abdtabija wrote:Znaci Rafa i Novak u polufinalu? Sa druge strane Roger i Federer?
Dobio je Roger dosta fin zrijeb vidim...Rafi svakako do Novaka je sve isto..tako da ..
![]()
Bice finale Roger Rafa aBd
Rogera je napokon zrijeb pripazio...
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
abdtabija wrote:Znaci Rafa i Novak u polufinalu? Sa druge strane Roger i Federer?
Dobio je Roger dosta fin zrijeb vidim...Rafi svakako do Novaka je sve isto..tako da ..
![]()
Bice finale Roger Rafa aBd
Bezveze karikiras. Jel stvarno mislis da finale Nadal-Fed moze biti interesantno i neizvjesno?Leopold_IV wrote:finala bez Djokovica su uvijek neiteresantna za njegove navijace, zar ne?Lud i ponosan wrote:Novak ide do finala, a nadam se da ce na drugoj strani biti Roger.
No, bilo kako bilo, smatram da finale nece biti pretjerano interesantno, ali zrijeb je rekao svoje.
ma znaju to i kladionice pa stavljaju one nemoralne hendikepe na njih dvije po -8,5 ili cak -9,5Emilly5 wrote: Sto se kladionice tice, Serena i Shara su jako zahvalne za igranje najvecih hendikepica. Ne gledaju koji je rezultat i ko je s druge strane, samo gaze. Dok ima onih tipova sto naprave jedan brejk i cekaju kraj. One jok.
I Rafajlo, naravno. Svom pajdi Monacu prosle godine prepustio dva gema.
naravno da stvarno to mislim. Nije ovo finale Rima pravilo nego izuzetak.Blek Stena wrote:Bezveze karikiras. Jel stvarno mislis da finale Nadal-Fed moze biti interesantno i neizvjesno?Leopold_IV wrote:finala bez Djokovica su uvijek neiteresantna za njegove navijace, zar ne?Lud i ponosan wrote:Novak ide do finala, a nadam se da ce na drugoj strani biti Roger.
No, bilo kako bilo, smatram da finale nece biti pretjerano interesantno, ali zrijeb je rekao svoje.
Ma gdje to?Leopold_IV wrote:ma znaju to i kladionice pa stavljaju one nemoralne hendikepe na njih dvije po -8,5 ili cak -9,5Emilly5 wrote: Sto se kladionice tice, Serena i Shara su jako zahvalne za igranje najvecih hendikepica. Ne gledaju koji je rezultat i ko je s druge strane, samo gaze. Dok ima onih tipova sto naprave jedan brejk i cekaju kraj. One jok.
I Rafajlo, naravno. Svom pajdi Monacu prosle godine prepustio dva gema.
NEMA ŠANSE da bude neizvjesno, starog Federera bi i Džumhur namučio a protiv Đokice nema ni 3% šanse, budi bar malo objektivan jbt.Leopold_IV wrote:naravno da stvarno to mislim. Nije ovo finale Rima pravilo nego izuzetak.Blek Stena wrote:Bezveze karikiras. Jel stvarno mislis da finale Nadal-Fed moze biti interesantno i neizvjesno?Leopold_IV wrote:
finala bez Djokovica su uvijek neiteresantna za njegove navijace, zar ne?
Slazem se da ljubiteljima tenisa ne treba postavljati ovakva pitanja, isto kao i ljubiteljima Svicarca ovakve konstatacije.Lud i ponosan wrote: Ne, naravno, ali te molim da mi ovakva pitanja ne postavljas.
Najdosadniji potencijalni scenarij je Roger-Rafa, ali to navijaci Svicarca ne zele da priznaju.
Hvala.
ne bi mi bilo mrsko (znatno veća šansa za Rogera da uzme titulu) ali dabogda, Nadal mi djeluje nepobjedivo, slicno kao i 2010 i 2012 kada je uzimao RnR.necko_hz wrote:Došao red konačno da gledamo GS finale između Novaka i Federera.
kolike su onda šanse bile 2011 kada je Djokovic usao u mec protiv Rogera sa 42-0 scoreom i 3 uzastopne pobjede?mleetavi wrote: NEMA ŠANSE da bude neizvjesno, starog Federera bi i Džumhur namučio a protiv Đokice nema ni 3% šanse, budi bar malo objektivan jbt.![]()
Slazem se ja s tobom u potpunosti da Djokovic ima puno vece sanse da dobije Rafu od Rogera, to je neupitno, ali se ne slažem da su mecevi Rafe i Rogera nezanimljivi.Lud i ponosan wrote: Oprosti, ali Roger ni na vrhuncu moci na zemlji nije mogao nista, redovno je dobijao po guzici, a ocekujes da sad parira Rafi?
