NOVE KONGRESNE MANIPULACIJE U REZIJI ZLATKA LAGUMDZIJE

pitt

Post by pitt »

Ma Zlatko se trebao povuci da dopusti novim generacijama da dodju do izrazaja, to mu jedino zamjeram. A ovo sto ove nacionalisticke amebe pjene treba samo ignorisati. :roll:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Edin H. wrote:
Ma sve je to tacno i OK.
Mejutim u realnosti (a to Bosna nije) stvari stoje drugacije.
Preuzmes stranku, poboljsas rejting, pobjedis na izborima ostajes.
Ne ispunis ciljeve, bira se drugi.
Ima jos dosta kvalitetnih kandidata u SDP.
Ali izgleda da im je jos Tito u glavi.
Predsjednik za zivota, pa makar u svome ataru!
pa nije ovo fudbalska reprezentacija pa da se nakon par lose odigranih utakmica smjeni trener/selektor.... lele, brkash jabuke i krushke....
Vodenjak

Post by Vodenjak »

kitumijashi wrote:
margareta wrote:
komi wrote:začudio bi se ti koliko članova SDP-a posti za ramazana... dovoljno da se odbace teorije o ateistima
Komi kako ti znas koliko clanova klanja za ramazan? Recimo da je tako i?
SDP nije etnicka - nacionalisticka stranka. Ni Tito nije zabranjivao religiju a ipak jeste bio neko! E sada je 'prebrojavanje' onih koji idu i u koje bogomolje idu a DEMOKRACIJA! Cudno? Titov "totalitarizam" nije dozvoljavao samo religijski extremizam. Sa danasnjom demokracijom izgleda da je osnovna referensa za svaku drustveno piliticku afirmaciju
koliko si velik vjernik?!
molimmmmmm ? TITO NIJE ZABRANJIVAO RELIGIJU ? margareta, de malo u te stvari .. dodji sebi .. haluciniras oko
Vala bas Maggi lupas!
Dobro ti coJek veli...
Sve one porusene dzamije (i crkve) nisu u stvari ni postojale..
To smo mi samo u nasoj mashti gradili i imali pa nam zlikovci srusise istu!

:zzzz:

:D
Sox

Post by Sox »

Eeeee drustvo moje sarenoliko!!! Ova nasa politicka scena sve mi vise lici na nasu be-ha turbo pop folk'n'roll rap scenu! Znate ono kako ide, imamo dvije strane, jedna je Grand produkcija... Sve je prosrpski organizirano sa primjetnom dozom naseg onog brdskog ojhaaa opancarstva... medjutim, nazalost, imamo mi tu i citav bataljon samozvanih "bosnjaka" koji suradjujuci sa srbima samo traze svoj interes.... tj. koju jadnu prebijenu hiljadarku zaradjenu na za-ne-povjerovat ogavnim cd-ovima bljutavih i jeftinih pjesama (iliti vec ispricanih prica)...... nadje se i pokoji hrvatic, i tako.... i vec se sa 328456084 km udaljenosti vidi da u njima nema napretka za lijeka..... zadrti i gotovo...boze moj...

Eh a vamo na drugoj strani ima ona muzicka produkcija javnog servisa beha...sta ja znam nesto tako....zapetljano do mila boga... al nije bitno.. BITNO JE da su kvalitetne pjesme, da tu cd-ove iydaje kvalitetna raja, koja ne zavija kad pjeva......i da se tu vec sa udaljenosti od 357947302 km vidi dosta vedrine, modernizma i lijepe pjesme...... a tu u toj produkciji bog i batina im je Dino Merlin.... kad on otpjeva svi ga slusaju....

E sad......za one koji me mozda slucajno...ono, desi se... :) nisu skontali.... Htjeo sam reci da su nasi naciosraljisti oni u grandu a da je ZLAJA kulturna raja (joooooj al se rimujeeee 8-) ) i da jako lijepo "pjeva"....i meni ga je vala milina slusat.. covjek je pravi talenat za "pjevanje"...pa zasto mu mi ne bi pomogli da preotme dirigentsku palicu od seljobera zeljnih jeftinih moldavki koji nam diktiraju da blejimo ko ovce i da pod palicom talenta yapjevamo vec dugo prizeljkivanu "OVO JE ZEMLJA MOJIH SNOVAAAAAaaaaaaaaaaa...."

Ne znam...znam da zvuci bezveze al jebo mater spuco me flash pa sam ga moro s nekim podijeliti... hehheh :lol:
JBT

Post by JBT »

Mici, pa ne znaci ako ode sa mjesta vrhovnoga da mora i stranku napustiti. Uticaj bi zadrzao kao i svaki drugi njemu ravan. Malo pomalo prelazi se u mocvaru. Ustajalu. Potrebna su gibanja.
Edin H.

