hrvatska-more

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#51 Re: hrvatska-more

Post by Truba »

jel se ovo odnosi i na HR pasose
čini mi se ove godine kiselim noge u lavoru :D
dok moje srce razmišlja o moru :lol:
kakavdanakneiskustvu

#52 Re: hrvatska-more

Post by kakavdanakneiskustvu »

Black swan wrote:jel se ovo odnosi i na HR pasose
čini mi se ove godine kiselim noge u lavoru :D
dok moje srce razmišlja o moru :lol:

ne znam,u hr pasošima piše mjesto prebivališta,moguće da će i od bosanaca sa hr pasošem tražiti potvrdu o 100 eura,ko zna
TheGodfather001

#53 Re: hrvatska-more

Post by TheGodfather001 »

Imam i mi Odluku o najmanjem iznosu sredstava potrebnom za izdrzavanje stranca za vrijeme namjeravanog boravka u BiH, pa neka onda nasi dragi granicari pocnu maltretirati ove hrvate koji dolaze u konzum, interex, na pijace, u shoping centre i sl., sa iznosom od 150 KM po danu... Bitno je da se zakoni i podzakonski akti primjenuju jednako prema svima... :bih:
medjutim

#54 Re: hrvatska-more

Post by medjutim »

Znaci cetiri osobe, deset dana, 4 milje eura kesa? :D
kakavdanakneiskustvu

#55 Re: hrvatska-more

Post by kakavdanakneiskustvu »

medjutim wrote:Znaci cetiri osobe, deset dana, 4 milje eura kesa? :D

ma valjda neće doslovno provoditi propise,vjerovatno će sumnjive tipove pregledati,a ko im je sumnjiv to samo oni znaju
Danguba

#56 Re: hrvatska-more

Post by Danguba »

treba vidjeti sa njima da im se odmah taj iznos da na granici da poslije ne razmisljas sta sa parama... :D
medjutim

#57 Re: hrvatska-more

Post by medjutim »

Danguba wrote:
treba vidjeti sa njima da im se odmah taj iznos da na granici da poslije ne razmisljas sta sa parama... :D
Hahaha :thumbup: Ionako kad dodjes kod domacina imas osjecaj da bi najsretniji bio da ti odmah uzme pare i da odes kuci, da ne koristis i ne prljas smjestaj.
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#58 Re: hrvatska-more

Post by Zviz »

Black swan wrote:neće im sezona propasti ali zasigurno će biti manje ljudi na plažama
i možda će sniziti privatni smještaj
:?
Sto se mene tice manje ljudi na plazi vise mira. Iskren da budem, a ova izjava nema protiv nikoga nista, ja licno preferiram plaze gdje sam manje vise SAM. To je odmor za moj pojam, a ne ono u HR, Spaniji, Italiji i mnogim drugim zemljama zato su MALDIVI, TAHITI, FIJI, SEJSELI, MAURICIUS, ST. LUCIA stevinja. Jest da kosta ali zato imas odmor a ne umor od buke i rulje :D Bolje svako terce ljeto ljetovant recimo na Maldivima nego svako u nekoj od Mediteranskih drzava.
Zviz

#59 Re: hrvatska-more

Post by Zviz »

medjutim wrote:
Danguba wrote:
Hahaha :thumbup: Ionako kad dodjes kod domacina imas osjecaj da bi najsretniji bio da ti odmah uzme pare i da odes kuci, da ne koristis i ne prljas smjestaj.

Tih privatnih smjestaja gdje domacin tu zivi. Ko to moze izdrzati :-) Imas brate HOTEL i uzivaj koliko je moguce. Barem ti je soba pospravljena, nova postaljina a vamo moras trositi vrijeme i na te zezancije. Moja deviza HOTEL ili kuca na klju u najam bez domacina da ko nepozenjan za moje pogled tu visi.
Desnik

#60 Re: hrvatska-more

Post by Desnik »

crnoplavo wrote:
ludacha wrote: Cak nisu skenirali osobnu sto me iznenadilo. Pogledase, neki upitali da im pokzem prometnu i vozacku, zraknu i to je to.
Hvala i dovidjenja.
da ne nosis mozda hrvatsko ime, vidim koristis izraz "osobna" mozda te zbog toga nisu maltretirali...
svi muslimani nek proimjene imena i nece ih niko zajebavat ( i prezimena, oni koji trebaju) u po evrope arapska imena nema smisla
Ludacha je hrvatica iz Travnika ,

zadužena da na ovom forumu reklamira "čuvene" travničke fakultete.

