OTPUŠTANJE BUDŽETLIJA I KONAČNO POKRETANJE BIH

Post Reply
shin

#51 Re: OTPUŠTANJE BUDŽETLIJA I KONAČNO POKRETANJE BIH

Post by shin »

Nikad se to nece desiti, svaka porodica ima jednog budzetliju, to je ogromno glasacko tijelo, ko prvi najavi ovaj rez nece vise ni glasa dobiti.
omega369

#52 Re: OTPUŠTANJE BUDŽETLIJA I KONAČNO POKRETANJE BIH

Post by omega369 »

Zasto glupa tema? pa kad bi svi usli u 'budzet' ko sto ti kazes, ova bi zemlja propala za 4 dana. Covjek je pogodio u srce problema. samo da se prepolovi broj 'savjetnika' po institucijama godisnje bi se usparale desetine miliona. o ostalim parazitima da i ne pricam
Cherry-Cherry

#53 Re: OTPUŠTANJE BUDŽETLIJA I KONAČNO POKRETANJE BIH

Post by Cherry-Cherry »

Altsa wrote:serete po ovima sto su na budzetu a dali bi lijevo jaje da ste vi na tom budzetu...smjesno do bola...znate i sami da je problem u ovima sto imaju platu i do 5000 KM a ne ovih sto rade za 800 KM
:thumbup:
a ljudi izjednačavaju zastupnika u federalnom parlamentu i ministra sa referentom i tetom na šalteru. :-)
al najjača mi je priča: mi ili oni :-) ko su to "oni" ? vanzemaljci :lol: pa to su ljudi, koji žive tu pored nas, viđamo ih na ulici, na pijaci, u tramvaju...
Cherry-Cherry

#54 Re: OTPUŠTANJE BUDŽETLIJA I KONAČNO POKRETANJE BIH

Post by Cherry-Cherry »

shin wrote:Nikad se to nece desiti, svaka porodica ima jednog budzetliju, to je ogromno glasacko tijelo, ko prvi najavi ovaj rez nece vise ni glasa dobiti.
:thumbup:
Mister Yes

#55 Re: OTPUŠTANJE BUDŽETLIJA I KONAČNO POKRETANJE BIH

Post by Mister Yes »

Raspored wrote:3. Novac koji u budžetu uštedimo na ovaj način preusmjeriti u subvencije privatnim firmama, poljoprivrednim proizvođačima i drugima koji se prijave radi ostvarivanja takvih subvencija. Te firme iz realnog sektora će biti obavezne zaposliti ljude koji su izgubili posao u državnoj službi. Time dobijaš realnu proizvodnju i stvaranje nove vrijednosti te pametno potrošen budžetski novac. Plus bivše budžetlije ćeš naučiti konkretnom radu. Jednostavno, nije uopšte komplikovano. Ko tvrdi da jeste laže.
Ovo već miriše na socijalizam. Kako ćeš u kapitalizmu natjerati vlasnika firme da zapošljava bilo koga? Njegova privatna firma i može zapošljavati koga hoće a ti mu kao država ne možeš nametati koga će zaposliti.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#56 Re: OTPUŠTANJE BUDŽETLIJA I KONAČNO POKRETANJE BIH

Post by Truba »

mislim da je solucija u penzionisanju onih koji imaju uvjete
prekidom zapošljavanja novih sa perverznim ugovorima
te laganim smanjivanjem plata do te mjere da će mnogi sami otići (vjerujem da je tamo za većinu 1200 malo :D )
onda kad bude nepoželjno radno mjesto početi zapošljavati one koji žele raditi za običnu platicu
vade_mecum

#57 Re: OTPUŠTANJE BUDŽETLIJA I KONAČNO POKRETANJE BIH

Post by vade_mecum »

@Leclerc :thumbup: u sustini nismo daleko od grckog scenarija gdje sindikati vriste a znaju da ce prije ili kasnije morati otpustati radnike i/ili smanjivati plate/dizati poreze. ljudi pogledajte samo sta se u sloveniji desava!!!

@Altsa: vjerovao ili ne, ima ljudi koji nebi dali crno ispod nokta da rade u drzavnoj firmi jer ima privatnika koji itekako znaju cijeniti rad i ne odnose se prema radnicima kao gonici robova prema istim :D
Truba

#58 Re: OTPUŠTANJE BUDŽETLIJA I KONAČNO POKRETANJE BIH

Post by Truba »

bojim se da kad budžetlijama smanje plate
da će onda i privatnici krenuti sa smanjivanjem kao i njima je smanjeno
a kad su oni uživali mi smo ga pušili :mrgreen:
nosara

#59 Re: OTPUŠTANJE BUDŽETLIJA I KONAČNO POKRETANJE BIH

Post by nosara »

Kapitalizam je rak rana ovog drustva... Dok se neki idioti nisu sjetili da bi i mi trebali zaigrat u tom odvratnom timu, ovdje se sasvim lijepo zivjelo...