Jedini koji ima realne sanse da uzme Rafu je Novak i opet ti postavljam pitanje, zasto je to tako tesko priznati?
Lud i ponosan wrote:Potencijalni poraz Rafe od Novaka bi sigurno dobro dosao Rogeru, jer u tom duelu ima realne sanse, pod uslovom da odigra kako zna i umije.
Ključna stvar: 2011. Ako trebam dalje objašnjavati onda jebi ga.Leopold_IV wrote:kolike su onda šanse bile 2011 kada je Djokovic usao u mec protiv Rogera sa 42-0 scoreom i 3 uzastopne pobjede?mleetavi wrote: NEMA ŠANSE da bude neizvjesno, starog Federera bi i Džumhur namučio a protiv Đokice nema ni 3% šanse, budi bar malo objektivan jbt.![]()
pa sta je bilo?
Brzo se zaboravljaju neke stvari, a na ove procente koje lupaš cu se naravno samo nasmijati. Jedina pohvala sto vjerujes u buducnost Dzumhura.
Nije mi jasno zašto tebe toliko boli trenutna atp lista.Nemoj stalno provocirati inače te neću voditi da vidiš uživo najboljeg svjetskog teniseraEmilly5 wrote:Jok. Cemu 1,7 cekat dvije hefte, kad moze 2,2 svaki drugi dan (najveci h).Blek Stena wrote:Emilly@
Djokicu mi nedirajNego ne rece ide li uplata na Raficu?
Posao i zadovljstvo ne treba mijesati.![]()
A da ce ga uzeti, u to nema nikakve sumnje. Ernest je dole, neko ce ga vec rijesiti.
Sve sto si napisao stoji. Samo i tako "pogubljeni" Rafa je mission impossible za ostatak toura, neki nemaju kondicije za 5 setova, neki nemaju glavu za 5 setova i zavrsiti mec u kojem su pokazali vise, samo Djokovic ima to sve i znam da ga moze dobiti (i vjerovatno bi to ucinio 2011 godine da nije Rog izvukao carobni reketic) ali ovaj put je Djokovic u silaznoj putanji sto se forme tice a Nadal je u top formi i zbog toga ga ovoliko favoriziram.necko_hz wrote:Meni Rafa uopšte ne djeluje nepobjedivo. Zar to nisu pokazali mečevi sa Dimitrovom i Novakom u MC-u, sa Gulbisom u Rimu, Ferrerom u Madridu ?! Čim protivnik jače pritisne Rafa se potpuno izgubi, a to mu se proteklih godina nije dešavalo, izuzev kad igra sa Novakom. Naravno, rijetki su oni koji mogu iskoristiti to (postoji samo jedan igrač trenutno), ali ako dođu jedan do drugog, ne vidim zašto bi se Novak manje pitao u tom meču ?!
Od 2011 godine na šljaci im je skor 3-3, ove godine su igrali jednom i Nadal je razbijen. Rafa je protivnik kojeg je najteže dobiti u 'best of 5' meču, naročito na RG-u, ali ako to neko može uraditi, onda je to Đoković. Iako smatram da bi to bilo urađeno još 2011 godine, da se kojim slučajem nije desio pomahnitali Švajcarac.
Što se tiče rivalstva Fedal, od 2009 ono nije ni sjena onoga starog, koje je donijelo mnoštvo teniskih klasika kojih se nijedna era ne bi postidjela. Jasno je da je od te godine, rivalstvo Nodal mnogo zanimljivije, bolje, neizvjesnije i kvalitetnije. Tu mislim da nema dileme.
sprema "teren" za RnR valjda.shake69 wrote:Je li se Radosni vratio iz Staba?
