Parking u centru?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

respo

#51 Re: Parking u centru?

Post by respo »

kockica_kockica wrote:
To isto da neko ko zivi na Ilidzi ti kaze: zar bas moras parkirati ispred zgrade na Ilidzi gdje radis, parkiraj na Alipasinom polju pa prosetaj do posla ...
A onda oni sa Alipasinog svim onim silnim radnicima ASA-e bankama i slicnim centrima kazu ne parkirajte ispred zgrade gdje radite vec se parkirajte na C. Vili pa prosetajte...

itd...

Problem s parkingom postoji i to je cinjenica... ja bih sve dala da ne moram raditi u Centru vec da radim negdje na periferiji sa parkingom ispred da ne moram svako jutro dati 6 KM za parking mjesto, ali ne moze... I prva bih isla javnim prevozom da je uredjeniji i bolje organiziran i da ne moram visiti na vratima tramvaja, ali nemamo takav prevoz koji je dovoljan.... ja ne trazim da sjedim u tramvaju ali trazim barem da mogu normalno stajati bez da udisem trodnevni smrad necije podpazusja ....
to uopste nije isto sto poredis jer broj parking mjesta i gustoca tih stajacih je neuporediva sa centrom
onaj sto parkira kod pijace sto radi tu moze komotno parkirati na parking pored televizije al jbg mrsko im prosetati do semafora i onda do posla
murathans

#52 Re: Parking u centru?

Post by murathans »

kockica_kockica wrote:
KatarinaKosaca wrote:
kockica_kockica wrote:Problem s parkingom postoji i to je cinjenica... ja bih sve dala da ne moram raditi u Centru vec da radim negdje na periferiji sa parkingom ispred da ne moram svako jutro dati 6 KM za parking mjesto, ali ne moze... I prva bih isla javnim prevozom da je uredjeniji i bolje organiziran i da ne moram visiti na vratima tramvaja, ali nemamo takav prevoz koji je dovoljan.... ja ne trazim da sjedim u tramvaju ali trazim barem da mogu normalno stajati bez da udisem trodnevni smrad necije podpazusja ....
Sva ok, ali ti ne pružaš isto razumijevanje prema ljudima koji ne mogu doći do svoje kuće, nego hladno kažeš da su to kompleksi i zahtjevanje privilegija :? i da svi eto ponekad moramo obilaziti krugove, a činjenica je da se Alipašino ni tibrine zgrade ne mogu ni usporediti sa dijelovima grada u centru gdje se ne može prići.
Pa istina je da svi ponekad obilazimo krugove jer ne mozemo naci parking... i ja obilazim krugove kad nemam za parking iz ovog ili onog razloga... Trazenje parkinga na Alipasinom, Grbavici ili u Centru je svejedno trazenje parkinga ... I zasto umanjujes problem parkinga na drugim lokacijama?

A ljudi u centru traze privilegiju po kojoj samo oni mogu parkirati svoja auta i privilegiju da je njihovo parking mjesto pred kucom samo njihovo. Onda bi i neko drugi po toj logici trebao reci, ok ja cu placati parking mjesto jer radim u Centru, ali zelim da i mene moje parking mjesto ispred zgrade na Dolac malti ceka i niko se na njega ne smije parkirati.

Namjerno u primjerima dajem razne dijelove Sarajeva jer problem parkinga je svakako prisutan u svakom dijelu grada.
Ne bi vjerovao li po perifernoj vogošći ljudi zakupljuju ili ograđuju svije parking mjesto na javnim parkinzima ( ono veliko R ili onaj hepek za parkinge stave). To rade sasvim legalno, opština im to da, a oni plate
respo

#53 Re: Parking u centru?

Post by respo »

ako placas mjesto bilo gdje i ako je zauzeto to je lako rijesiti samo zovnes policiju i rijeseno
vjerujem da niko od komsija ne bi parkirao jedino neko sa strane ko ne zna a ni on ne bi kad bi jednom platio kaznu i pauka recimo
kockica_kockica

#54 Re: Parking u centru?

