Telemach & HS vs BH Telekom vs Logosoft vs ostali

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
iceman2010

#51 Re: telemach vs HS vs bh telekom vs ostali

Post by iceman2010 »

StupskaBitanga wrote:
Misliš na ono da samo žele sve prodati?
Prodaja je samo dio ovog kompletnog paketa a ustvari kako sada stvari stoje izgleda je novi vlasnik već tu tj UPC-Liberty Global i kada malo se sve sagleda sve u tom lancu ima smisao. Naime sada je zašto je UPC-LG kupio OBN koji na prvi pogled nije imao nikakve veze sa njihovom djelatnošću a plasiranje vijesti da će OBN poslužiti za širenje platforme kanala sada je jasno.OBN će utopiti vjerovatno Sportklub ultru i te kanale i to će vjerovatno biti sve baza odavde i da će UPC kupovinom ne samo United Group usuštini kupiti i televizijsko tržište. Ne tako davno je osvanula vijest da UPC ulazi na tržište BiH preko teve.ba i izgleda da će to kako i u članku piše sve biti objelodanjeno do marta naredne godine. Telemachu u BiH jedino ostaje osvajanje tržišta RS i eventualno Tuzle ali za RS će biti lako, preuzeti blic.net i Ellta kabel od Telekom Slovenija koji ionako se ko i komplet Slovenija nalazi u problemima
Nije bas samo to, a i da jeste nije "samo". Telemach-a nema na pola Sarajeva, pola Mostara (govorim o gradu da ne bude zabune) nema ga zapadno od Travnika, sjeverno od Zenice, istocno od Vijecnice a i ovaj dio koji pokrivaju ima nepokrivenih rupa.
seoBIH

#52 Re: telemach vs HS vs bh telekom vs ostali

Post by seoBIH »

zateznistub wrote:
dječak sa šibicama wrote:Ja opet kazem, mogu o svima jer koristim Telemach, sestra je na HS kablovskoj i BHT internetu.

Kaze neko podrska Telekoma za 10 :D kako da ne... zoves ih zbog problema sa konekcijom, prvo sto nece da se jave, a kad se nakon 10 poziva konacno jave, kazu "ostavite nam vase podatke, javit cemo se mi vama" i onda te zovnu nakon 4 dana. U medjuvremenu ako ne zelis da blejis bez neta, odes licno u postu na Maltu i rijesis problem.

Toliko o Telekom podrski.
Malo si pretjerao kad se spominje podrska BHT-a. Svaki put su bili veoma ljubazni i strucni. Nikada se nije desilo da ih zovem vise puta ili da se niko nije javio. Jos kasnije neko drugi zovne i pita da li je sve ok i da li je problem otklonjen.

Sto se mene licno tice, volio bih neku kombinaciju BHT stabilnosti sa LOL ponudom tv kanala.
Ma je li !?
IZVUCITE SCART KABEL I PUŠITE U NJEGA: Tako je korisnička služba BH Telekoma ‘pomogla’ našem čitatelju!
Redakciji našeg portala javio se čitatelj s, najblaže rečeno, neobičnim iskustvom u komunikaciji s korisničkom službom BH Telekoma.

Napominjući da je dugogodišnji klijent, čitatelj, koji je zamolio da njegovo ime ne objavljujemo, piše:

U petak 5. aprila 2013. godine pozvao sam BH Telekom na broj 1444 i prijavio kvar na mojoj TV, tada mi se na tom broju javio operator koji je bio izuzetno ljubazan koji je evidentirao prijavu kvara. Nakon nekih 10 minuta pozvao me drugi operator BH Telecoma sa telefonskog broja 033754330 i počeo mi davati upute šta da radim.

Nakon sto me pitao koji je receiver, odgovorio sam i tada mi je dao uputu da izvučem napojni kabal i ponovo ukljućim sto sam i učinio.

Nakon toga sam doživio takvu neugodnost i poniženje od strane radnika BH Telekoma koji mi je rekao da izvucem scart kabal iz receivera i TV-a i da pušem u njega i da ću tako riješiti problem.”

