Zasto da ne, svak ko se osjeca kao Bosnjak ima pravo i da to bude...eman wrote:Ako su bosnjaci recimo 95% muslimani 5% ateisti,to ne znaci da tu ne moze biti i pokoji krscanin
"Bosnjak prije svega"
- animals
#51 Re: "Bosnjak prije svega"
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#52 Re: "Bosnjak prije svega"
Tako je, opcija Bošnjak je još uvijek otvorena za sve, i kršćane, i hrišćane, i jevreje, i agnostike, i ateiste, i Rome,....!eman wrote:Ako su bosnjaci recimo 95% muslimani 5% ateisti,to ne znaci da tu ne moze biti i pokoji krscanin
- cadburry
#53 Re: "Bosnjak prije svega"
Zato što je nekom genijalcu palo napamet da ljude koje su se slikali za kampanju koalicije "Jednakost" fotošopira da izgleda da na papirima koje drže u rukama piše "ja sam Bošnjak" i sl. Jedino je originalna bila slika Salmedina Mesihovića. A thetruthPath tvrdi da je naivno nasjeo misleći da su to prave slike.miki.ba wrote:A na kojem linku se mogu te slike pogledati?theTruePath wrote:uglavnom uklonio sam slike
Što si uklonio?
-
miki.ba
#54 Re: "Bosnjak prije svega"
Moguce da nije zano, on je gastarbajter.cadburry wrote:Zato što je nekom genijalcu palo napamet da ljude koje su se slikali za kampanju koalicije "Jednakost" fotošopira da izgleda da na papirima koje drže u rukama piše "ja sam Bošnjak" i sl. Jedino je originalna bila slika Salmedina Mesihovića. A thetruthPath tvrdi da je naivno nasjeo misleći da su to prave slike.miki.ba wrote:A na kojem linku se mogu te slike pogledati?theTruePath wrote:uglavnom uklonio sam slike
Što si uklonio?
- dustaban
#55 Re: "Bosnjak prije svega"
Ako je tako...cadburry wrote:Zato što je nekom genijalcu palo napamet da ljude koje su se slikali za kampanju koalicije "Jednakost" fotošopira da izgleda da na papirima koje drže u rukama piše "ja sam Bošnjak" i sl. Jedino je originalna bila slika Salmedina Mesihovića. A thetruthPath tvrdi da je naivno nasjeo misleći da su to prave slike.miki.ba wrote:A na kojem linku se mogu te slike pogledati?theTruePath wrote:uglavnom uklonio sam slike
Što si uklonio?
onda nekog ovdje treba kazniti, temu zakljucati i sa tugom konstatovati da je jedna sjajna ideja za jednu sjajnu medijsku kampanju upropastena.
Dakle Bosnjaci i njihov imidz su osudjeni na TV IGMAN, radio NABA... i samozvane kreatore bosnjacke nacije okupljene u BANU i SKB.
-
theTruePath
#56 Re: "Bosnjak prije svega"
https://www.facebook.com/bosnjaci.nlmiki.ba wrote:A na kojem linku se mogu te slike pogledati?theTruePath wrote:uglavnom uklonio sam slike
Što si uklonio?
-
theTruePath
#57 Re: "Bosnjak prije svega"
o CEMU ti bolan,sta pricasAko je tako...
onda nekog ovdje treba kazniti, temu zakljucati i sa tugom konstatovati da je jedna sjajna ideja za jednu sjajnu medijsku kampanju upropastena.
Dakle Bosnjaci i njihov imidz su osudjeni na TV IGMAN, radio NABA... i samozvane kreatore bosnjacke nacije okupljene u BANU i SKB.
- dustaban
#58 Re: "Bosnjak prije svega"
Ma duga je to prica, neki hohstapler nasao slike na fejsbuku pa ih ovdje lazno prikazao kao kampanju "Bosnjak prije svega". Kasnije, kad je razotkriven, uklonio slike i cijela tema postala njesra...theTruePath wrote:o CEMU ti bolan,sta pricasAko je tako...
-
poostar
#59 Re: "Bosnjak prije svega"
^trrtu5tuz6r wrote: pa vi balije ste poznati plagijatori istorije i svega što spomenete![]()
![]()
![]()
Kacavendin mali
-
theTruePath
#60 Re: "Bosnjak prije svega"
pusti ga ba,simpatican je 
-
theTruePath
#61 Re: "Bosnjak prije svega"
A ti se kao naso uvrijedjen ili sta? idustaban wrote:Ma duga je to prica, neki hohstapler nasao slike na fejsbuku pa ih ovdje lazno prikazao kao kampanju "Bosnjak prije svega". Kasnije, kad je razotkriven, uklonio slike i cijela tema postala njesra...theTruePath wrote:o CEMU ti bolan,sta pricasAko je tako...
