ALIJA IZETBEGOVIC-Pozitivna ili negativna politicka licnost?
- junkers
#51 Re: ALIJA IZETBEGOVIC-Pozitivna ili negativna politicka licn
negativac par excellence,a suvišno je uopšte pričati zašto
nisam komunjara
nisam komunjara
Last edited by junkers on 22/05/2013 18:35, edited 1 time in total.
- armin071
#52 Re: ALIJA IZETBEGOVIC-Pozitivna ili negativna politicka licn
Dobre osobine nije tezio materijalnom ( za razliku od sina mu i citave klike SDA oko njega), nije bio zedan krvi ko Karadzic, Tudjman i Slobo, vjerovao je u te neke svoje ideale i u tome cesto i izlazio izvan granica realnosti. Cesto se u ratu moglo cuti za njega "dobar je dedo" i to je to nista vise na to ni dodati ni oduzeti. Velike greske su mu bile: uklanjanje drugih nacionalnosti iz vojnog vrha (Siber, Divjak i sl) te stavljanje ABiH nacionalnog predznaka( cuveni govori i posjete 7 muslimanskoj), cuvena recenica "mirno spavajte rata nece biti", uvodjenje prvenstveno svog naroda u rat totalno nepripremljenog( za razliku od Tudjmana npr.), previse mjesanje "dzamije" u politiku, uvodjenje mudzahedina u BiH( danas nam isti jade zadaju u BiH a i u ratu se vecina zlocina pripisuje upravo njima), jako los politicar i jos losiji pregovarac, preposten previse merhametli da bi bio na mjestu predsjednika jedne ovako kolmplikovane zemlje kao BiH, precutan dogovor o razmjeni teritorija istocne Bosne (Zepa, Srebrenica,.....) i izdvojeno zrtvovanje Srebrenice. Ovo zadnje mu je ujedno i najveci haram i to je moje licno misljenje i misljenje ljudi koji su prezivjeli srebrenicku golgotu. Sve ovo kasnije i prije sto je uradio krv koja je u Srebrenici prolivena saprati ne moze. Jednostavno to nije smio dopustiti pa bilo da reaguje vojno ili politicki ili bilo kako drugo. Na kraju zakljucak ni kriv ni duzan zapade ga da vodi BiH. Ceh su platili svi a ponajvise Bosnjaci. A ko kaze da njega nije bilo Bosna opstala ne bi samo mogu reci:
- jon_jovi
#53 Re: ALIJA IZETBEGOVIC-Pozitivna ili negativna politicka licn
Jako negativna ličnost i to ne samo u periodu 1990. - 2000. nego od početka političkog djelovanja i promišljanja.
-
SeaManMNE
#54 Re: ALIJA IZETBEGOVIC-Pozitivna ili negativna politicka licn
Ko su ovi izrodi te imaju obraza da pljuju po Aliji? Ko su ovi kmetovi?!
- akcid
#55 Re: ALIJA IZETBEGOVIC-Pozitivna ili negativna politicka licn
Šta, feudalizam ipak zaživio?SeaManMNE wrote:Ko su ovi izrodi te imaju obraza da pljuju po Aliji? Ko su ovi kmetovi?!
-
eman
#56 Re: ALIJA IZETBEGOVIC-Pozitivna ili negativna politicka licn
sta je ovo,salonac,,otelo ti se?Ja bih voz zvao vlakom , ja bih vazduh zvao zrakom da te nije (b)Alijaaaaaa
-
k1ks
#57 Re: ALIJA IZETBEGOVIC-Pozitivna ili negativna politicka licn
Sta ko su ??? Za 10 godina Aliju ce mrziti svi u Bosni (bosanci,hrvati i srbi) !! Nove generacije nisu mutavci kojim se zlatne kasike mogu prodati. CETNIK NAS JE UNISTIO U RATU,A ALIJA (SDA) U MIRU!!! Ista kovanica sa dva lica !!!SeaManMNE wrote:Ko su ovi izrodi te imaju obraza da pljuju po Aliji? Ko su ovi kmetovi?!
