Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama

Locked
Nebitan32

#51 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama

Post by Nebitan32 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Pa upravo si ti ta koja mnogo važnije probleme trpa pod tepih jer ko biva skrnavljenje zgrade Vlade KS je prioritenije od recimo rješavanja slučaja Sejdić-Finci, upisa vojne imovine, usaglašavanje među entitetske linije, izgradnje državnog zatvora...itd. .

Na ovoj internet pricaonici trenutno imamo preko 79.000 tema. Necu traziti ali sam ubjeden da na nekim od njih ima govora i o temama koje navodis. Ako ne, niko ti ne brani da otvoris temu sejdic-finci ili sto god. Zasto ne? To nije tema ove diskusije. Uvjek me fasciniraju osobe koje se jave na neku temu kako bi rekli da to nije bitno ili da trolaju i skrecu na nesto trece. Ako te ne zanima debata o ovome onda imas preko 79.000(trenutno) drugih tema a cak ti je ostavljena mogucnost da pokrenes neku novu.

Mene npr. ne znaima vecina od tih 79.000 tema pa i ne pisem na njima. Prilicno mi je debilno otici na neku temu i pisati da je to nebitno i da ima prece. Trebaju li ljudi prestati pisati o kosarci o izletima ili necem drugom jer ima prece? Naravno da ne? Vidis li debilizam takvog nacina razmisljanja?

Sto se tice opaski o tzv. nacionalnim strankama. 1942 je u mom mjestu u kuci zivih zapaljeno 156 Bosnjaka( odgovorni lokalni Srbi+crnogorci), zaklato 26 ljudi u potoku itd... Nikakve nacionalne stranke nisu postojale. Pametnom dosta.

I vidimo se na ne nekoj drugoj temi posto nisi sposoban diskutirati na ovoj. No to je razumljivo posto si i sam priznao da si bio jedan od potkupljenih i jedan od izgrednika.

Podzrav
Nebitan32

#52 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama

Post by Nebitan32 »

KatarinaKosaca wrote:
salvatore paradise wrote:Brkan je dovoljno velik da ga mozemo smatrati citavim jednim udruzenjem...
Ne odgovara. 2014 se bliži, centrala je angažirala ponovo pionire da guslaju da se smetnu i zaborave ove sramne 4 godine njihove vladavine, pa po oprobanom receptu, red Alije, red reisa red "kriminalne SDa" sve sa istim nikovima godinama :-) :-) :-)

Upravo to. Ovdje je prisutan veliki broj "partijskih pionira" i onih koji su direktno prozvani subjektom ove teme. Samim time su i razumljive njihove bijesne ali pak smusene reakcije. Brane svoje pozicije i beneficije. Logicno. Kako drugacije nazvati nekoga ko primi 150.000$ + instrukcije od strane CIA do stranim placenikom?

On nije dobio taj novac da se bavi ocuvanjem okolisa vec za formiranje javnog mjenja, politickih izjava i sirenje propagande. On se bavi subverzivnim aktivnostima. U ozbiljnim drzavama bi vec bio u policijskoj stanici i polagao racune. Sigurnosno gledano, Bosna je suplja kao svicarski pa svakakvi smutljivi mogu vrsiti prljave rabote bez ikakvog straha.
bljump

#53 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama

Post by bljump »

ime_kojeg_nema wrote:Vecina pobrojanih je jucer bila ovdje
http://www.klix.ba/vijesti/bih/inicijat ... /130531107

A gdje si bio ti?
Na poslu. Ja sam normalan i ne bavim se glupostima tj. nisam "aktivista". Imam doboljno para da to ne moram biti.
salvatore paradise

#54 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama

Post by salvatore paradise »

bljump wrote:

A gdje si bio ti?
Na poslu. Ja sam normalan i ne bavim se glupostima tj. nisam "aktivista". Imam doboljno para da to ne moram biti.
:lol: :thumbup:
ime_kojeg_nema

#55 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama

Post by ime_kojeg_nema »

