Sarajevo, Jugoslavija

Locked

Sarajevo, Jugoslavija

Vrlo dobra ideja
23
21%
Dobra ideja
2
2%
Onako
7
6%
Losa ideja
5
4%
Vrlo losa ideja
65
58%
Sta me briga
10
9%

Total votes: 112

BatoS

#51 Re: Sarajevo, Jugoslavija

Post by BatoS »

salvatore paradise wrote:
BatoS wrote:
salvatore paradise wrote:Rekao bih ko su tvoji najveci dusmani ali sam prilicno siguran da se protivi pravilima foruma.
Slobodno kazi... to da mrzis Bosnjake nam je vec jasno.
Prijavljen si moderaciji. Moje stpljenje je uistinu veliko ali sve ima svoje granice. Umjesto da sam te odmah prijavio dao sam ti nekoliko puta priliku da nadjes moje postove u kojima se vidi islamofobija ili mrznja prema Bosnjacima. Naravno to nisi uradio jer takvi postovi ne postoje. To je to.
A neces da odgovoris ko su najveci ''dusmani'' Bosnjacima?
salvatore paradise

#52 Re: Sarajevo, Jugoslavija

Post by salvatore paradise »

BatoS wrote:
salvatore paradise wrote: Prijavljen si moderaciji. Moje stpljenje je uistinu veliko ali sve ima svoje granice. Umjesto da sam te odmah prijavio dao sam ti nekoliko puta priliku da nadjes moje postove u kojima se vidi islamofobija ili mrznja prema Bosnjacima. Naravno to nisi uradio jer takvi postovi ne postoje. To je to.
A neces da odgovoris ko su najveci ''dusmani'' Bosnjacima?
Zasto bih odgovarao na to? Ja sam se obratio kolegi forumasu Bosnologu, ne svim Bosnjacima.

Nego imas priliku da nadjes te postove ili da se izvinis za klevetu...
BatoS

#53 Re: Sarajevo, Jugoslavija

Post by BatoS »

salvatore paradise wrote:Nego imas priliku da nadjes te postove ili da se izvinis za klevetu...
Sladak si.
salvatore paradise

#54 Re: Sarajevo, Jugoslavija

Post by salvatore paradise »

Ne igram za taj tim, ali postujem tvoje opredjeljenje.
Avetinho

#55 Re: Sarajevo, Jugoslavija

Post by Avetinho »

tolino wrote:fataj se u kolo, dok brlja nije izvjetrila...

Image
Ovi su mi najbolji, sto nadju pet pijanih idiota kao argument protiv ljudskog udruzenja.

Srbija i Hrvatska i Crna Gora ne idu nigdje u bliskoj buducnosti. Prijatelji? Neprijatelji? Imas li iko ovdje da nije isao na more u Dalmaciju kod "neprijatelja"? Ili do rodbine i prijatelja u Srbiju?

Bas me zanima.
muniza

#56 Re: Sarajevo, Jugoslavija

Post by muniza »

Jebo majku ima li iko normalan na ovom forumu il bošnjo nacionalista il jugonostalgičar. Kakva ba Jugoslavija opet, ne znamo se nositi ni sa ovom slobodom koju jedva i krvavo platismo a vi bi opet o Jugoslavijama, e svašta...
Avetinho

#57 Re: Sarajevo, Jugoslavija

Post by Avetinho »

muniza wrote:Jebo majku ima li iko normalan na ovom forumu il bošnjo nacionalista il jugonostalgičar. Kakva ba Jugoslavija opet, ne znamo se nositi ni sa ovom slobodom koju jedva i krvavo platismo a vi bi opet o Jugoslavijama, e svašta...
I ja sam tako mislio, ali izgleda da su normalna Bosna i zivot u njoj moguci jedino u kakvoj-takvoj zajednici s ostalim Juznim Slavenima.

Ne zive samo Bosnjaci u Bosni.
muniza

#58 Re: Sarajevo, Jugoslavija

Post by muniza »

Ja Sam Odavle wrote:
muniza wrote:Jebo majku ima li iko normalan na ovom forumu il bošnjo nacionalista il jugonostalgičar. Kakva ba Jugoslavija opet, ne znamo se nositi ni sa ovom slobodom koju jedva i krvavo platismo a vi bi opet o Jugoslavijama, e svašta...
I ja sam tako mislio, ali izgleda da su normalna Bosna i zivot u njoj moguci jedino u kakvoj-takvoj zajednici s ostalim Juznim Slavenima.

Sve je otišlo predaleko i u mp3 i teško se iz ovoga izvaditi ali ipak mislim da nije vrijeme da mi ulazimo i u kakve dublje saveze sa komšijama, bilo bi isto ko što je bilo za vrijeme juge, iskorištavanje i omalovažavanje. A realno sa istočnim komšijama nikad ništa više zajedničko ne želim, mislim na državne odnose ne na normalne ljude.