-
eman
#58 Re: ALIJA IZETBEGOVIC-Pozitivna ili negativna politicka licn
ko su bosanci? zar takvi postoje? mislis bosnjaci?k1ks wrote:Sta ko su ??? Za 10 godina Aliju ce mrziti svi u Bosni (bosanci,hrvati i srbi) !! Nove generacije nisu mutavci kojim se zlatne kasike mogu prodati. CETNIK NAS JE UNISTIO U RATU,A ALIJA (SDA) U MIRU!!! Ista kovanica sa dva lica !!!SeaManMNE wrote:Ko su ovi izrodi te imaju obraza da pljuju po Aliji? Ko su ovi kmetovi?!
a zao mi je,nece to tako biti,na nasu radost a tvoju zalost
- akcid
#59 Re: ALIJA IZETBEGOVIC-Pozitivna ili negativna politicka licn
Meni nikako nije jasno zašto je grobno mjesto Alije Izetbegovića na "šehidskom mezarju" na Kovačima, kad je umro prirodnom smrću mnogo godina nakon rata
Zašto nije pokopan na gradskom groblju Bare, u Aleji velikana, kako priliči svim državnicima i osobama koje su obavljale državne i slične funkcije
Zašto nije pokopan na gradskom groblju Bare, u Aleji velikana, kako priliči svim državnicima i osobama koje su obavljale državne i slične funkcije
-
dezurni_ucenik
#60 Re: ALIJA IZETBEGOVIC-Pozitivna ili negativna politicka licn
citadela wrote:"On je bosanski De Gol."
nemoguce vruce wrote:Vezati njegovo ime sa danasnjim SDA kriminalcima je van svake pameti.
Jesi to naucio od komsija sa Sokoca? E jadnice, kako da te covjek drugacije okarakterise nego kao dno.CVIKERASH wrote:Tog vaseg zvAlju Izmetbegovica mogu voljeti samo ratni profiteri i sljegovani papcici.
Ovakvi su mi najdrazi.Ovi new wave Muslimani since 1992,godina.
-
dezurni_ucenik
#61 Re: ALIJA IZETBEGOVIC-Pozitivna ili negativna politicka licn
Ovo moze izaci iz usta samo :SeaManMNE wrote:Ko su ovi izrodi te imaju obraza da pljuju po Aliji? Ko su ovi kmetovi?!
-jednog obicnog sljegovanog papcica koje je do pocetka rata svjetla sjekirom gasio
-ratni profiter ili dijete ratnog profitera.
-
eman
#62 Re: ALIJA IZETBEGOVIC-Pozitivna ili negativna politicka licn
zato sto je on otac nas bosnjaka ,nije samo velikanakcid wrote:Meni nikako nije jasno zašto je grobno mjesto Alije Izetbegovića na "šehidskom mezarju" na Kovačima, kad je umro prirodnom smrću mnogo godina nakon rata![]()
- Baltazar_khan
#63 Re: ALIJA IZETBEGOVIC-Pozitivna ili negativna politicka licn
negativna. nema zlatnih kašika 
-
k1ks
#64 Re: ALIJA IZETBEGOVIC-Pozitivna ili negativna politicka licn
Pa vjerovatno su tvoji profitirali od doticnog gospodina,ostat ce ta loza (2,3 hiljade) koja ce ga hvalit. Pitaj vecinu boraca sa prve linije sta misle o njemu i slicnima,kad budes cekao red negdje cije ime se proklinje.... pruzajte otpor jos malo-.....eman wrote:ko su bosanci? zar takvi postoje? mislis bosnjaci?k1ks wrote:Sta ko su ??? Za 10 godina Aliju ce mrziti svi u Bosni (bosanci,hrvati i srbi) !! Nove generacije nisu mutavci kojim se zlatne kasike mogu prodati. CETNIK NAS JE UNISTIO U RATU,A ALIJA (SDA) U MIRU!!! Ista kovanica sa dva lica !!!SeaManMNE wrote:Ko su ovi izrodi te imaju obraza da pljuju po Aliji? Ko su ovi kmetovi?!