Čitatelj napominje da je u telekomunakcijskoj struci nekih 25 godina pa je odmah “prepoznao da se radi o nekoj vrsti neumjesnog humora u stilu Mile Tarota”.

“Operatora sam pitao zna li šta mi govori i je li se on to šali sa mnom, na šta je on odgovorio da govori ozbiljno i da to može biti jedan od kvarova. Ako se ovaj operator imalo razumije u ovu tehniku zna da to nema nikakve veze sa scart kablom već sa mrežnom opremom ili lošom konenciojom na internet”, piše čitatelj portala Doznajemo.com.

Na kraju ističe da već nekoliko mjeseci prijavljuje kvarove koje BH Telecom nije u stanju da otkloni, a na kraju doživljava ponižavanje.

“Ranije sam pisao BH Telecomu da je ovakav odnos pojedinih njihovih radnika dobrodošao samo kablovskim operaterima koji šire kablovsku mrežu”, zaključuje naš čitatelj, napominjući da je prijavio nadležnim u BH Telekomu ovu neugodnost, ali niko nije reagovao te da će se obratiti nedležnim institucijama.

PS: Korsitim telecom i telemahc.
AdrianMole

#53 Re: telemach vs HS vs bh telekom vs ostali

Post by AdrianMole »

http://teve.ba/article/14524/slovenci-t ... na-prodaju

Vidjet ćemo.Možda UPC na kraju poklopi Telemach,odnosno sada već United Group,ali sve je stvar u novcu.To je prilična investicija u tri države odjednom,čak i za njih.
StupskaBitanga

#54 Re: telemach vs HS vs bh telekom vs ostali

Post by StupskaBitanga »

Nije bas samo to, a i da jeste nije "samo". Telemach-a nema na pola Sarajeva, pola Mostara (govorim o gradu da ne bude zabune) nema ga zapadno od Travnika, sjeverno od Zenice, istocno od Vijecnice a i ovaj dio koji pokrivaju ima nepokrivenih rupa.
Vjerovatno će do kraja godine te rupe popuniti a ima jedna činjenica koju si zaboravio Total TV je jak u RS i plus ako uzmu od Telekom Slovenija blic.net i Elta kabel dobri su
The Realist

#55 Re: telemach vs HS vs bh telekom vs ostali

Post by The Realist »

StupskaBitanga wrote: Trenutno međusobno obaranje cijena a dugoročno kad nas poklope u maksimalnom smislu totalna ovisnost o njima i diktiranje uslova kako oni kažu. Možda nam TV ponuda bude bolja a ako ništa čitajući po srbijanskoj štampi izgleda da su se SBB-Pink sukobili i da na našem Telemachu neće biti ovih škart Pink kanala što je trenutno za nas gledaoce odlična vijest
Bit će ih na HS-u, kako stvari stoje.

Ovaj PINK koji imamo ne gledam, ali gledam ove ostale i ima tu na "ime" finih kanala, pogotovo filmskih, serijskih, dječiji, samo ne znam da li to išta valja.

Što se tiče cijena, opet će tu biti barem dva jaka operatera, pa valjda nećemo totalno o njima ovisiti.
Tech-l4

#56 Re: telemach vs HS vs bh telekom vs ostali

Post by Tech-l4 »

Što smo pjevali pjevali...naletih na jednu dobru informaciju,Telemach besplatni pozivi,po naredbi ugovorom se vežeš minimalno do Marta 2014 :) Zašto! zna AdrianMole.... Eh pa evo i ova informacija da će Telemach prodavati korisnike, znači automatski te prodaje kao korinika 2-3-4 ulsuge, sebi su uvečali profit za 3X.