-
theTruePath
#62 Re: "Bosnjak prije svega"
Ne znam jel i ovo fejk,uglavnom ,cyprusu ce biti drago

- BHCluster
#63 Re: "Bosnjak prije svega"
Jesu li ovo na fotki pripadnici muskog ili zenoskog roda?theTruePath wrote:Ne znam jel i ovo fejk,uglavnom ,cyprusu ce biti drago![]()
- BHCluster
#64 Re: "Bosnjak prije svega"
Fotke su ocigledno fake!theTruePath wrote:https://www.facebook.com/bosnjaci.nlmiki.ba wrote:A na kojem linku se mogu te slike pogledati?theTruePath wrote:uglavnom uklonio sam slike
Što si uklonio?
-
Canton
#66 Re: "Bosnjak prije svega"
Nije tačnoAntiBosnjak wrote:AntiBosnjak prije svega!!!!
Zasto?
Zato sto ne mozes biti bosnjak ako nisi musliman (bosnjak=musliman) i samim tim nikada ne mozes dobiti posao ili uspjeti u takvom drustvu.
Kako?
Budite prije svega AntiBosnjak ako ni zbog cega drugog a onda zbog ljudske i istorijske pravde, kada su potomci starih bosnjaNa I NEKADASNJA Bosna u pitanju, a koji su postojali jedino prije dolaska islama i muslimana u Bosnu u 13 vijeku i od kada vise nikada bosna i bosnjani nisu upostavljeni vec su ih 500 g. zamjenili islam i muslimani a onda se tome samo pridruzili srbo-hrvati.
Znaci, patrioti i rodoljubi, zbog ljudske i istorijske pravde BUDITE ANTIBOSNJACI PRIJE SVEGA!!!!![]()
![]()
-
gereb_stari
#67 Re: "Bosnjak prije svega"
Ma tih Bosanaca i Hercegovaca ce biti taman koliko ima i mjesanih brakova kroz 5 ili 10. Mjesani brakovi u Sarajevu ili Tuzli se izjasnjavaju kao Bosanci vecinom.
Sve u svemu Hrvati se tjese jer znaju da nakon ovog popisa ce imati crno na bijelo da su politicki mrtav narod u BiH. Pogotovo kad se utvrdi da vise od pola Hrvata zivi u podrucijama gdje su Bosnjaci vecina ili gdje je pola-pola.
Znaci Biskupska konferencija iz 2008. godine je procjenila da je ukupan broj Hrvata u BiH maksimalan na 450.000. Ako oduzmemo negativan prirodni prirastaj do 2013. i jos dodamo odseljenje onda znaci da je MAXIMUM u 2013. godini negdje na 430.000. Znaci da se broj Hrvata u BiH krece izmedju 370.000 i 430.000.
Tuzla; 35.000 Hrvata
Sarajevo; 15.000 Hrvata
Brcko; 10.000 Hrvata
RS; 30.000 Hrvata
Travnik, Novi Travnik, Busovaca, Kakanj, Kraljeva Sutjeska, Vares, Zepce ; 60.000 Hrvata
Vitez, Kiseljak ; 50.000 Hrvata
Ostali gradovi sa Bosnjackom vecinom; 20.000 Hrvata.
Ono sto ostaje je stvarna snaga Hrvata a i to se seli munjevitom brzinom u maticu.
Niko ne crta toliko etnicke karte i ne brine se o popisu kao nasi Hrvacani. A znamo i zasto; zato sto su sjebani skroz na skroz. Jos kada u roku od 20 godina im se omladina odseli sva iz tih kamenjarskih naselja poput Gruda, Gabele, Medjugrja, Livna, Duvna...
Sve u svemu Hrvati se tjese jer znaju da nakon ovog popisa ce imati crno na bijelo da su politicki mrtav narod u BiH. Pogotovo kad se utvrdi da vise od pola Hrvata zivi u podrucijama gdje su Bosnjaci vecina ili gdje je pola-pola.
Znaci Biskupska konferencija iz 2008. godine je procjenila da je ukupan broj Hrvata u BiH maksimalan na 450.000. Ako oduzmemo negativan prirodni prirastaj do 2013. i jos dodamo odseljenje onda znaci da je MAXIMUM u 2013. godini negdje na 430.000. Znaci da se broj Hrvata u BiH krece izmedju 370.000 i 430.000.
