ili neko "kosovsko rješenje"?
-
Vrilo snage
#53 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
ma u krivu ste kao i obicnomiki.ba wrote:Gospon vi ste vjerovatno išli u jedno od dvije škole pod istim krovom.Vrilo snage wrote:
sta je to belegija gospon @Miki?![]()
S tim hocu reci da ste vjerovatno maldi gospodin.
- DoZeN
#54 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Sve ja to shvatam,ali ti treba da shvatis da je Tudjman povukao se sa HV pred BL, iz svojih razloga,a mnogi znaju I koji su to razlozi? Nikada nije ni volio BIHDanguba wrote:
Dogovoreno je da se ne puca po Sarajevu, po zasticenim zonama, povlacenje teskog naoruzanja...svasta je dogovoreno ali ovdje se prica o Dejtonskom mirovnom sporazumu. Mogli su tamo svasta navesti a da opet prihvatimo jer ti isti koji su vrsili pritisak na Aliju imali su stotine metoda da nam zagorcaju vec pacenicki zivot.
Nema veze sta je prije nesto pregovarano i dogovarano kada dodje do potpisa svako pokusava izvuci maximum pod uslovom da ti dozvole.
Rat u BIH je mogao stati kada je zavrsen Bosnjacko-Hrvatski sukob,kojeg su isto zaustavili Ameri.....zato popusti me americkih njasra i naknadne pameti.
Ne bi ni HV i Njofra oslobodili Hrvatsku od Marticevih Srba,da mu nije se reklo:Hajde
Opet Ameri mute mutnu vodu
- DoZeN
#55 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Sve ja to shvatam,ali ti treba da shvatis da je Tudjman povukao se sa HV pred BL, iz svojih razloga,a mnogi znaju I koji su to razlozi? Nikada nije ni volio BIHDanguba wrote:
Dogovoreno je da se ne puca po Sarajevu, po zasticenim zonama, povlacenje teskog naoruzanja...svasta je dogovoreno ali ovdje se prica o Dejtonskom mirovnom sporazumu. Mogli su tamo svasta navesti a da opet prihvatimo jer ti isti koji su vrsili pritisak na Aliju imali su stotine metoda da nam zagorcaju vec pacenicki zivot.
Nema veze sta je prije nesto pregovarano i dogovarano kada dodje do potpisa svako pokusava izvuci maximum pod uslovom da ti dozvole.
Rat u BIH je mogao stati kada je zavrsen Bosnjacko-Hrvatski sukob,kojeg su isto zaustavili Ameri.....zato popusti me americkih njasra i naknadne pameti.
Ne bi ni HV i Njofra oslobodili Hrvatsku od Marticevih Srba,da mu nije se reklo:Hajde !!
-
zemo_online
#56 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
sta je bila alternativa neprihvatanju sporazume? koliko jos mrtvih?
- Danguba
#57 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Sve se slazem.DoZeN wrote:Sve ja to shvatam,ali ti treba da shvatis da je Tudjman povukao se sa HV pred BL, iz svojih razloga,a mnogi znaju I koji su to razlozi? Nikada nije ni volio BIHDanguba wrote:
Nema veze sta je prije nesto pregovarano i dogovarano kada dodje do potpisa svako pokusava izvuci maximum pod uslovom da ti dozvole.![]()
Rat u BIH je mogao stati kada je zavrsen Bosnjacko-Hrvatski sukob,kojeg su isto zaustavili Ameri.....zato popusti me americkih njasra i naknadne pameti.da nije bilo Dejtonskog sporazuma ne bi bilo RS,a isto tako ni Federacije ne bi bilo da nije bilo SAD.
Ne bi ni HV i Njofra oslobodili Hrvatsku od Marticevih Srba,da mu nije se reklo:Hajde !!
...i kada sve saberem i oduzmem, dobro smo prosli.
