U Hrvatskoj je kuca,kao apartman na moru..mozda si bioPasiflora wrote:Ova mi je kuca tako poznata... Skoro je mogu smjestiti u prostor... Evo cijelo jutro dumam gdje se nalazi i ne mogu se sjetiti. Hoces mi reci, plstheTruePath wrote:velika ali lijepa
Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
-
theTruePath
#51 Re: Šta mislite o ovim kućma? Imamo li los ukus za kuće?
- respo
#52 Re: Šta mislite o ovim kućma? Imamo li los ukus za kuće?
nije sigurno na sljemenu a ispred garaze gliser 
- Vitezanin
#53 Re: Šta mislite o ovim kućma? Imamo li los ukus za kuće?
Nije istina da su te sjevernoameričke kuće koje se često prave od drveta slabe i da se ruše na malo jačem vjetru. Te kuće isto stoje po 100 godina uz izmjene s vremena na vrijeme. Drugo je to što mi s vremena na vrijeme gledamo na TVu kako lete kuće u zraku usljed tornada negdje u Sjevernoj Americi- pa zaboga, i kod nas kad puše jači vjetar padaju crijepovi, oluci i ostalo, mislite da bi izdražala tornado?? A da ne govorim koliko su jeftinije te kuće od betonskih.
Taj sjevernoamerički stil mi se ubjedljivo najviše sviđa, izgledaju tako malene, a u biti veoma su prostrane.
Taj sjevernoamerički stil mi se ubjedljivo najviše sviđa, izgledaju tako malene, a u biti veoma su prostrane.
- Pasiflora
#54 Re: Šta mislite o ovim kućma? Imamo li los ukus za kuće?
Sjeverna Dalmacija????theTruePath wrote:Pasiflora wrote:U Hrvatskoj je kuca,kao apartman na moru..mozda si biotheTruePath wrote:velika ali lijepa
.....
Ova mi je kuca tako poznata... Skoro je mogu smjestiti u prostor... Evo cijelo jutro dumam gdje se nalazi i ne mogu se sjetiti. Hoces mi reci, pls
-
theTruePath
-
gidra
#56 Re: Šta mislite o ovim kućma? Imamo li los ukus za kuće?
Jesam li pogodio?theTruePath wrote:U Hrvatskoj je kuca,kao apartman na moru..mozda si bioPasiflora wrote:Ova mi je kuca tako poznata... Skoro je mogu smjestiti u prostor... Evo cijelo jutro dumam gdje se nalazi i ne mogu se sjetiti. Hoces mi reci, plstheTruePath wrote:velika ali lijepa
Spomenuo sam da sam vidio ako ne tu bar 99 % sličnu u Vodicama.
edit: znači ipak na otoku.
- Cherry-Cherry
-
Zoya
#58 Re: Šta mislite o ovim kućma? Imamo li los ukus za kuće?
I za kuce a pogotovo za boje.. sve zeleno, ljubicasto, crveno
Kuca bi trebala biti komforna iznutra a skromna spolja, nesto na jednom planu i/ili mozda potkrovlje uz to. Slika one kuce iz Njemacke mi je nekako cudna, valjda sam navikla da kuca ima krov.
Evo jedne moje iz snova, izgleda da je mala a ustvari

Kuca bi trebala biti komforna iznutra a skromna spolja, nesto na jednom planu i/ili mozda potkrovlje uz to. Slika one kuce iz Njemacke mi je nekako cudna, valjda sam navikla da kuca ima krov.
Evo jedne moje iz snova, izgleda da je mala a ustvari

- JohnnyS
#59 Re: Šta mislite o ovim kućma? Imamo li los ukus za kuće?