Povratak istinskim, tradicionalnim vrijednostima... Socijalna pravda, socijalna drzava, drustvena svojina...
Mister Yes

#60 Re: OTPUŠTANJE BUDŽETLIJA I KONAČNO POKRETANJE BIH

Post by Mister Yes »

It_is_a_Leclerc wrote:Htjeli mi to ili ne, do otpuštanja u javnom sektoru će doći.
Trenutno se kreditima kupuje socijalni mir ali i koliko toliko usporava demografska katastrofa. Kada dođe do toga da se počnu otpuštati budžetlije onda će doći i do masovnog odliva stanovništva jer za te ljude ne postoji alternativa. I to najviše onih kojih ima najviše (Bošnjaka). Uzimajući u obzir da se rat nastavio demografskim putem upravo je to najvažnija briga čelnika Bošnjaka. Zato sve dok ima kredita MMF-a vodit će se ovaj demografski rat. Onog momenta kada MMF kaže stop kreće sljedeći oružani rat. Možda ne onako zajebat kao prošli (zbog manje izmješanosti) ali rat sigurno. I onda završni rez.
Last edited by Mister Yes on 10/05/2013 09:07, edited 1 time in total.
Truba

#61 Re: OTPUŠTANJE BUDŽETLIJA I KONAČNO POKRETANJE BIH

Post by Truba »

šta ima rat? :D ko će plaćati to
trebaće 200000 VP da dovuku mlađariju u rovove
enko 1964
Grijem se na: južnu interkonekciju

#62 Re: OTPUŠTANJE BUDŽETLIJA I KONAČNO POKRETANJE BIH

Post by enko 1964 »

Majko mila šta se budalaština čovjek "nasluša" na ovom forumu :-) .
Ima li iko da uopšte da definiciju šta i ko su budžetlije? Ko su ti koji su na državnoj sisi a da država i njeni stanovnici od njih nemaju nikakve koristi a štetu vidimo iz dana u dan.
U zemlji gdje se mjesecima, još malo pa će i godinama, čeka na neki jebeni zdravstveni tretman, neko bi otpuštao ljekare.
U zemlji gdje u jednom razredu ima preko trideset učenika, neko bi otpuštao nastavnike i profesore. Policajaca skoro da i nema po ulicama. A ovi nabrojani su nam itekako potrebni.
Sa druge strane, čini mi se da nema ni jedne zgrade opštine koja nije proširena za barem jedan sprat. O "višim" institucijama kojih nekada nije ni bilo ne treba ni govoriti.
Dalje, iako zaposleni u telekomu, elektroprivredi i još kojekakvim firmama nisu budžetlije, rade u nominalno državnim firmama koje, zahvaljujući prije svega monopolu, imaju ogromne prihode i njihovi zaposlenici imaju plate i po nekoliko puta veće od prosjeka. Zar država ili bilo koji njen nivo kao vlasnici tih javnih preduzeća nije u stanju srezati taj broj "zaposlenih" i njihove plate i ostala primanje svesti u neke realnije mjere, primjerene opštem stanju u zemlji.
Meni je muka kada znam da moj poznanik sa manjom školskom spremom, primi moje dvije plate, ima kraće radno vrijeme, sve vikende i produžene praznike, dva i po puta duži godišnji odmor i tri puta veći regres i to skoro samo zato što se redovno i pojavljuje na poslu.
nosara

#63 Re: OTPUŠTANJE BUDŽETLIJA I KONAČNO POKRETANJE BIH

Post by nosara »

Mister Yes wrote:I onda završni rez.
:D

I cemerika je, kad je kapitalizam dosao do grla, budzetskim parama spasila socijalni mir... U pogresnom, neodrzivom drustvenom uredjenju kakav je kapitalizam, posezanje za spasonosnim socijalistickim mjerama je kao infuzija kolabirajucem covjeku... Dize na noge...
Mister Yes

#64 Re: OTPUŠTANJE BUDŽETLIJA I KONAČNO POKRETANJE BIH

Post by Mister Yes »