-
razum
#58 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
s jel ti mozda ipak nekad palo napamet da tudjiman nije smio osvojiti banja luku,jel to je sve unaprijed dogovoreno krajina za posavnu,pa sta ti mislis da se srbija ne bi ukljucila u rat da bi dopustila da joj neko naturi na ledja preko milion srpskih izzbjeglica iz bosne,,,samo molim te nemoj price kakva srbija,i te gluposti,srbija ima i najvise stanovnistva u regionu i naoruzanja,znaci sve je to unapriejed dogovoreno a to je znao i alija,na terenu su samo ispostovali dogovoreno.DoZeN wrote:Sve ja to shvatam,ali ti treba da shvatis da je Tudjman povukao se sa HV pred BL, iz svojih razloga,a mnogi znaju I koji su to razlozi? Nikada nije ni volio BIHDanguba wrote:
Nema veze sta je prije nesto pregovarano i dogovarano kada dodje do potpisa svako pokusava izvuci maximum pod uslovom da ti dozvole.![]()
Rat u BIH je mogao stati kada je zavrsen Bosnjacko-Hrvatski sukob,kojeg su isto zaustavili Ameri.....zato popusti me americkih njasra i naknadne pameti.da nije bilo Dejtonskog sporazuma ne bi bilo RS,a isto tako ni Federacije ne bi bilo da nije bilo SAD.
-
zemo_online
#59 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
@razum,moguce je da je dogovoreno ali se aljo izborio za brcko koje je presudjeno da vise nije u rs tako da se rs sastoji ,u stvari,od 2 nepovezane teritorije,mogli bismo reci zapadnog i istocnog dijela.
ako bi rs htjela samostalnost,morali bi ratovat za distrikt.
ako bi rs htjela samostalnost,morali bi ratovat za distrikt.
-
Golem
#60 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Slazem se 110% jer u to vrijeme nas politicki vrh i vojni imali su dva sasvim daimetralno razlicite ciljeve, adi bi situacija bila jos gora politicki vrh nije nimalo bio u stanju/kompetentan da procijeni stanje naratnom terenu. Oni su nazalost bili toliko orientisani samo o situaciji u Sarajevu i kako su oni bili nemocni deblokirati grad Sarajevo po toj mjeri su procjenivali i situaciji u ostalim dijelovima drzave. Ko je medjutim bio u toku i razumije se u ratnu vjestinu i dinamiku rata moze samo da se shvata za glavu i da se pita zasto su u tom momentu predstavnici Alija Izetbegovic i njegovi sledbenici potpisali taj sramni dokumenat zvani "Daytonski sporazum". Jer u tom trenutcima tzv "republika srpska" i VRS su bili u rasulu, veliki val izbjeglica rezultat "Oluje" je uznemirilo stanovnistvo Prijedora i B.L. i bili su spremni dijeliti sudbinu srba iz Hrvatske, slicna situacija je bila i u Doboju nakon akcije na Ozren i Vozucu, da ne nabrajam pada;Vlasica, Kljuca, Jajca, Sanskog Mosta itd. Ovo su bile lekcije VRS:u kako prava vosjka ratuje u klasicnim vojnim akcijama, jer ono sto su oni zauzeli, zauseli su 2-3 prva mjeseca rata kada su bili na vrhuncu a Bosnjaci nespremni i nenaoruzani i posle je stanje bilo manje vise "status quo" do ljeta/jesen 95:e kada je rat okrenuo. Ono sto su ucinili nisu iz vojne nadmoci nego od ocaja jer su sami slutili kuda vjetar nosi i racunali kad vec izgubi rat da se "osvete" jos jednom posteno, jer jedna pobjednicka vojska se ne ponasa na taj nacin, to radi samo gubica i to je dokazano kroz povijest. zasto je doslo do toga da nasi politicari (SDA) potpise D.S. kada je ARBiH bila na rubu ta potpuno porazi VRS vi se pitate; cisto iz tog razloga jer SDA nije stvorio ARBiH, to je ucinio narod na svoju ruku bez minimalne podrske iz Sarajeva i SDA i postala je Armija u direknoj konkurenciji vladajucoj eliti, jer upamtite da su kljucni ljudi u odbrani RBiH i organizatori ARBiH ili smenjeni ili likvidrani poput Sefera Halilovica, Jovana Divjaka, Stjepana Sibera, Izeta Nanica itd, vjerujte mi bez tih ljudi nebi bilo ni ARBIH niti Bosne danas. A da su oni ostali na funkcijama vjerujte da bi volio da vidim ko bi od nasih polictkih vodja smio u tom trenutku da potpise Dayton i da se vrati u Sarajevo. Toliko od mene i mnogi se nece slagati samnom i imati neke komentare ali onda samo kao zavrsetak od mene kao je bio u toku i zna sta je bilo: Do 5 dana prije potpisivanja D.S. bio sam u delegacij kao predstavnik 5K ArBiH i imalo smo gotov ugovor gotov koji je garantirao klucnim ljudima u Banja Luclom Korpusu po 1.000.000 DM i sigurnost njima i njohovim pododicama pod uvjetom da povuku snage u kasarne, predaju tesko naoruzanje i generlanu amnestiju regularnim vojnicima VRS:a koji nisu ucestovali u ratnim zlocincima ukoliko nebude nista od sastanka u Dayton/Ohio. I za ovo su znali nas lideri sa Alijom na celu ali ipak su pristali na podjelu BiH. Kada meni neko pamtniji mogne ovo objasniti imacu mira udusi do tada ce me ove cinjenice grizu do groba.
-
zemo_online
#61 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
ja ovde pisem po ne znam koji put da su snage hv pucale teskim oruzjem po abih koja se priblizavala b. luci tj. hv je branio abih da udje u b. luku.
toliko o tudjmanu.
toliko o tudjmanu.
-
Vrilo snage
#62 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
VERUJEMO ti Sandzaklijo, a verujem da ti veruju i ostaliGolem wrote:Slazem se 110% jer u to vrijeme nas politicki vrh i vojni imali su dva sasvim daimetralno razlicite ciljeve, adi bi situacija bila jos gora politicki vrh nije nimalo bio u stanju/kompetentan da procijeni stanje naratnom terenu. Oni su nazalost bili toliko orientisani samo o situaciji u Sarajevu i kako su oni bili nemocni deblokirati grad Sarajevo po toj mjeri su procjenivali i situaciji u ostalim dijelovima drzave. Ko je medjutim bio u toku i razumije se u ratnu vjestinu i dinamiku rata moze samo da se shvata za glavu i da se pita zasto su u tom momentu predstavnici Alija Izetbegovic i njegovi sledbenici potpisali taj sramni dokumenat zvani "Daytonski sporazum". Jer u tom trenutcima tzv "republika srpska" i VRS su bili u rasulu, veliki val izbjeglica rezultat "Oluje" je uznemirilo stanovnistvo Prijedora i B.L. i bili su spremni dijeliti sudbinu srba iz Hrvatske, slicna situacija je bila i u Doboju nakon akcije na Ozren i Vozucu, da ne nabrajam pada;Vlasica, Kljuca, Jajca, Sanskog Mosta itd. Ovo su bile lekcije VRS:u kako prava vosjka ratuje u klasicnim vojnim akcijama, jer ono sto su oni zauzeli, zauseli su 2-3 prva mjeseca rata kada su bili na vrhuncu a Bosnjaci nespremni i nenaoruzani i posle je stanje bilo manje vise "status quo" do ljeta/jesen 95:e kada je rat okrenuo. Ono sto su ucinili nisu iz vojne nadmoci nego od ocaja jer su sami slutili kuda vjetar nosi i