Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Locked
mundos

#51 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by mundos »

da ja napisem ovim bosnjacima

hrvati imaju pravo da nose kakve hoce zastave i nece nika bit neka majorizirana manjina i jedina sansa
da spasite bosnu jest preko hrvata a ne jedno se prica a drugo radi drzava se gradi bez lazi

nema vise laganja ili kako treba ili nikako
pozdrav za posten narod

:lol: 8-)
purgatorio

#52 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by purgatorio »

Jedina etnička skupina u BiH koja posjeduje i njeguje kolektivno sjećanje na srednjovjekovnu Bosnu su Hrvati. I ne vidim ništa loše da nose zastave svog naroda, jer nakon islamizacije/bošnjakizacije ljiljana nije ih za kriviti.

Mi, Bošnjaci, moramo razmotriti da li ćemo njegovati sjećanja na svoje kraljeve/banove ili "majku Tursku" i proslavljati osvajanje Bosne. Jedno isključuje drugo.
Hajvan

#53 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by Hajvan »

mundos wrote:da ja napisem ovim bosnjacima

hrvati imaju pravo da nose kakve hoce zastave i nece nika bit neka majorizirana manjina i jedina sansa
da spasite bosnu jest preko hrvata a ne jedno se prica a drugo radi drzava se gradi bez lazi

pozdrav za posten narod

može :thumbup:
no, prethodno vratite konstutivnost Srbima u Hrvatskoj...
nije Bosna poseban slučaj, pa da se odvojeno promatra ;)

mislim, ne moramo je spašavat. Nema Bosne, nece vala biti ni Hrvatske.

pun Q...fer ovih pušiqufera, više.

:mrgreen:
TheMule

#54 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by TheMule »

Hajvan wrote:

pozdrav za posten narod

Tako je :evil:
Naslovnica

#55 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by Naslovnica »

Hajvan wrote:

pozdrav za posten narod

Jarane, jedini pušiqratz u okolini si upravo ti.
Ne znam gdje si pokupio to "pušikurac", ali ako nemaš šta pametno da kažeš i odgovoriš na nekoj temi, nemoj onda da se blamiraš okolo i praviš od sebe većeg papka nego što jesi.
Na svakoj temi moraš da uletiš sa nekim glupostima i obavezno "pušikurac".
Na šta spade ovaj forum.
:roll:
Hajvan

#56 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by Hajvan »

Pa upravo time i dajem do znaja na što je spao ovaj Forum.

Ti si (očigledno) "croatofil" (ili kako li se to već može nazvati) i to je sasvim legitimno.

Na temama kao ova u kojima se očigledno lijeće kompleksi, liječit ću ja svoje (ako tako ti misliš da ja to postovima kao prethodni radim) ili ( ono što zaista radim) ću se svesrdno truditi da ovakve teme trollam do bola i da podgrijevam vatru novim "gorivom" kako bi "Vi" ( ma ko to bio ) imali više goriva za daljnu paljbu po "nama" (ma ko to mi bili)

Hajd sad "europejac", "građannin" i "prosvjetitelj" - možeš nastaviti.

i nisam ti ja nikakav jaran :D

i da citiram bez pušiqufera vlastito sasvim legitimno mišljenje:

"....no, prethodno vratite konstutivnost Srbima u Hrvatskoj...
nije Bosna poseban slučaj, pa da se odvojeno promatra

mislim, ne moramo je spašavat. Nema Bosne, nece vala biti ni Hrvatske...."
Naslovnica

#57 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by Naslovnica »

Hajvan wrote:
Ti si (očigledno) "croatofil" (ili kako li se to već može nazvati) i to je sasvim legitimno.