Black swan wrote:šta ima rat? :D ko će plaćati to
Naravno da rata neće biti ako to ne odgovara onima koji o tome odlučuju. Zato nas MMF i drži na ovoj infuziji. Novi rat bi značio stvaranje države pod apsolutnom kontrolom Bošnjaka (muslimana) bez obzira kako se taj rat završio (što bi samo uticalo na kvadraturu te države). Sve dok se zapad boji tog scenarija držaće nas na MMF infuziji a zauzvrat imati multikulti BiH u kojoj muslimani nemaju apsolutnu vlast. Nije to neki trošak za njih sve da nam oproste dug. Mala je ovo zemlja sa 3 miliona i kusur stanovnika. Više im se isplati da kupuju mir nego da imaju muslimansku državu ovako zapadno. Ali ako se ta politika promjeni watch out :run:
nosara

#65 Re: OTPUŠTANJE BUDŽETLIJA I KONAČNO POKRETANJE BIH

Post by nosara »

enko 1964 wrote:Majko mila šta se budalaština čovjek "nasluša" na ovom forumu :-) .
Ima li iko da uopšte da definiciju šta i ko su budžetlije? Ko su ti koji su na državnoj sisi a da država i njeni stanovnici od njih nemaju nikakve koristi a štetu vidimo iz dana u dan.
U zemlji gdje se mjesecima, još malo pa će i godinama, čeka na neki jebeni zdravstveni tretman, neko bi otpuštao ljekare.
U zemlji gdje u jednom razredu ima preko trideset učenika, neko bi otpuštao nastavnike i profesore. Policajaca skoro da i nema po ulicama. A ovi nabrojani su nam itekako potrebni.
Sa druge strane, čini mi se da nema ni jedne zgrade opštine koja nije proširena za barem jedan sprat. O "višim" institucijama kojih nekada nije ni bilo ne treba ni govoriti.
Dalje, iako zaposleni u telekomu, elektroprivredi i još kojekakvim firmama nisu budžetlije, rade u nominalno državnim firmama koje, zahvaljujući prije svega monopolu, imaju ogromne prihode i njihovi zaposlenici imaju plate i po nekoliko puta veće od prosjeka. Zar država ili bilo koji njen nivo kao vlasnici tih javnih preduzeća nije u stanju srezati taj broj "zaposlenih" i njihove plate i ostala primanje svesti u neke realnije mjere, primjerene opštem stanju u zemlji.
Meni je muka kada znam da moj poznanik sa manjom školskom spremom, primi moje dvije plate, ima kraće radno vrijeme, sve vikende i produžene praznike, dva i po puta duži godišnji odmor i tri puta veći regres i to skoro samo zato što se redovno i pojavljuje na poslu.
Rekoh, URAVNILOVKA... Ista strucna sprema, ista osnovica, dodaj staz, eventualno neku specijalnu odgovornost i to je to... Platni razredi, najnizi start 600, sss 800, vs 1000, vss 1500 + topli dnevno 5KM i prevoz po potrebi... I tako SVIMA:::!!! BEZ OBZIRA NA FUNKCIJU...! Eto love ko govana...

Radne akcije (placena hrana, smjestaj, ljekar), stimulisanje stedisa da ulazu novac u drzavne projekte kroz suvlasnistvo, stvaranje KONZORCIJA koji ce uzimat poslove vani, OGRANICAVANJE UVOZA!!!!! (pogotovo hrane, vode)... Policiju upeterostrucit i vratit ovlasti i privilegije bivse milicije, kazneni zakon poostrit, povecat drasticno poreze bogatim... I tako dalje, drugovi i drugarice... Dobro dosli u DRZAVU!!!
Mister Yes

#66 Re: OTPUŠTANJE BUDŽETLIJA I KONAČNO POKRETANJE BIH

Post by Mister Yes »

nosara wrote: Rekoh, URAVNILOVKA... Ista strucna sprema, ista osnovica, dodaj staz, eventualno neku specijalnu odgovornost i to je to... Platni razredi, najnizi start 600, sss 800, vs 1000, vss 1500 + topli dnevno 5KM i prevoz po potrebi... I tako SVIMA:::!!! BEZ OBZIRA NA FUNKCIJU...! Eto love ko govana...

