golubovi

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Innovation

#51 Re: golubovi

Post by Innovation »

Gdje se mogu nabaviti te trakice? :)
NeenaSa

#52 Re: golubovi

Post by NeenaSa »

Potrazi u OBI-ju. :)
horion_bosona

#53 Re: golubovi

Post by horion_bosona »

NeenaSa wrote:Ama , nisi ti toliki golubomrzac, dok ih zimi hranis. :D

Fakat, ukoliko imate problem kupujte trake sa siljcima i krov zacepite.
jest, dok me šejtan ne uzme pod svoje, pa ih "nahranim" :evil:

neizvodljivo je zacepiti to gdje se gnijezde, jer ulaze ispod oluka duz citave strane
NeenaSa

#54 Re: golubovi

Post by NeenaSa »

Ma, daaaaj, cime ih "hranis"? :?

Za oluke, popricaj sa limarima.

Edit:
Sto jes, jes, lijepi su na trgovima i na susjednoj zgradi :D ....... i ... promatrati kako se razmnozavaju. :D
Prikladna
Last edited by NeenaSa on 22/06/2013 16:36, edited 1 time in total.
Innovation

#55 Re: golubovi

Post by Innovation »

NeenaSa wrote:Potrazi u OBI-ju. :)
Hvala
staradis

#56 Re: golubovi

Post by staradis »

U conradu imas onaj hepek sto pusta zvuk koji ih tjera

Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
dustaban

#57 Re: golubovi

Post by dustaban »

staradis wrote:U conradu imas onaj hepek sto pusta zvuk koji ih tjera
Necu ti sta sam ja prije tebe rekao o tom uredjaju - covjeku koji je to postavio na krov... golubovi ga iskljucali !
:lol:
horion_bosona

#58 Re: golubovi

Post by horion_bosona »

NeenaSa wrote:Ma, daaaaj, cime ih "hranis"? :?

Za oluke, popricaj sa limarima.

Edit:
Sto jes, jes, lijepi su na trgovima i na susjednoj zgradi :D ....... i ... promatrati kako se razmnozavaju. :D
Prikladna
IVO ROBIĆ - Golubovi (spot)
ma jok bolan, nemam ti ja srca "nahraniti" ih (kontam pojesce ga onda neko pasce ili macka, a to ne bih volio)... strasno prljave zivotinje, seru gdje obitavaju, onda kljucaju gdje su srali i tako po vazdan... pogledacu te trake, da makar vise ne slijecu pored samih prozora

cuj "promatrati kako se razmnozavaju"!? :shock: :oops:

nema druge nego uzvratiti im istom mjerom :mrgreen:

NeenaSa

#59 Re: golubovi

Post by NeenaSa »

horion_bosona wrote: nema druge nego uzvratiti im istom mjerom :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?v=nE9az5LeIYg
Eureka !!! :mrgreen:
kerima1

#60 Re: golubovi

Post by kerima1 »

Pa kako bi trpio teeeskog komsiju da ti ne da mira u vlastitoj kuci,avliji??Kad bi mi svi bili kao ti istrijebili bi neke vrste hajvana,a mi ljudi bi bili usamljeni (sto bi reko indijanac Geronimo) bez zivotinja i biljaka.hajd malo smiri se i opametni nece ti golub nista,a sto gugucu pa zar ti to moze smetati subhanallah :)
swanfilter

#61 Re: golubovi

Post by swanfilter »

Meni vec dvije godine dolaze na balkon da prave gnijezdo. Citao sam na netu da, kada se muzjak odluci za mjesto gdje ce gnijezdo biti napravljeno, nema te sile koja ce ih otjerati sa tvog balkona. U pitanju je zivotinjski Feng Shui :-D . Prvi put kada su dosli jaja su bila bez gnijezda, na betonu. Jaja sam dao u kutiju i golubova vise nije bilo. Naknadno sam procitao, da kada se jednom dotaknes jaja, zenka ih napusta i od njih nista .. Nakon dvije hefte ponovo su jaja bila tamo, nova naravno. Odlucio sam da ih ostavim na miru tih par mjeseci. Malo ogradio da mi ne kake po balkonu i to je to. Ove godine, dva mala su prije jedno mjesec dana odletjela. Ja ih se nisam mogao rijesiti na nekakav ljudski nacin, trovanje, bacanje jaja i tako dalje. Neka ih, neka i oni u rahatluku sta zivota prozive ..
horion_bosona