Ovo je najgore... Kad krene netko u izgradnju, a onda fasadu ne stavi. Zar nema neki zakon koji to zabranjuje? Ako nema, treba ga donijeti, a ako ima treba ga poštivati, strože od bilo kojeg drugog. A tek kad ostave žice za nadogradit kat za "kad se sin oženi"...
-
neki
#60 Re: Šta mislite o ovim kućma? Imamo li los ukus za kuće?
Kad vidim ovdje komentare i slike ni malo me ne cudi sta imamo po Bosni 
- Cherry-Cherry
#61 Re: Šta mislite o ovim kućma? Imamo li los ukus za kuće?
i onda ispred takve kuće bude obično neki stari šporet na loženje, pa onda neko bjesno auto i naravno na kući satelitska antenaJohnnyS wrote:
Ovo je najgore... Kad krene netko u izgradnju, a onda fasadu ne stavi. Zar nema neki zakon koji to zabranjuje? Ako nema, treba ga donijeti, a ako ima treba ga poštivati, strože od bilo kojeg drugog. A tek kad ostave žice za nadogradit kat za "kad se sin oženi"...
-
neki
#62 Re: Šta mislite o ovim kućma? Imamo li los ukus za kuće?
Sta je ekolosko u kuci premazanoj sa hektolitrima lakova, ulja, impregnacija, boja i ostalih premazaswanfilter wrote:Ko planira graditi vlastiti dom, kucu, neka malo razmisli o ovim drvenim, eko kucama. EU nudi poticajna sredstva za gradnju ovakvih kuca. U slucaju da imate svoj komad zemlje, mozete proci veoma - veoma jefitno ...
Danas ako hoces nesto da prodas samo dodaj prefix eko..
- uglavnomja
#63 Re: Šta mislite o ovim kućma? Imamo li los ukus za kuće?
JohnnyS wrote:
a balkoni bez ograde
-
swanfilter
#64 Re: Šta mislite o ovim kućma? Imamo li los ukus za kuće?
To jednostavno nije istina. Ako takvu kucu gradis iz sredstava EU, moras se drzati eko standarda koji su veoma strogi. Inace ti prijeti vracanje novca. Prilicno sam se informisao na tu temu jer i sam razmisljam o tome ..neki wrote:Sta je ekolosko u kuci premazanoj sa hektolitrima lakova, ulja, impregnacija, boja i ostalih premazaswanfilter wrote:Ko planira graditi vlastiti dom, kucu, neka malo razmisli o ovim drvenim, eko kucama. EU nudi poticajna sredstva za gradnju ovakvih kuca. U slucaju da imate svoj komad zemlje, mozete proci veoma - veoma jefitno ...![]()
- respo
#65 Re: Šta mislite o ovim kućma? Imamo li los ukus za kuće?
imat cemo ovakvuZoya wrote:I za kuce a pogotovo za boje.. sve zeleno, ljubicasto, crveno![]()
Evo jedne moje iz snova, izgleda da je mala a ustvari![]()
- vjesticanametli
#66 Re: Šta mislite o ovim kućma? Imamo li los ukus za kuće?
nije HHmO k3 wrote:Hamburg možda
-
neki
#67 Re: Šta mislite o ovim kućma? Imamo li los ukus za kuće?
To je jednostavno istina, jer samo hemijskim sredstvima mozes kvalitetno zastititi drvo, pogotovo u nasim uslovima. I to redovno obnavljati zastitu svakih par godina.swanfilter wrote:To jednostavno nije istina. Ako takvu kucu gradis iz sredstava EU, moras se drzati eko standarda koji su veoma strogi. Inace ti prijeti vracanje novca. Prilicno sam se informisao na tu temu jer i sam razmisljam o tome ..neki wrote:Sta je ekolosko u kuci premazanoj sa hektolitrima lakova, ulja, impregnacija, boja i ostalih premazaswanfilter wrote:Ko planira graditi vlastiti dom, kucu, neka malo razmisli o ovim drvenim, eko kucama. EU nudi poticajna sredstva za gradnju ovakvih kuca. U slucaju da imate svoj komad zemlje, mozete proci veoma - veoma jefitno ...![]()
EU standardi su cudna stvar. Kad se vec informises o njima, proanaliziraj malo i eu standardne u drugim oblastim, recimo zaprasivanje usjeva, dosta toga ce ti se samo kazati
-
swanfilter
#68 Re: Šta mislite o ovim kućma? Imamo li los ukus za kuće?
Ah, ta poljoprivreda ... Ja ti pisem o kucama. Bio sam u kontaktu sa projektantima firme koja se bavi gradnjom montaznih i eko kuca. Svi materijali koristeni ugradnji ovih kuca su/moraju biti na prirodnoj bazi. Kada pronadjem link, postavim ga pa pogledaj ..
- Zatamnjena stakla
#69 Re: Šta mislite o ovim kućma? Imamo li los ukus za kuće?
i_ja_na_forumu wrote:
ja bih ovakvu![]()
![]()

- graue_maus
- Zatamnjena stakla
#71 Re: Šta mislite o ovim kućma? Imamo li los ukus za kuće?
E ništa ne valja 
- Joker88
#72 Re: Šta mislite o ovim kućma? Imamo li los ukus za kuće?
ovoj malo fali da bude kao ona iz Ivice i Maricegraue_maus wrote:![]()
- tendzera
- WildRedRose
#74 Re: Šta mislite o ovim kućma? Imamo li los ukus za kuće?
e jesi k'o pcelicatendzera wrote:![]()
- tendzera
#75 Re: Šta mislite o ovim kućma? Imamo li los ukus za kuće?
Jah,ubadam k'o pčela.WildRedRose wrote:e jesi k'o pcelicatendzera wrote:![]()
![]()