Najviše od novog automobila za 20.000KM

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
agent_zero

#51 Re: Najviše od novog automobila za 20.000KM

Post by agent_zero »

Ako već uzima daciu, bolje da uzme sandero stepway dizelaša (s obzirom da prelazi 30k godišnje). Logan je meni opet ružan, čak na slikama i ne izgleda toliko loše, ali uživo mi je grozan.
530i

#52 Re: Najviše od novog automobila za 20.000KM

Post by 530i »

Šta će plaćati bezveze šminku skuplje...tj. stepway. Sandero ili Logan, razlika je samo u gepeku.
authentique

#53 Re: Najviše od novog automobila za 20.000KM

Post by authentique »

drndalo wrote:Sa 30.000 km/godisnje, i za 20.000 KM nemas bas puno izbora, ili Logan jer jedini ima dizlo-a u ponudi, ili ako ti se ne gadi, a moze se uklopiti plin u neki od ovih benzinaca za toliko para, a da ti imanje dodatne boce za plin ne smeta toliko...
Dacia Logan (ili Sandero) Laureate 1.2 16V LPG je s tvornički ugrađenim plinom 18,124 KM. Na to ne gubiš garanciju.
Moj bi izbor za taj iznos svakako bio Sandero ili Logan Laureate dCi 75. Dobro opremljen automobil, dobar i provjeren motor, a garancija 5 godina.
Mlad i Nevin

#54 Re: Najviše od novog automobila za 20.000KM

Post by Mlad i Nevin »

Ma nije sve ni u toj ekonomičnosti, ako ćemo baš gledat u marku....dizela je mnogo lagodnije voziti zbog njegove elastičnosti u odnosu na ovog omalenog atmosferskog benzinca, i to još na plinu.
agent_zero

#55 Re: Najviše od novog automobila za 20.000KM

Post by agent_zero »

Vala ako mu se sve vrti oko te dacie, radije neka kupi astru H ili kiu rio, može ih dobiti za tu lovu.

Bolji su mi od bilo kakve dacie (bez obzira na motor).
sema911s

#56 Re: Najviše od novog automobila za 20.000KM

Post by sema911s »

agent_zero wrote:Vala ako mu se sve vrti oko te dacie, radije neka kupi astru H ili kiu rio, može ih dobiti za tu lovu.

ovo si upravu jos uvjek ima "novih" astri h clasic mislim da imaju i starijih modela u foliji jos uvjek,. bar je vece auto i izgleda normalno a i kada zatvoris oci i kazes sebi oplo astra pa dacia logan(stepway) nekako ta dacia zvuci ciganski, prejeftino,. sumljivo a i pojava je na cesti,., ja kada vidim tu dacia da se hoce da ukljuci ispred mene nepustam da mi kvari pogled dok astra moze prociii :D :D
Naslovnica

#57 Re: Najviše od novog automobila za 20.000KM

Post by Naslovnica »

Dacia Logan, ova sa fabričkim plinom, ili diesel.
Mlad i Nevin

#58 Re: Najviše od novog automobila za 20.000KM

Post by Mlad i Nevin »

sema911s wrote:
agent_zero wrote:Vala ako mu se sve vrti oko te dacie, radije neka kupi astru H ili kiu rio, može ih dobiti za tu lovu.

ovo si upravu jos uvjek ima "novih" astri h clasic mislim da imaju i starijih modela u foliji jos uvjek,. bar je vece auto i izgleda normalno a i kada zatvoris oci i kazes sebi oplo astra pa dacia logan(stepway) nekako ta dacia zvuci ciganski, prejeftino,. sumljivo a i pojava je na cesti,., ja kada vidim tu dacia da se hoce da ukljuci ispred mene nepustam da mi kvari pogled dok astra moze prociii :D :D

Da, može dobiti Astru H classic koja je dobar auto, ali u klot opremi, (pitanje da li ima i klimu) i sa motorićem 1,4 atmosfercem, od kojeg je brža moja baba uzbrdo. Za iste pare dobije Daciu u fullu, čak i sa onim ''tačskrin'' čudom i dizelskim agregatom. Astra je extra auto, ali ne bih je gledao kao golu ko pištoljčić.
goran16v