racunali kad vec izgubi rat da se "osvete" jos jednom posteno, jer jedna pobjednicka vojska se ne ponasa na taj nacin, to radi samo gubica i to je dokazano kroz povijest. zasto je doslo do toga da nasi politicari (SDA) potpise D.S. kada je ARBiH bila na rubu ta potpuno porazi VRS vi se pitate; cisto iz tog razloga jer SDA nije stvorio ARBiH, to je ucinio narod na svoju ruku bez minimalne podrske iz Sarajeva i SDA i postala je Armija u direknoj konkurenciji vladajucoj eliti, jer upamtite da su kljucni ljudi u odbrani RBiH i organizatori ARBiH ili smenjeni ili likvidrani poput Sefera Halilovica, Jovana Divjaka, Stjepana Sibera, Izeta Nanica itd, vjerujte mi bez tih ljudi nebi bilo ni ARBIH niti Bosne danas. A da su oni ostali na funkcijama vjerujte da bi volio da vidim ko bi od nasih polictkih vodja smio u tom trenutku da potpise Dayton i da se vrati u Sarajevo. Toliko od mene i mnogi se nece slagati samnom i imati neke komentare ali onda samo kao zavrsetak od mene kao je bio u toku i zna sta je bilo: Do 5 dana prije potpisivanja D.S. bio sam u delegacij kao predstavnik 5K ArBiH i imalo smo gotov ugovor gotov koji je garantirao klucnim ljudima u Banja Luclom Korpusu po 1.000.000 DM i sigurnost njima i njohovim pododicama pod uvjetom da povuku snage u kasarne, predaju tesko naoruzanje i generlanu amnestiju regularnim vojnicima VRS:a koji nisu ucestovali u ratnim zlocincima ukoliko nebude nista od sastanka u Dayton/Ohio. I za ovo su znali nas lideri sa Alijom na celu ali ipak su pristali na podjelu BiH. Kada meni neko pamtniji mogne ovo objasniti imacu mira udusi do tada ce me ove cinjenice grizu do groba.
- DoZeN
#63 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Tudjman nije htjeo da udje u BL,jer je znao da ce kad tada doci naplata zbog Bobana i HB,o Milosevicu i tome da ne bi dozvolio da se priblizi HV i Armija BIH granici sa Srbijom sam vec pisao na ovoj temi (vrati se na stranicu 1)razum wrote: s jel ti mozda ipak nekad palo napamet da tudjiman nije smio osvojiti banja luku,jel to je sve unaprijed dogovoreno krajina za posavnu,pa sta ti mislis da se srbija ne bi ukljucila u rat da bi dopustila da joj neko naturi na ledja preko milion srpskih izzbjeglica iz bosne,,,samo molim te nemoj price kakva srbija,i te gluposti,srbija ima i najvise stanovnistva u regionu i naoruzanja,znaci sve je to unapriejed dogovoreno a to je znao i alija,na terenu su samo ispostovali dogovoreno.
Ali svega toga ne bi ni bilo da Ameri nisu prije operacije 5 korpusa nisu bacali bombe po Srbima po BIH,i tako se pripremali za Dejtonski sporazum.
-
iamia
#64 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Jay Gatsby wrote:Svašta je Serwer ovdje "udrobio". Na stranu masa izrečenog (međunarodno pravo da ne spominjem) - meni ostaje nejasno šta bi on smatrao "pravdom"? Tih 66% teritorije koje spominje i manja RS? To bi bila pravda? Ili dalja pomjeranja stanovništva (npr. kao u Hrvatskoj)? Ili neko "kosovsko rješenje"?
ima preko miliona pravoslavaca u BiH. i 95% od njih ne zele zivjeti sa ostale druge konfesije.
moramo od toga poceti.
istjerati te ljude u srbiju, nije primarna opcija.
treba naci mogucnosti suzivota sa ljudima koji nece da zive sa drugima.
to je tesko.