Neke blaže ekonomske veze su neophodne i na tome se već radi iako se i tu vidi da smo donji...
jedaneska

#59 Re: Sarajevo, Jugoslavija

Post by jedaneska »

muniza wrote:
Ja Sam Odavle wrote:

Sve je otišlo predaleko i u mp3 i teško se iz ovoga izvaditi ali ipak mislim da nije vrijeme da mi ulazimo i u kakve dublje saveze sa komšijama, bilo bi isto ko što je bilo za vrijeme juge, iskorištavanje i omalovažavanje. A realno sa istočnim komšijama nikad ništa više zajedničko ne želim, mislim na državne odnose ne na normalne ljude.

Neke blaže ekonomske veze su neophodne i na tome se već radi iako se i tu vidi da smo donji...
A što ne bi još malo zakomplikovali :D http://www.klix.ba/forum/ko-ne-zeli-bit ... 12798.html
Bosnolog

#60 Re: Sarajevo, Jugoslavija

Post by Bosnolog »

Ja Sam Odavle wrote:
tolino wrote:fataj se u kolo, dok brlja nije izvjetrila...

Image
Ovi su mi najbolji, sto nadju pet pijanih idiota kao argument protiv ljudskog udruzenja.

Srbija i Hrvatska i Crna Gora ne idu nigdje u bliskoj buducnosti. Prijatelji? Neprijatelji? Imas li iko ovdje da nije isao na more u Dalmaciju kod "neprijatelja"? Ili do rodbine i prijatelja u Srbiju?

Bas me zanima.
Pa i Seselj je tako mislio, kao i Moljevic, skupa sa Drazom, samo su htjeli jos da bude kraljevina,..... :D

http://www.youtube.com/watch?v=Y5g8YifGqiA
Eöl Mornedhel

#61 Re: Sarajevo, Jugoslavija

Post by Eöl Mornedhel »

Meni je jedna stvar malko čudna: kada se u Bosni - a tu mislim na one u BiH koji ne tvrde da ni geografski ne pripadaju Bosni - pomene Jugoslavija, vrlo se često poteže argument da je Srbija problem, kao što se može videti i na ovoj temi. A za koj kurac se Jugoslavija mora praviti sa Srbijom? Evo, danas se lepo može lepo sklopiti prilično kompaktna država, Slo, Hr, BiH, CG, Kos, Mak, pa ko voli nek izvoli.

...

Uzgred, empirijski sam utvrdio da su oni zanesenjaci koji bi danas pravili Jugoslaviju ubedljivo najpristojnija ekipa na exYu prostorima. A i mišljenja sam da je Jugoslavija jedini perspektivan i smislen državni koncept na ovim prostorima, barem u onim varijacijama multiverzuma gde logika nije zatrta kod širokih narodnih masa. No sa druge strane, ako bi neko danas krenuo da pravi Jugoslaviju, morao bih zarad bezbednosti budućih generacija da ubijem dotičnu osobu ki zeca (nije da sam mišljenja da okot onoga što danas naseljava Balkan zaslužuje milost i simpatije, ali ne zaslužuje niko ubijanje, proterivanje i slične zabave).
SFRJ.Tito

#62 Re: Sarajevo, Jugoslavija

Post by SFRJ.Tito »

:thumbup: .
Sezam

#63 Re: Sarajevo, Jugoslavija

Post by Sezam »

Prije ce biti Beograd, Albanija nego Sarajevo, Jugoslavija. :D
Sezam

#64 Re: Sarajevo, Jugoslavija

Post by Sezam »

Ja Sam Odavle wrote:

Ti prespavao zadnjih 25 godina?
Avetinho

#65 Re: Sarajevo, Jugoslavija

Post by Avetinho »

Sezam wrote:
Ja Sam Odavle wrote:

Ti prespavao zadnjih 25 godina?
Nisam.

Izgleda da je najvaznije rezati jedni na duge nakon 20 godina. Svi mars u svoj tor. Tako zele vladari u Bosni, lakse im je prebrojavati izborne glasove.

Rat je zavrsio prije 18 godina. Kad je Tito bio na vlasti, 18 godina nakon njegovog rata bilo je blagostanje, niko vise rata pominjao nije i nije nikom rat bio na kraj pameti. Danas u Bosni jos uvijek brojimo krvna zrnaca, kao da je vrijeme stalo 1992.
heckler

#66 Re: Sarajevo, Jugoslavija

Post by heckler »

Jel ovo ludnicu raspuste petkom pa sve psihipate koje puste sa lanca pohrle da nadoknade filovanje svijeta svojom psihozom.