Nebitan32 wrote:
KatarinaKosaca wrote:
salvatore paradise wrote:Brkan je dovoljno velik da ga mozemo smatrati citavim jednim udruzenjem...
Ne odgovara. 2014 se bliži, centrala je angažirala ponovo pionire da guslaju da se smetnu i zaborave ove sramne 4 godine njihove vladavine, pa po oprobanom receptu, red Alije, red reisa red "kriminalne SDa" sve sa istim nikovima godinama :-) :-) :-)

Upravo to. Ovdje je prisutan veliki broj "partijskih pionira" i onih koji su direktno prozvani subjektom ove teme. Samim time su i razumljive njihove bijesne ali pak smusene reakcije. Brane svoje pozicije i beneficije. Logicno. Kako drugacije nazvati nekoga ko primi 150.000$ + instrukcije od strane CIA do stranim placenikom?

On nije dobio taj novac da se bavi ocuvanjem okolisa vec za formiranje javnog mjenja, politickih izjava i sirenje propagande. On se bavi subverzivnim aktivnostima. U ozbiljnim drzavama bi vec bio u policijskoj stanici i polagao racune. Sigurnosno gledano, Bosna je suplja kao svicarski pa svakakvi smutljivi mogu vrsiti prljave rabote bez ikakvog straha.
Evo ja pokusavam normalno razgovarati s tobom kao neko ko je upucen u ova desavanja, ali kako razgovarati kad ti vec znas da sam "partijski pionir", da branim beneficije i da primam instrukcije od CIE. Onemogucio si svaku konstruktivnu diskusiju pogresnim premisama, ali na stranu to, evo zanima me da mi navedes par ozbiljnih zemalja zbog kojih bi u policijskoj stanici polagao racune zbog svojih aktivnosti.
ime_kojeg_nema

#56 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama

Post by ime_kojeg_nema »

bljump wrote:

A gdje si bio ti?
Zanimljivo. Znaci zlocina nad civilima se sjecaju nenormalni a obiljezavanje istog u RS-u je glupost. Bitno je da ti imas dovoljno para. Aferim.
salvatore paradise

#57 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama

ime_kojeg_nema wrote:
bljump wrote:

A gdje si bio ti?
Zanimljivo. Znaci zlocina nad civilima se sjecaju nenormalni a obiljezavanje istog u RS-u je glupost. Bitno je da ti imas dovoljno para. Aferim.
Zlocina nad civilima se mozes sjecati a da ne pripadas niti jednoj organizaciji, stranci, vijecu itd. I nemoj igrati na pateticnu kartu zlocina, dosta je vise s tim...
palermo

#58 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama

Post by palermo »

Nebitan32 wrote:

Da ponovim pitanje kolege, http://www.klix.ba/vijesti/bih/inicijat ... /130531107 , ovi ovdje jesu neprijatelji države ?

ili jesi siguran da su, npr, ovi ovdje , neprijatelji države.....ti si ih spomenuo

Center for Development of Media and Analysis
$39,870
To promote the accountability of elected officials ahead of the October 2012 local elections, as well as to encourage public support for NGO work. The Center will partner with local NGOs to identify key problems facing citizens in 21 municipalities, and spotlight the work of elected officials responsible for addressing them. Approximately 150 online articles and 120 reports on local government spending will be produced for the e-magazine Zurnal ......znaš li ti uopšte šta oni rade...

I na kraju krajeva, jesi ti siguran da ne treba sve fabrike zatvoriti, jer ima ona jedna koja enormno zagađuje vazduh.
palermo

#59 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama

Post by palermo »

salvatore paradise wrote: Zlocina nad civilima se mozes sjecati a da ne pripadas niti jednoj organizaciji, stranci, vijecu itd. I nemoj igrati na pateticnu kartu zlocina, dosta je vise s tim...
Znači, oni su budale, a ti si pametan
bljump

#60 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama

Post by bljump »

ime_kojeg_nema wrote:
bljump wrote:

