taj ekonomsko školski fašizam sve više uzima maha u pričama... ko joj je kriv što nije učila... evo ja sam učio pa mi je matematika toliko zajeban predmet da bježim od nje
cuj fasizam
Moderator: anex
taj ekonomsko školski fašizam sve više uzima maha u pričama... ko joj je kriv što nije učila... evo ja sam učio pa mi je matematika toliko zajeban predmet da bježim od nje
!cadburry wrote:Samo da i ovim putem upozorim šta stoji iza ovoga!
naime, žene koje odu u Katar da obavljaju ovakvu vrstu psola postaju bukvalno robinje. Zaključaju ih u kuće, mogu ih tuči, silovati, zlostavljati, a niko neće zaštiti ove žene jer su bukvalno postale vlasništvo porodice u kojo jse zaposle. Nemaju nikakvu vrstu zaštite niti osiguranja.
Ovo je informacija iz prve ruke i molim vas da je prenesete svim prijateljima/cama za koje znate da su zainteresovane da se prijave.
theTruePath wrote:taj ekonomsko školski fašizam sve više uzima maha u pričama... ko joj je kriv što nije učila... evo ja sam učio pa mi je matematika toliko zajeban predmet da bježim od nje
cuj fasizam![]()
uglavnomja wrote:theTruePath wrote:taj ekonomsko školski fašizam sve više uzima maha u pričama... ko joj je kriv što nije učila... evo ja sam učio pa mi je matematika toliko zajeban predmet da bježim od nje
cuj fasizam![]()
dakleM, info iz druge ruke![]()
pricao mi poznanik, ing, koji godinama radi tamo, sa skandinavskim paosem da ne postoje fiksne plate za sve ing-ove nego svako prima prosjecnu platu ing-a iz zemlja iz koje dolazi. tako da je ovaj lik imao vecu platu 5 puta nego ing iz bivse yuge ili 10 puta vecu nego ing iz bangladesa i slicno.
tako je u svim strukama.
je li fasizam ili klasican monopol ili sta li vec ... ne znam kako se zove, ali je bijedno. jer su troskovi zivota visoki i sa najvisom bangladeskom inzenjerskom platom ne mozes zivjeti ni blizu covjeka.
po njima je 250 dolara plata za spremacicu u bosni i to je to. s tim da tamo ima posla, ovdje nema ni za te pare.
drugi opanak sto ona tamo od tih para ne bi 3 dana mogla prezivjeti
Sličan je to mentalni sklop kao i kod Bosanaca. Pogledaj za kakve plate radi naš narod kod naših vrlih privatnika.Black swan wrote:Samo da izjavim svoje bljuvanje na 250 dolara za spremačicu u Kataru
Stoka sretna koja je našla naftu pa sada može diktirati pametovati te glumiti gospodu preko leđa tuđih žena majki sesti...
http://www.klix.ba/vijesti/bih/katar-up ... /130429013
250dolara je 320KMfilozofija wrote:Arapi su sljam svjetski. Nema gore. Meni nije jasno kako neko u tom našem prokletom ministarstvu nije zabranio ili odbio potpisivanje ovog usr***g dogovora. Ovo je dno za naše majke, sestre, kčerke, prijateljice, rodite, poznanice, itd.pearlica wrote:Gdje su sada oni sto izdizu arape u nebsesa?
Uslovi za rad za strance u Kataru su nikakvi, horor i za kvalifikovane muškarce, a ne nekvalifikovane žene. 250 dolara je 400 KM, a to je jad svjetski, jer sa tim ne može u pola godine ni da platiš kartu natrag
Neovisno od novaca,uglavnomja wrote:theTruePath wrote:taj ekonomsko školski fašizam sve više uzima maha u pričama... ko joj je kriv što nije učila... evo ja sam učio pa mi je matematika toliko zajeban predmet da bježim od nje
cuj fasizam![]()
dakleM, info iz druge ruke![]()
pricao mi poznanik, ing, koji godinama radi tamo, sa skandinavskim paosem da ne postoje fiksne plate za sve ing-ove nego svako prima prosjecnu platu ing-a iz zemlja iz koje dolazi. tako da je ovaj lik imao vecu platu 5 puta nego ing iz bivse yuge ili 10 puta vecu nego ing iz bangladesa i slicno.
tako je u svim strukama.
je li fasizam ili klasican monopol ili sta li vec ... ne znam kako se zove, ali je bijedno. jer su troskovi zivota visoki i sa najvisom bangladeskom inzenjerskom platom ne mozes zivjeti ni blizu covjeka.
po njima je 250 dolara plata za spremacicu u bosni i to je to. s tim da tamo ima posla, ovdje nema ni za te pare.
u "arapske" zemlje se NE IDE radit kao spremacica il' dadilja,
Hajvan wrote: dakleM, info iz druge ruke![]()
tako je u svim strukama.
