Kakav bolan zakon kakvi bakraci pa svaki kvart je imao svog kabadahiju od capljine do konjica si imao dvadeset barikada, od cetnika je kupovano oruzje, pa ni danas u miru nemamo siguran fiskalni sistem, a pogotovo u ta luda vremena kad si gledao hocel ti agresor uci u predsjednistvo a predsjednika ti objesiti na nekom trgu. I opet da kazem da ne amnestiram nikoga svako treba da odgovara kome se dokaze krivica ali me nervira to spinovanje i gebelsovske repecture iz centrale: "sto puta ponovljena laz postaje istina"XXS wrote:Cinjenica je da babo ni sin nikad nisu podnijeli nikakav racun. Koliko su dobili i na sta su potrosili.prirodoljubac wrote: Cinjenice nisu partijski pamfleti i spinovanja, cinjenice su ono sto sud utvrdi kao takve, prema tome da vi crveni imate dokaze vi bi ih vec dostavili nadleznom tuziocu, ovako vam samo ostaje da skrecete paznju sa katastrofalne vlasti sdp-a, koji je toliko nesposoban da je to tuzno za gledat
Bas kao i danas i tada je postojao zakon koji je propisivao kako se ophodi sa drzavnim sredstvima.
Svako cist i posten nebi ni cekao na kakvu prozivku nego bi podnio racun i sacuvao cist obraz po zavrsetku rata.
Ali ne i Izetbegovici. Petnaest godina ih se proziva za kradju miliona i miliona, a oni se prave blesavi.
Vjerovatno imaju milionske razloge za to.
Gospodari bošnjačkih prstenova
-
prirodoljubac
#51 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova
- Hemera
#52 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova
ReXX wrote:Sta ce ti Avaz??fidoremilienko wrote:Moze li se to igdje pogledati?
-
Krushna mrva
#53 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova
razmisli... godinama je trajalo. trziste je je bilo milijardu i vise muslimana u svijetu. U to vrijeme Tv su bile pune slika patnji muslimana u BiH. Ovo je samo mrva kazem vam, sigurno je bilo delegacija i delegacija koje su "ordinirale" po dunjaluku i skupljale pare. Mozes biti siguran da imaju milijarde ne milione razloga u bilo kojoj valuti koja ti padne na pamet.XXS wrote:Cinjenica je da babo ni sin nikad nisu podnijeli nikakav racun. Koliko su dobili i na sta su potrosili.prirodoljubac wrote: Cinjenice nisu partijski pamfleti i spinovanja, cinjenice su ono sto sud utvrdi kao takve, prema tome da vi crveni imate dokaze vi bi ih vec dostavili nadleznom tuziocu, ovako vam samo ostaje da skrecete paznju sa katastrofalne vlasti sdp-a, koji je toliko nesposoban da je to tuzno za gledat
Bas kao i danas i tada je postojao zakon koji je propisivao kako se ophodi sa drzavnim sredstvima.
Svako cist i posten nebi ni cekao na kakvu prozivku nego bi podnio racun i sacuvao cist obraz po zavrsetku rata.
Ali ne i Izetbegovici. Petnaest godina ih se proziva za kradju miliona i miliona, a oni se prave blesavi.
Vjerovatno imaju milionske razloge za to.
Pa na samom pocetku filma sjecam se da su rekli da zapravo NIKO NE ZNA koliko je para skupljeno za vrijeme agresije, to NIKO ne zna. Znaju se samo procjene. Bit ce zanimljivo sta ce jos objavljivati na TV Alfa jer kazu da je ovo samo prvi dio
- fidoremilienko
#54 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova
Hemera wrote:ReXX wrote:Sta ce ti Avaz??fidoremilienko wrote:Moze li se to igdje pogledati?
- Man of steel
#55 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova
Pregledah Fahrin uredak i nisam primjetio ništa spektakularno osim standardnog konstruisanja i prljavštine koju Avaz na dnevnoj bazi servira svojim gledaocima i čitaocima.
Snimak prikazuje donatorsku noć u Turskoj za vrijeme rata gdje je učestvovala i žena rahmetli Alije Izetbegovića koja je držala govor i zahvaljivala se za prikupljeni novac.
Naravno Fahro je to sve iskoristio kako bi konstruisao priču o krađi i ukradenim milijardama tek onoliko koliko je dovoljno da ga neko ne odere na sudu za klevetu.
Snimak prikazuje donatorsku noć u Turskoj za vrijeme rata gdje je učestvovala i žena rahmetli Alije Izetbegovića koja je držala govor i zahvaljivala se za prikupljeni novac.
Naravno Fahro je to sve iskoristio kako bi konstruisao priču o krađi i ukradenim milijardama tek onoliko koliko je dovoljno da ga neko ne odere na sudu za klevetu.
-
ReXX
#56 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova
Ala vas je Avaz sve napalio. Fahro je postigao cilj.
- Hemera
#57 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova
šta je sa onima mimo fahre i njegovih linija koji pitaju gdje su pare poput turaka i drugih?
- Thinker
#58 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova
Industrije nije bilo, bio je rat. Trebalo je nahraniti obuci i opremiti gotovo 250.000 vojnika. Trebalo je obezbjediti gorivo za kamione, metke i granate za vojnike a bili smo pod embargom. Ko god da je to radio ja mu noge ljubim. Ovi izdajnici svoje zemlje i svog naroda što pljuju po rahmetli Aliji nisu vrijedni komentara.
http://m.youtube.com/watch?v=is1aJb7Cx3E
- JOINT_1921
- Vozim: odlično
#59 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova
U naslovu treba da stoji "gospodari bosnjackih, hrvatskih i srpskih prstenova"... Nevjerovatni su i jedni i drugi koji pokusavaju nekog da opravdaju... Sve su ba ovdje lopovi zestoki, jabuka ne pada daleko od stabla, kako je Bakir bio lopov, tako je i Lagumdzija i Dodik i Covic i Cavic i Mirnes A. i Tihic, i zene im, i zetovi i snahe i zaove i jetrve i sva ebena rodbina, blizi i dalji prijatelji, svi su ebeni lopovi... Zato u ovoj drzavi nema protesta, zato krade ko kako hoce jer zna da nema sanse da bude uhapsen, jer svi oni jedni drugima cuvaju ledja, zato ni jedan ne smije pasti, zato ni Budimir nece pasti, zato ni Fahro ni Dodik i ostala govna nece pasti, zato jer svi misle da ce doci bolje sutra ako su uz neku stranku, glasaju za jedne te iste non-stop pa se ne bune, vele ili mi je dosta ovih 100 KM sto sam dobio da glasam za njih, ne mogu se sada buniti, ili daj ne budi galamdzija, naljutit ce se oni iz stranke na mene pa kako cu onda dobiti posao... I gle dobije posao, stranka je BOG, radim, nisam prijavljen, ne pita me niko nista, sje*em i ono malo posla sto sam dobio, kada nesto treba uraditi prvo pitam sefa sta i kako pa po njegovom naredjenju onda djelujem... Stimaju se poslovi, stimaju se tenderi, uzima se sakom i kapom za odvojeni zivot, taksu ovu, taksu onu, sluzbena putovanja, automobili, ruckovi, nocenja, dnevnice, upravni i nadzorni odbori, krade se iz javnih preduzeca, prodaju masine, resursi, daju se sumnjive koncesije, privatizacije se provode po principu sto jeftinije da se proda, utali se sa pola miliona KM, ovaj proda sve sto se moze prodati, ne postuje ugovore, prava radnika, itd. itd... To sve vuce za sobom, profesori kao eminetni strucnjaci su takodje uvuceni u to, vide od ucenja djece nema fajde, isplati se vise krasti, dovesti sebi slicne ljude, daj mu nek zavrsi sebi negdje knjigu, proglasimo ga pocasnim doktorom i eto nam dekana ili rektora, eto nam uglednog profesora koji slusa sta mu se naredi, pusti babinu djecu da poloze sve sto treba, postenu namuci do kraja, odnosno samo mu slozis da ne polozi pa kad se zali otjeras ga uz prijetnju da to nikad nece poloziti... Eto nam sutra uglednih advokata, doktora, ekonoma, politicara, novinara, psihologa i pedagoga... Nemamo vlastitu pamet, kupujemo stranu pamet... Strana pamet se placa deseterostruko vise od domace, nista nije isplativo, proizvodnja stoji, niko nista ne zna, niko se i ne trudi, zna kako je zavrsio to sto ima, cuvaj i ne daj da neko u to dira, kad se nesto desi samo zataskaj, niko ne odgovara za svoja djela, zato im je lijepo, zato sjedi kuci i ne izlazi na proteste jer mala beba ne moze na lijecenje jer nema JMBG, taj isti kojeg oni sa vrha piramide nisu izglasali u parlamentu jer stite vitalni i ko zna kakav interes, stite interes fotelje, zato je i bosnji i srbinu i hrvatu lijepo, lijepo mu je jer ni o cemu ne misli i nista ne radi, samo cese guzu po vazdan a ostale ko ebe... A ko su ostali, utlaceni, ponizeni, ranjeni, mrtvi, jedva prezivjeli, invalidi, penzioneri, i to samo onih 20% koji imaju penziju posteno zaradjenu, ostali pripadaju onima sto se i ne zale, ima se za hljeba, cigara, kafe i kladionice i ne moze bolje... Ima i jos ostalih, studenti (ali oni koji nemaju ledja), posteni radnici, vrijedni ljudi, postenjaci, pametni i siromasni... Zasto se ostali ne pobune ? Pa ne znaju kako, ni oni nisu naucili kako se boriti za svoja prava, oni naucili da to neko drugi radi za njih, ako bi sta i probali imaju ovi gore "vitalni" rijesenja i za to, zatvori, policija, jednostavno sute, boli ih ku*ac, prebace se u drugu zgradu, kanton, vladu, drzavu, avion, limuzinu i tako u krug...
Ne mogu vise, mrsko mi da pisem, a mogao bih do sutra... Jadan smo mi narod koji ovo sve trpi i gleda...
Ne mogu vise, mrsko mi da pisem, a mogao bih do sutra... Jadan smo mi narod koji ovo sve trpi i gleda...
- smasma
#60 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova
Samo mi nije jasno, gdje nabavlja ove snimke ? 16:40, jebote koja lova, satovi i nakit.
- Man of steel
#61 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova
Dosta toga se i pokralo, to se ne može sakriti.Thinker wrote:Industrije nije bilo, bio je rat. Trebalo je nahraniti obuci i opremiti gotovo 250.000 vojnika. Trebalo je obezbjediti gorivo za kamione, metke i granate za vojnike a bili smo pod embargom. Ko god da je to radio ja mu noge ljubim. Ovi izdajnici svoje zemlje i svog naroda što pljuju po rahmetli Aliji nisu vrijedni komentara.
Ali ovako jeftino i podmuklo konstruisati na osnovu ovog snimka koji ništa ne govori, i blatiti ženu koja je odavno mrtva prevazilazi i Avazove standarde nemorala i prljavštine koji su izuzetno visoki.
- BHCluster
#62 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova
Znaci da su se ovako Izedbegovici obogatili i da je Avaz od ovih para nasto, a izgleda nastala je svadja izmedju Izetbegovic juniora i radoncica zbog prstena.