Na temama kao ova u kojima se očigledno lijeće kompleksi, liječit ću ja svoje (ako tako ti misliš da ja to postvima kao prethodni radim) ili ( ono što zaista radim) ću se svesrdno truditi da ovake teme trolla do bola i da podgrijevam vatru novim "gorivom" kako bi "Vi" ( ma ko to bio ) imali više goriva za dljnu paljbu po "nama" (ma ko to mi bili)

Hajd sad "europejac", "građannin" i "prosvjetitelj" - možeš nastaviti.
Čuj croatofil?! :lol: :lol: :lol:
Dapače, svršavam na sve što ima bilo kakve veze sa Hrvatska, Croatia, Seve... :P
BTW, za to europejac, građanin i prosvjetitelj ti se zahvaljujem, zaista imponuje.
A biće i Bosne a bogami i Hercegovine, a biće i Hrvatske. I Srbije.
Nemaš pojma ni ko smo mi, ni ko ste vi (kako sam kažeš), ali nešto pokušavaš, težiš nečemu što nikad biti nećeš.
Liče.
Hajvan

#58 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by Hajvan »

:D
HM 2011

#59 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by HM 2011 »

Liga Rojalista wrote:Image

Kako zaustaviti kulturnu krađu Bosanske historije?Kako da oni kače hrvatske zastave znači zastavu neke desete zemlje protiv koje se srednjovjekovna bosna više puta borila na prijestolnicu te iste Bosne??Gdje završava istina a počinje ludost??
Eno ih kače i u Mostaru ? odavno....

Kraljeva sutjeska - često posjećeno od strane katolika, a to katolik, ti je malo i Hrvat etnički, a sutra malo i Hrvat Nacionalno.....

To nešto novo za tebe ?
theTruePath

#60 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by theTruePath »

Pusti ih,kad bi im neko i sugestirao da ubace drzavnu zastavu postali bi jos radikalniji..u ostalom nebi ni meni bilo drago da mi neko brani moje simbole.tako da,samo naprijed
Naslovnica

#61 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by Naslovnica »

Eto ga, sada sam pravi.
8-) :lol:
Liga Rojalista

#62 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by Liga Rojalista »

Naslovnica wrote:Eto ga, sada sam pravi.
HAHAHHAAH odade se ti ipak na kraju
Naslovnica

#63 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by Naslovnica »

Liga Rojalista wrote:
HAHAHHAAH odade se ti ipak na kraju
ma normala, stroga.
samo lagano i bez majorizacije
8-)
Liga Rojalista

#64 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by Liga Rojalista »

HM 2011 wrote:
Liga Rojalista wrote:Image

Kako zaustaviti kulturnu krađu Bosanske historije?Kako da oni kače hrvatske zastave znači zastavu neke desete zemlje protiv koje se srednjovjekovna bosna više puta borila na prijestolnicu te iste Bosne??Gdje završava istina a počinje ludost??
Eno ih kače i u Mostaru ? odavno....

Kraljeva sutjeska - često posjećeno od strane katolika, a to katolik, ti je malo i Hrvat etnički, a sutra malo i Hrvat Nacionalno.....

To nešto novo za tebe ?
Nije upoznat sam ja sa njihovim običajima odavno al nikad nisam imao priliku da otvorim temu
E vidiš toga malo katolik je malo hrvat etnički a sutra malo hrvat nacionalno nema u srednjovjekovnoj bosni a pogotov ne na Bobovcu
hAZNADAR

#65 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by hAZNADAR »

Razumijem srdzbu oko kradje ili falsifikovanja historije, totalno nepoznavanje i amaterizam glede poistovjecivanja danasnjeg hrvatstva sa srednjovjekovnim Bosnjanima,... - ali ruku na srce - koliko to sami Bosnjaci cijene, znaju, postuju,.. svoju predosmansku srednjovjekovnu proslost.

Podsjecam - u ratu su brigade HVO bile imenovane po imenima bosanskog srednjovjekovlja - a ABiH ne. Pradoks da se Sedma Muslimanska borila protiv brigade Tvrtko.

Podsjecam takodjer da samim Bosnjacima nedostaje opca edukacija po pitanju sopstvene historije, a da ne spominjem samo vjersku identifikaciju kod mnogih i nepopularnost kjafirskih imena stare bosanske drzave kod dobrog dijela.