-
zemo_online
#65 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Tudjman nije htjeo da udje u BL,jer je znao da ce kad tada doci naplata zbog Bobana i HB,o Milosevicu i tome da ne bi dozvolio da se priblizi HV i Armija BIH granici sa Srbijom sam vec pisao na ovoj temi (vrati se na stranicu 1)DoZeN wrote:razum wrote: s jel ti mozda ipak nekad palo napamet da tudjiman nije smio osvojiti banja luku,jel to je sve unaprijed dogovoreno krajina za posavnu,pa sta ti mislis da se srbija ne bi ukljucila u rat da bi dopustila da joj neko naturi na ledja preko milion srpskih izzbjeglica iz bosne,,,samo molim te nemoj price kakva srbija,i te gluposti,srbija ima i najvise stanovnistva u regionu i naoruzanja,znaci sve je to unapriejed dogovoreno a to je znao i alija,na terenu su samo ispostovali dogovoreno.
Ali svega toga ne bi ni bilo da Ameri nisu prije operacije 5 korpusa nisu bacali bombe po Srbima po BIH,i tako se pripremali za Dejtonski sporazum.[/quotea ]
a zasto su ameri uopce intervenirali?
zato sto se dio islamskog svijeta zauzeo za bih. zasto se zauzeo? zasto nas nisu pustili da zavrsimo gore od palestinaca,sto mos i dan danas da gledas.
zato sto je neko pridobio taj islamski svijet,gdje ameri imaju strateske interese,da da podrsku bosnjacima u bih.
a sad ti pogodi ko bi to mogao biti.
Last edited by zemo_online on 23/06/2013 00:24, edited 1 time in total.
-
Vrilo snage
#66 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Da ponovim Sefer Halilovic je kriv za rat s Hrvatima.
-
daddy-kool
#67 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
iamia wrote:Jay Gatsby wrote:Svašta je Serwer ovdje "udrobio". Na stranu masa izrečenog (međunarodno pravo da ne spominjem) - meni ostaje nejasno šta bi on smatrao "pravdom"? Tih 66% teritorije koje spominje i manja RS? To bi bila pravda? Ili dalja pomjeranja stanovništva (npr. kao u Hrvatskoj)? Ili neko "kosovsko rješenje"?
ima preko miliona pravoslavaca u BiH. i 95% od njih ne zele zivjeti sa ostale druge konfesije.
moramo od toga poceti.
istjerati te ljude u srbiju, nije primarna opcija.
treba naci mogucnosti suzivota sa ljudima koji nece da zive sa drugima.
to je tesko.
-
zemo_online
#68 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Vrilo snage wrote:Da ponovim Sefer Halilovic je kriv za rat s Hrvatima.
nebitno kad niste nista dobili
-
Vrilo snage
#69 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
sta ste hyjeli reci gospon @Zemo?zemo_online wrote:nebitno kad niste nista dobiliVrilo snage wrote:Da ponovim Sefer Halilovic je kriv za rat s Hrvatima.
- MuaDib
#70 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Jedna je činjenica vrlo važna, a to je da je sa izborima iz 1996. godine, zapečačeno ustavno uređenje BiH, sklepano u uredu Ričarda Holbruka. Građani su glasali, kako su glasali, zna se ko je tada dobio izbore i šta se sve radilo nakon 1996. godine do danas. Nažalost mi imamo danas istu granituru političara u vlasti, koja je prihvatila prijedlog kontakt grupe o razgraničenju 51:49% i time ozakonila nasilno stvorenu podjelu BiH. A koliko su isti ti političari pošteni prema svojoj državi, najbolje govori to da DMS jedino je odbio potpisati Krešimir Zubak, Hrvat i visoki dužnosnik tadašnjeg HDZ-a.
