Nokia Lumia & Windows Phone

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
ghostwriter

#51 Re: Nokia Lumia

Post by ghostwriter »

Svaka cast svim korisnicima Lumie koji koriste Windows 8 !
SVAKA CAST KAD USPIJETE DA SE SNADETE :)
Qler

#52 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

Boga ti sta ima komplikovano na onom os-u? Meni se cini da je 3310 komplikovanija od njega. Sve je dva tri koraka udaljeno. Mene nervira koliko su ga pojednostavili.
SA 071

#53 Re: Nokia Lumia

Post by SA 071 »

I ja baš to pomislih. I meni baš nekako fali te neke "dubine". Sve je vrlo jednostavno i "na površini". Šta je komplikovano?
ghostwriter

#54 Re: Nokia Lumia

Post by ghostwriter »

Qler wrote:Boga ti sta ima komplikovano na onom os-u? Meni se cini da je 3310 komplikovanija od njega. Sve je dva tri koraka udaljeno. Mene nervira koliko su ga pojednostavili.
Svaka cast :D
SA 071

#55 Re: Nokia Lumia

Post by SA 071 »

Trebao si staviti ovog smješka ;-)
Qler

#56 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

escobar__

#57 Re: Nokia Lumia

Post by escobar__ »

Mrcina!

:thumbup:
strong69

#58 Re: Nokia Lumia

Post by strong69 »

Qler

#59 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

Jeste vala ko' cigla kakva :) 808 je ljepsi tri puta. Vidjet cemo jos hoce li ovo biti finalni produkt, nesto mi lici na cgi pa kontam mozda se sta promijeni. Ali sta cu, morat cu kad tad napustiti symbian, a hocu dobru kameru. Lumia serija mi se svidja, sa WP8 su se popravili, sa 8.1 dolazi i allways on sat i double tap to wake, kao na N9.. radi se nesto, ide na bolje...
sema911s

#60 Re: Nokia Lumia

Post by sema911s »

kako je fino vidjet da u mrtvilu androida, samsunga ajfona i slicnih koji se razlikuju ko jaje od jajeta dobra stara nokia pravi nesto novo ko sto su uvjek ,.,
samo kakava je ovo kamera,. iskreno se nadam da ce ovim zamjenit mnogo ovih digitalaca jeftinih,. jer onolika leca, nemore da nevalja

samo da nebude prskupaaa
Qler

#61 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

To je kamera kao u mojoj 808 PureView... Trebalo bi biti isti senzor..
SA 071

#62 Re: Nokia Lumia

Post by SA 071 »

Ljepši je od 808, nemoj zezati Qler. Samo je onaj ispupčeni dio sa zadnje strane sa kamerom bio malo ljepšeg i elegantnijeg oblika kod 808...
Qler

#63 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

Ma meni je 808 prelijepa :) nije sto je imam :) Fakat, eto ako budes imao prilike uzmi u ruku 808 i iznenadit ces se kako lijepo stoji u ruci. Jeste poteska, ali je dobro balansirana ta tezina, i bas lijepo lezi u ruci. EOS mi je bas ciglast nekako :)
strong69

#64 Re: Nokia Lumia

Post by strong69 »

Slazem se da je PW lijep telefon. A jedva cekam WP 8.1 samo zbog double tap to wake :-)

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
Qler

#65 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

Ja sam imao onu N9, i taj double tap i swype su nesto najbolje sto mobiteli moze imati. Ono je najveca greska sto je nokia odbacila. Ali eto skontase da raja to voli pa ubacuju u wp te neke sitnice.
vukojebina

#66 Re: Nokia Lumia

Post by vukojebina »

sema911s wrote:kako je fino vidjet da u mrtvilu androida, samsunga ajfona i slicnih koji se razlikuju ko jaje od jajeta dobra stara nokia pravi nesto novo ko sto su uvjek

Ovo mi je jako interesantno... cuj nokia pravi "nesto novo"... evo nek ti qler objasni koji je ovo po redu telefon koji ima skoro identican izgled...