I kad je tako - nema ljutnje sto se sahare vijore na Bobovcu u promovira hrvatstvo na ostavstini Bosnjana. Historije Bosne i Hercegovine, historija Bosnjaka, drzavnopravna tradicija Bosne, kulturna bastina,... su otvorene kategorije - pa koga bude vise i cije se vise zavijore.
theTruePath

#66 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by theTruePath »

hAZNADAR wrote:Razumijem srdzbu oko kradje ili falsifikovanja historije, totalno nepoznavanje i amaterizam glede poistovjecivanja danasnjeg hrvatstva sa srednjovjekovnim Bosnjanima,... - ali ruku na srce - koliko to sami Bosnjaci cijene, znaju, postuju,.. svoju predosmansku srednjovjekovnu proslost.

Podsjecam - u ratu su brigade HVO bile imenovane po imenima bosanskog srednjovjekovlja - a ABiH ne. Pradoks da se Sedma Muslimanska borila protiv brigade Tvrtko.

Podsjecam takodjer da samim Bosnjacima nedostaje opca edukacija po pitanju sopstvene historije, a da ne spominjem samo vjersku identifikaciju kod mnogih i nepopularnost kjafirskih imena stare bosanske drzave kod dobrog dijela.

I kad je tako - nema ljutnje sto se sahare vijore na Bobovcu u promovira hrvatstvo na ostavstini Bosnjana. Historije Bosne i Hercegovine, historija Bosnjaka, drzavnopravna tradicija Bosne, kulturna bastina,... su otvorene kategorije - pa koga bude vise i cije se vise zavijore.
Mi i ne zelimo srednji vijek na taj nacin,dakle mogu da prave kult oko toga,nama ne smeta,ali samo neka ne falsifikuju
Liga Rojalista

#67 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by Liga Rojalista »

purgatorio wrote:Jedina etnička skupina u BiH koja posjeduje i njeguje kolektivno sjećanje na srednjovjekovnu Bosnu su Hrvati. I ne vidim ništa loše da nose zastave svog naroda, jer nakon islamizacije/bošnjakizacije ljiljana nije ih za kriviti.

Mi, Bošnjaci, moramo razmotriti da li ćemo njegovati sjećanja na svoje kraljeve/banove ili "majku Tursku" i proslavljati osvajanje Bosne. Jedno isključuje drugo.
Njegovanje sjećanja na Bosnu tako što ga predstavljaš kao tkz."istočni hrvatsko kraljevstvo","hrvatska pokrajina bosna" nije njegovanje sjećanja na Bosnu nego nesto sasvim deseto.Bošnjakizacija Ljlijana????Kakav BS pa sta je bio nego simbol bosnjaka ljiljan se ne mora bosjakizirati kada je vec bosnjacki.To je ko da nekom smeta francuzacija kroasana :shock:
Bos hrvati nece ljiljan vise porucili su ti to prije 200 godina oni hoce susjednu im sahovnicu.A ovo da jedno isključuje drugo je notorna glupost jer to po tebi italijani nisu vise oni rimljani jer im krscanstvo iskljucuje pagansku historiju jer ko eto jedno iskljucuje drugo.To sto njegujemo sjećanje i na kraljeve a i na naše vezire to nije za osudu to je bogatstvo nekog naroda
theTruePath

#68 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by theTruePath »

Liga Rojalista wrote:
purgatorio wrote:Jedina etnička skupina u BiH koja posjeduje i njeguje kolektivno sjećanje na srednjovjekovnu Bosnu su Hrvati. I ne vidim ništa loše da nose zastave svog naroda, jer nakon islamizacije/bošnjakizacije ljiljana nije ih za kriviti.

