eto, rijesi se momka i rijesit ces se konkretnog straha pretpostavljam. ne znam zasto trositi zivot na takve veze, unaprijed osudjene na propast..Alexandra002 wrote:lavorpunvode wrote:ja dijelom shvatam tvoju paranoju ali pises nebuloze.
Vjerovatno su za taj strah krive tvoje godine, jer si premlada da bi ti se desila "greska" (znam, dijete nije greska, ali u tvojim godinama moze biti), vjerovatno se ne mozes ni sama zamisliti kao majka jos, a uzrok tome je opet tvoja nezrelost..
zatim potrazi uzrok svemu tome u odnosu sa svojim roditeljima, ili njihovom odnosu prema tebi.. mozda su oni jako strogi i podsvjesno su ti usadili strah od takvih "iznenadjenja", u smislu onih famoznih recenica "izbacit cu te iz kuce", "odreci cu te se"i sl..
a treci, meni nekako najvjerovatniji uzrok, mogao bi biti taj sto i ne volis bas tog momka, ono basss cijelim srcem i beskrajno, da ti odagna svaki strah kad ti pridje, da zelis da budes s njim i da budes njegova bez obzira na sve.. ako nije nista od ovog i ako se ne promijeni za koju godinu, mozda s nekim drugim momkom.. u buducnosti ti slijedi razgovor sa psihologom jer ocito je da imas neku tezu blokadu.
Nisam ja spremna da idem dalje s ovom vezom jer ona je sve više kritična. Svaki dan je sve gora i gore, bez povjerenja bez ičeg. Nekad se i ja i on zapitamo što smo u vezi, ali održava nas samo to što volimo jedno drugo, ništa više. I ne planiram dalje s njim sigurno, mislim na budućnost neku. A meni svakako treba psiholog, imam ja toliko stvari da kažem, ne mogu sebe da mučim nekim glupostima.
Sex, problem ili ne?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- lavorpunvode
#51 Re: Sex, problem ili ne?
-
miki.ba
#52 Re: Sex, problem ili ne?
Aleksandra ima kupiti onaj durex exstra safe jebo psihologa. 
-
detroit-mercy
#53 Re: Sex, problem ili ne?
Samo se pitam, koliko je ovih sto pisu na temu u brakuNaslovnica wrote:A šta kada sexa jednom ne bude ili ga bude veoma rijetko, kada se zađe u "godine"? Na čemu će se onda održavati brak?
Zamislite da jedan partner oboli, teško. To je dovoljno dobar razlog za prevaru?
-
detroit-mercy
#54 Re: Sex, problem ili ne?
Tako je kad o braku pisu oni sto nisu ozenjeni/udatisuspect_zero wrote:miki.ba wrote:Vidim temu visina problem ili ne, pa me eto zanima koliko je bitno u vezi imati dobar sex.
Mislim da je mnogo bitnije od visine partnera. Siguran sam da veze u kojoj je jedan partner sexsualno nezadovoljan ili oba, nemaju nikakve šanse da opstanu.
Po meni 70% svake uspješne veze/braka cini dobar sex.
Usko vezano je i cesto spominjano varanje, al ko vara kad u krevetu ima bombu.
Bujrum!
Jašta je....inače u braku se 70% vremena samo sexamo
![]()
.......evo ne mogu hodati
![]()
![]()
Vazda se sjecam vica sto nam je ispricao profa na faxu. Mi ono mladi, drcni studenti a o on poce pricati
Dosao decko u prodavnicu i zatrazi kondome da kupi.
Prodavac ga pita, Pa koje ce te pakovanje, imamo razlicita.
Pa kakva pakovanja, upita decko.
Imamo 3,6 i pakovanje od 12.
Pa koja je razlika onda?
Vidis, pakovanje od 3 ti je za koledz studente, jedan za Petak, drugi za Subotu a treci za Nedelju.
A sta je onda sa onim pakovanjem od 6, smijeseci se upita malac.
E vidis, to ti je za ove tek ozenjene/udate, dva za Petak, dva za Subotu i dva za Nedelju
Tu vec malac poce da trlja ruke, a sta je sa ovim pakovanjem od 12
E vidis, to ti je za ove sto su vec u braku
-
Alexandra002
#55 Re: Sex, problem ili ne?
Jedno pitanje, upravo sam pročitala ovo: http://www.cure.ba/trudnoca-i-majcinstv ... e-zna.html!
Dal' je ovo tačno uopšte ili novinari pišu nebuloze, dal' se ikad desilo kome? Pozzz
Dal' je ovo tačno uopšte ili novinari pišu nebuloze, dal' se ikad desilo kome? Pozzz
-
febo_acm
#56 Re: Sex, problem ili ne?