-
Krushna mrva
#63 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova
gdje si Bakire jebo te juniverziti teksasBHCluster wrote:![]()
- Comrad
#64 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova
Sve te pare leze negdje i lagano se ubacuju u zemlju kroz 'investicije'.
Otkud Ganicu milioni za onaj univerzitet. Eto on ekonomski genije pa uspio od desetak studenata da plati engleske profesore i napravi zgradu od nekoliko miliona.
Svi ovi shiddi, bbi, itd ja to nikom nista ne vjerujem. Planski su pare cuvane i sad se peru. Fahro nema sta rec. Da nije bilo rata on bi bio sitni novinar, niko i nista. Sve je to u pet deka.
Sefer je rekao da je za odbranu koju je on planirao trebalo cca 160 miliona maraka, a u bih je uslo od 5 do 10 milijardi. Taj novac nije ulagan u oruzje, jer da jeste mi smo onda 94 trebali imati jato borbenih aviona, bruku artiljerije itd.
Nisu izetbegovici sve uzeli, ali nisu ni rqvnomjerno podijelili taj novac. Vidjeli smo poslije rata da su sitni kokosari odjednom postale gazde, to firme, restorani, kafici...otkud? Pa nije niko corav...ccc.
Otkud Ganicu milioni za onaj univerzitet. Eto on ekonomski genije pa uspio od desetak studenata da plati engleske profesore i napravi zgradu od nekoliko miliona.
Svi ovi shiddi, bbi, itd ja to nikom nista ne vjerujem. Planski su pare cuvane i sad se peru. Fahro nema sta rec. Da nije bilo rata on bi bio sitni novinar, niko i nista. Sve je to u pet deka.
Sefer je rekao da je za odbranu koju je on planirao trebalo cca 160 miliona maraka, a u bih je uslo od 5 do 10 milijardi. Taj novac nije ulagan u oruzje, jer da jeste mi smo onda 94 trebali imati jato borbenih aviona, bruku artiljerije itd.
Nisu izetbegovici sve uzeli, ali nisu ni rqvnomjerno podijelili taj novac. Vidjeli smo poslije rata da su sitni kokosari odjednom postale gazde, to firme, restorani, kafici...otkud? Pa nije niko corav...ccc.
Last edited by Comrad on 04/06/2013 23:39, edited 1 time in total.
- animals
#65 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova
Ma sta reci u BIH, neko nesto ukrao, nemoguce...pa mi imamo najpostenije politicare na planeti, najpostenije firmase, najpostenije male kriminalce..ali istovremeno mozda i najgluplje posteno stanovnistvo na planeti, koje to sve podrzava..
-
Krushna mrva
#66 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova
tacno si sve rekao. ovo sto je uslo i ulazi je samo dio. Veci dio je ulozen na drugim mjestima, dio je potrosen, dio na racunima (naravno ne kod nas, nego se oplodjuje u tudjim bankama).....Comrad wrote:Sve te pare leze negdje i lagano se ubacuju u zemlju kroz 'investicije'.
Sad se sjetih i Gadafija i njegovih "poklona" djeci.... nikad niko ne rece gdje su te pare.....
- MuaDib
#67 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova
Mnogo što šta izaći na vidjelo iz Izetbegović esnafa.