Radne akcije (placena hrana, smjestaj, ljekar), stimulisanje stedisa da ulazu novac u drzavne projekte kroz suvlasnistvo, stvaranje KONZORCIJA koji ce uzimat poslove vani, OGRANICAVANJE UVOZA!!!!! (pogotovo hrane, vode)... Policiju upeterostrucit i vratit ovlasti i privilegije bivse milicije, kazneni zakon poostrit, povecat drasticno poreze bogatim... I tako dalje, drugovi i drugarice... Dobro dosli u DRZAVU!!!
1. To može samo u jednopartijskom sistemu. Tamo gdje je višestranački sistem stranka koja to proba izgubit će sljedeće izbore. A jednopartijski sistem onda vodi do diktature. Da ne govorim da je nemoguć u ovakvoj Daytonskoj BiH gdje 3 naroda glasaju za svoje (potrebne su bar 3 stranke).

2. Time bi možda postali neovisni od MMF-a i zapada a to nam neće dozvoliti. Plus što neće dozvoliti stvaranje nove komunističke države. Ništa od toga.
enko 1964

#67 Re: OTPUŠTANJE BUDŽETLIJA I KONAČNO POKRETANJE BIH

Post by enko 1964 »

Black swan wrote:mislim da je solucija u penzionisanju onih koji imaju uvjete
prekidom zapošljavanja novih sa perverznim ugovorima
te laganim smanjivanjem plata do te mjere da će mnogi sami otići (vjerujem da je tamo za većinu 1200 malo :D )
onda kad bude nepoželjno radno mjesto početi zapošljavati one koji žele raditi za običnu platicu
Ja opet mislim da je penzionisanje svega što kao ima nekakve uvjete upravo ono što nas je u dobroj mjeri i dovelo tu gdje jesmo. Ja sam doduše imao nesreću jer mi je prije nekoliko godina izmaklo penzionisanje pod povoljnim uvjetima :D , jbg falile dvije godine i sad moram gurati do pune penzije. :(
Paranoid

#68 Re: OTPUŠTANJE BUDŽETLIJA I KONAČNO POKRETANJE BIH

Post by Paranoid »

Mister Yes wrote:
Black swan wrote:šta ima rat? :D ko će plaćati to
Naravno da rata neće biti ako to ne odgovara onima koji o tome odlučuju. Zato nas MMF i drži na ovoj infuziji. Novi rat bi značio stvaranje države pod apsolutnom kontrolom Bošnjaka (muslimana) bez obzira kako se taj rat završio (što bi samo uticalo na kvadraturu te države). Sve dok se zapad boji tog scenarija držaće nas na MMF infuziji a zauzvrat imati multikulti BiH u kojoj muslimani nemaju apsolutnu vlast. Nije to neki trošak za njih sve da nam oproste dug. Mala je ovo zemlja sa 3 miliona i kusur stanovnika. Više im se isplati da kupuju mir nego da imaju muslimansku državu ovako zapadno. Ali ako se ta politika promjeni watch out :run:
Aloo ba majstore...MMF daje kredit sve dok postoji vlasnicka struktura (ili bdp) koja garantuje hipoteku za kredite. Mani se šuplje price da je novac od MMF-a kupovanje mira..Zaboli njih ko ovde živi i koje su nacionalnosti.
Problem "muslimanske države" i strah od takve je usadjen svakom trollu na ovom forumu još od malih nogu, tako da forumski frikovi i MMF, SAD, EU i cijelu politiku vežu samo za pitanje "muslimana i njihove države", a hljeba nemaju da jedu..

Samo nemoj napisat "nisi me shvatio"...živ bio.
cadburry

#69 Re: OTPUŠTANJE BUDŽETLIJA I KONAČNO POKRETANJE BIH

Post by cadburry »

Sa jedne druge teme:
cadburry wrote:
KatarinaKosaca wrote:
cadburry wrote:A šta drugo uraditi u situaciji kada se izdaci iz budžeta naglo povećaju usljed toga što su stari krediti došli na naplatu?
Prije izbora je Zvonko Jurišić (jel se tako zove :roll: ) iz HSP-a, imao dobar prijedlog.. da ne elaboriram, davanjem otpremnine administraciji i poreske olakšice u početku za pokretanje privatnog posla i samim tim rasterećenje budžeta.. naravno odgovor traži elaboraciju, ali nikako novim zaduživanjem. Naravno, čim je došao na vlast zaboravio je svoj diskurs, ali to je već druga tema. Sječemo šume, prljamo vode, zadužujemo se na potrošnju, pa šta će nam reći buduće generacije? Za koga? Za šta? Penzije i invalidnine se mogu isplatiti iz fondova, privreda još toliko može izdržati. Za debelu familijarnu mečku zvanu državna služba, koja je by the way jako neefikasna i neprofesionalna.
Uostalom i krajnje je vrijeme da počnemo tržišno razmišljati... 12.05
Ovo je jako lijepa tema za diskusiju, ali mislim da idemo u offtopic previše. :)