#59 Re: Najviše od novog automobila za 20.000KM

Post by goran16v »

Mlad i Nevin wrote:

Da, može dobiti Astru H classic koja je dobar auto, ali u klot opremi, (pitanje da li ima i klimu) i sa motorićem 1,4 atmosfercem, od kojeg je brža moja baba uzbrdo. Za iste pare dobije Daciu u fullu, čak i sa onim ''tačskrin'' čudom i dizelskim agregatom. Astra je extra auto, ali ne bih je gledao kao golu ko pištoljčić.
Takvim rezonom Maple neprevazidjeni best buy! :lol:
citroen xm

#60 Re: Najviše od novog automobila za 20.000KM

Post by citroen xm »

Dobra je Astra za tih 18000, ali da je bar 1.6 što mislim i da jeste jer su je tako reklamirali. E pitanje je da li je uopšte više ima na tržištu, nisam odavno vidio neku reklamu. Maple je djubre i ne treba ga porediti sa ozbiljnom firmom poput Dačije.
goran16v

#61 Re: Najviše od novog automobila za 20.000KM

Post by goran16v »

A kao Opel i Dacia su jednako ozbiljni pa se mogu porediti?! :lol:
sema911s

#62 Re: Najviše od novog automobila za 20.000KM

Post by sema911s »

oplo astra clasic imas u verziji 1,4 100konjica i 1,6 110 cijena ne prelazi 20,000km,., bio prije par dana ima poprilicno mnogo ,..,.,
oprema clasic je imala klimu, elektrifikacija stakala,. board comp ,.,, isofix,., te dzidze standardne mislim da ce na zimu imat akciju daju zimske gume gratis,.,
goran16v

#63 Re: Najviše od novog automobila za 20.000KM

Post by goran16v »

Astra Classic je po pravilu stari model sa novim motorom, tako je u Classic I bio Ecotec motor iz Astre G, u Classic II Twinport iz Astre H.
citroen xm

#64 Re: Odg: Najviše od novog automobila za 20.000KM

Post by citroen xm »

goran16v wrote:A kao Opel i Dacia su jednako ozbiljni pa se mogu porediti?! :lol:
U svakom slučaju bliža je Dačija Opelu, nego Maple Dačiji. Govorim o onome što se nudilo u BiH, možda sada proizvode svemirske brodove za Nasu. Ono što se ovde prodavalo bilo je jad i čemer. Poluproizvod sklepan od dijelova pet različitih marki(toyota, citroen...), nisi mogao naći dva ista zazora na autu.... Da ne pričamo o dileru koji je nestao preko noći i o kupcima koji sada ne mogu kupiti rezervni dio nigdje sem ako ih neki čarobnjak ne izvuče iz neke alibabine pećine.

Dačija je ipak ozbiljan brend niskobudžetnih auta sa petogodišnjom garancijom, provjerenom mehanikom, rasprostranjenim servisnim i prodajnim centrima, dostupnim dijelovima i firma koja u ovoj krizi bilježi stalan rast što nije baš čest slučaj.
Mlad i Nevin

#65 Re: Najviše od novog automobila za 20.000KM

Post by Mlad i Nevin »

Ne znam raja za vas, ali meni ovaj komad auta izgleda jako jako dobrom pogotovo kad ga ovako malo više napucaš. Usudit ću se reći da mi je ljepši od aktuelnog Pola. Što se tiče enterijera, ja jedino ne mogu da svarim prilično veliku ručicu mjenjača :

http://oi44.klix.com/2a9beyd.jpg
http://oi40.klix.com/34fjyj4.jpg
530i

#66 Re: Najviše od novog automobila za 20.000KM

Post by 530i »

Astra classic ide sa motorom 1.6 - 115ks, ali košta 20,5xxxKM bez klime....sa klimom je 22,5xxxKM.
citroen xm