Tuzla; 35.000 Hrvata
Sarajevo; 15.000 Hrvata
Brcko; 10.000 Hrvata
RS; 30.000 Hrvata
Travnik, Novi Travnik, Busovaca, Kakanj, Kraljeva Sutjeska, Vares, Zepce ; 60.000 Hrvata
Vitez, Kiseljak ; 50.000 Hrvata
Ostali gradovi sa Bosnjackom vecinom; 20.000 Hrvata.
Ono sto ostaje je stvarna snaga Hrvata a i to se seli munjevitom brzinom u maticu.
Niko ne crta toliko etnicke karte i ne brine se o popisu kao nasi Hrvacani. A znamo i zasto; zato sto su sjebani skroz na skroz. Jos kada u roku od 20 godina im se omladina odseli sva iz tih kamenjarskih naselja poput Gruda, Gabele, Medjugrja, Livna, Duvna...
Last edited by gereb_stari on 28/04/2013 17:37, edited 2 times in total.
-
BASS
#68 Re: "Bosnjak prije svega"
Brzina kojom "bosanci" otkrivaju svoju mržnju prema islamu je fascinantna.
Naglasiti kako nisi musliman je obavezna stvar na ovom forumu i kako, eto, ne možeš biti Bošnjak, a kao, eto bio bi.
To je jadno, stvarno ko vam usadi tolike komplekse. Ne bih volio da provedem jednu sekundu vašoj koži. Isto je zanimljivo koliko svi ti imaju nezaustavljivu potrebu da naglase na svim mjestima kako su bosanci i kako nipošto nisu muslimani, što je super jer mi omogućava da izbjegavam te iskompleksirane paćenike.
Naglasiti kako nisi musliman je obavezna stvar na ovom forumu i kako, eto, ne možeš biti Bošnjak, a kao, eto bio bi.
To je jadno, stvarno ko vam usadi tolike komplekse. Ne bih volio da provedem jednu sekundu vašoj koži. Isto je zanimljivo koliko svi ti imaju nezaustavljivu potrebu da naglase na svim mjestima kako su bosanci i kako nipošto nisu muslimani, što je super jer mi omogućava da izbjegavam te iskompleksirane paćenike.
-
theTruePath
#69 Re: "Bosnjak prije svega"
Ko su Bosanci? velikom vecinom djeca iz mjesanih brakova
bit ce ih oko 5% kao i na proslom popisu Jugoslavena
bit ce ih oko 5% kao i na proslom popisu Jugoslavena
- cyprus
#71 Re: "Bosnjak prije svega"
Eh, srce mi ko TriglavtheTruePath wrote:Ne znam jel i ovo fejk,uglavnom ,cyprusu ce biti drago![]()
- It_is_a_Leclerc
#72 Re: "Bosnjak prije svega"
Nevjerovatno s koliko odioznosti pojedinci govore o miješanim brakovima.
Žalosno.
Žalosno.
-
Nebitan32
#73 Re: "Bosnjak prije svega"
PipiDugaDevetka wrote:Tako je, opcija Bošnjak je još uvijek otvorena za sve, i kršćane, i hrišćane, i jevreje, i agnostike, i ateiste, i Rome,....!eman wrote:Ako su bosnjaci recimo 95% muslimani 5% ateisti,to ne znaci da tu ne moze biti i pokoji krscanin
Kako je bilo u Hrvatskoj
http://www.dzs.hr/Hrv/censuses/census20 ... 01_12.html
Bošnjaci pravoslavci : 293
Bošnjaci katolici : 317
Bošnjaci protestanti : 16
Bošnjaci ostali hriscani : 23
Bošnjaci agnostici : 308
Bošnjaci nisu vjernici : 1603
Bošnjaci nisu se izjasnili po vjerskom pitanju : 903
Bilo bi i vise ali je propaganda ucinila svoje.
I to je dovelo do ovoga. Ljudi su Bosnjaci (po cemu je i njihovo naselje dobilo ime) ali im je propaganda isprala mozak i oni su tu pred kamerom jednostavno,,,,smuseni.
No vremenom cemo imati sve vise Bosnjaka. Razlicitih konfesija. Skupina iz vise sfrj koja ima najperspektivniju buducnost. Potpuno sam ubjeden u to.
Last edited by Nebitan32 on 28/04/2013 18:03, edited 1 time in total.
-
theTruePath
#74 Re: "Bosnjak prije svega"
opet siris gluposti,pogledaj odgovor na drugoj temi
-
Nebitan32
#75 Re: "Bosnjak prije svega"
theTruePath wrote:opet siris gluposti,pogledaj odgovor na drugoj temi
Kakve gluposti. I pisi pristojno.
Hvala