Nije sve u sexu, ali vecina jeste 
Sent from my iPhone 5 using Tapatalk 2
Sent from my iPhone 5 using Tapatalk 2
-
muzicar_iz_parka
#57 Re: Sex, problem ili ne?
Miš je miš pa ne ide uvijek u istu rupu, tzv. prevara je prirodna pojava, bez obzira koliko dobar ili loš sex bio kod supruge.
- Ramzess Veliki
#58 Re: Sex, problem ili ne?
Nije do tebe nego do njega. Da ti zna prići na pravi način ne bi se skidala sa njega.Alexandra002 wrote: Kako ne kuzis da mi on predlaze i zastitu i sve to... ali ja necu kako god da okrenem. ZNam da ce te reci da sam weird ali sta cu... do mene je, nije do njega:)
- Ramzess Veliki
#59 Re: Sex, problem ili ne?
Iiiiiima ovdje istineeeee ...plavi leptir wrote:U sustini, mnogima dosadi sex sa jednom te istom osobom godinama...
- Ramzess Veliki
#60 Re: Sex, problem ili ne?
Na to pare trošiti kad je analac đabe.miki.ba wrote:Aleksandra ima kupiti onaj durex exstra safe jebo psihologa.
- Ramzess Veliki
#61 Re: Sex, problem ili ne?
Meni se nije desilo da sam ostao trudan ...Alexandra002 wrote:Jedno pitanje, upravo sam pročitala ovo: http://www.cure.ba/trudnoca-i-majcinstv ... e-zna.html!
- Havatar
#62 Re: Sex, problem ili ne?
Jesi siguranRamzess Veliki wrote:Meni se nije desilo da sam ostao trudan ...Alexandra002 wrote:Jedno pitanje, upravo sam pročitala ovo: http://www.cure.ba/trudnoca-i-majcinstv ... e-zna.html!
- Ramzess Veliki
#63 Re: Sex, problem ili ne?
Majka jesam, ali nikada nisam bio oplođen.Havatar wrote:Jesi siguranRamzess Veliki wrote:Meni se nije desilo da sam ostao trudan ...Alexandra002 wrote:Jedno pitanje, upravo sam pročitala ovo: http://www.cure.ba/trudnoca-i-majcinstv ... e-zna.html!
- eluna
#64 Re: Sex, problem ili ne?
vrlo je moguće i postoji mali milion medicinskih uzroka ili razloga za isto, od toga da dok doje neke žene nemaju redovne cikluse, pa ostanu trudne a i ne znaju, do toga da kombinacije drugih lijekova dovode to toga da žene pod raznim okolnostima ne znaju za vlastitu trudnoću ............ čak ni redovan ciklus nije siguran znak da trudnoće nema, jer neke žene nemaju karakteristične trudničke početničke simptome (mučnine i slično), a imaju ciklus redovno tokom prvog tromjesečja ..............Havatar wrote:Jesi siguranRamzess Veliki wrote:Meni se nije desilo da sam ostao trudan ...Alexandra002 wrote:Jedno pitanje, upravo sam pročitala ovo: http://www.cure.ba/trudnoca-i-majcinstv ... e-zna.html!
a tebi bi se ramo moglo uskoro desiti da zabebiš
-
-LaNa-
#65 Re: Sex, problem ili ne?
Mene je moj prije godinu dana ostavio zato sto su mi tablete (antipsihotici) unistile libido 
Iskreno... nisam ljuta na njega, mislim zasto da u svemu tome pati, dovoljno je sto i samam patim od kompleksne bolesti, pa je cinjenica da u nju uvlacim sto manje ljudi i bolja
Ali mi je iskreno rekao zato sto "krevet ne radi" da je tu kraj
I sta sam mogla da uradim - jedino da masem zastavom
Iskreno... nisam ljuta na njega, mislim zasto da u svemu tome pati, dovoljno je sto i samam patim od kompleksne bolesti, pa je cinjenica da u nju uvlacim sto manje ljudi i bolja
- Ramzess Veliki
#66 Re: Sex, problem ili ne?
Mogla si svašta ali ti je bilo svejedno zbog učinka tableta.-LaNa- wrote:Mene je moj prije godinu dana ostavio zato sto su mi tablete (antipsihotici) unistile libido
-
-LaNa-
#67 Re: Sex, problem ili ne?
U neku ruku si upravuRamzess Veliki wrote:Mogla si svašta ali ti je bilo svejedno zbog učinka tableta.-LaNa- wrote:Mene je moj prije godinu dana ostavio zato sto su mi tablete (antipsihotici) unistile libido
- Ramzess Veliki
#68 Re: Sex, problem ili ne?