Cuj sugoslavija :shock: :shock: :shock: :shock: Isto ono govno od drzave koja je pod laznom krinkom "bratsva i jedinstva" jednom narodu haman sjeme zatrla.

Prije ce Vojvodina biti dio Madjarske, Sandzak dio Bosne (a i Boka usput) nego sto ce neko Bosnu opet porobiti u nekakvu srpsko-hrvatsku karinu od zajednice :wink:
akcid

#67 Re: Sarajevo, Jugoslavija

Post by akcid »

heckler wrote:Jel ovo ludnicu raspuste petkom pa sve psihipate koje puste sa lanca pohrle da nadoknade filovanje svijeta svojom psihozom.

Cuj sugoslavija :shock: :shock: :shock: :shock: Isto ono govno od drzave koja je pod laznom krinkom "bratsva i jedinstva" jednom narodu haman sjeme zatrla.

Mnogim ljudskim smradovima Jugoslavija je omogućila prosvjetljenje, izdigla ih iz jada i bijede, uklonila "bošču" sa poda na kojoj su porodično svi jeli iz jedne tepsije, država koja im je omogućila da izađu iz mraka neobrazovanosti i vjekovne nepismenosti, a sada im ta ista ljudska govna uzvraćaju na najprimitivniji način pljuvanjem i blaćenjem svih vrijednosti... To može samo go skorojević, papčina koja nikad bolje nije vidjela... Bljak!
bokserpasha

#68 Re: Sarajevo, Jugoslavija

Post by bokserpasha »

Eöl Mornedhel wrote:Meni je jedna stvar malko čudna: kada se u Bosni - a tu mislim na one u BiH koji ne tvrde da ni geografski ne pripadaju Bosni - pomene Jugoslavija, vrlo se često poteže argument da je Srbija problem, kao što se može videti i na ovoj temi. A za koj kurac se Jugoslavija mora praviti sa Srbijom? Evo, danas se lepo može lepo sklopiti prilično kompaktna država, Slo, Hr, BiH, CG, Kos, Mak, pa ko voli nek izvoli.

...

Uzgred, empirijski sam utvrdio da su oni zanesenjaci koji bi danas pravili Jugoslaviju ubedljivo najpristojnija ekipa na exYu prostorima. A i mišljenja sam da je Jugoslavija jedini perspektivan i smislen državni koncept na ovim prostorima, barem u onim varijacijama multiverzuma gde logika nije zatrta kod širokih narodnih masa. No sa druge strane, ako bi neko danas krenuo da pravi Jugoslaviju, morao bih zarad bezbednosti budućih generacija da ubijem dotičnu osobu ki zeca (nije da sam mišljenja da okot onoga što danas naseljava Balkan zaslužuje milost i simpatije, ali ne zaslužuje niko ubijanje, proterivanje i slične zabave).
Oni bi s nama nekako, mi s vama ne bi NIKAKO. Dosta vas i ovdje trpimo. Razligu.
bosn.om

#69 Re: Sarajevo, Jugoslavija

Post by bosn.om »

akcid wrote:
heckler wrote:Jel ovo ludnicu raspuste petkom pa sve psihipate koje puste sa lanca pohrle da nadoknade filovanje svijeta svojom psihozom.

Mnogim ljudskim smradovima Jugoslavija je omogućila prosvjetljenje, izdigla ih iz jada i bijede, uklonila "bošču" sa poda na kojoj su porodično svi jeli iz jedne tepsije, država koja im je omogućila da izađu iz mraka neobrazovanosti i vjekovne nepismenosti, a sada im ta ista ljudska govna uzvraćaju na najprimitivniji način pljuvanjem i blaćenjem svih vrijednosti... To može samo go skorojević, papčina koja nikad bolje nije vidjela... Bljak!
Da ne ulazimo u kakva plemenita sorta se mora da bude da se pominje vracanje u nesto sto bi direktan razlog (opravdan, neopravdan, nebitno) tolikog izliva krvi - kakav se mora biti covjek da se svoj narod izda, svoje zrtve popljuju i sva muka zaboravi? Jeo bih ja rado iz jedne tepsije cijeli svoj zivot, samo da vas moje oci nikad nisu vidjele.
Nebitan32

#70 Re: Sarajevo, Jugoslavija

Post by Nebitan32 »

Prije ce Vojvodina biti dio Madjarske, Sandzak dio Bosne (a i Boka usput) nego sto ce neko Bosnu opet porobiti u nekakvu srpsko-hrvatsku karinu od zajednice :wink:
Ma kakva srboslavija. Narod se vec izjasnio o tome. Ovi sto pisu su zaostali srbofili iz sarajeva. Saka jada i nesretnika koja je imala beneficije u bivsem rezimu ('drustveni stanovi" itd). Ljudi izgubljeni u vremenu i prostoru. Oni koji zale za servskom historijom, "vojodama", ulicama cara lazara, pjesmicama a la gorski vijenac, srpskim kolegama a la Radovan Karadzic, Veselin Vlahovic Batko i slicnima(stara raja ba).