Njegovanje sjećanja na Bosnu tako što ga predstavljaš kao tkz."istočni hrvatsko kraljevstvo","hrvatska pokrajina bosna" nije njegovanje sjećanja na Bosnu nego nesto sasvim deseto.Bošnjakizacija Ljlijana????Kakav BS pa sta je bio nego simbol bosnjaka ljiljan se ne mora bosjakizirati kada je vec bosnjacki.To je ko da nekom smeta francuzacija kroasana :shock:
Bos hrvati nece ljiljan vise porucili su ti to prije 200 godina oni hoce susjednu im sahovnicu.A ovo da jedno isključuje drugo je notorna glupost jer to po tebi italijani nisu vise oni rimljani jer im krscanstvo iskljucuje pagansku historiju jer ko eto jedno iskljucuje drugo.To sto njegujemo sjećanje i na kraljeve a i na naše vezire to nije za osudu to je bogatstvo nekog naroda
Ne zaboravi predkrscanske grke,predkrscanske vikinze,predislamske turke itd

ni jedan narod nije oduvijek jedne vjere
Hajvan

#69 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by Hajvan »

cool, ipak nisi preozbiljan.. a taman sam pomislio :lol:
Liga Rojalista

#70 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by Liga Rojalista »

hAZNADAR wrote:Razumijem srdzbu oko kradje ili falsifikovanja historije, totalno nepoznavanje i amaterizam glede poistovjecivanja danasnjeg hrvatstva sa srednjovjekovnim Bosnjanima,... - ali ruku na srce - koliko to sami Bosnjaci cijene, znaju, postuju,.. svoju predosmansku srednjovjekovnu proslost.

Jako istinit post slazem se u svemu samo da naponem da je 7 muslimanska(neka im je slava i čast) po nazivu jedan od izuzetaka nazivi su ugl bili strogo armijski,nase vojne formacije su dobivale titule slavne i viteške što je u neku ruku poveznica sa našom srednjovjekovnom zaostavštinom.
Liga Rojalista

#71 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by Liga Rojalista »

theTruePath wrote:
Liga Rojalista wrote:

Ne zaboravi predkrscanske grke,predkrscanske vikinze,predislamske turke itd

ni jedan narod nije oduvijek jedne vjere
+1 :thumbup:
Naravno nema potrebe islamofobirati nase nasljeđe mi se nemamo ničeg stidjeti izašli smo iz rata čistog obraza zahvaljujući najprije i merhametu našeg čovjeka i vjere ponosim se time.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#72 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by -LIBERO- »

"Sekularizam i gradjanska renesansa"..to je evolucijski stadij koji moze jedino izvuci ovu zemlju iz ovoga mraka.

A do tada, Hebite se zaracena plemena, sva tri, i nastavite prebrojavati zastave i raspravljati o slicnim stvarima....dok fulate osnovu problematike. :zzzz: ;-)
theTruePath

#73 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by theTruePath »

Bas tako liga rojalista :thumbup:
Bodkin

#74 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by Bodkin »

theTruePath wrote:

Mi i ne zelimo srednji vijek na taj nacin,dakle mogu da prave kult oko toga,nama ne smeta,ali samo neka ne falsifikuju
:-) :-) koji to vi i na koji to nacin vi zelite srednji vijek :D sta kao bila nekad neka bosna u srednjem vijeku ali posto islam jos nije dosao boli vas ku*** za njom a :lol: ali isto tako ces srati ako neko drugi sa vremena na vrijeme spomene vezu sa srednjovijekovnom bosnom :-)
Liga Rojalista

#75 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by Liga Rojalista »

-LIBERO- wrote:"Sekularizam i gradjanska renesansa"..to je evolucijski stadij koji moze jedino izvuci ovu zemlju iz ovoga mraka.

A do tada, Hebite se zaracena plemena, sva tri, i nastavite prebrojavati zastave i raspravljati o slicnim stvarima....dok fulate osnovu problematike. :zzzz: ;-)
Da sekularizam i renesansa kako gordo zvuči.....oni samo postoje u nacionalnim državama da dodam uz to
Locked