:D :D :D
pearlica

#61 Re: hrvatska-more

Post by pearlica »

Zviz wrote:
Black swan wrote:neće im sezona propasti ali zasigurno će biti manje ljudi na plažama
i možda će sniziti privatni smještaj
:?
Sto se mene tice manje ljudi na plazi vise mira. Iskren da budem, a ova izjava nema protiv nikoga nista, ja licno preferiram plaze gdje sam manje vise SAM. To je odmor za moj pojam, a ne ono u HR, Spaniji, Italiji i mnogim drugim zemljama zato su MALDIVI, TAHITI, FIJI, SEJSELI, MAURICIUS, ST. LUCIA stevinja. Jest da kosta ali zato imas odmor a ne umor od buke i rulje :D Bolje svako terce ljeto ljetovant recimo na Maldivima nego svako u nekoj od Mediteranskih drzava.
Majketi sta ti pricas? Pa ne moras otici na Mauricius da budes sam na plazi, jer takvih plaza imas i u Danskoj, da, been there. Sjedi u auto/voz predi most imas ih i u Svedskoj. Otidi malo juznije imas ih i u Francuskoj, Spaniji, Italiji, a i u Hrvatskoj. Tako da nemam blage veze o cemu ti pricas. Hrvatska ima bas dugu obalu i hiljade ostrva na toj cijeloj obali imas (sada lupam ali otprilike) hiljadu mijesta gdje mozes biti sam na plazi, pogotovo na otocima. Imas i otoke na kojima mozes biti 100% sam, uzmes camcic, vodeni scooter pa otplovis. Ako ti je jedini razlog otici na Fiji da bi bio sam na plazi.. e onda stvarno :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pearlica

#62 Re: hrvatska-more

Post by pearlica »

Vidi ovo Danska, nigdje nikoga

Image
Alfons Kauders

#63 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

pearlica wrote:Vidi ovo Danska, nigdje nikoga

Image
al voda 15C :)
pearlica

#64 Re: hrvatska-more

Post by pearlica »

Alfons Kauders wrote:

Image
al voda 15C :)
Da ali to je neka druga tema. Zviz je rekao kako ide u Fiji da bi bio sam na plazi..

A kupanje u Kopenhagenu :skoljka:
http://youtu.be/eQ9-t7P1jCc
Zviz

#65 Re: hrvatska-more

Post by Zviz »

Sta ako sam spomeno Fiji kao destinaciju gdje je toplo i malo manje posjecenije zbog daljine i troska? Danska ima puste obale iz jednog razloga, nije rijec tropskoj klimi. Da li trebam da razumijem da meni licno nebi trebalo da smeta guzva na obali? Ko je god isao u Makarsku na more zna o cemu pricam. A ni okolna mjesta kao Brele, Baska Voda, Tucepi ... nije da nisu prekrcana.

Image

Meni licno guzva poput ove na fotografiji je preko svake normale. Ja zelim da se odmorim a ne umorim. Buka, svakakvih ljudi, dosadnih prodavaca krofni, ulja i cega sve jos nije nesto za mene. Mozda neko voli disko pratije i guzvu ja ne.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#66 Re: hrvatska-more

Post by Entropio »

Dozer wrote:S druge strane, ja vec dvije godine ne idem na odmor u HR, nego fino upalim vozilicu, pa lagano preko CG, ALB i MK (gdje prespavam) u Grcku, Halkidiki. I ove cu isto tako. 10 dana me dodje manje nego u HR, a o kvalitetu odmora (s djecom naravno), da i ne pricam.
Može li malo više detalja o Grčkoj? Putu do tamo? Cijenama?
pearlica

#67 Re: hrvatska-more

Post by pearlica »

Zviz wrote:
Sta ako sam spomeno Fiji kao destinaciju gdje je toplo i malo manje posjecenije zbog daljine i troska? Danska ima puste obale iz jednog razloga, nije rijec tropskoj klimi. Da li trebam da razumijem da meni licno nebi trebalo da smeta guzva na obali? Ko je god isao u Makarsku na more zna o cemu pricam. A ni okolna mjesta kao Brele, Baska Voda, Tucepi ... nije da nisu prekrcana.