Post by kockica_kockica »

respo wrote:
kockica_kockica wrote:
To isto da neko ko zivi na Ilidzi ti kaze: zar bas moras parkirati ispred zgrade na Ilidzi gdje radis, parkiraj na Alipasinom polju pa prosetaj do posla ...
A onda oni sa Alipasinog svim onim silnim radnicima ASA-e bankama i slicnim centrima kazu ne parkirajte ispred zgrade gdje radite vec se parkirajte na C. Vili pa prosetajte...

itd...

Problem s parkingom postoji i to je cinjenica... ja bih sve dala da ne moram raditi u Centru vec da radim negdje na periferiji sa parkingom ispred da ne moram svako jutro dati 6 KM za parking mjesto, ali ne moze... I prva bih isla javnim prevozom da je uredjeniji i bolje organiziran i da ne moram visiti na vratima tramvaja, ali nemamo takav prevoz koji je dovoljan.... ja ne trazim da sjedim u tramvaju ali trazim barem da mogu normalno stajati bez da udisem trodnevni smrad necije podpazusja ....
to uopste nije isto sto poredis jer broj parking mjesta i gustoca tih stajacih je neuporediva sa centrom
onaj sto parkira kod pijace sto radi tu moze komotno parkirati na parking pored televizije al jbg mrsko im prosetati do semafora i onda do posla
U pravu si... nista se ne moze uporedjivati sa Centrom .... :jbt: njihova muka je najveca i najvaznija.. sve druge su smijesne :oops:

I imas pravo... nebi niko od nas trebao koristiti svoj licni automobil za odlazak na posao... i ako je moguce skloniti ga trebamo i sa prigradskih parking mjesta da bi oni koji dolaze iz Centra sa svojim vozilima nemsetano mogli jezditi kroz grad na posao i s posla... i u svakom mogucem trenutku imati parking mjesto za sebe... :oops:
kockica_kockica

#55 Re: Parking u centru?

Sunrise00 wrote:
kockica_kockica wrote:
respo wrote:a zar je vama problem recimo parkirati na marijin dvoru ili slicne lokacije i onda prosetati do posla?
morate li parkirati "ispred" zgrade u kojoj radite?

itd...

da ti toliko smeta davati tih 6 KM svako jutro, vozila bi se tramvajem :D ja ne znam da igdje u svijetu mirise javni prevoz u pola 8 ujutro :roll:

problem naravno, postoji s parkingom...al ne mogu na rende kora vala :roll:
ne smeta mi dati 6 KM ... ne zauzimam parking mjesto osobama koje zive u Centru ... :oops:

Bila sam u neuredjenim i uredjenim drzavam svijeta... organizirianost gradskog prijevoza varira od odlicnog do nezadovoljavajuceg... ali smrad cak i u poslijepodnevnim satima se ne moze mjeriti sa nesnosljivim jutarnjim smradom u nasim vozilima gradskog prijevoza... :oops:
respo

#56 Re: Parking u centru?

Post by respo »

kockica_kockica wrote:
U pravu si... nista se ne moze uporedjivati sa Centrom .... :jbt: njihova muka je najveca i najvaznija.. sve druge su smijesne :oops:

I imas pravo... nebi niko od nas trebao koristiti svoj licni automobil za odlazak na posao... i ako je moguce skloniti ga trebamo i sa prigradskih parking mjesta da bi oni koji dolaze iz Centra sa svojim vozilima nemsetano mogli jezditi kroz grad na posao i s posla... i u svakom mogucem trenutku imati parking mjesto za sebe... :oops:
ti ili ne zelis da shvatis sta sam napisao jer znas da nisi u pravu ili ne mozes da shvatis sta sam napisao
jedno od to dvoje je sigurno

kao prvo ne izvrci ono sto sam napisao i ne stavljaj mi ono sto nisam niti pomislio a kamoli napisao

ajd ponovo na detaljno citanje i prvog i drugog mog posta pa ces shvatiti o cemu sam pisao
kockica_kockica

#57 Re: Parking u centru?