Znači sad kad te preuzmu....najs sve u evrima ima da placamo

€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€

Pare, pare, pare
Pare ljude kvare
Samo tebe pokvarile nisu

Pare, pare, pare
Pare ljude kvare
Bit ces dobro dok sam ja ti blizu

€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
iceman2010

#57 Re: telemach vs HS vs bh telekom vs ostali

Post by iceman2010 »

StupskaBitanga wrote:
Vjerovatno će do kraja godine te rupe popuniti a ima jedna činjenica koju si zaboravio Total TV je jak u RS i plus ako uzmu od Telekom Slovenija blic.net i Elta kabel dobri su
Ne mogu te rupe tako lako popuniti. Za to pored resursa, treba ljudi i vremena. Jedino da kupe HS. Govorim o Sarajevu konkretno, a slicna je situacija i u Mostaru. Ne znam kakva je situacija sa eltom i blicnet-om, ali znam da je elta izdavala prilicno ostra saopstenja u vezi sport kluba. Dakle, o tome jos nije bilo govora, jer da jeste ne bi elta isla kontra buduceg vlasnika. Sve to oko kupovine elte npr. su cini se samo nagadjanja.
The Realist

#58 Re: telemach vs HS vs bh telekom vs ostali

Post by The Realist »

Pa u suštini oni su rupe i popunjavali kupovinom drugih operatera.
iceman2010

#59 Re: telemach vs HS vs bh telekom vs ostali

Post by iceman2010 »

The Realist wrote:
StupskaBitanga wrote: Trenutno međusobno obaranje cijena a dugoročno kad nas poklope u maksimalnom smislu totalna ovisnost o njima i diktiranje uslova kako oni kažu. Možda nam TV ponuda bude bolja a ako ništa čitajući po srbijanskoj štampi izgleda da su se SBB-Pink sukobili i da na našem Telemachu neće biti ovih škart Pink kanala što je trenutno za nas gledaoce odlična vijest
Bit će ih na HS-u, kako stvari stoje.

Ovaj PINK koji imamo ne gledam, ali gledam ove ostale i ima tu na "ime" finih kanala, pogotovo filmskih, serijskih, dječiji, samo ne znam da li to išta valja.

Što se tiče cijena, opet će tu biti barem dva jaka operatera, pa valjda nećemo totalno o njima ovisiti.
Sto se tice obaranja cijene tesko da ce biti vecih pomaka. Jednostavno operateri nemaju puno prostora da dalje idu dole sa cijenama. Pretplata za kablovsku je prije dolaska Telemach-a bila 11,5 KM, a sada je 15 dok je kod HS-a skocila na 14 KM. BHT ce vjerovatno uskoro smanjiti cijene, a ostali tesko da imaju prostora za neku znacajnu korekciju. Eventualno neke promjene za telefoniju. Ponuda i kvalitet ce vjerovatno rasti, ali cijene tesko da mogu dole. Vjerovatnije je da naplate jos koju markicu za neku novu, dodatnu uslugu, sto je na kraju i cilj svakog biznisa.
The Realist

#60 Re: telemach vs HS vs bh telekom vs ostali

Post by The Realist »

iceman2010 wrote: Sto se tice obaranja cijene tesko da ce biti vecih pomaka. Jednostavno operateri nemaju puno prostora da dalje idu dole sa cijenama. Pretplata za kablovsku je prije dolaska Telemach-a bila 11,5 KM, a sada je 15 dok je kod HS-a skocila na 14 KM. BHT ce vjerovatno uskoro smanjiti cijene, a ostali tesko da imaju prostora za neku znacajnu korekciju. Eventualno neke promjene za telefoniju. Ponuda i kvalitet ce vjerovatno rasti, ali cijene tesko da mogu dole. Vjerovatnije je da naplate jos koju markicu za neku novu, dodatnu uslugu, sto je na kraju i cilj svakog biznisa.
Više sam mislio da nas neće moći maksimalno guliti, tj. previše povećavati cijene.
iceman2010

#61 Re: telemach vs HS vs bh telekom vs ostali

Post by iceman2010 »