A gdje si bio ti?
Ajd dobro nisu nenormalni nego su ljigavci. Kako drugacije nazvati "ljude" koji svoju aktivisticku normu ($$$) ispunjavaju na iskoristavanju tudje zrtve. To ti je NVO.
Last edited by bljump on 01/06/2013 17:35, edited 1 time in total.
Nebitan32

#61 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama

Post by Nebitan32 »

salvatore paradise wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Evo majstora na djelu :D

Kakva ubleha, majko draga

Ne radi se o ublehasima vec o zlonamjernim osobama s prljavim namjerama financiranim inostranim kapitalom. Naravno oko njih gravitira nekoliko korisnih idiota koji su tu iskljucivo radi novca. A imaju i strucnu podrsku vanjskog faktora. Na tom video prilogu se moze vidjeti i nizozozemca koji je "svjetski umjetnik" i profesionalni perfomer....world wide.

Jos jednom Vas pozivam da pregledate video priloge o organizaciji Otpor. "Profesionalni revolucionari" citaj strani placenici.
ime_kojeg_nema

#62 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama

Post by ime_kojeg_nema »

salvatore paradise wrote: Zlocina nad civilima se mozes sjecati a da ne pripadas niti jednoj organizaciji, stranci, vijecu itd. I nemoj igrati na pateticnu kartu zlocina, dosta je vise s tim...
Naravno da mozes. Jucer je u Prijedoru bilo dosta ljudi koji ne pripadaju nikakvoj organizaciji, ali bili su i ljudi iz Ostre nule, Inicijative "Park je nas", bivsi Dostasi.... Zato sam i pitao gdje je bio. Zasto mislis da je pateticno govoriti o zlocinu? Mislis bi da bi trebali sutjeti o tome? Ili mislis da nemamo pravo govoriti o tome?
salvatore paradise

#63 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama

palermo wrote:
Znači, oni su budale, a ti si pametan
Kako si pobogu to procitao iz mog posta? Kazem ti da ne moras biti nikakav aktivista niti clan nevladine organizacije da bi se sjetio civilnih zrtava. Za to samo moras biti covjek, a ako te placaju da se sjecas zrtava onda bas i nisi neki primjerak homo sapiensa
Drvosjeca iz Dejcica

#64 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Nebitan32 wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Pa upravo si ti ta koja mnogo važnije probleme trpa pod tepih jer ko biva skrnavljenje zgrade Vlade KS je prioritenije od recimo rješavanja slučaja Sejdić-Finci, upisa vojne imovine, usaglašavanje među entitetske linije, izgradnje državnog zatvora...itd. .

Na ovoj internet pricaonici trenutno imamo preko 79.000 tema. Necu traziti ali sam ubjeden da na nekim od njih ima govora i o temama koje navodis. Ako ne, niko ti ne brani da otvoris temu sejdic-finci ili sto god. Zasto ne? To nije tema ove diskusije. Uvjek me fasciniraju osobe koje se jave na neku temu kako bi rekli da to nije bitno ili da trolaju i skrecu na nesto trece. Ako te ne zanima debata o ovome onda imas preko 79.000(trenutno) drugih tema a cak ti je ostavljena mogucnost da pokrenes neku novu.

Mene npr. ne znaima vecina od tih 79.000 tema pa i ne pisem na njima. Prilicno mi je debilno otici na neku temu i pisati da je to nebitno i da ima prece. Trebaju li ljudi prestati pisati o kosarci o izletima ili necem drugom jer ima prece? Naravno da ne? Vidis li debilizam takvog nacina razmisljanja?

Sto se tice opaski o tzv. nacionalnim strankama. 1942 je u mom mjestu u kuci zivih zapaljeno 156 Bosnjaka( odgovorni lokalni Srbi+crnogorci), zaklato 26 ljudi u potoku itd... Nikakve nacionalne stranke nisu postojale. Pametnom dosta.

I vidimo se na ne nekoj drugoj temi posto nisi sposoban diskutirati na ovoj. No to je razumljivo posto si i sam priznao da si bio jedan od potkupljenih i jedan od izgrednika.