respo wrote:
kockica_kockica wrote:

ti ili ne zelis da shvatis sta sam napisao jer znas da nisi u pravu ili ne mozes da shvatis sta sam napisao
jedno od to dvoje je sigurno

kao prvo ne izvrci ono sto sam napisao i ne stavljaj mi ono sto nisam niti pomislio a kamoli napisao

ajd ponovo na detaljno citanje i prvog i drugog mog posta pa ces shvatiti o cemu sam pisao
Sve sam ja dobro shvatila....
Problem parkinga u Centru je najveci problem od svih problema sa parkingom...
Njihova velicanstva iz Centra nemaju gdje parkirati jer raja iz drugih dijelova grada dolaze i zauzimaju njihova mjesta i onda oni umorni s posla autom nemaju gdje se parkirati pa moraju kruziti ...
Problem je to sto ljudi koji dolaze autom ne prakiraju na parking na Marijin Dvoru ili negdje dalje od Centra i onda pjesace ili koriste javni prevoz do odredista ma gdje to bilo....

Svaka obrnuta retorika u kojem se spominju ljudi iz Centra da zauzimaju parking mjesta ljudima koji zive izvan Centra je nepozeljna jer u drugim dijelovima grada problem parkinga se ne moze porediti...

Sve ok...
respo

#58 Re: Parking u centru?

Post by respo »

i dalje ne shvatas al nema veze
zivi u iluziji
hakazvaka

#59 Re: Parking u centru?

Post by hakazvaka »

Sjoj mene ubi ovih 5 KM svako jutro...
Bogme ce biti izbacen auto iz upotrebe po gradu... Biciklom do posla :p
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#60 Re: Parking u centru?

Post by KatarinaKosaca »

respo wrote:i dalje ne shvatas al nema veze
zivi u iluziji
Ma, ima svatko pravo živjeti u iluziji. Ali je drsko, jednostrano nazivati ljude kompleksašima i onima koji traže privilegije samo zato što ne žive u Zavidovićima nego u centru..
respo

#61 Re: Parking u centru?

Post by respo »

je li ti citas sta ja pisem ili i ti kao i kockica zakljucujes iz svoje glave?
Zatamnjena stakla

#62 Re: Parking u centru?

Post by Zatamnjena stakla »

Placa l' se onaj parking na Skenderiji poslije 18h ili 19h?
kockica_kockica

#63 Re: Parking u centru?

KatarinaKosaca wrote:
zivi u iluziji
Ma, ima svatko pravo živjeti u iluziji. Ali je drsko, jednostrano nazivati ljude kompleksašima i onima koji traže privilegije samo zato što ne žive u Zavidovićima nego u centru..
Iluzija je ocekivati da imas privilegiju voziti i parkirati u centru grada samo zato sto zivis tu... ali ti to svakako ne razumijes...
Zatamnjena stakla

#64 Re: Parking u centru?

Je l' ba ljudi?
WildRedRose

#65 Re: Parking u centru?

Post by WildRedRose »

Sorel wrote:Placa l' se onaj parking na Skenderiji poslije 18h ili 19h?
ja Ba mislim da je do 20h naplata, ba :roll: :mrgreen:
Zatamnjena stakla

#66 Re: Parking u centru?

Ja papaka jes' vidjela :mrgreen:
WildRedRose

#67 Re: Parking u centru?

Post by WildRedRose »

Sorel wrote:Ja papaka jes' vidjela :mrgreen:
:skoljka: :mrgreen:
respo

#68 Re: Parking u centru?

Post by respo »

kockica_kockica wrote:
KatarinaKosaca wrote:
zivi u iluziji
Iluzija je ocekivati da imas privilegiju voziti i parkirati u centru grada samo zato sto zivis tu... ali ti to svakako ne razumijes...
alo kockasta glavo
je li ti shvatas o cemu se prica
nije prica ni o kakvoj privilegiji bilo nekog iz centra iz vukojebine ili bilo kog mjesta

ako znamo da u centru ima 2000 parking mjesta a ti znas da ce biti guzva i da ces kruziti dok ne nadjes mjesto zar nije lakse ostaviti auto na vrbanji i otici kao gospodin na posao ili gdje vec ides

ovo isto vazi i za alipasino ilidzu pofalice ili bilo gdje

ako znas da ne mozes parkirati kod pijace na alipasinu onda ga parkiraj kod rtv-a tamo bar mozes naci mjesto a bukvalno te dijeli cesta od te iste pijace
znaci nije privilegija ostaviti kod pijace nego necu da se zajebavam i da se guzvam i kontam hoce li me neko zagrebati i slicno

jel ti jasnije ili moram bukvalno da ti crtam?
Zatamnjena stakla

#69 Re: Parking u centru?