Novak u slučaju sunčanog vremena ima nekih 30-40% šansi,ako se naoblači pa malo prokapa taj procenat skače na nekih 70-80 %Leopold_IV wrote:Sve sto si napisao stoji. Samo i tako "pogubljeni" Rafa je mission impossible za ostatak toura, neki nemaju kondicije za 5 setova, neki nemaju glavu za 5 setova i zavrsiti mec u kojem su pokazali vise, samo Djokovic ima to sve i znam da ga moze dobiti (i vjerovatno bi to ucinio 2011 godine da nije Rog izvukao carobni reketic) ali ovaj put je Djokovic u silaznoj putanji sto se forme tice a Nadal je u top formi i zbog toga ga ovoliko favoriziram.necko_hz wrote:Meni Rafa uopšte ne djeluje nepobjedivo. Zar to nisu pokazali mečevi sa Dimitrovom i Novakom u MC-u, sa Gulbisom u Rimu, Ferrerom u Madridu ?! Čim protivnik jače pritisne Rafa se potpuno izgubi, a to mu se proteklih godina nije dešavalo, izuzev kad igra sa Novakom. Naravno, rijetki su oni koji mogu iskoristiti to (postoji samo jedan igrač trenutno), ali ako dođu jedan do drugog, ne vidim zašto bi se Novak manje pitao u tom meču ?!
Od 2011 godine na šljaci im je skor 3-3, ove godine su igrali jednom i Nadal je razbijen. Rafa je protivnik kojeg je najteže dobiti u 'best of 5' meču, naročito na RG-u, ali ako to neko može uraditi, onda je to Đoković. Iako smatram da bi to bilo urađeno još 2011 godine, da se kojim slučajem nije desio pomahnitali Švajcarac.
Što se tiče rivalstva Fedal, od 2009 ono nije ni sjena onoga starog, koje je donijelo mnoštvo teniskih klasika kojih se nijedna era ne bi postidjela. Jasno je da je od te godine, rivalstvo Nodal mnogo zanimljivije, bolje, neizvjesnije i kvalitetnije. Tu mislim da nema dileme.
Gladan je igre, dokazivanja, trofeja. Zna da koljena nece držati do 35 godine da igra i sad se trudi igrati 120% po principu - dok traje, traje.
Ma kakva lista, ja samo titule brojim.area51 wrote: Nije mi jasno zašto tebe toliko boli trenutna atp lista.Nemoj stalno provocirati inače te neću voditi da vidiš uživo najboljeg svjetskog tenisera

Slazem se, visio je on prosle godine i protiv Seppija ako me sjecanje dobro sluzi.area51 wrote: Novak u slučaju sunčanog vremena ima nekih 30-40% šansi,ako se naoblači pa malo prokapa taj procenat skače na nekih 70-80 %![]()
Problem je što Novak obično do finala ili polufinala ima meč gdje bukvalno "visi"(prošle godine Conga) dok Rafa bez većih problema stigne do finala,mnje se potroši,svježiji je.
Vidjećemo,po meni šanse za ovogodišnji RG su na strani Rafe nekih 60:40 protiv Novaka
Da trofej uzme neko "treći" šanse su minimalne(ne daj bože kakve povrede i sl.)
Ne bi imao ništa protiv ovakvog scenarijanecko_hz wrote:Mislim da bi finale Haas-Federer bilo idealno. Švabo ionako ima iskustvo u dobijanju Novaka, a red bi bio da i Rafi u polufinalu skine skalp po prvi put. Onda u finalu ponoviti meč iz 2009 protiv Federera, ali ovaj put sa drugačijim ishodom.![]()
Znam za Sepija ali nije bilo toliko kritično,jeste bilo 0:2 u setovima ali protic Conge su ga vile nosale.Jo je imao dvije vezane meč lopte,istina na novakov servis.Leopold_IV wrote:Slazem se, visio je on prosle godine i protiv Seppija ako me sjecanje dobro sluzi.area51 wrote: Novak u slučaju sunčanog vremena ima nekih 30-40% šansi,ako se naoblači pa malo prokapa taj procenat skače na nekih 70-80 %![]()
Problem je što Novak obično do finala ili polufinala ima meč gdje bukvalno "visi"(prošle godine Conga) dok Rafa bez većih problema stigne do finala,mnje se potroši,svježiji je.
Vidjećemo,po meni šanse za ovogodišnji RG su na strani Rafe nekih 60:40 protiv Novaka
Da trofej uzme neko "treći" šanse su minimalne(ne daj bože kakve povrede i sl.)
Moglo bi se isto dogoditi i ove godine (npr. Dimitrov) dok ne vidim ko bi Nadala mogao testirati do polufinala.
(igraci tipa Rosol, Wawrinka, Paire bi mozda mogli na nekom od turnira na 2 seta ili nekoj drugoj podlozi, ali ovdje ne vjerujem ni da mogu set otkinuti).