10 nacija koje najviše mrze USA

Post Reply
DzeBra

#51 Re: 10 nacija koje najviše mrze USA

Post by DzeBra »

Opetja033 wrote:LAND OF THE FREE, HOME OF THE BRAVE!
Branik demokratije i ljudskih sloboda naspram totalitarnih ideologija i sila mraka.
Image
eman

#52 Re: 10 nacija koje najviše mrze USA

Post by eman »

Zasto?
Zato sto oni(sije) vrijedjaju,kunu,smatraju dijelom svoje vjere da vrijedjaju osobe koje mi(suniti) smatramo najbitnijim licnostima islama,poslije Muhameda a.s

dakle za njih je Ajsa r.a "kurva" koja je prevarila Muhammeda a.s, :shock: a za nas "majka vjernika"
za nas je Ebu Bekr prvi halifa kojem je obecan dzennet za njih on gori u dzehenemu vec
Omer r.a je prema njihovom vjerovanju u posebnom mjestu dzehenema :roll:
Last edited by eman on 03/06/2013 21:27, edited 1 time in total.
славянин

#53 Re: 10 nacija koje najviše mrze USA

Post by славянин »

Da, zaustavila kada je A-BiH krenula u oslobadjanje zemlje. Kada je Dudakovic spomenuo Trebinje ...

Ajde molim te..... Amerika je u toku cijelog rata pokusavala da pokrene intervenciju u BiH ali nisu mogli zbog protivljenja Rusije.Tek kada smo sve porusili onda su valja uvidili toliku korist da su krenuli prakticno jednostrano .Amerika je propustila namjerno skoro svo oruzije koje je islo Armiji BiH a mogli su to blokirat kad god su htjeli (imali su brodove na Jadranu i sasvim su bili sposobni da provedu embargo i sprijece sav prevoz oruzija morem a posto su sa Hrvatima tako blisko saradjivali mogli su im komotno reci da ne propustaju oruzije u BiH i eto).
Ko je bombardovao u nekoliko navrata (i to "fino" bombardovao) polozaje VRS oko Sarajeva i Gorazda ?
Sprijecili su bilo kakvu upotrebu avijacije u ofanzivne svrhe barem.
Prakticno su onesposobili komunikacijske sisteme VRS nekoliko puta.

A sto se tice toga da AR BIH je bila na putu da preuzme kontrolu nad cijelom zemljom to je malo vise sta bi bilo da bi bilo, jer Srbija je otvoreno rekla da ce uci u rat da sprijeci progon Srba iz Bosne.Sta bi bilo ... ? bio bi rat jos 10 godina i vjerovatno bi doslo do nekih izmjena u kontroli teritorije ali to nebi apsolutno bilo u neku veliku korist niti jedne strane a izginulo bi jos more ljudi.

Ne kazem da se Amerika mijesala iz dobrote nego im nije odgovarao na pocetku poraz AR BiH i HVOa i direktno su pomagali istim a kasnije su izvrsili diplomatski pritisak da se nebi apetiti previse otvorili i da nebi doslo do jos veceg krvoprolica - sve to vjerovatno da bi donekle svi dobili a oni dobili ono sto su zelili (baze u BiH,raspad regionalne sile,podpadanje pod kontrolu svih drzavica nakon raspada pod Zapadni pakt)
jeza u ledja

#54 Re: 10 nacija koje najviše mrze USA

Post by jeza u ledja »

eman wrote:
Zasto?
Zato sto oni(sije) vrijedjaju,kunu,smatraju dijelom svoje vjere da vrijedjaju osobe koje mi(suniti) smatramo najbitnijim licnostima islama,poslije Muhameda a.s

dakle za njih je Ajsa r.a "kurva" koja je prevarila Muhammeda a.s, :shock: a za nas "majka vjernika"
za nas je Ebu Bekr prvi halifa kojem je obecan dzennet za njih on gori u dzehenemu vec
Iste takve razlike medju krscanima, a da ne kazem krscanima i jevrejima, pa se ne mrze i ne ratuju, vec gledaju vas muslimane kako se drzite za vrat.
DzeBra

#55 Re: 10 nacija koje najviše mrze USA

Post by DzeBra »

eman wrote:
jeza u ledja wrote:
eman wrote:
Nisi musliman i ne razumijes se u siitsko sunitske relacije
Pa ne razumijem kako se neko moze toliko mrzit. Sta vam je ba.
Pa eto mi se mrzimo
Ko tebe mrzi Emane?
Ovi sigurno ne:
http://www.siasat.com/english/news/iraq ... s-violence
jeza u ledja

#56 Re: 10 nacija koje najviše mrze USA

Post by jeza u ledja »

славянин wrote:
Da, zaustavila kada je A-BiH krenula u oslobadjanje zemlje. Kada je Dudakovic spomenuo Trebinje ...

