Wimbledon 2013

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Locked

Wimbledon osvaja

Poll ended at 28/06/2013 00:01

Roger Federer
26
24%
Rafael Nadal
10
9%
Andy Murray
12
11%
Novak Đoković
23
21%
Neko drugi
3
3%
Serena Williams
16
15%
Maria Sharapova
10
9%
Victoria Azarenka
2
2%
Agnieszka Radwańska
0
No votes
Kimiko Date-Krumm
5
5%

Total votes: 107

Blek Stena

#51 Re: Wimbledon 2013

Post by Blek Stena »

Randy :mrgreen:
Jameka

#52 Re: Wimbledon 2013

Post by Jameka »

:mrgreen:

Evo, da ne ostanete uskraceni, GOAT tu bi je sletjela na pasnjake.

Image

Vesnus otkazala Wimbledon. :-?
Last edited by Jameka on 18/06/2013 22:31, edited 2 times in total.
area51

#53 Re: Wimbledon 2013

Post by area51 »

radostan dan wrote:
area51 wrote:Ma ja prelazim na total tv čim dođem sa odmora.Em zbog tenisa a i Zvezda igra evroligu(sportklub) nakon xx godina tako da...Jbo Aneks,eltu,eling ili kako se ta govna već zovu
oćeš kc sine, kad si potpisO ugovor na 2-3 godine... :mrgreen:
Danas zvao,može se raskinuti ugovor na fazon :"jedni kanali bili kad sam potpisivao a drugi kad hoću da raskinem".inače sam s Vrećom potpiso na godinu,naguzi me na brzaka :D
area51

#54 Re: Wimbledon 2013

Post by area51 »

Jameka wrote:Andriju samo Rafajlo moze zaustaviti. Rođu i Djokicu ce s lakocom rijesit. Na OI je demonstrirao kako.

Jedina dvojba Rafa ili Andy. 8-)
A Rosol ? :D
Jameka

#55 Re: Wimbledon 2013

Post by Jameka »

area51 wrote:
Jameka wrote:Andriju samo Rafajlo moze zaustaviti. Rođu i Djokicu ce s lakocom rijesit. Na OI je demonstrirao kako.

A Rosol ? :D
Ne moze Rasol izbacit obojicu. :razz:

Trenutno tipujem na Andriju jer su vece sanse da Rafajlo izleti u prvoj hefti. A ako je prezivi, na svetoj zemljici postaje favorit. 8-)

Iz prikrajka prijete jos samo Muhamed i Berdo. :serbo:
area51

#56 Re: Wimbledon 2013

Post by area51 »

Po meni:
1.Marej
2.tebra
3.Rafa
4.Rodžer
favoriti ovim redom
Ali,da sačekamo žrijeb .Biće mnogo toga jasnije
Leopold_IV

#57 Re: Wimbledon 2013

Post by Leopold_IV »

OI je jedno a Wimb nesto sasvim drugo. Rogera je finala OI kostao SF i iscrpljujuci mec protiv Delpa.
Jedino cega me strah je Rogerov susret sa Nadalom na Wimb, prvenstveno zbog psihickog pristupa tom mecu. Svi ostali igraci su po meni donji u odnosu na Rogera na svetoj travi.
Mozda pomalo navijacki ali imam takav osjecaj, a imao sam ga i prosle godine.
shmizlica

#58 Re: Wimbledon 2013

Post by shmizlica »

kad je žrijeb? u petak?
Leopold_IV

#59 Re: Wimbledon 2013

Post by Leopold_IV »

Evo jedan osvrt bigMAC-a na danasnji tenis:

"I suspect they are going to make some rule changes. A lot of guys play similarly now. Is it easier to serve and volley, explode forward, be ready to hit a volley – the movements are more intense – than what Lendl did, which is to serve bigger, stand in one place, move a foot or two in either direction, have the ball come back to you and control the point with your forehand?

"Are they moving more than people who were serve-volleyers? Yes, when you get caught in 30- 40-shot rallies, but that doesn't happen that often. How often do these rallies go more than eight shots, even on clay?

"I do think these guys are incredible athletes but you should not discount what was going on before, which was just a different style. You had to attack it in a different way. Someone is going to [go back to that sort of tennis], I am convinced of that. And they will do it well and start dominating. It is not over forever."

Sta mislite da li ce se pojaviti neko sa servis i volley igrom ko ce dominirati muskim tenisom, da li postoji sansa da se taj stil vrati kao uspješni mainstream? Tema za razmisljanje, jeste u temi Wimb ali upravo je to podloga koja najvise pogoduje takvoj igri.
MOSALJOZE

#60 Re: Wimbledon 2013

Post by MOSALJOZE »

Odustala Venus W.
Jameka

#61 Re: Wimbledon 2013

Post by Jameka »

Leopold_IV wrote:

OI je jedno a Wimb nesto sasvim drugo. Rogera je finala OI kostao SF i iscrpljujuci mec protiv Delpa.
Jedino cega me strah je Rogerov susret sa Nadalom na Wimb, prvenstveno zbog psihickog pristupa tom mecu. Svi ostali igraci su po meni donji u odnosu na Rogera na svetoj travi.
Mozda pomalo navijacki ali imam takav osjecaj, a imao sam ga i prosle godine.
Lako moguce da nas Roger sve (osim tebe :D ) iznenadi.