E IMA OVOLIKO DA DAMO NARODU, A MOŽDA I MANJE ALIJA

-
ReXX
#68 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova
Prema reakcijama forumasa, Radoncic je postigao cilj sa ovim bezvenim videom.
K'o fol niko ne cita Avaz a svi crpe mudrost i argimente iz te novine.

K'o fol niko ne cita Avaz a svi crpe mudrost i argimente iz te novine.
-
Krushna mrva
#69 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova
ne sikiraj se ovaj sto je ziv se usutio, sto kazu suti i muti. Sto bi se i eksponiro nije lud. Uvijek je takav i bio. A sin mu naravno kao i Bakir drma, genije biznismen, investitor, gigant....kad se rode odmah su najpametniji i najboljiMuaDib wrote:Mnogo što šta izaći na vidjelo iz Izetbegović esnafa.
- BHCluster
#70 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova
Samo ko je Frodo Baggins a ko Gollum???
I sve zbog:

I sve zbog:

-
ReXX
#71 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova
...
Last edited by ReXX on 05/06/2013 09:02, edited 2 times in total.
- lazni liberal
#72 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova
Mir, mir, mir Alija je kriv.
-
ReXX
#73 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova
...
Last edited by ReXX on 05/06/2013 00:11, edited 1 time in total.
- Hajvan
#74 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova
JOINT_1921 wrote:...
....
sve tačno
- BHCluster
#75 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova
Pitanje je ko je Lord of the Rings?

One ring to rule them all...

One ring to rule them all...