Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Pa upravo si ti ta koja mnogo važnije probleme trpa pod tepih jer ko biva skrnavljenje zgrade Vlade KS je prioritenije od recimo rješavanja slučaja Sejdić-Finci, upisa vojne imovine, usaglašavanje među entitetske linije, izgradnje državnog zatvora...itd. .
Na ovoj internet pricaonici trenutno imamo preko 79.000 tema. Necu traziti ali sam ubjeden da na nekim od njih ima govora i o temama koje navodis. Ako ne, niko ti ne brani da otvoris temu sejdic-finci ili sto god. Zasto ne? To nije tema ove diskusije. Uvjek me fasciniraju osobe koje se jave na neku temu kako bi rekli da to nije bitno ili da trolaju i skrecu na nesto trece. Ako te ne zanima debata o ovome onda imas preko 79.000(trenutno) drugih tema a cak ti je ostavljena mogucnost da pokrenes neku novu.
Mene npr. ne znaima vecina od tih 79.000 tema pa i ne pisem na njima. Prilicno mi je debilno otici na neku temu i pisati da je to nebitno i da ima prece. Trebaju li ljudi prestati pisati o kosarci o izletima ili necem drugom jer ima prece? Naravno da ne? Vidis li debilizam takvog nacina razmisljanja?
Sto se tice opaski o tzv. nacionalnim strankama. 1942 je u mom mjestu u kuci zivih zapaljeno 156 Bosnjaka( odgovorni lokalni Srbi+crnogorci), zaklato 26 ljudi u potoku itd... Nikakve nacionalne stranke nisu postojale. Pametnom dosta.
I vidimo se na ne nekoj drugoj temi posto nisi sposoban diskutirati na ovoj. No to je razumljivo posto si i sam priznao da si bio jedan od potkupljenih i jedan od izgrednika.
Podzrav