Nista dok ne vidimo zdrijeb, ali mislim da ce zapeti vec u QF-u, Jo, Berdo ili tako neko, ce da bude koban.

Osim ako u tajnosti nije trenirao BH. :zoka:
Leopold_IV

#62 Re: Wimbledon 2013

Post by Leopold_IV »

Nadal ipak postavljan kao 5 nosilac tako da vreba u QF.

Ukoliko doceka drugu sedmicu i prezivi "manic monday" mislim da će biti nocna mora za bilo koga a ponajvise za Rogera i Murray-a.

Ajmo Rosol, Gulbis & co....rijesite to u prvoj sedmici :mrgreen:
ultima_palabra

#63 Re: Wimbledon 2013

Post by ultima_palabra »

Vidim da će prenosi biti i na SK+ :thumbup:
necko_hz

#64 Re: Wimbledon 2013

Post by necko_hz »

Leopold_IV wrote:Sta mislite da li ce se pojaviti neko sa servis i volley igrom ko ce dominirati muskim tenisom, da li postoji sansa da se taj stil vrati kao uspješni mainstream? Tema za razmisljanje, jeste u temi Wimb ali upravo je to podloga koja najvise pogoduje takvoj igri.
Teško, sve dok je ovakvo stanje. Kad ofanzivni baselineri ne mogu doći do izražaja u ovoj eri, ne smijem ni da zamislim kako bi S&V igrači prolazili. Volio bih da je više 'old skul' igrača, kakvi su Haas i Federer, nevezano da li udaraju BH sa jednom ili dvije ruke. Oni prosto imaju sve što jedan vrhunski teniser treba imati. Njihova egzekucija na mreži je fenomenalna, a opet su dovoljno jaki i sa baselinea da se mogu nadigravati sa protivnikom.

Međutim, u eri sporih podloga, takvi uslovi više odgovaraju generičkim baselinerima i igračima čija igra je više zasnovana na counterpounhingu i fizikalijama, a nego na point constructingu, ballstrikingu i shotmakingu. To je za igrače starog kova, sa već izrađenom tehnikom udarca, hvatom gripa i teniske filozofije jako nezahvalna situacija za prilagođavanje, jer su ih promjene zatekle tokom, a ne početkom karijere.
KENJAC

#65 Re: Wimbledon 2013

Post by KENJAC »

Definitivno !!! Rafa je nosilac br. 5 ! Nema nista od izmjene liste nosilaca! Daklem nekom ce majka u cetvrt - finalu zakukati!
tabija

#66 Re: Wimbledon 2013

Post by tabija »

Auu rafa 5 nosilac.Ko bi mogo zaplatit u 1/4? Ja se nadam Novaku :D iskreno
U finalu zelim "Clash of the titans"

a mislim da Rafa moze daleko ako izgura prvu heftu :D Dovoljno je dobar, i fizicki i psihicki i sto se samog tenisa tice da pobjedi Novaka.Rogera bi trebo najlakse od ove trojice a Marej po meni ne prestavlja preveliku prijetnju koju Rafa u polufinalu ili finalu ne bi mogao rijesiti ;)
area51

#67 Re: Wimbledon 2013

Post by area51 »

tabija wrote:Auu rafa 5 nosilac.Ko bi mogo zaplatit u 1/4? Ja se nadam Novaku :D iskreno

a mislim da Rafa moze daleko ako izgura prvu heftu :D Dovoljno je dobar, i fizicki i psihicki i sto se samog tenisa tice da pobjedi Novaka.Rogera bi trebo najlakse od ove trojice a Marej po meni ne prestavlja preveliku prijetnju koju Rafa u polufinalu ili finalu ne bi mogao rijesiti ;)
Ko u onom finalu 2011 :D
tabija

#68 Re: Wimbledon 2013

Post by tabija »

area51 wrote:
tabija wrote:Auu rafa 5 nosilac.Ko bi mogo zaplatit u 1/4? Ja se nadam Novaku :D iskreno

Razlika izmedju 2011 i 2013 je ogromna, bas kao i vremenski tako i u situaciji u tenisu.
Rafa puno bolje igra, pametnije, ofanzivnije, agresivnije.Enigmu Novak Djokovic je riješio u svojoj glavi jos prosle godine.Ne znam u kakvom je stanju tijelo, tj hoce li moci uhvatiti formu kao na RG-u.
A jos je veca razlika izmedju Novaka iz 2011 i 2013...
area51

#69 Re: Wimbledon 2013

Post by area51 »

tabija wrote:
area51 wrote:

Razlika izmedju 2011 i 2013 je ogromna, bas kao i vremenski tako i u situaciji u tenisu.
Rafa puno bolje igra, pametnije, ofanzivnije, agresivnije.Enigmu Novak Djokovic je riješio u svojoj glavi jos prosle godine.Ne znam u kakvom je stanju tijelo, tj hoce li moci uhvatiti formu kao na RG-u.
A jos je veca razlika izmedju Novaka iz 2011 i 2013...
Još da je izbjeći Lukaša :D
necko_hz

#70 Re: Wimbledon 2013

Post by necko_hz »

tabija wrote:A jos je veca razlika izmedju Novaka iz 2011 i 2013...
Razlika je jedino u formi. Novak nema formu kao 2011, ali je svakako bolji igrač nego tada.