#67 Re: Odg: Najviše od novog automobila za 20.000KM

Post by citroen xm »

Mlad i Nevin wrote:Ne znam raja za vas, ali meni ovaj komad auta izgleda jako jako dobrom pogotovo kad ga ovako malo više napucaš. Usudit ću se reći da mi je ljepši od aktuelnog Pola. Što se tiče enterijera, ja jedino ne mogu da svarim prilično veliku ručicu mjenjača :

http://oi44.klix.com/2a9beyd.jpg
http://oi40.klix.com/34fjyj4.jpg
Jesi li ovo našao slike na DFS? Ovo auto je predstavio vlasnik tamo.
Auto je sasvim korektno, a ovoga je vlasnik baš napucao, mislim da je stavio sve što se može staviti.
Mlad i Nevin

#68 Re: Najviše od novog automobila za 20.000KM

Post by Mlad i Nevin »

Ma to je mrtvo sa upaljenom klimom, a još troši kao 2.5 TDI, ne daj Bože još ga usporiti sa plinom. Nije mi baš ''po mjeri'' dati 22 milje za auto kojeg moraš moliti da vuče. Nemojte pominjati nekadašnje Fiće, Zastave i sl. Pa živimo u današnjem dobu, dobu jako savremenih i jakih automobila...Ja te atmosferce jedino mogu kod jeftinijih polovnjaka (do 5 milja), kakvog i trenutno vozim. Da imam toliki novac, ne bi mi palo na pamet ništa osim turbodizela.

Da da, to je sa srbijanskog Dacia foruma. Pa taj Sandero ga je izašao oko 20 milja maraka (trebamo napomenuti da su u Srbiji Dacie skuplje nego kod nas), samo mi se ne sviđa što je 1,2 LPG, za te pare se mogao možda i DCI uzeti. No, auto je ''full fullova'' što se Dacie tiče, možda ima i ''nepotrebnih'' sitnica ali fakat izgleda odlično. Mada, pored svega, ja mislim da je Dacia razuman izbor jedino kada se ne doplaćuju sve te sitnice, jer kad se doda jedno po jedno, izađe poprilična svota. Preko 20 hiljada za Sandera DCI ne bih dao.
betametazon

#69 Re: Najviše od novog automobila za 20.000KM

Post by betametazon »

ja kad vidim onog Logana zlo mi hoce bit, u sporet ubacili 1,5dci motor i to sad kao vrhunsko auto? C elysee svemirski brod za njeg, moj punto je je 1.2 pa mi je sasvim dovoljan :D
citroen xm

#70 Re: Najviše od novog automobila za 20.000KM

Post by citroen xm »

I ja bi uzeo DCI, pa i da je skuplji odrekao bi se neke nepotrebne opreme. I osnovna pruža sve potrebno.
agent_zero

#71 Re: Najviše od novog automobila za 20.000KM

Post by agent_zero »

Mlad i Nevin wrote:
sema911s wrote:

Pričaš napamet, bez da si se malo informisao.

U berlijeti nude novu astru H, 1,6 benzin (a i da je 1,4 nema veze, auto ide sasvim ok), KLIMA i hipter druge opreme (najviši paket za benzinca, pronađi na netu šta sve uključuje). I to je sve ispod 20000 (oko 19,400). Jedino što nema ESP, ako hoćeš ESP, izađe mrvičak više od 20000.

Za kiu rio da ne pričam, to auto danas ima sve živo.

Oboje bolje od bilo kakve dacie logan.
Last edited by agent_zero on 02/07/2013 21:37, edited 2 times in total.
sema911s

#72 Re: Najviše od novog automobila za 20.000KM

Post by sema911s »

Mlad i Nevin wrote:Ma to je mrtvo sa upaljenom klimom, a još troši kao 2.5 TDI, ne daj Bože još ga usporiti sa plinom. Nije mi baš ''po mjeri'' dati 22 milje za auto kojeg moraš moliti da vuče. Nemojte pominjati nekadašnje Fiće, Zastave i sl. Pa živimo u današnjem dobu, dobu jako savremenih i jakih automobila...Ja te atmosferce jedino mogu kod jeftinijih polovnjaka (do 5 milja), kakvog i trenutno vozim. Da imam toliki novac, ne bi mi palo na pamet ništa osim turbodizela.