Ajde molim te..... Amerika je u toku cijelog rata pokusavala da pokrene intervenciju u BiH ali nisu mogli zbog protivljenja Rusije.Tek kada smo sve porusili onda su valja uvidili toliku korist da su krenuli prakticno jednostrano .Amerika je propustila namjerno skoro svo oruzije koje je islo Armiji BiH a mogli su to blokirat kad god su htjeli (imali su brodove na Jadranu i sasvim su bili sposobni da provedu embargo i sprijece sav prevoz oruzija morem a posto su sa Hrvatima tako blisko saradjivali mogli su im komotno reci da ne propustaju oruzije u BiH i eto).
Ko je bombardovao u nekoliko navrata (i to "fino" bombardovao) polozaje VRS oko Sarajeva i Gorazda ?
Sprijecili su bilo kakvu upotrebu avijacije u ofanzivne svrhe barem.
Prakticno su onesposobili komunikacijske sisteme VRS nekoliko puta.

A sto se tice toga da AR BIH je bila na putu da preuzme kontrolu nad cijelom zemljom to je malo vise sta bi bilo da bi bilo, jer Srbija je otvoreno rekla da ce uci u rat da sprijeci progon Srba iz Bosne.Sta bi bilo ... ? bio bi rat jos 10 godina i vjerovatno bi doslo do nekih izmjena u kontroli teritorije ali to nebi apsolutno bilo u neku veliku korist niti jedne strane a izginulo bi jos more ljudi.

Ne kazem da se Amerika mijesala iz dobrote nego im nije odgovarao na pocetku poraz AR BiH i HVOa i direktno su pomagali istim a kasnije su izvrsili diplomatski pritisak da se nebi apetiti previse otvorili i da nebi doslo do jos veceg krvoprolica - sve to vjerovatno da bi donekle svi dobili a oni dobili ono sto su zelili (baze u BiH,raspad regionalne sile,podpadanje pod kontrolu svih drzavica nakon raspada pod Zapadni pakt)
Isto ko da je ARBiH sama onako po sebi uspjela oslobiti pola Krajine, kao da se prije toga nisu desili NATO udari i kao da se nije desila Oluja pod otvorenom podrskom Amerikanaca.
sema911s

#57 Re: 10 nacija koje najviše mrze USA

Post by sema911s »

Amerika koja nije dala da se BL oslobodi? :bih:[/quote]

oslobodit banja luku,. mislim da bi od tog pravoslavnog zivlja, sve bilo osvetnicki pubijano, a sa druge strane dalo priliku slobodanu da posalje svu vojsku koju je tadasnja jugoslavjija(srbija i cg) imala na bosnu,. i znas gdje bi ja i ti sada bili,. mislim da nam ni kosti nebi jos nasli,., da nebi te amerike srbija bi se jos kurcila, da ih (naato) ne bombardova ko im dade veto na sve(od uvotza hrane oruzja),.

ja sam isto za tu ideju da ARMIJA BIH oslobodila bosnu al ne zaboravi kakvi su ljudi(znam za sebe) ti ljudi sto bi se nasli ispred vojnika tesko bi prezivili jer smo svi bili pod tim losim uticajima od tad i danas ,.,

nisam neki ljubitelj te amerike al hvala im za sve,. sto odzavaju mir u ovoj nam danasnjo jBOSNI I HERCEGOVINI i citavom svjetu sace neko reci ginu neduzi civili ginu zato sto se ti terorisi(kukavice) sakrivaju medju njima
muhafuca