#62 Re: golubovi

Post by horion_bosona »

kerima1 wrote:Pa kako bi trpio teeeskog komsiju da ti ne da mira u vlastitoj kuci,avliji??Kad bi mi svi bili kao ti istrijebili bi neke vrste hajvana,a mi ljudi bi bili usamljeni (sto bi reko indijanac Geronimo) bez zivotinja i biljaka.hajd malo smiri se i opametni nece ti golub nista,a sto gugucu pa zar ti to moze smetati subhanallah :)
:lol: bice da si me previse ozbiljno shvatila... ne bih sigurno trovao zivotinje k'o zadnji uhljup :sad:

uostalom nigdje nisam ni napisao da mi smeta gugutanje, nego to sto seru k'o foke po prozorima... nije u pitanju jedan par, nego omanja kolonija koja se nastanila duz te cijele strane zgrade... probacu s ovim trakama pored prozora da im barem ogranicim povrsinu gdje mogu sljetati i kenjati

ovo se cini dugorocno najefektnijim i najhumanijim rjesenjem :mrgreen: The science of contraception and bird control - OvoControl

samo nisam siguran da li se moze naruciti ova kontracepcija za golubove!? :-? :razz: al' garant bi mi bi opet dohakali, tako sto bi ovaj gugutan priveo kakvu drugu golubicu sa carsije, koja nije tretirana :mrgreen:
kerima1

#63 Re: golubovi

Post by kerima1 »

Pa ne obracam se ja tebi nego postavljacucu teme angrybird :lol:
Ma kakvi ste to vi muskarci kad vam smetaju golubovi,kako bi rijesili problem sa lavovima,krokodilima,orlovima :mrgreen:
Last edited by kerima1 on 23/06/2013 19:21, edited 1 time in total.
horion_bosona

#64 Re: golubovi

Post by horion_bosona »

dobro si, srecom pa slonovi ne lete :razz:
angrybird

#65 Re: golubovi

Post by angrybird »

kerima1 wrote:Pa kako bi trpio teeeskog komsiju da ti ne da mira u vlastitoj kuci,avliji??Kad bi mi svi bili kao ti istrijebili bi neke vrste hajvana,a mi ljudi bi bili usamljeni (sto bi reko indijanac Geronimo) bez zivotinja i biljaka.hajd malo smiri se i opametni nece ti golub nista,a sto gugucu pa zar ti to moze smetati subhanallah :)
imao sam svakakvih susjeda, od onih što ostave smeće na hodniku i ne sklanjaju ga, a usmrdi se toliko da se osjeti izvan zgrade, pa do onih čija djeca tutnje 24 sata dnevno kao da su u sportskoj dvorani
naravno sa ljudima se sve može normalnim razgovorom riješiti

meni ne smeta golublji izmet,to se očisti lako, samo me izludi ovo njihovo gugutanje još pogovoto sada im je nekakvo naročito retardirano, ne znam šta ime jesad, sezona parenja pa se šepure stalno ili šta :?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#66 Re: golubovi

Post by Truba »

ja evo mjesec dana uzgajam golubove na balkonu
od 2 jajašca sada su dva punačka goluba :D
taman ta tepsije :lol: :lol: :lol: :lol:

čekam da odlete pa da sredim balkon :D
ne dam ih nikome... a kad nema majke nadgledam oće li umrijeti dodajem im vode u pepeljari i hrane ali sumnjam da oni kontaju
iz dna duše

#67 Re: golubovi

Post by iz dna duše »