Da da, to je sa srbijanskog Dacia foruma. Pa taj Sandero ga je izašao oko 20 milja maraka (trebamo napomenuti da su u Srbiji Dacie skuplje nego kod nas), samo mi se ne sviđa što je 1,2 LPG, za te pare se mogao možda i DCI uzeti. No, auto je ''full fullova'' što se Dacie tiče, možda ima i ''nepotrebnih'' sitnica ali fakat izgleda odlično. Mada, pored svega, ja mislim da je Dacia razuman izbor jedino kada se ne doplaćuju sve te sitnice, jer kad se doda jedno po jedno, izađe poprilična svota. Preko 20 hiljada za Sandera DCI ne bih dao.
pa vlasnici tih novih avuta kazu da im performanse nisu vazne,ne trkaju se nevoze brzo ono od a do b .,samo nek je novo(jer su se opekli o nekog polovnjaka)
Mlad i Nevin

#73 Re: Najviše od novog automobila za 20.000KM

Post by Mlad i Nevin »

I šta, opet dam 20 milja i vozim mrtvo puhalo od atmosferca? Sori, ali ja to ne bih izabrao...rekoh već da atmosferce jedino mogu kod starijih polovnjaka. I ide on ok, ali zaboravi na neka međuubrzanja. Pa čovječe, ja imam 1,6 atmosferca, i kad krenem uz malo veće brdo, moram ga prvim stepenom prenosa nagaziti do 3500 obrtaja da lijepo primi drugi stepen. Kod preticanja se takođe mora gaziti daleko preko 3000 obrtaja, a to jako jako diže potrošnju. Naravno da se to može ''progutati'' i naravno da nije nemoguće putovati sa takvim agregatom, ali nije idealno ni dati toliki novac i imati slabu motorizaciju. O plinu neću ni da govorim, to je nužno zlo i ja bih ga samo u starije benzince, u nov auto ne.

BTW, koliko košta Kia Rio dizel?
530i

#74 Re: Najviše od novog automobila za 20.000KM

Post by 530i »

agent_zero wrote:
Pričaš napamet, bez da si se malo informisao.

U berlijeti nude novu astru H, 1,6 benzin (a i da je 1,4 nema veze, auto ide sasvim ok), KLIMA i hipter druge opreme (najviši paket za benzinca, pronađi na netu šta sve uključuje). I to je sve ispod 20000 (oko 19,400). Jedino što nema ESP, ako hoćeš ESP, izađe mrvičak više od 20000.
Nijedan atmosferski benzin 1.4 ne ide sasvim ok u autu veličine Astre. A što se cijena i opreme tiče http://www.opel.ba/content/dam/Opel/Eur ... ic_iii.pdf
Ako i imaju sniženja to se odnosi na auta 2012. godiše kojih imaju po skladištima i salonim napretek (doduše, ne samo oni nego i većina drugih dilera)...
agent_zero

#75 Re: Najviše od novog automobila za 20.000KM

Post by agent_zero »

A kako se nekad sa kadettom suzom 1.3 pičilo svuda i niko nije kukao? :)

Kako ide kod i30 i ceeda? I opet se niko ne žali? Ima ljudi kojima je sve malo, nedovoljno, sve sami GTI vozači, trkači, folovi, golovi...

Ide dovoljno dobro za nezahtjevne vozače, porodične ljude, kojima auto služi za prevoz od tačke A do tačke B ili C.

Što se astre tiče, neka ode u berlijetu i traži ponudu. Svojim sam očima nedavno čitao ponudu koju je dobio moj prijatelj, 2013. godište, crna boja, 1,6 motor, najviši paket opreme za benzinca 19.400km (ima sve živo osim ESP, a rekli mu ako hoće ESP mora doplatiti nešto oko 900km).
Post Reply