Ej,ne bi ja njima zamjerio na ovako mizernim platama da to nije jedna od najrazvijenih država svijeta i da nemaju standard 100 puta veći od našeg.Ovo je stvarno ponižavajuće ,ne znam kome bi se još isplatilo da ode dole i rinta nekome za 250 euraPopocatepetl wrote:Nisam sve citao ali u onom sto sam procitao vidim da ste napali na ove katarce (ili kako se vec zovu) sa svih strana, ali ako pogledamo malo s druge strane moze se primjetiti da su ljudi bar bili koliko toliko iskreni i konkretni i odmah rekli kolika je plata, znaci nije skriveno da je plata ispod svakog minimuma i jednostavno svako moze da bira da li mu odgovara ili ne odgovara. Oni nikog niti tjeraju niti mogu natjerati da taj posao i tu platu prihvati.
Treba spomenuti da postoje i zemlje u kojima je mjesecna plata ispod 100 eura i radni uslovi ispod svih granica humanosti i dozvoljenog tako da tim ljudima vjerovatno posao spremacice za 2-3 puta vecu platu od one koju je imala dodje kao kec na desetku.
A sto se tice bosne, iako je standard zivota i plate daleko od zadovoljavajucih, ipak cisto sumnjam da ce biti nekog posebnog odziva za ovaj posao, tacnije receno ako i bude prijavljenih vjerujem da ce se moci nabrojati na prste
Ima ona izreka koja kaze: nije beg postao beg zato sto je djelionuki_cika wrote:Ej,ne bi ja njima zamjerio na ovako mizernim platama da to nije jedna od najrazvijenih država svijeta i da nemaju standard 100 puta veći od našeg.Ovo je stvarno ponižavajuće ,ne znam kome bi se još isplatilo da ode dole i rinta nekome za 250 euraPopocatepetl wrote:Nisam sve citao ali u onom sto sam procitao vidim da ste napali na ove katarce (ili kako se vec zovu) sa svih strana, ali ako pogledamo malo s druge strane moze se primjetiti da su ljudi bar bili koliko toliko iskreni i konkretni i odmah rekli kolika je plata, znaci nije skriveno da je plata ispod svakog minimuma i jednostavno svako moze da bira da li mu odgovara ili ne odgovara. Oni nikog niti tjeraju niti mogu natjerati da taj posao i tu platu prihvati.
Treba spomenuti da postoje i zemlje u kojima je mjesecna plata ispod 100 eura i radni uslovi ispod svih granica humanosti i dozvoljenog tako da tim ljudima vjerovatno posao spremacice za 2-3 puta vecu platu od one koju je imala dodje kao kec na desetku.
A sto se tice bosne, iako je standard zivota i plate daleko od zadovoljavajucih, ipak cisto sumnjam da ce biti nekog posebnog odziva za ovaj posao, tacnije receno ako i bude prijavljenih vjerujem da ce se moci nabrojati na prste![]()
sinuhe wrote:Tamo ima tek 20% domicilnog stanovnistva. Vecina stanovnika radi za te male pare pa je Katar daleko od razvijene zemlje. BiH je razvijenija.
Kakve veze ima sto su privremeno, ako su uopste privremeno. Zna se to oduziti, i ti si privremeno otisao u Svedsku.theTruePath wrote:sinuhe wrote:Tamo ima tek 20% domicilnog stanovnistva. Vecina stanovnika radi za te male pare pa je Katar daleko od razvijene zemlje. BiH je razvijenija.
Pa oni su tu privremeno,obicna katarska porodica ne zivi bez bar 1 sluskinje,,,pricao mi jedan kuvajcanin,velika je sramota ako recimo zena mora sama da sprema,cak se dogadjalo da otac silom vrati kcerku kuci svojoj jer muz nije doveo 2 sluskinjekao ponizenje da njegova kcerka sprema i cisti po kuci umjesto da okolo naredjuje sluskinjama
Tih 80% zamijeni drugih 80%, nebitna stvar. vecina populacije radi za recimo 300-500 dolara.theTruePath wrote:nema sanse da se oduzi,,80% kataraca su muskarci(stranci privremeno na radu)..katarkinje ne smiju ni pogledati a kamol zeniti,a svoje ne smiju dovoditi,sad razmisli kolike su sanse za duzi ostanak