Image

Meni licno guzva poput ove na fotografiji je preko svake normale. Ja zelim da se odmorim a ne umorim. Buka, svakakvih ljudi, dosadnih prodavaca krofni, ulja i cega sve jos nije nesto za mene. Mozda neko voli disko pratije i guzvu ja ne.
Nisi shvatio poentu. Ni ja ne volim guzve na plazi zato ti i govorim (jer znam) da pustih plazi imas i u Hr nisam sigurna za Makarsku ali za malo sjevernije i ostrva jesam 100%. Bila vidjela i ima! Fiji je zakon ali zbog nekih drugih stvari to sto je malo ljudi na plazama tamo je 5% razloga zasto je Fiji super.
Zviz

#68 Re: hrvatska-more

Post by Zviz »

pearlica wrote:
Zviz wrote:

Image

Nisi shvatio poentu. Ni ja ne volim guzve na plazi zato ti i govorim (jer znam) da pustih plazi imas i u Hr nisam sigurna za Makarsku ali za malo sjevernije i ostrva jesam 100%. Bila vidjela i ima! Fiji je zakon ali zbog nekih drugih stvari to sto je malo ljudi na plazama tamo je 5% razloga zasto je Fiji super.
Mi ponekad ljetujemo u Istri. I nije tako ne popunjena plaza. Jest da ima vise "stanaca" u smilu da nema puno ljudi sa tih prostora osim iz Slovenije. Inace su sami holandjani, njemci, italijani i austrijanci. Neko tvrdi da je skuplje na odnosu na Makarsku rivijeru ali plaze nisu praze.
valter.ba

#69 Re: hrvatska-more

Post by valter.ba »

Mi obozavamo Havaje i ponekad Copacabana :-o:grin:. Zviz odvadi malo i ne trolaj temu a o Maldivima fino sa rajom u Basementu:wink:

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Danguba

#70 Re: hrvatska-more

Post by Danguba »

valter.ba wrote:Mi obozavamo Havaje i ponekad Copacabana :-o:grin:. Zviz odvadi malo i ne trolaj temu a o Maldivima fino sa rajom u Basementu:wink:

:shock: :shock:

pa i ti tamo bi... :-) kako te ne vidjeh... :D
ja evo jos kufere nisam raspakovao sa Balija... :D
valter.ba

#71 Re: hrvatska-more

Post by valter.ba »

Pa sad vidim odakle te znam Honolulu airport, jesam u pravu :grin::lol::grin:. Sto nr mogu ovih pokondirenih shatro fuckera i svjetskih putnika a la zviz:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Ljuba Moljac

#72 Re: hrvatska-more

Post by Ljuba Moljac »

vidim ja neke kockaste bosanske glave iz svoje jahte. znaci to ste vi bili :D
valter.ba

#73 Re: hrvatska-more

Post by valter.ba »

Antropologija 1 sjedi:mrgreen:. Pogresna implikacija da bosancerosi imaju kockaste glave! Greska ti je u rasponu cca. 200 km istocno od sredista :lol::lol::lol:. To su bili oni tvoji:lol::lol::lol::lol:

Jay Gatsby

#74 Re: hrvatska-more

Post by Jay Gatsby »

Image
Da vidiš kako je tek u Poljskoj :lol:
Ljuba Moljac

#75 Re: hrvatska-more

Post by Ljuba Moljac »

valter.ba wrote:Antropologija 1 sjedi:mrgreen:. Pogresna implikacija da bosancerosi imaju kockaste glave! Greska ti je u rasponu cca. 200 km istocno od sredista :lol::lol::lol:. To su bili oni tvoji:lol::lol::lol::lol:

pa jesu, prepoznajem svoje. zato i kazem :D
Post Reply