Svejedno, napisat ću ti odgovor. Ono što je uvriježeno mišljenje je da je kočnica svakog budžeta glomazna i preskupa administracija. Evo nekoliko brojki iz budžeta FBiH za 2013. godinu:
1. Prihodi (ono što Federacija sama zaradi): 1,796 miliona KM
2. Rashodi (ono što Federacija potroši bez otplate duga): 1,448 miliona KM
3. Dug koji mora vratiti: 765 miliona KM
4. Ukupan budžet (2+3): 2,214 miliona KM

Dakle, da nije otplate duga, Federacija bi imala lijep višak sredstava od nekih 300 miliona KM. Međutim, tu su krediti koje je federacija digla 2008., 2009. i 2010. koji su doveli do toga da se 2012. i 2013. moraju dizati krediti da bi se otplatili ti. To ide na dušu najviše Mustafi Mujezinovću i njegovoj vladi (ove godine tih nekih 465 miliona KM je u tu svrhu potrebnu namaći).

E sada, u strukturi tih rashoda, plaće administracije, zajedno sa doprinsima i nabavkom materijala i opreme za rad administracije iznose - pogodi koliko? 330 miliona KM. Vlada je prošle godine smanjila plate za 5% (pa je Sindikat održao protest) i povećala kontrolu potrošnje materijala i mislim da bi se uz dobru volju moglo uštediti, u vrh glave još 20-30 miliona (sistematizacijom radnih mjesta) i svesti to na 300 miliona KM. Ali to očigledno neće riješiti problem.

Znam da otplata duga novim zaduženjem je katastrofalno rješenje, ali ja ne vidim bolje trenutno. Druga alternativa je prodaja "porodičnog srebra", a znaš stav javnosti po tom pitanju. Znaš li ti još neko treće rješenje?
enko 1964

#70 Re: OTPUŠTANJE BUDŽETLIJA I KONAČNO POKRETANJE BIH

Post by enko 1964 »

nosara wrote:
Rekoh, URAVNILOVKA... Ista strucna sprema, ista osnovica, dodaj staz, eventualno neku specijalnu odgovornost i to je to... Platni razredi, najnizi start 600, sss 800, vs 1000, vss 1500 + topli dnevno 5KM i prevoz po potrebi... I tako SVIMA:::!!! BEZ OBZIRA NA FUNKCIJU...! Eto love ko govana...

Druže "Nosara" :D , uravnilovka može al' pod uvjetom da se i posao rasporedi svima jednako. Prijateljica, profesor na jednom Sa fakultetu ima recimo samo jedan sat predavanja sedmično. Ostatak vremena se kao priprema a u stvari ista se materija predaje od šezdeset i neke. Ona srećom nije "gladna" za parama jer bi kako sada stvari stoje mogla predavati na još barem pet fakulteta i uzeti još puuuno više.
Mister Yes

#71 Re: OTPUŠTANJE BUDŽETLIJA I KONAČNO POKRETANJE BIH

Post by Mister Yes »

Paranoid wrote: Aloo ba majstore...MMF daje kredit sve dok postoji vlasnicka struktura (ili bdp) koja garantuje hipoteku za kredite. Mani se šuplje price da je novac od MMF-a kupovanje mira..Zaboli njih ko ovde živi i koje su nacionalnosti.
Problem "muslimanske države" i strah od takve je usadjen svakom trollu na ovom forumu još od malih nogu, tako da forumski frikovi i MMF, SAD, EU i cijelu politiku vežu samo za pitanje "muslimana i njihove države", a hljeba nemaju da jedu..

Ja tebe uvijek shvatam. Ti mene ne shvataš sjećaš se? ;-)

Jesi li ti prespavao devedesete? Ne sjećaš se embarga na uvoz oružja i ostalih perverzija zapada u pokušaju da nestanemo-da nas podjele susjedne zemlje? Tek kada su vidjeli da nećemo nestati promjenili su strategiju i mada je Alija bio više nego spreman da podjeli zemlju i dobije svoj komad nisu mu dopustili. Šta misliš zašto masjtore? Da ih "zaboli" kako ti kažeš pustili bi da se podjelimo na 3 dijela. Volja za takvu podjelu je postojala kod sva tri naroda i Alija je tome težio. Zašto su nas ostavili zajedno kada su sve tri strane težile podjeli? Ne bi se reklo da ih "zaboli". Nema tog komadića zemaljske kugle koji nije pod kontrolom velikih i koji nije na neki način interes velikih. Iluzije su na drugom spratu.
Truba

