Losa iskustva

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

drndalo

#51 Re: Losa iskustva

Post by drndalo »

Mislim da je postavljacica teme o svom kredibilitetu rekla sve brisanjem svega...
Frutek

#52 Re: Losa iskustva

Post by Frutek »

goran16v wrote:
milojicabrzi wrote:Kad smo kod ovih informacija o plasmanu skart proizvoda na trzista trecih zemalja...heh, nije to nista, mene je jedan forumas ubjedjivao, da su Renault Fluence i Megan Generation, koji su bili na akciji kod Bunje, auta koja su bila potopljena pod vodom, pa proslijedjena na prodaju na trzista trecih zemalja.

Nije mi znao objasniti, kako to da nema kratkih spojeva, poludjele elektronike i sl. za auto koje je bilo pod vodom :-D :D
To je apsolutno tacno samo sto nisu bili pod potopljena vodom nego u mulju od poplave u nekom skladiste i nisu bili samo ta 2 modela nego i ostali + Dacie. Ovu info dobio direkt u Bunji. Inace i bez ove direktne info nije trebalo biti Sherlosk Holmes i zakljuciti sto je puna livada ispred Bunje Renaulta i Dacia bez unutrasnosti otvorenih prozora, a kad pridjes vidis mulj po coskovim, svjetlima i stop lampama.
Nisam nikad bio neki poseban fan Renault-a, tako da uopšte nisam upoznat s ovim činjenicama. To je nečuveno! Samo mi nije jasno jesu li te aute prodavali po punoj cijeni kao apsolutno ispravne ili su rekli istinu pa dali neki popust. Ako je prvo tačno, za te stvari, da je normalna država ko što nije, završili bi na sudu, firma bi se zatvorila a neko bi išao u zatvor. Klasična prevara kupaca, nevjerovatno šta sve neću čut u ovoj državi našoj ludoj...
goran16v

#53 Re: Losa iskustva

Post by goran16v »

Meni se jednom desilo da me je zaposlenik a zatim i njegov gazda, jedan uspjesni vlasnik i koncesionar, kojem trenutno kola idu nizbrdo pa prodaje neke svoje objekte, zvao zbog mojih komentara na jednom drugom forumu, koji je tad posjecen, kad su mi ispostavili racun "greskom" uvecan za 480 KM bez izvinjenja i pokusaja da nekim gestom izvuku stvar. Kao otkud vama pravo, to nije istina bla, bla, bla... Sikter bargo, a komentare naravno mi nije padalo napamet da brisem!
milojicabrzi

#54 Re: Losa iskustva

Post by milojicabrzi »

Frutek wrote:Nisam nikad bio neki poseban fan Renault-a, tako da uopšte nisam upoznat s ovim činjenicama. To je nečuveno! Samo mi nije jasno jesu li te aute prodavali po punoj cijeni kao apsolutno ispravne ili su rekli istinu pa dali neki popust. Ako je prvo tačno, za te stvari, da je normalna država ko što nije, završili bi na sudu, firma bi se zatvorila a neko bi išao u zatvor. Klasična prevara kupaca, nevjerovatno šta sve neću čut u ovoj državi našoj ludoj...
Hajde podji od toga da si ti vlasnik salona i imas takvu situaciju...sta bi uradio:

-sklonio auta na neku lokaciju, pa popravljao, sminkao, susio...

-postavio ispred salona da svi potencijani kupci, partneri, klijenti, vide u kakvom su stanju ta auta i da im nesto fali. :D

Takodjer, da li bi se usudio na takva auta dati redovnu i jos i produzenu garanciju, ako klijent zeli...pa drhtao kad ce ti se neko javiti...

Uvijek imas podmetanja konkurencije, raznih tvrdnji, carsijskih prica itd.
Frutek

#55 Re: Losa iskustva

Post by Frutek »

milojicabrzi wrote:
Frutek wrote:Nisam nikad bio neki poseban fan Renault-a, tako da uopšte nisam upoznat s ovim činjenicama. To je nečuveno! Samo mi nije jasno jesu li te aute prodavali po punoj cijeni kao apsolutno ispravne ili su rekli istinu pa dali neki popust. Ako je prvo tačno, za te stvari, da je normalna država ko što nije, završili bi na sudu, firma bi se zatvorila a neko bi išao u zatvor. Klasična prevara kupaca, nevjerovatno šta sve neću čut u ovoj državi našoj ludoj...
Hajde podji od toga da si ti vlasnik salona i imas takvu situaciju...sta bi uradio
Druže, odma ti mogu reći, bez čitanja ostatka da nikad ni ne bih prodavao auta koja su bila potopljena, natopljena, oštećena i sl. - pogotovo ako vodim ovlašteni salon. To mi je jednostavno nevjerovatno i prvi put to čujem.
530i

#56 Re: Losa iskustva

Post by 530i »

Renoi i dacije su prljavi jer stoje na otvorenom, kako na generalnom skladištu u Zagrebu tako i ovdje kod nas dok se ne prodaju. Kod nekih skupljih marki moguće je doplatiti zaštitu prilikom prevoza za naručeni auto...ovdje to nije slučaj. Da su auta bila potopljena bilo bi i više problema od toga što prljavi stoje pred salonom....ali da je ružno to kod Bunje, ružno je. Asfaltirati i natkriti nije neki ogroman trošak, a pomogao bi podizanju reputacije...
goran16v

#57 Re: Losa iskustva

Post by goran16v »

530i wrote:Renoi i dacije su prljavi jer stoje na otvorenom, kako na generalnom skladištu u Zagrebu tako i ovdje kod nas dok se ne prodaju. Kod nekih skupljih marki moguće je doplatiti zaštitu prilikom prevoza za naručeni auto...ovdje to nije slučaj. Da su auta bila potopljena bilo bi i više problema od toga što prljavi stoje pred salonom....ali da je ružno to kod Bunje, ružno je. Asfaltirati i natkriti nije neki ogroman trošak, a pomogao bi podizanju reputacije...
Ova auta o kojima sam ja pisao i koja sam svojim ocima bar 10 x vidio gore nisu bila prljava s samo vana da bi se pravdalo stajanjem na otvorenom nego unutra apsolutno prazna i prljava po coskovima iznutra, unutar stop svjetala i farova, tako od price samo prljavi nema nista. I problema je bilo, mjenali su tapecizurni na neki Stepwayima itd.
sdfg1

#58 Re: Losa iskustva

Post by sdfg1 »

marshall_bug wrote:Meni se cini da je ovoj postavljacici teme neko iz Hyundai BiH dobro zaprijetio ili dobro platio pa zena obrisa sve postove i racune, koja komedija :D :run:
Niko meni ne prijeti ne daj Boze :-D hvala na brizi, danas imam dogovoren sastanak s vlasnikom, gospodin Fahim S. pa cu sve da opet napisem. Eto sklonila radi kulture :-D danas sta rijesim rijesila sam. :-D
sdfg1

#59 Re: Losa iskustva

Post by sdfg1 »

Evo napisala sam opet, http://www.klix.ba/forum/hyundai-i30-lo ... 2.html-f=1
sto se tice slika racuna kao dokaza, moze se pogledati na fb profilu koji sam napravila.
Locked