The Realist wrote:Pa u suštini oni su rupe i popunjavali kupovinom drugih operatera.
Da. Kada sam rekao rupe mislio sam na nepokrivena podrucja jer nije isplativo ici do nekih korisnika. Sto se tice HS, njihovo podrucje je ogromno i tesko da se moze pokriti za 5-6 godina gradnjom kablovskog sistema, pogotovo ako se uzme u obzir ganjanje dozvola i sl. Jedina opcija da se to na jednostavan nacin pokrije je kupovina, a to mi nesto nije vjerovatno, mada ko zna. Samo ne znam sta ce reci konkurencijsko vijece ako ikada do toga dodje :D
iceman2010

#62 Re: telemach vs HS vs bh telekom vs ostali

Post by iceman2010 »

The Realist wrote:
iceman2010 wrote: Sto se tice obaranja cijene tesko da ce biti vecih pomaka. Jednostavno operateri nemaju puno prostora da dalje idu dole sa cijenama. Pretplata za kablovsku je prije dolaska Telemach-a bila 11,5 KM, a sada je 15 dok je kod HS-a skocila na 14 KM. BHT ce vjerovatno uskoro smanjiti cijene, a ostali tesko da imaju prostora za neku znacajnu korekciju. Eventualno neke promjene za telefoniju. Ponuda i kvalitet ce vjerovatno rasti, ali cijene tesko da mogu dole. Vjerovatnije je da naplate jos koju markicu za neku novu, dodatnu uslugu, sto je na kraju i cilj svakog biznisa.
Više sam mislio da nas neće moći maksimalno guliti, tj. previše povećavati cijene.
To da. Monopol je najgora moguca varijanta za sve korisnike.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#63 Re: telemach vs HS vs bh telekom vs ostali

Post by Entropio »

.
kakavdanakneiskustvu

#64 Re: telemach vs HS vs bh telekom vs ostali

Post by kakavdanakneiskustvu »

zatamnjuju li na mojoj tv HRT 2 za vrijeme sporta?
Tech-l4

#65 Re: telemach vs HS vs bh telekom vs ostali

Post by Tech-l4 »

kakavdanakneiskustvu wrote:zatamnjuju li na mojoj tv HRT 2 za vrijeme sporta?
Da

Moraju ko ne zatamni odmah stiže ček sa kaznom! :evil:
Tiger 033

#66 Re: telemach vs HS vs bh telekom vs ostali

Post by Tiger 033 »

http://www.index.hr/vijesti/clanak/pod- ... 74676.aspx
"Pod izlikom zagušenih linija njemački Telekom pred ukidanjem Flat rate tarife za internet"

Ako za ovo "dozna" BHtelekom na Hebali smo :D jer se oni ugledaju na "EU" ali samo ono sto njima odgovara :D USKORO opet 5G,8G paketi :bih: "IDEMO PRVI DAJEMO VIŠE" :skoljka: :lol:
Tiger 033

#67 Re: telemach vs HS vs bh telekom vs ostali

Post by Tiger 033 »

Tiger 033 wrote:Ako za ovo "dozna" BHtelekom na Hebali smo
Vidjeli i odmaH objavili :-) :lol: :-)
http://www.bhtelecom.ba/portal.html

Image
StupskaBitanga

#68 Re: telemach vs HS vs bh telekom vs ostali

Post by StupskaBitanga »

Pink kanali koji kao stižu su jedna velika šarena laža u saradnji sa Telekomom Srbija
Telekom Srbija u OPen TV nema zvučnih kanala poput Fox, Universal i sl pa onda ovim Pink šškart kanalima koji je samo u suštini recikliranje programa do beskonačnosti sa njihovih sadašnjih i bivših kanala
Spominješ Pink2 pa to ti je nekadašnja Avala koji je Mitrović ugasio kada su dugovi te kompanije bili ogromni a pored ugašene Avale ne zaboravi da je Pink ugasio i Pink u Sloveniji i Makedoniji a u Crnoj Gori im se ne piše dobro pa pročitaj samo ovo
Crnogorskoj televiziji Pink M naloženo da do 15. maja plati 24.492 eura na ime godišnje naknade za emitovanje
Znači pink ćao i ne treba nam, hvala Telemach-United group što ga neće imati u svojoj ponudi
iceman2010