I ta ti stoji. U pitanju je bila tvoja bolest, odnosno stanje na koje nisi mogla utjecati, nije bila tvoja volja. To je druga situacija, pa ako nije htio da te podrži i bude strpljiv ...-LaNa- wrote:U neku ruku si upravuRamzess Veliki wrote:Mogla si svašta ali ti je bilo svejedno zbog učinka tableta.-LaNa- wrote:Mene je moj prije godinu dana ostavio zato sto su mi tablete (antipsihotici) unistile libido
I sta sam mogla da uradim - jedino da masem zastavoma danas i ne zalim previse zbog toga
Kako se sada osjećaš, da li ti je libido porastao i da li si se izborila sa depresijom?
Ako nisi ima jedan Ducatti Monster taman za tebe, u prvoj krivini digne adrenalin i libido i otkucaje srca na nevjerovatne visine.
- eluna
#69 Re: Sex, problem ili ne?
zar toga nisi meni obećaoRamzess Veliki wrote: I ta ti stoji. U pitanju je bila tvoja bolest, odnosno stanje na koje nisi mogla utjecati, nije bila tvoja volja. To je druga situacija, pa ako nije htio da te podrži i bude strpljiv ...
Kako se sada osjećaš, da li ti je libido porastao i da li si se izborila sa depresijom?
Ako nisi ima jedan Ducatti Monster taman za tebe, u prvoj krivini digne adrenalin i libido i otkucaje srca na nevjerovatne visine.
ja što ti ej muško - začas u krivinu skrene
- Ramzess Veliki
#70 Re: Sex, problem ili ne?
Ti imaš i previše libida ... neću da mahnitaš na zadnjem točku kroz Alipašino ...eluna wrote:zar toga nisi meni obećaoRamzess Veliki wrote: I ta ti stoji. U pitanju je bila tvoja bolest, odnosno stanje na koje nisi mogla utjecati, nije bila tvoja volja. To je druga situacija, pa ako nije htio da te podrži i bude strpljiv ...
Ako nisi ima jedan Ducatti Monster taman za tebe, u prvoj krivini digne adrenalin i libido i otkucaje srca na nevjerovatne visine.![]()
- eluna
#71 Re: Sex, problem ili ne?
hoš' to da kažeš da bi trebalo da mahnitam gdje drugoRamzess Veliki wrote:Ti imaš i previše libida ... neću da mahnitaš na zadnjem točku kroz Alipašino ...eluna wrote:zar toga nisi meni obećaoRamzess Veliki wrote: I ta ti stoji. U pitanju je bila tvoja bolest, odnosno stanje na koje nisi mogla utjecati, nije bila tvoja volja. To je druga situacija, pa ako nije htio da te podrži i bude strpljiv ...
Ako nisi ima jedan Ducatti Monster taman za tebe, u prvoj krivini digne adrenalin i libido i otkucaje srca na nevjerovatne visine.![]()
-
-LaNa-
#72 Re: Sex, problem ili ne?
valter033 wrote:Tacno, ali je procenat takvih slucajeva zanemariv..eluna wrote:vrlo je moguće i postoji mali milion medicinskih uzroka ili razloga za isto, od toga da dok doje neke žene nemaju redovne cikluse, pa ostanu trudne a i ne znaju, do toga da kombinacije drugih lijekova dovode to toga da žene pod raznim okolnostima ne znaju za vlastitu trudnoću ............ čak ni redovan ciklus nije siguran znak da trudnoće nema, jer neke žene nemaju karakteristične trudničke početničke simptome (mučnine i slično), a imaju ciklus redovno tokom prvog tromjesečja ..............
a tebi bi se ramo moglo uskoro desiti da zabebišPrvenstveno sam sebi najpreca, sve ostalo dodje samo po sebi-LaNa- wrote:Mene je moj prije godinu dana ostavio zato sto su mi tablete (antipsihotici) unistile libido
I sta sam mogla da uradim - jedino da masem zastavomsada vec duze vrijeme single-ujem i ne mogu se pozaliti da mi je lose, a zdravlje mi je na prvom mjestu-svakako
Da ti je stalo, mogla si uraditi svasta. Ali pogresno je opravdanje traziti u farmakoloskoj grupi lijekova..
-
-LaNa-
#73 Re: Sex, problem ili ne?
pogresno sam citirala, halalite 
- edo_79
#75 Re: Sex, problem ili ne?
Sex ... of course .... problem ... ma kakvi