Podzrav
Diskusija podrazumijeva da razgovaramo o malo širem kontekstu teme a ne pravolinijski po direktivni. Ja zaista nisam marioneta režima u BiH niti sam poslušnik tako da tvoje šupljiranje o hiljadama drugih tema nema smisla. Ja nisam tražio da se tema ukine već da je pokretač teme motiviran namjerom skretanja fokusa sa ozbiljnih problema ovog društava, a vidim da sm pogodio u sridu po tvojoj reakciji.

1942. godine je pola svijeta bilo u ratu tako da ti je logika nakaradna kao i logika tvojih nalogodavaca nacional-režimskih partija. Cilj nacionalnih partija u BiH je bio po svaku cijenu skinuti "komuniste i bezbožnike" sa vlasti a kasnije ćemo lako. Kako lako pokazalo je vrijeme i cek koji i danas plaćamo. E tako se upravo i ti ponašaš, samo da ukinemo NVO organizacije pa ćemo lako, k'o 1991. godine, e evo vam ga od šake do lakta, možete dobiti samo preko leđa. NVO je upravo onaj mali jezičak na vagi koje ovo društvo čini koliko-toliko liberalnim i sudeći po napadima na njih velik su trn u oku režimu u BiH. E pa tako i treba da bude, treba napraviti još NVO koje će vas *arati na svakom koraku, kontrolisati budžet, preispitivati imovinu, privatizaciju sve od 1991. godine od kada ste zajahali ovu državu.

Ova zadnja opaska o izgredniku me nasmijala, ali dobro to je pravo na tvoje mišljenje i ja ga kategorički demantujem.
salvatore paradise

#65 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama

ime_kojeg_nema wrote:
Naravno da mozes. Jucer je u Prijedoru bilo dosta ljudi koji ne pripadaju nikakvoj organizaciji, ali bili su i ljudi iz Ostre nule, Inicijative "Park je nas", bivsi Dostasi.... Zato sam i pitao gdje je bio. Zasto mislis da je pateticno govoriti o zlocinu? Mislis bi da bi trebali sutjeti o tome? Ili mislis da nemamo pravo govoriti o tome?
Pa cemu onda ti silni "aktivisti"? Da ubiru nase mukom zaradjene pare dok rade stvari koje su bespotrebne ili bi bile uradjenje i bez njih.

Zlocin sam spomenuo samo zato sto ste ga vi uzeli za primjer. Cita li iko sta se pise ovdje? Gdje sam rekao da nemas pravo govoriti o tome, ili da bi trebao sutjeti? Mozete li procitati barem post, prije nego uputite ovakav nemusti odgovor.
ime_kojeg_nema

#66 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama

Post by ime_kojeg_nema »

bljump wrote:Ajd dobro nisu nenormalni nego su ljigavci. Kako drugacije nazvati "ljude" koji svoju aktivisticku normu ($$$) ispunjavaju na iskoristavanju tudje zrtve. To ti je NVO.
Znaci ti smatras da su onih par stotina ljudi sa bijelim trakama jucer u Prijedoru ustvari ljigavci koji iskoristavaju tudju zrtvu. Postujem tvoje misljenje ali se ne slazem s tobom. A da poznajes Emira siguran sam da bi i ti mislio drugacije.
Drvosjeca iz Dejcica

#67 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Nebitan32 wrote: Ne radi se o ublehasima vec o zlonamjernim osobama s prljavim namjerama financiranim inostranim kapitalom. Naravno oko njih gravitira nekoliko korisnih idiota koji su tu iskljucivo radi novca. A imaju i strucnu podrsku vanjskog faktora. Na tom video prilogu se moze vidjeti i nizozozemca koji je "svjetski umjetnik" i profesionalni perfomer....world wide.