#69 Re: telemach vs HS vs bh telekom vs ostali

Post by iceman2010 »

StupskaBitanga wrote:Pink kanali koji kao stižu su jedna velika šarena laža u saradnji sa Telekomom Srbija
Telekom Srbija u OPen TV nema zvučnih kanala poput Fox, Universal i sl pa onda ovim Pink šškart kanalima koji je samo u suštini recikliranje programa do beskonačnosti sa njihovih sadašnjih i bivših kanala
Spominješ Pink2 pa to ti je nekadašnja Avala koji je Mitrović ugasio kada su dugovi te kompanije bili ogromni a pored ugašene Avale ne zaboravi da je Pink ugasio i Pink u Sloveniji i Makedoniji a u Crnoj Gori im se ne piše dobro pa pročitaj samo ovo
Crnogorskoj televiziji Pink M naloženo da do 15. maja plati 24.492 eura na ime godišnje naknade za emitovanje
Znači pink ćao i ne treba nam, hvala Telemach-United group što ga neće imati u svojoj ponudi
Ja pojma nemam kakvi su to programi, dobri ili losi, ali cini mi se da poentu tvog komentara treba traziti u posljednjoj recenici onoga sto si napisao. Ni jedan program ne moze biti visak kakav god da je i tvoj komentar kako je ne uvodjenje nekog programa pozitivna stvar nema smisla.

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
seoBIH

#70 Re: telemach vs HS vs bh telekom vs ostali

Post by seoBIH »

icmene, ja se nadam da ovo nije ta bombasticna novost kojom ce nas telekom obradovati. Ako jeste onda je dno dna..
iceman2010

#71 Re: telemach vs HS vs bh telekom vs ostali

Post by iceman2010 »

Ma jok. Ja znam sta je i i ja sam ocekivao da ce prije, ali razvukli su malo. Navodno se vraca prijedlog na doradu par puta. Kada bude zvanicno reci cu da je to to. Ima vise planiranih izmjena, ali ona glavna ce brzo nadam se. Evo jedna onako usputna informacija, jer glavnu ne smijem reci,: ide nova verzija softvera za mojatv. Ne znam tacno sta sve nosi i kada ce biti spremno, ali ce navodno biti moguce skidati pratece aplikacije po zelji npr. ono vrijeme i sl.

seoBIH

#72 Re: telemach vs HS vs bh telekom vs ostali

Post by seoBIH »

Samo neka se radi :thumbup: Nadam se da ce izbalansirati triple pay usluge :)
StupskaBitanga

#73 Re: telemach vs HS vs bh telekom vs ostali

Post by StupskaBitanga »

Ni jedan program ne moze biti visak kakav god da je i tvoj komentar kako je ne uvodjenje nekog programa pozitivna stvar nema smisla.
pa i ima znaš kako ako će uvođenje Pink History tražiti da meni ukinu Viasat History ili onaj History ima itekako ili recimo Fox jer kako sam ja čuo Pink traži da se 3 programa ubace u analogiju a da bi se to uradilo nešto mora van
Kontaš?
The Realist

#74 Re: telemach vs HS vs bh telekom vs ostali

Post by The Realist »

StupskaBitanga wrote:pa i ima znaš kako ako će uvođenje Pink History tražiti da meni ukinu Viasat History ili onaj History ima itekako ili recimo Fox jer kako sam ja čuo Pink traži da se 3 programa ubace u analogiju a da bi se to uradilo nešto mora van. Kontaš?
Neće sigurno Fox izbaciti radi PINK-a, valjda niko nije tolika budala. Na HS-u ima dosta lufta što se tiče izbacivanja kanala (o analogiji govorim, naravno), tako da vjerujem da bi ovo trebalo popraviti programsku šemu, pogotovo ako filmski kanali ulete.

Nikako ne bi trebalo biti lošije.
iceman2010

#75 Re: telemach vs HS vs bh telekom vs ostali

Post by iceman2010 »

Ja nisam govorio o analognoj. To ce svakako jednog dana da bude proslost:-)

Post Reply