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4 Beta
SA 071

#67 Re: Nokia Lumia

Post by SA 071 »

vukojebina wrote:
sema911s wrote:kako je fino vidjet da u mrtvilu androida, samsunga ajfona i slicnih koji se razlikuju ko jaje od jajeta dobra stara nokia pravi nesto novo ko sto su uvjek

Ovo mi je jako interesantno... cuj nokia pravi "nesto novo"... evo nek ti qler objasni koji je ovo po redu telefon koji ima skoro identican izgled...

Hajde ne seri majke ti. Svaki Samsung lici ko jaje jajetu (visi S3 i S4). Isto tako i iPhone i Sony, LG, sve na isti fol... Samo razlika u velicinama. Svi zauzmu jedan smjer u dizajnu i to guraju. Nokija isto tako ima svoj poseban izrazaj koji gura. Ali ima vise njih. Tako imas razlicit dizajn kod L920, L820, L720, L620, L520. Ali i kombinacija nekih od njih npr. L928. A svi imaju zajednicku crtu mnostvo boja...

A novina je mnostvo. Skoro da jos jedina Nokija donosi inovacije na telefone-kamera, nova digitalna tehnologija fotografisanja na telefonima, super senzitivni displej, bezicno punjenje, mapiranje i navigacija offline... Ostali napumpavaju komponente (cipove, memoriju...) i mjenjaju interfejs. Ali slabo ima neceg novog...
vukojebina

#68 Re: Nokia Lumia

Post by vukojebina »

Prijatelju, mislio sam na flagship modele od nokije.. pogledaj n9, lumia 900, pa 920, pa i 928, evo sad i taj novi..kako se vec zove...
Ps i ove slabije serije, 800 pa 820 itd itd...
Na ovo o inovacijama, slatko cu se nasmijat...toliko su jaki i inovativni da ce ih vrlo uskoro alkatel presisat...ko sto rekla baba bilderu, sve je to lijepo sine, al to ne jebeeee...

I da, cemu malicioznost? Je li to neka nova disciplina, ispast sto veci krkan i papcina???

Qler

#69 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

vukojebina wrote:Prijatelju, mislio sam na flagship modele od nokije.. pogledaj n9, lumia 900, pa 920, pa i 928, evo sad i taj novi..kako se vec zove...
Na ovo o inovacijama, slatko cu se nasmijat...toliko su jaki i inovativni da ce ih vrlo uskoro alkatel presisat...ko sto rekla baba bilderu, sve je to lijepo sine, al to ne jebeeee...

I da, cemu malicioznost? Je li to neka nova disciplina, ispast sto veci krkan i papcina???

Kako mozes reci da nemaju inovacija? Pa to ih jedino i drzi konkurentinim. Sta su to ostali donijeli novo na trziste? Prvo N8 sa 12MP kamerom koja i danas strasna, pa onda 808 sa 41MP kamerom, pa 920 prvi telefon sa OIS, pa 928 prvi telefon sa OIS i xenon, pa bezicno punjenje, pa super osjetiljivi ekran, pa navigacija i sve oko nje, pa sam dizajn, koji je krenuo oko N9 koji je čitav telefon jedna velika inovacija, od dizajna telefona, preko dizajna OS-a, do hardware-a u njoj... Prvi su počeli da ugrađuju NFC masovno u mobitele (nokia C7 ima NFC)... mislim da su prvi i HDMI na telefon stavili, ovo nisam siguran ali eto...