a zao mi je,nece to tako biti,na nasu radost a tvoju zalost
-
eman
#65 Re: ALIJA IZETBEGOVIC-Pozitivna ili negativna politicka licn
sto je babi milo to joj se i snilo
-
cindrlimindrli
#66 Re: ALIJA IZETBEGOVIC-Pozitivna ili negativna politicka licn
Ti razbijaj glavu gdje ces sa sRatkom kad ti odapne, ovo se tebe ne tice.akcid wrote:Meni nikako nije jasno zašto je grobno mjesto Alije Izetbegovića na "šehidskom mezarju" na Kovačima, kad je umro prirodnom smrću mnogo godina nakon rata![]()
-
eman
#67 Re: ALIJA IZETBEGOVIC-Pozitivna ili negativna politicka licn
cindi nasmija me pravo 
-
muniza
#68 Re: ALIJA IZETBEGOVIC-Pozitivna ili negativna politicka licn
Kliknuh opciju 3 iako ga smatram negativcem.
Da se razumijemo, Alija nije kriv za rat i ne smije ga se stavljati u istu ravan sa Miloševićem ili Karadžićem ali je Alija izrazito negativna ličnost za bosanski narod a pozitivna za sve srpske želje i ciljeve.
Kaže se džaba ti vojska lavova kad ih ovca vodi, tako i bi!
U ključnim momentima tako neodlučan, mehak pa i kukavica usudit ću se reći, trebalo je pola istočne Bosne, krajine biti poklano da bi on proglasio ratno stanje.
Sjećam se tačno njegovih riječi "sjedite u kučama, neće biti rata", tako i moji poslušaše i dan danas im se kosti traže a to je garantujem još hiljade civila koštalo života i nadam se da će loza Izmetbegovića biti prokleta do kraja života!
Neću uopšte spominjati njegove ostale greške, izdaje, gaženje republike BiH, islamiziranje armije...
Jednostavno totalno pogrešna ličnost na čelu jedne nacije koja je u ratu za golo preživljavanje, da je umjesto njega bio neko odlučniji danas bi zajedno sa Hrvatskom bili na pragu EU i ne bi imali fašističku tvorevinu na kilometar od sebilja!
Da se razumijemo, Alija nije kriv za rat i ne smije ga se stavljati u istu ravan sa Miloševićem ili Karadžićem ali je Alija izrazito negativna ličnost za bosanski narod a pozitivna za sve srpske želje i ciljeve.
Kaže se džaba ti vojska lavova kad ih ovca vodi, tako i bi!
U ključnim momentima tako neodlučan, mehak pa i kukavica usudit ću se reći, trebalo je pola istočne Bosne, krajine biti poklano da bi on proglasio ratno stanje.
Sjećam se tačno njegovih riječi "sjedite u kučama, neće biti rata", tako i moji poslušaše i dan danas im se kosti traže a to je garantujem još hiljade civila koštalo života i nadam se da će loza Izmetbegovića biti prokleta do kraja života!
Neću uopšte spominjati njegove ostale greške, izdaje, gaženje republike BiH, islamiziranje armije...
Jednostavno totalno pogrešna ličnost na čelu jedne nacije koja je u ratu za golo preživljavanje, da je umjesto njega bio neko odlučniji danas bi zajedno sa Hrvatskom bili na pragu EU i ne bi imali fašističku tvorevinu na kilometar od sebilja!