Opasno podcjenjuješ protivnike, a to ti nije dobro, pogotovo kad kažeš da bi Rafa lagano sredio Rogera. ;-)
tabija

#71 Re: Wimbledon 2013

Post by tabija »

Lukas se desava jednom u 10 godina :D volio bi i njega ove godine, cisto da se osvetimo :D
tabija

#72 Re: Wimbledon 2013

Post by tabija »

necko_hz wrote:
tabija wrote:A jos je veca razlika izmedju Novaka iz 2011 i 2013...
Razlika je jedino u formi. Novak nema formu kao 2011, ali je svakako bolji igrač nego tada.

Opasno podcjenjuješ protivnike, a to ti nije dobro, pogotovo kad kažeš da bi Rafa lagano sredio Rogera. ;-)
Da, u formi.Nema formu i jeste bolji igrac nego 2011.
Ali mislim da je Rafa isto tako bolji igrac i da je vise napredovao nego Nole a njemu je forma svakako uvijek manje vise ista.

Nisam rekao da bi Rogera lagano sredo ali sigurno lakse nego Novaka i Mareja, mislim da se i ti sa tim slazes.
necko_hz

#73 Re: Wimbledon 2013

Post by necko_hz »

tabija wrote:Nisam rekao da bi Rogera lagano sredo ali sigurno lakse nego Novaka i Mareja, mislim da se i ti sa tim slazes.
Ne mogu se složiti, jer se radi o jednom od najboljih 'grass court' igrača svih vremena. Koliko god match up bio takav kakav jeste, radi se ipak o Federeru i podlozi koja mu odgovara više nego Nadalu, a znamo da Nadal izvan šljake nije dominantan u odnosu na Rogera.
area51

#74 Re: Wimbledon 2013

Post by area51 »

tabija wrote:Lukas se desava jednom u 10 godina :D volio bi i njega ove godine, cisto da se osvetimo :D
Zahebancija,nego
Rafa je veliki igrač i veliki šampion ali mora da ti bude jasna jedna stvar da je "sadašnji" Rafa protiv ostale trojke iz velike četvorke favorit samo na šljaci.U svim ostalim kombinacijama negdje je 50:50 a negdje su mu šanse dosta manje.Na betonu na tri dobijena seta protiv Novaka on više nema šta tražiti.Što se trave tiče po mom skromnom mišljenju možda je blagi favorit protiv Federera a protiv mareja mislim da bi izgubio.
Tako da moraš imati u vidu da ni Rafa nije što je nekad bio
tabija

#75 Re: Wimbledon 2013

Post by tabija »

area51 wrote:
tabija wrote:Lukas se desava jednom u 10 godina :D volio bi i njega ove godine, cisto da se osvetimo :D
Zahebancija,nego
Rafa je veliki igrač i veliki šampion ali mora da ti bude jasna jedna stvar da je "sadašnji" Rafa protiv ostale trojke iz velike četvorke favorit samo na šljaci.U svim ostalim kombinacijama negdje je 50:50 a negdje su mu šanse dosta manje.Na betonu na tri dobijena seta protiv Novaka on više nema šta tražiti.Što se trave tiče po mom skromnom mišljenju možda je blagi favorit protiv Federera a protiv mareja mislim da bi izgubio.
Tako da moraš imati u vidu da ni Rafa nije što je nekad bio

Protiv Mareja na US je 50:50 na AO i WB 60:40 za Rafu a na sljaci jedno 80:20
Protiv Rogera 60:40 na US-u, 51:49 na travi, 70:30 na AO i 85:15 na RG
Protiv Novaka 40:60 na US, 45:55 na AO, 55:45 na WB i 70:30 na RG

(malo je kontradiktorno jer sam rekao da bi Rogera najlakse od sve trojice a vece sanse sam dao njemu nego Mareju i DJokovicu ali se ipak rogerovi rezultati na wb ne mogu zanemarit)

Naravno pod uslovom da je Rafa u formi,zdrav i da je zavrsnica turnira gdje on igra bolje i bolje ;)

Moje misljenje :D Mozda je subjektivno ali vidjecemo do kraja ove i naredne sezone aBd ;)

A zasto sadasnji Rafa? Njegova defanziva nije puno ofalila, vidjeli smo to puno puta ove i prosle godine.Servira jako dobro, ne kao 2010 na US openu ali dosta bolje nego 2006,7 pa cak i 8.Mnogo je agresivniji i pametniji igrac.Forehand koji gledam od njega (doduse vecina je bila na sljaci, malo smo vidjeli IW ove i AO prosle godine) je mescini bolji nego ikad...
Meni je, ako je zdrav(tj ako ga ne boli koljeno jer on vise nikad nece biti zdrav) i u formi bolji igrac nego ikad.
Locked