Jos jednom Vas pozivam da pregledate video priloge o organizaciji Otpor. "Profesionalni revolucionari" citaj strani placenici.
Da, da, kao što sam rekao, strani plaćenici, agenti, u idućem postu ćeš vjerovatno pozvati na zabranu NVO i javni linč. Evo ja ti sada odgovaram, to možete samo pokušati ostvariti silom i preko mrtvih ljudi, a na silu se odgovara silom, dosta je više vašeg nacionalog sranja i podređenosti ove države interesima režima u BiH.
bljump

#68 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama

Post by bljump »

ime_kojeg_nema wrote:
bljump wrote:Ajd dobro nisu nenormalni nego su ljigavci. Kako drugacije nazvati "ljude" koji svoju aktivisticku normu ($$$) ispunjavaju na iskoristavanju tudje zrtve. To ti je NVO.
Znaci ti smatras da su onih par stotina ljudi sa bijelim trakama jucer u Prijedoru ustvari ljigavci koji iskoristavaju tudju zrtvu. Postujem tvoje misljenje ali se ne slazem s tobom. A da poznajes Emira siguran sam da bi i ti mislio drugacije.
Nisam rekao, svi. Samo aktivisti tj. oni koji su za to uzeli dnevnicu.
Ili ti mislis da oni to rade onako dzaba, iz ideoloskih razloga. Brkan od sto kila i slicni se dzaba setkaju od manifestacije do manifestacije. Mucni malo glavom.
ime_kojeg_nema

#69 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama

Post by ime_kojeg_nema »

salvatore paradise wrote: Pa cemu onda ti silni "aktivisti"? Da ubiru nase mukom zaradjene pare dok rade stvari koje su bespotrebne ili bi bile uradjenje i bez njih.
Dan bijelih traka ne bi bio obiljezen da ga nisu pokrenuli ti "aktivisti". Ili mislis da je obiljezavanje beskorisno? Kako sad to da ubiru vase mukom zaradjene pare? Zar se ne radi o "stranim placenicima"?
Nebitan32

#70 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama

Post by Nebitan32 »

ime_kojeg_nema wrote:
Evo ja pokusavam normalno razgovarati s tobom kao neko ko je upucen u ova desavanja, ali kako razgovarati kad ti vec znas da sam "partijski pionir", da branim beneficije i da primam instrukcije od CIE. Onemogucio si svaku konstruktivnu diskusiju pogresnim premisama, ali na stranu to, evo zanima me da mi navedes par ozbiljnih zemalja zbog kojih bi u policijskoj stanici polagao racune zbog svojih aktivnosti.

Sentimentalno si Jugosloven i nisi musliman. Tako si izjavio na temi "Bitno je biti Bosnjak" (vidjeti donju poveznicu).
http://www.klix.ba/forum/bosnjak-prije- ... 72p8607672

Samim time je bespredmetno razgovarati s tobom a tome u prilog idu i tvoji inicijalni upisi na ovoj temi gdje zelis negativno okarakterisati IZ i muslimane. Samim time ti i odgovara rad masnog Darka (a mozda si i njegov bliski saradnik) koji baca sve i svakoga na gomilu. Potpuno razumijem da ti odgovara takva prica.

Uzimajuci u obzir prethodno receno ne vidim smisao vodenje rasprave s tobom na ovoj temi. Gubljenje vremena jer su mu poznate tvoje reference.

Pozdrav
palermo

#71 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama

Post by palermo »

salvatore paradise wrote: Kako si pobogu to procitao iz mog posta? Kazem ti da ne moras biti nikakav aktivista niti clan nevladine organizacije da bi se sjetio civilnih zrtava. Za to samo moras biti covjek, a ako te placaju da se sjecas zrtava onda bas i nisi neki primjerak homo sapiensa
Naravno, ali ja te pitam zašto ti nisi imao građanske hrabrosti da odeš u prijedor i poneseš bijelu traku u znak solidarnosti sa žrtvama rata. Oni momci i djevojke sa onog posta frontala se moraju vratiti u svoje sredine,mnogi će ih mrko gledati, neko će poželiti da ih bije, a opet su otišli. A tvoj odgovor na sve to je, plaća ih neko. Ma nemoj.