-
KENJAC
#69 Re: ALIJA IZETBEGOVIC-Pozitivna ili negativna politicka licn
Malo duze vremena izbivam van granica jedine nam Domovine , te s toga ne razumijem ovaj novi zargon! Molim te objasni mi sta ti znaci "salonac" ? Unaprijed hvala !eman wrote:sta je ovo,salonac,,otelo ti se?Ja bih voz zvao vlakom , ja bih vazduh zvao zrakom da te nije (b)Alijaaaaaa
-
cindrlimindrli
#70 Re: ALIJA IZETBEGOVIC-Pozitivna ili negativna politicka licn
Tesko je ne primjetiti u svakom tvom postu tugu sto se nisi na vrijeme prikljucio rodbini na brdu.KENJAC wrote:Malo duze vremena izbivam van granica jedine nam Domovine , te s toga ne razumijem ovaj novi zargon! Molim te objasni mi sta ti znaci "salonac" ? Unaprijed hvala !eman wrote:sta je ovo,salonac,,otelo ti se?Ja bih voz zvao vlakom , ja bih vazduh zvao zrakom da te nije (b)Alijaaaaaa
- Better Man
#71 Re: ALIJA IZETBEGOVIC-Pozitivna ili negativna politicka licn
Upravo su ti kriminalci njegov produkt! Mislim da je izrazito negativna ličnost, jer je kriminalcima i lopovima dao sve, dok je obične građane i one koji su branili ovu zemlju ponizio do krajnjih granica i doveo ih do toga da prose po ulici, preturaju po kontejerima i omogučio je kriminalcima i lopovima da legalno pljačkaju građane ove zemlje.nemoguce vruce wrote:Rahmetli Alija je legenda. Ne vole ga cetnici, ustase i komunjare...
Covjek koji je u najtezim vrmena za BiH i Bosnjake uradio sto je u tim vremenima i pod tadasnjim okolnostima bilo moguce.
Vezati njegovo ime sa danasnjim SDA kriminalcima je van svake pameti.
-
Innovation
#72 Re: ALIJA IZETBEGOVIC-Pozitivna ili negativna politicka licn
Paranoid wrote:Sreća pa o Aliji kao čovjeku i kao predsjedniku postoje dokumenti, knjige, biste, nazivi ulica.... čiji autori su poznati pisci, umjetnici, istoričari i akademici..
Oni svjedoče o Alijinom postojanju i njihov trag ostaje...dok vaše mišljenje traje koliko i brisanje teme...klik "delete" i kraj..
Kada Vasu djecu u buducnosti budu pitali: Ko je bio prvi PREDSJEDNIK BiH ? Oni ce reci ALIJA IZETBEGOVIC.
Tako pise Historija i zauvjek ostaje zapisano, a ovi mrzitelji mogu
- LeonardoAC
#73 Re: ALIJA IZETBEGOVIC-Pozitivna ili negativna politicka licn
Bošnjački narod je svoje rekao na njegovoj dženazi, a Ostali šta misle... to nije ni važno.

a svi vi jbni jugonostalgičari koji ste toliko plitke pameti da možete Aliju u isti koš sa zločincima, evo da se malo podsjetite...
svi vi što ga osuđujete, družina ste Dragana Dabića i njegovih istomišljenika.
evo da još malo naučite o historiji

a svi vi jbni jugonostalgičari koji ste toliko plitke pameti da možete Aliju u isti koš sa zločincima, evo da se malo podsjetite...
svi vi što ga osuđujete, družina ste Dragana Dabića i njegovih istomišljenika.
evo da još malo naučite o historiji
- Halcyon
#74 Re: ALIJA IZETBEGOVIC-Pozitivna ili negativna politicka licn
Ako ništa drag mi je zbog Srboslovena jer im je oduvijek bio trn u oku. 
-
nemoguce vruce
#75 Re: ALIJA IZETBEGOVIC-Pozitivna ili negativna politicka licn
Citajuci ove baljezgarije komunjara, cetnika i ostale zgadije, neupucen insan bi stekao dojam da je rah. Alija pocetkom 92-ge imao armiju sa najmanje 200.000 moderno naoruzanih vojnika, da u BiH nisu postojale paradrzavne cetnicke insitucije, da nisu postojali domaci cetnicii ustase, te da nije bilo onog smrada iz Kladuse, da nam je MZ bila strogo naklonjena, da je cetnicima i ustasama uvela embargo, a nama svakodnevno bacala bruku naoruzanja umjesto pokvarene ribe, i da dalje ne nabrajam.
Kao neko ko je odvalio 4 godine rova, mogu samo poruciti...vecih funjara od cetnika i ustasa oci moje ne vidjose...
Sad nastavite prditi po forumu...
Kao neko ko je odvalio 4 godine rova, mogu samo poruciti...vecih funjara od cetnika i ustasa oci moje ne vidjose...
Sad nastavite prditi po forumu...