Sad će te pitat šta mu je "kockasta glava" :lol:
otherside

#70 Re: Parking u centru?

Post by otherside »

Boga ti @kockice, je l' to hoces reci da vece pravo na parking mjesto imaju oni koji rade u zgradi nego stanari te zgrade?
haj' tita ti, reci da se salis? :D
bilo mi mrsko detaljno iscitavati ali sve mi se cini da ti je ovo bila poenta... :roll:
edit-on topic: preko puta pizzerije Galija ima prolaz izmedju zgrada i podosta parking prostora. jest da stanarima uzurpiras parking prostor ali heeeej nije to njihova babovina :D
kockica_kockica

#71 Re: Parking u centru?

respo wrote: alo kockasta glavo
je li ti shvatas o cemu se prica
nije prica ni o kakvoj privilegiji bilo nekog iz centra iz vukojebine ili bilo kog mjesta

ako znamo da u centru ima 2000 parking mjesta a ti znas da ce biti guzva i da ces kruziti dok ne nadjes mjesto zar nije lakse ostaviti auto na vrbanji i otici kao gospodin na posao ili gdje vec ides

ovo isto vazi i za alipasino ilidzu pofalice ili bilo gdje

ako znas da ne mozes parkirati kod pijace na alipasinu onda ga parkiraj kod rtv-a tamo bar mozes naci mjesto a bukvalno te dijeli cesta od te iste pijace
znaci nije privilegija ostaviti kod pijace nego necu da se zajebavam i da se guzvam i kontam hoce li me neko zagrebati i slicno

jel ti jasnije ili moram bukvalno da ti crtam?
prva stvar nemoj me vrijedjati jer ni ja tebe ne vrijedjam ....

druga stvar ja parking platim svaki dan da nebi morala kruziti i kasniti na posao radi trazenja parking mjesta, i nije cak ni blizu ulice gdje ja radim...

i trece... svi moji postovi ukazuju na to da je problem parkinga u cijelom gradu, i da neke nebuloze se mogu primjeniti i na druge dijelove grada a ne samo na fuc..n centar ...
kockica_kockica

#72 Re: Parking u centru?

otherside wrote:Boga ti @kockice, je l' to hoces reci da vece pravo na parking mjesto imaju oni koji rade u zgradi nego stanari te zgrade?
haj' tita ti, reci da se salis? :D
bilo mi mrsko detaljno iscitavati ali sve mi se cini da ti je ovo bila poenta... :roll:
edit-on topic: preko puta pizzerije Galija ima prolaz izmedju zgrada i podosta parking prostora. jest da stanarima uzurpiras parking prostor ali heeeej nije to njihova babovina :D
nisam rekla to...
nije stvar u pravu.. stvar je u stavu ... teza kako se treba zabraniti parkiranje i voznja autom ljudima koji ne zive u centru mozemo primjeniti i na Novo Sarajevo recimo gdje je evidentno malo parking mjesta (pogledati Majstori parkiranja temu) i time zabraniti voznju i parkiranje svima koji ne zive tamo ....

Bingo na Alipasinom polju... C faza... stanari po tezi o parkiranju pojedinaca bi trebali pisati peticiju da oni kji dolaze u Bingo svoje auto ostave na parkingu u A fazi jer je rastereceniji o onda pjeske idu sa kesama do auta...

najtuznije od svega je cinjenica da ja svoj parking placam i rijetko kad idem u potragu za besplatnim parking mjestom....

i jos se nadje neko da me vrijedja jer mu smeta moje misljenje... :run:
Last edited by kockica_kockica on 14/06/2013 09:58, edited 1 time in total.
otherside

#73 Re: Parking u centru?

Post by otherside »

kockica_kockica wrote: nisam rekla to...
ok, sorry :)
Zatamnjena stakla

#74 Re: Parking u centru?

Sad joj moraš kafu platit :mrgreen:
otherside

#75 Re: Parking u centru?

Post by otherside »

Sorel wrote:Sad joj moraš kafu platit :mrgreen:
ili parking :? :D
Post Reply