Tako da reci da nokia nema inovacija je klasican primjer neinformisanosti. Negdje sam citao da nokia ima najvise patenta prijavljenih, najvise inovacija... pa i internu antenu su izmislili...
vukojebina

#70 Re: Nokia Lumia

Post by vukojebina »

Oci moje lijepe, de bogati pokazi gdje sam to js napiso da nokija nema inovacija??? Ja samo kazem da su im inovacije presmijesne...cuj 41 mpx inovacija..sta je sledece, woooowww revolucionarna kamera od nenadjebivih 42 mpx?? To ti je isto ko sto ajfoun fura retinu, ultra mega giga display koji samo mi imamo (naravno kad su ga zastitili svim mogucim patentima), a taj display karina teska...Wireless charging, hahahahaha kako te bolan nije sramota...
eto za nfc si jedino upravu, a i to je nokija zajedno sa sony-jem i philipsom napravila..
I opet kazem, dzaba sve to kad na jebenom 808 do juce youtube app otolvori klip u browseru..o ostalim stvarima da nepricam...
Qler

#71 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

tebi je smjesno sto su stavili senzor od 41MP u mobitel? Pa sto ga drugi ne stavise kad je tako lako? Symbian vec godinama ima i zvanicnu youtube aplikaciju koju skines sa m.google.com a jos ima bruku third party aplikacija, tako prije nego pocnes pricati svawta, proguglaj, ima android search... Koje prvi stavio internu antenu, ko je prvi stavio kameru, pa onda pogledaj communicator seriju, pa prva kamer od 5mp, prvi opticki zoom na mobitelu, mehanicki shutter... Eto sad taj mrski symbian ima direktno iz galerije upload na youtube, flickr, fqcebpok i twitter, automatski upload slika na skydrive, integraciju facebook i twitter u sistem, ne znam sta jos sleta? Nema instagram, nema voice call za viber, ima li jos nesto? Usput sve to ima lumia, jos sad eos kad dodje sa 41MP senzorom i ois, ja ne znam sta ce biti da ne valja, sta cete naci...
SA 071

#72 Re: Nokia Lumia

Post by SA 071 »

vukojebina wrote:Prijatelju, mislio sam na flagship modele od nokije.. pogledaj n9, lumia 900, pa 920, pa i 928, evo sad i taj novi..kako se vec zove...

Nisam znao koji od postova da ti citiram, pa sam se odlučio za ovaj. Mada i u ostalim lupaš, ali tako je to kada je čovjek zaslijepljen mržnjom. Ne znam kako bih to drugačije nazvao. Malicioznost? Daj Bože da znaš značenje te riječi. Svojim stavovima upravo se ti takmičiš u toj novoj disciplini koju si naveo.

Helem, činjenica je da telefon kao telefon sa nizom stvari koje donosi sa sobom (kamera, wireless punjenje, NFC, navigacija, super osjetljivi displej) Nokia je broj jedan. Što su izgubili na popularnosti je nešto drugo. Krivac za to je bio nedovršeni WP koji je u momentu nes(p)retnog objavljivanja prelaska Nokije na tu platformu bio takav kakav je. Ipak, i MS je "potegao" sa svoje strane, naravno uz pomoć Nokije, pa bi već ovaj kvartal rezultati mogli biti obećavajući.

Više od polovine svih inovacija, a time i patenata u mobilnoj industriji je donijela i donosi Nokia. Tako da raspredati o ovom faktu je smiješno...
Quaresma

#73 Re: Nokia Lumia

Post by Quaresma »

“Every time I see a new pic of the EOS, I throw all my money and credit cards at the monitor, but nothing happens…”
:-D
Qler

#74 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

Sto kazu meni se cini na mynokiablog, ako kamera bude bar kao na 808 bit ce odlicna, a ako bude bolja, bit ce cudo :)

Eno gledam porede S4 Zoom sa 808 PV, dere ga 808 ko' peder erotiku :)
SA 071

#75 Re: Nokia Lumia

Post by SA 071 »

Vidim sada na telekomu Nokia Lumia 920 osnovna cijena 661,40 KM na 24 mjeseca mjesečna rata po paketima- mini 18,41 KM, midi 15,41 KM, maxi 11,41 KM i mega 1,41 KM. Ovo je dva puta jeftinije nego što je bilo. I Nokia Lumia 620 je "snižena" ali ne baš u pola cijene. E ovo je telefončina za ove pare...
Post Reply