Ja godinama kuburim sa golubovima. Sve sam probala i sve djeluje 2-3 dana, dok se oni "ne skontaju" da im ne prijeti opasnost: CD, razne plišane životinje-lisice i sl., trake, posipala balkon sirćetom....Balkon je zaprljan izmetom, prašinom, peruškama, grančicama, koliko god da ja čistim, oni još brže ponovo zaprljaju.
Ali, najgore je od svega da, kada otvorim balkonska vrata, a pošto živim na 4. spratu, rado bih ih cijelog ljeta držala ovorena, oni ulaze i hodaju po kući. Kada neko od nas "naleti u svoj stan, razlete se po kući, obore sve sa polica...Nekidan sam zatekla jednog u sudoperu u kojem je stajala jedna zdjelica u kojoj je bilo vode-pije vodu valjda...i tako svaki puta, kada zaboravimo zatvoriti balkon...
Hodaju po cvijeću na balkonu, jutros krenula da zaljevam, dva se lijepo ugnijezdila u velikoj saksiji... I šta sada ja treba, da se ne ljutim što je to tako i da ne pokušavam da ih se riješim?! Mislim da je veoma nehigijenski to što ih imam na balkonu i da mi hodaju po kući a i jako su bučni, Danas subota, neradni mi da, hoću da odspavam, ali ne, oni guguču, hodaju po simsovima prozora....buđenje neminovno, koja subota, koji vikend...
Kada izađem na balkon da ih otjeram, samo se prošetaju polako ispred mene i zure u mene i krive glavu....ne plaše se ni pljeskanja rukama niti bilo čega. Evo sada je raširen veš na balkonu, moram paziti da ne hodaju po njemu, jer i to imaju običaj.
A ovi koji brane životinje, pa hajde onda da branimo i pacove i miševe kada su u stanu (a moj balkon jeste dio stana), zašto uništavamo žohare, hajde da i njih pustimo, živa su to bića....

Zato, ako ko ima još prijedloga, neka ih kaže, bit ću zahvalna.
Alfons Kauders

#68 Re: golubovi

Post by Alfons Kauders »

i jel ko probao ta ultrazvucna cuda iz konrada? rade li ili su kinesko smece, da ne bacam dzabe pare
Truba

#69 Re: golubovi

Post by Truba »

evo jedan je odletio a ostao onaj slabiji
slavlje u kući :D :lol: :lol: :lol:

mada nama nisu ulazili unutra plaše se šta li a jesu komični kad su bili manji neproporcionalna glava noge i tijelo :lol:

ako vam ulaze na balkon probajte s obnim mrežama koje se spuste preko cijelog balkona... nije skupo a ne zatvara pogled
amiliana

#70 Re: golubovi

Post by amiliana »

Zakaci CD
Truba

#71 Re: golubovi

Post by Truba »

lažna uzbuna
vratio se i provodi vrijeme s burazom/sestrom
a došli su im i roditelji :D
iz dna duše

#72 Re: golubovi

Post by iz dna duše »

Black swan wrote:lažna uzbuna
Znači i rodbinu dovode..,,,neka harmonična porodica :)
Stojadin

#73 Re: golubovi

Post by Stojadin »

iz dna duše wrote: A ovi koji brane životinje, pa hajde onda da branimo i pacove i miševe kada su u stanu (a moj balkon jeste dio stana), zašto uništavamo žohare, hajde da i njih pustimo, živa su to bića....
Znam da pokusavas bit sarkasticna, al upravu si, zasto unistavamo zohare :D? Zohari su jedni od najciscih zivotinja (da napomenem da ljudi ne spadaju u grupu "najciscih zivotinja"). Bakterije im se ne lijepe za noge, "ciste" se jako redovno, na isti nacin ko macke, itd., ciste tebi kucu, mrve i slicno, ne prenose zaraze itd. itd. Uvijek prijatelji bili zohari i sisari. Oni nama ciste jazbine, mi njih hranimo. Al sad su nam kobajagi "pregadni", "prljavo fuj", a prljaviji mi od njih

Samo da naglasim da se ne zajebajem. Puno vise bakterija se nalazi na prstu jednog prosjecnog covjeka nego na jednom zoharu.
NeenaSa

#74 Re: golubovi

Post by NeenaSa »

iz dna duše wrote:
Black swan wrote:lažna uzbuna
Izvini, al' citajuci , kako kuburish :D i smajli na zadnjem postu me :lol: :lol: :lol:

P.s. Nije ismijavanje, casna. :wink:
Truba

#75 Re: golubovi

Post by Truba »

iz dna duše wrote:
to su im roditelji

jači potomak se hrani na ogradi usta na uska
leti i vraća se a slabiji ne smije poletjeti
obojica se skrivaju iza fotelje gdje su bila jaja
cilj je izbaciti fotelju kad svi odu :D
Post Reply