#72 Re: OTPUŠTANJE BUDŽETLIJA I KONAČNO POKRETANJE BIH

Post by Truba »

bolje da država penzioniše državnog službenika ako ima uvjete i da mu daje 600 penziju
umjesto sa minulim stažom i svim beneficijama 1100+
Paranoid

#73 Re: OTPUŠTANJE BUDŽETLIJA I KONAČNO POKRETANJE BIH

Post by Paranoid »

Mister Yes wrote:
Paranoid wrote: Aloo ba majstore...MMF daje kredit sve dok postoji vlasnicka struktura (ili bdp) koja garantuje hipoteku za kredite. Mani se šuplje price da je novac od MMF-a kupovanje mira..Zaboli njih ko ovde živi i koje su nacionalnosti.

Ja tebe uvijek shvatam. Ti mene ne shvataš sjećaš se? ;-)

Jesi li ti prespavao devedesete? Ne sjećaš se embarga na uvoz oružja i ostalih perverzija zapada u pokušaju da nestanemo-da nas podjele susjedne zemlje? Tek kada su vidjeli da nećemo nestati promjenili su strategiju i mada je Alija bio više nego spreman da podjeli zemlju i dobije svoj komad nisu mu dopustili. Šta misliš zašto masjtore? Da ih "zaboli" kako ti kažeš pustili bi da se podjelimo na 3 dijela. Volja za takvu podjelu je postojala kod sva tri naroda i Alija je tome težio. Zašto su nas ostavili zajedno kada su sve tri strane težile podjeli? Ne bi se reklo da ih "zaboli". Nema tog komadića zemaljske kugle koji nije pod kontrolom velikih i koji nije na neki način interes velikih. Iluzije su na drugom spratu.
Ma ja se tebi divim..jer svaki put ti trebas jako puno da potrošiš energije da upakuješ "zle misli" u normalnu komunikaciju..

Pitanje je dana kada ćeš kao i santrač i oni fr1k0vi da ispališ svoje iskreno mišljenje o Aliji, Bošnjacima, Muslimanima, Islamu...

I u pravu si teško je tebe ponekad skontat, jer valja ući u praznu okruglu sobu, a pri tom naći ćošak.. 8-)
daddy-kool

#74 Re: OTPUŠTANJE BUDŽETLIJA I KONAČNO POKRETANJE BIH

Post by daddy-kool »

PapakizSarajeva wrote:
iamia wrote:sta ce nam tri portira na jednoj smjeni ? da igraju karti ili sta ?
sta ce nam 5 cistacica, ako samo jedna cisti, a ostale piju kafice ?

jednostavno je to neodrzivo.
noga svima koji su visak. a oni koji nisu visak, moraju da rade, i dobijaju plate kao i svako drugi u realnoj ekonomiji !

kako ne razumijete da ne postoji alternativa tome ??
paraziti ne smiju dobijati free ride !
Portiri nisu problem (pogotovo jer rade 12/24/48 h), za cistacice, i ja se pitam ??? Koliko ih treba biti ??? Kafe-kuharica, takodjer ...
Ovakve stvari me uvijek podsjete na odličnu televizijsku seriju 'Yes, minister' gdje u jednoj epizodi ministar pokušava da smanji broj zaposlenih u birokratiji, i pri svakom njegovom pokušaju taj broj uvijek nekako poraste. Zadnji prijedlog i onaj koji se prihvaća kao smanjenje broja zaposlenih u birokratiji je prijedlog smanjenja broja kafe kuharica (tea ladies kod Engleza). Odlična serija koju je jako volila i Margaret Thatcher, a i dobra pouka za svakoga ko želi da razumije dinamiku birokratskog aparata.
Mister Yes

#75 Re: OTPUŠTANJE BUDŽETLIJA I KONAČNO POKRETANJE BIH

Post by Mister Yes »

Paranoid wrote:
Ma ja se tebi divim..jer svaki put ti trebas jako puno da potrošiš energije da upakuješ "zle misli" u normalnu komunikaciju..

Pitanje je dana kada ćeš kao i santrač i oni fr1k0vi da ispališ svoje iskreno mišljenje o Aliji, Bošnjacima, Muslimanima, Islamu...
Rijetko viđen slučaj dobro odabranog nicka :thumbup:
Post Reply