#58 Re: 10 nacija koje najviše mrze USA

Post by muhafuca »

eman wrote:
Nisi musliman i ne razumijes se u siitsko sunitske relacije
Evo ja sam musliman pa nikad ne bih izvalio takvu glupost da vise mrzim sije nego jevreje

ne mrzim ni jedne ni druge - mrzim Cioniste ako se vec mora klasifikovati (kojih ima i jevreja i krscana a i pokoja sacica muslimana)

al definitivno ako bih morao birati - kao sto ti postavljas stvari - normalno da mrzim jevreje a sije uopste ne mrzim.

sta ja sad ne kontam ?
Last edited by muhafuca on 03/06/2013 21:38, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#59 Re: 10 nacija koje najviše mrze USA

Post by jeza u ledja »

Ti vjerovatno nisi pravi musliman. :oops:
sinuhe

#60 Re: 10 nacija koje najviše mrze USA

Post by sinuhe »

Amerika je samo laka meta.
DzeBra

#61 Re: 10 nacija koje najviše mrze USA

Post by DzeBra »

eman wrote:Pa eto mi se mrzimo
abiabio wrote:Ti il si vehbos ili neko drugi koji potpiruje jaz koji po vjeri ne bi trebao da postoji.
Neće još dugo vjeruj mi!
Čekaj samo dok se napaćeni sirijski narod nakon oslobođenja zemlje izvuče ispod ruševina pa ćeš vidjeti šta će imati da kažu onome cionisti Kardawiju kakvu je on bagru i muslimanski šljam njima u Siriju slao da ih "oslobađaju od života".
eman

#62 Re: 10 nacija koje najviše mrze USA

Post by eman »

jeza u ledja wrote:
eman wrote:
Zasto?

Iste takve razlike medju krscanima, a da ne kazem krscanima i jevrejima, pa se ne mrze i ne ratuju, vec gledaju vas muslimane kako se drzite za vrat.
Ja ih nebi klao,ali sad su se oni umjesali gdje nebi trebali
Sirija je 80% sunitska zemlja,7% alevitska,10% krscanska,tek 2% siitska
muhafuca

#63 Re: 10 nacija koje najviše mrze USA

Post by muhafuca »

jeza u ledja wrote:Ti vjerovatno nisi pravi musliman. :oops:
e jedino to :-)

hajd vidjecemo dok ode kod sejha po pamet

pa se vrati sa odgovorom
Eöl Mornedhel

#64 Re: 10 nacija koje najviše mrze USA

Post by Eöl Mornedhel »

jeza u ledja wrote: Iste takve razlike medju krscanima, a da ne kazem krscanima i jevrejima, pa se ne mrze i ne ratuju, vec gledaju vas muslimane kako se drzite za vrat.
Da unutar-hrišćanskih sukoba nikada nije bilo. Ono, doduše bio - za početak velikog spiska - onaj znameniti Tridesetogodišnji Rat koji je (po procentima i devastaciji) bio najgori rat na tlu Evrope od kad je istorije, ali nema veze. Što se tiče odnosa hrišćanstva i judaizma tu je tek cakum-pakum.

Uzgred, između katolika i pravoslavaca je vrlo neuporedivo manja razlika nego između šija i sunita (to je koliko sam upućen na nivou razlike svetotajinaca i protestanata, možda i veća).
eman

#65 Re: 10 nacija koje najviše mrze USA

Post by eman »

Dakle zasto se sije mjesaju i prave haos medju ljudima tamo ako nas vole?
DzeBra

#66 Re: 10 nacija koje najviše mrze USA

Post by DzeBra »

DzeBra wrote:Ma nevolim Ameriku. Nastala je na istim principima kao israhell i RS.
Cherry-Cherry wrote:države su kroz istoriju nastajale na krvi
Da, tačno ...
... samo što se Amerika od svog krvavog nastanka pa do danas uvijek hranila krvlju milionima nevinih ljudi širom svijeta.
славянин

#67 Re: 10 nacija koje najviše mrze USA

Post by славянин »

sinuhe wrote:Amerika je samo laka meta.
Pogledaj ovo.Koliko velikih vjernika muslimana je trazilo intervenciju u Libiji ? Nakon intervencije zapalise Americku ambasadu tamo.I danas se govori kako su to zli Amerikanci unistili Libiju.
Koliko istih iznad navedenih trazi intervenciju u Siriji- To bi posle vjerovatno bilo proglaseno "Cionistickim planom" da se ista unisti.
Ovi Amerikanci kako god postupe na kraju ispadnu krivi za sve :mrgreen:

Ljudi idu linijom ako imamo koristi vise nego stete idemo.....
muhafuca

#68 Re: 10 nacija koje najviše mrze USA

Post by muhafuca »

eman wrote:
jeza u ledja wrote:
eman wrote: Zato sto oni(sije) vrijedjaju,kunu,smatraju dijelom svoje vjere da vrijedjaju osobe koje mi(suniti) smatramo najbitnijim licnostima islama,poslije Muhameda a.s

Ja ih nebi klao,ali sad su se oni umjesali gdje nebi trebali
Sirija je 80% sunitska zemlja,7% alevitska,10% krscanska,tek 2% siitska
Po toj logici ti si veliki zagovornik onda i da sittima se preda Bahrejn na upravljanje jer su tamo sitti ogromna vecina
Ili sam nesto propustio ?

Edit - plus oni se nisu umijesali u Siriju - vec se brane od napada
Last edited by muhafuca on 03/06/2013 21:47, edited 1 time in total.
cyprus

#69 Re: 10 nacija koje najviše mrze USA

Post by cyprus »

Inače nabijem na neku stvar sve koji nekog mrze iz vjerskih razloga :mrgreen: Meni nije jasno kako iz usta nekoga ko se naziva vjernikom mogu izaći riječi: Ja mrzim / mi mrzimo... Valjda je mržnja protivna svakoj vjeri...
jeza u ledja

#70 Re: 10 nacija koje najviše mrze USA

Post by jeza u ledja »

Eöl Mornedhel wrote:
jeza u ledja wrote: Iste takve razlike medju krscanima, a da ne kazem krscanima i jevrejima, pa se ne mrze i ne ratuju, vec gledaju vas muslimane kako se drzite za vrat.
Da unutar-hrišćanskih sukoba nikada nije bilo. Ono, doduše bio - za početak velikog spiska - onaj znameniti Tridesetogodišnji Rat koji je (po procentima i devastaciji) bio najgori rat na tlu Evrope od kad je istorije, ali nema veze. Što se tiče odnosa hrišćanstva i judaizma tu je tek cakum-pakum.

Uzgred, između katolika i pravoslavaca je vrlo neuporedivo manja razlika nego između šija i sunita (to je koliko sam upućen na nivou razlike svetotajinaca i protestanata, možda i veća).
Nisi primjetio sadasnje vrijeme u recenici koju si citirao. :oops:
Eöl Mornedhel

#71 Re: 10 nacija koje najviše mrze USA

Post by Eöl Mornedhel »

DzeBra wrote: Da, tačno ...
... samo što se Amerika od svog krvavog nastanka pa do danas uvijek hranila krvlju milionima nevinih ljudi širom svijeta.
Naravno, osim tokom više od pola svoje istorije, kada je na Kapitol Hilu dominirala politika izolacionizma.
eman

#72 Re: 10 nacija koje najviše mrze USA

Post by eman »

U Bahreinu je oko 50-50%

Bahreinski siiti su zejdije,jako slicni sunitima,i osudjuje ih vecina sijja

jer ne proklinju te gore osobe,i cjene ih
Eöl Mornedhel

#73 Re: 10 nacija koje najviše mrze USA

Post by Eöl Mornedhel »

cyprus wrote:Valjda je mržnja protivna svakoj vjeri...
važi
ježa u leđa wrote:Nisi primjetio sadasnje vrijeme u recenici koju si citirao
nisam, zaleteo sam se
славянин

#74 Re: 10 nacija koje najviše mrze USA

Post by славянин »

eman wrote:U Bahreinu je oko 50-50%

Oj sad imaju i podsekte :D dobri i losi siti :lol:
Opetja033

#75 Re: 10 nacija koje najviše mrze USA

Post by Opetja033 »

eman wrote:U Bahreinu je oko 50-50%

Pomijesao si Bahrein i Jemen. U Jemenu je omjer 50-50% i sije su uglavnom zejdije. U Bahreinu su imamije (kao i u Iranu) i predstavljaju 65-70% stanovnistva.
Post Reply