Činjenica broj dva je da nema nikakve koristi rapredati šta bi bilo kad bi bilo, i da mi ako želimo promjeniti stvari u ovoj zemlji, moramo promjeniti kurs "patriotske" politike u zemlji, dok vrag nije odnio šalu. Najače samoprozvane probosanske stranke SDA, SDP, SBB i SBiH nemaju ni kapaciteta i volje, niti im je u cilju da postave prag ispod kog se ne ide. To koriste stranke iz RS-a, kao i HDZ-i, kako bi nametnuli neke svoje politike i stvorili niz presedana, iz kojih će sutra crpiti snagu da jačaju svoje pozicije. To slabi ingerencije države, a od državnog Ustava, zakona i institucija pravi provizorije. Pomenute "probosanske" partije nemaju petlje da naprave bilo kakav iskorak ka zaštiti interesa onih kojima je država BiH na prvom mjestu.Umjesto toga zarad vlasti sarajevske stranke sklapaju nepovoljne ugovore i partnerske odnose, taktikom ko će se više nag*ziti.
Dakle, problem je u Sarajevu i nigdje drugdje.
Činjenica broj dva je da nema nikakve koristi rapredati šta bi bilo kad bi bilo, i da mi ako želimo promjeniti stvari u ovoj zemlji, moramo promjeniti kurs "patriotske" politike u zemlji, dok vrag nije odnio šalu. Najače samoprozvane probosanske stranke SDA, SDP, SBB i SBiH nemaju ni kapaciteta i volje, niti im je u cilju da postave prag ispod kog se ne ide. To koriste stranke iz RS-a, kao i HDZ-i, kako bi nametnuli neke svoje politike i stvorili niz presedana, iz kojih će sutra crpiti snagu da jačaju svoje pozicije. To slabi ingerencije države, a od državnog Ustava, zakona i institucija pravi provizorije. Pomenute "probosanske" partije nemaju petlje da naprave bilo kakav iskorak ka zaštiti interesa onih kojima je država BiH na prvom mjestu.Umjesto toga zarad vlasti sarajevske stranke sklapaju nepovoljne ugovore i partnerske odnose, taktikom ko će se više nag*ziti.
-
zemo_online
#71 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Vrilo snage wrote:sta ste hyjeli reci gospon @Zemo?zemo_online wrote:nebitno kad niste nista dobiliVrilo snage wrote:Da ponovim Sefer Halilovic je kriv za rat s Hrvatima.
u dejtonu niste nista dobili.
-
iamia
#72 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
upravo to. !MuaDib wrote:
-
zemo_online
#73 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
MuaDib wrote:Jedna je činjenica vrlo važna, a to je da je sa izborima iz 1996. godine, zapečačeno ustavno uređenje BiH, sklepano u uredu Ričarda Holbruka. Građani su glasali, kako su glasali, zna se ko je tada dobio izbore i šta se sve radilo nakon 1996. godine do danas. Nažalost mi imamo danas istu granituru političara u vlasti, koja je prihvatila prijedlog kontakt grupe o razgraničenju 51:49% i time ozakonila nasilno stvorenu podjelu BiH. A koliko su isti ti političari pošteni prema svojoj državi, najbolje govori to da DMS jedino je odbio potpisati Krešimir Zubak, Hrvat i visoki dužnosnik tadašnjeg HDZ-a.
ko bi onda valjo od probih stranaka po tebi??
-
Vrilo snage
#74 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Nije samo Dayton, nizom odluka visokih predstavnika i potezima sarajevskih politicara Hrvati su razvlasceni. Zato i postoji hrvatsko pitanje u BiH koje je test hoce li BiH uopce prezivjeti.zemo_online wrote: u dejtonu niste nista dobili.
-
zemo_online
#75 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Vrilo snage wrote:Nije samo Dayton, nizom odluka visokih predstavnika i potezima sarajevskih politicara Hrvati su razvlasceni. Zato i postoji hrvatsko pitanje u BiH koje je test hoce li BiH uopce prezivjeti.zemo_online wrote: u dejtonu niste nista dobili.
ko zeli da se otcjepi neka to i napravi. ako moze.