By the way, jel se i Koalicija 1.Mart treba ukinuti, jesu li i oni strani plaćenici ? Ako je išta pravi artikulisani izraz civilnog društva to je upravo koalicija 1. mart. Al, jok, vi biste ih ukidali, baš kao i Mile Dodik.
salvatore paradise

#72 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama

ime_kojeg_nema wrote:
salvatore paradise wrote: Pa cemu onda ti silni "aktivisti"? Da ubiru nase mukom zaradjene pare dok rade stvari koje su bespotrebne ili bi bile uradjenje i bez njih.
Dan bijelih traka ne bi bio obiljezen da ga nisu pokrenuli ti "aktivisti". Ili mislis da je obiljezavanje beskorisno? Kako sad to da ubiru vase mukom zaradjene pare? Zar se ne radi o "stranim placenicima"?
Ja nisam govorio ni o kakvim stranim placenicima, cak sam naveo podatak da svake godine od drzave (na svim nivoima) dobiju malo vise od 100 miliona maraka. Znaci vlada placa nesto sto se naziva nevladin sektor. Jel to normalno?
ime_kojeg_nema

#73 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama

Post by ime_kojeg_nema »

bljump wrote: Nisam rekao, svi. Samo aktivisti tj. oni koji su za to uzeli dnevnicu.
Ili ti mislis da oni to rade onako dzaba, iz ideoloskih razloga. Brkan od sto kila i slicni se dzaba setkaju od manifestacije do manifestacije. Mucni malo glavom.
Evo ja sam aktivista. Ucestvujem u skoro svakoj manifestaciji na koju sam u mogucnosti otici. Ne primam nikakve dnevnice. Radim to iz cistog ubjedjenja da radim ispravnu stvar.
salvatore paradise

#74 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama

palermo wrote:
salvatore paradise wrote: Kako si pobogu to procitao iz mog posta? Kazem ti da ne moras biti nikakav aktivista niti clan nevladine organizacije da bi se sjetio civilnih zrtava. Za to samo moras biti covjek, a ako te placaju da se sjecas zrtava onda bas i nisi neki primjerak homo sapiensa
Naravno, ali ja te pitam zašto ti nisi imao građanske hrabrosti da odeš u prijedor i poneseš bijelu traku u znak solidarnosti sa žrtvama rata. Oni momci i djevojke sa onog posta frontala se moraju vratiti u svoje sredine,mnogi će ih mrko gledati, neko će poželiti da ih bije, a opet su otišli. A tvoj odgovor na sve to je, plaća ih neko. Ma nemoj.

By the way, jel se i Koalicija 1.Mart treba ukinuti, jesu li i oni strani plaćenici ? Ako je išta pravi artikulisani izraz civilnog društva to je upravo koalicija 1. mart. Al, jok, vi biste ih ukidali, baš kao i Mile Dodik.
Nisam imao vremena ni mogucnosti da odem. Kad me oslobode posla i plate mi putovanje kao i njima, vrlo rado cu otici da obiljezim to stradanje. I nemoj da preispitujes moje osjecaje, mene drzava ne placa da radim bilo sta te stoga nisam duzan podnositi nikakve informacije javnosti.

Gdje sam ja rekao da se radi o stranim placenicima? Ovo su drzavni placenici. Hej 100 miliona godisnje pojede nevladin sektor. I sve to na grbacu poreznih obveznika. Kao da nam ovaj glomazni aparat u kojem i ministrov vozac ima svog vozaca koji ima ljubavnicu koju placa drzava nije dovoljan, jos moramo placati i te ublehase. Samo naprijed.
Last edited by salvatore paradise on 01/06/2013 17:51, edited 1 time in total.
palermo

#75 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama

Post by palermo »

salvatore paradise wrote: Ja nisam govorio ni o kakvim stranim placenicima, cak sam naveo podatak da svake godine od drzave (na svim nivoima) dobiju malo vise od 100 miliona maraka. Znaci vlada placa nesto sto se naziva nevladin sektor. Jel to normalno?
Naravno da je normalno. Jesi li čuo za USAID, SIDA, JICA, i more takvih.....vladine agencije koje distribuiraju novac upravo nevladinom sektoru.
Locked