Ti isti prave TV serije gdje su Bosnjaci nepismena rulja, viceve o glupom Muji i slicno. Oni bi cetnike docekali s cvijecem i dan danas bi potpisali da im Beograd bude prEstolnica i da klece pred nekim Vaskrsijem.

No bez brige. Jedne ce dotuci "prirodni proces" a drugi nece imati drugog izbora no da se prilagode ili sele u Beograd.
heckler

#71 Re: Sarajevo, Jugoslavija

Post by heckler »

akcid wrote:

Djaba ti spika moj jugoslovenu, muda za bubrege vise nikome ne mozete prodavati.

Nego...

Gdje je sesta baklja jugoslovenu?
Image

Gdje je 40i kusur Banjaluckih dzamija (i hiljade ostalih) nestalo izmedju 1945 i 1992 ?

Ko kome ote onoliku zemlju dobri ti moj juzni slavenu?

Odkud to da hiljade srba iz crne gore postadose ucitelji u osnovnim i srednjim skolama sirom Bosne? To kao Crna Gora imala viska ucitelja a mi zatucani nismo pa morali uvoziti?

Koliko je decenija trebalo da se smiluju pa Bosnjaku dozvole da se izjasni kao "neopredjeljeni" umjesto da mu na silu upisiju srbin ili hrvat? A sta se sve trebalo da desi dok se izborilo i za onu karinu od velikog "M"?

O jeziku da ne govorim...

I da, radije cu ja sjediti na zemljanom podu, jesti sa porodicom iz jedne tepsije nego da mi cetnici udjeljuju milostinju i "obrazuju me" i vade iz "vjekovne nepismenosti" tako sto mi vazu o Kraljevicu Marku, Turskom danku u krvi i nabijanju na kolac, da me sile da na pamet ucim guslarske stihove koljaca Njegosa.

Svaki moj uspjeh ili neuspjeh bice rezultat moga rada ili ne rada a ne cetnicke milostinje i mrvica.

Ali svhatam ja i vas jugoslovene. Ostatak mrtve strukture. Nakon tolikih godine vlasti i komandovanja sad zivite u svojoj nocnoj mori gdje ste niko i nista. Sta da vam kazem, generacije Bosnjaka su zivjele i umrle pod ropstvom drugih sila, vama je samo sreca da Bosnjaci nisu ni jedan promil osvetoljubivi kao vi sto ste bili kad vam se konacno ostvario mokri san i kad ste zavladali ovim prostorima.
Last edited by heckler on 01/06/2013 21:58, edited 1 time in total.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#72 Re: Sarajevo, Jugoslavija

Post by PipiDugaDevetka »

Đinajlu wrote:Pa Sarajevo je htjelo da ne bude u Jugoslaviji više, ostalo je (h)istorija. Kakva - svi znamo.
Nije ništa Sarajevo ni pitano i već prije 29. februara 1992. nije bilo Slovenije, a ni Hrvatske u SFRJ. Dakle, velikosrbi su već bili srušili SFRJ :( . Nema smisla sa tim istim velikosrbima praviti novu SFR Region.
Drvosjeca iz Dejcica

#73 Re: Sarajevo, Jugoslavija

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Ja Sam Odavle wrote:Dokle smo dosli u Sarajevu?
Ne treba nam Sarajevo u Jugoslaviji ali treba zajedničko tržište, zajednički projekti infrastrukture, zajednička borba protiv organozovanog kriminala, nesmetan prolaz ljudi, robe i kapitala preko granice. Kada ljudi uvide da ovo donosi ekonomsku korist, da nam plate rastu, da se grade nove ceste, plinovodi, naftovodi, da kompanije sa ovih prostora zajednički nastupaju na drugim tržištima i dobivaju poslove, da se bolje živi, da se slobodnije kreće, misli i diše onda nam će nam biti svejedno kako se zove zemlja u kojoj živimo.
Eöl Mornedhel

#74 Re: Sarajevo, Jugoslavija

Post by Eöl Mornedhel »

bokserpasha wrote: Razligu.
hihihi. Prijavi me moderaciji i traži da me banuju sa foruma.

A interesntna mi je i očita korelacija izmeđ sfrjofobije i nepoznavanja jedninskih oblika zamenica. Ima neka tajna veza. Ili nedostatak veza, sinaptičkih.
radostan dan

#75 Re: Sarajevo, Jugoslavija

Post by radostan dan »

loša ideja.
Locked