Post by Edin H. »

mIRCerka wrote:
Edin H. wrote:
Ma sve je to tacno i OK.
Mejutim u realnosti (a to Bosna nije) stvari stoje drugacije.
Preuzmes stranku, poboljsas rejting, pobjedis na izborima ostajes.
Ne ispunis ciljeve, bira se drugi.
Ima jos dosta kvalitetnih kandidata u SDP.
Ali izgleda da im je jos Tito u glavi.
Predsjednik za zivota, pa makar u svome ataru!
pa nije ovo fudbalska reprezentacija pa da se nakon par lose odigranih utakmica smjeni trener/selektor.... lele, brkash jabuke i krushke....
Lele, a bas jeste!

Nadji mi jednu normalnu demokratsku zemlju, gdje ti se smanji broj clanova, katastrofalno se smanji broj glasaca na izborima, u krajnjoj liniji izgubis izbore i ostanes na celu te stranke!
Da tacno je, isto je kao i u fudbalu! Ili u bussines-u!
Ocekuju se rezultati.
Samo je jos surovije. I svaki detalj iz tvoga zivota je pod prismotrom medija, stranackih kolega i opozicionih konkurenata.

Sjecas li se ti Al Gora, Kerija, Johna Mejdzera, Hejga itd.?

Ili u suprotnom imas stranku koja je stalno u opoziciji, gubi utjecaj i nikome vise nije bitna!

A ako hoces da se bavis humanitarnim radom, pa vodis Merhamet, tu mozda mozes imati poziciju za zivota! :lol:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

JBT wrote:Mici, pa ne znaci ako ode sa mjesta vrhovnoga da mora i stranku napustiti. Uticaj bi zadrzao kao i svaki drugi njemu ravan. Malo pomalo prelazi se u mocvaru. Ustajalu. Potrebna su gibanja.
Brate, ne talasaj :D eto ga Tsunami :D

uh narode laka vam noc, valja rano ustati i raditi....
JBT

Post by JBT »

Moze li Lagumdzija vratiti 150 hiljada glasova?

Treci Kongres Socijaldemokratske partije BiH, odrzan u subotu u Sarajevu, protekao je u znaku potvrde liderstva Zlatka Lagumdzije, koji je iza sebe ostavio predsjednicke protivkandidate Ljubisu Markovica i Nermina Pecanca, te sporadicnih pokusaja da se udje u objektivnu analizu razloga zbog kojih se desio pad popularnosti SDPBiH.

Unatoc visesatnoj raspravi o radu partije izmedju dva Kongresa, statutu i novom programu rada, sva je paznja delegata, opsti je utisak, bila usmjerena ka izboru novog lidera.

Kljucni prigovori

Iako je vecina delegata na Kongres dosla sa uvjerenjem da je Lagumdzijina pobjeda izvjesna, konacno proglasenje izbornih rezultata pokazalo je da medju esdepeovcima ima dosta onih koji su nezadovoljni radom prvog covjeka. Lagumdzija je, naime, dobio 59,6 odsto glasova.

Kljucni prigovori Lagumdzinijih protivkandidata i tek rijetkih delagata na rad partijskog predsjednika odnosili su se na losu kadrovsku politiku, s naglaskom na to da lider SDP premalo konsultuje “bazu” za partijske poteze. A, “baza” smatra da se Lagumdzija suvise bavi globalnim svjetskim politikama, a premalo potrebama “malog covjeka”.

No, najvecu je reakciju izazvao pokusaj vodstva SDP da lose rezultate na opcinskim izborima 2004. prezentira kao izbornu pobjedu, pravdajuci se “teskim periodom” kroz koji je partija prosla nakon odlaska dijela vrha u SDU, te medijskim napadima na prvog covjeka, a kasnije i izborne kandidate za opcinske funkcije.

Lagumdzijini kriticari bili su agilniji u kuloarskim razgovorima nego za kongresnom govornicom. Profesor Esad Zgodic bio je izuzetak. Ostali tihi oponenti - nacelnik Gradacca Ferhat Mustafic, lider povratnika Nusret Banjanovic Bracika i Nijaz Skenderagic zalili su se na status gosta koji im, navodno, nije dozvoljavao da istupaju sa govornice. Prava je istina, medjutim, da Lagumdzijina partijska opozicija zapravo i ne postoji.

Potvrdjuju to i desavanja koja su prethodila odabiru kandidata za predsjednicko suceljavanje. Iako je u pocetku bilo dvanaest kandidata za novog predsjednika SDPBiH, vecina je vec u startu odsustala, pa su se na izbornoj listi nasla trojica, zanimljivo - Sarajlija. Medju onima koji su odustali od kandidature je i Mirza Kusljugic, prema mnogima jedini ozbiljniji protivkandidat Zlatku Lagumdziji. Prema tumacenju mnogih, Markovic i Pecanac vec u startu nisu imali sansu, ponajvise zbog toga sto njihova popularnost ne prelazi granice Sarajevskog kantona. No, jedan od razloga naveli su i sami protivkandidati - za kampanju u kantonalnim organizacijama SDP imali su samo pet dana.

Zanimljivo je da je Markovic ustvrdio da su se sustezali od prevelike promocije, “jer bi svaki njihov istup mogao biti shvacen kao rad protiv partijskog vrha”. Markovic je pojasnio da su potvrdu o kandidaturi dobili pet dana prije Kongresa.

Izgubljeni glasovi

Ipak, Markovic je, za razliku od Pecanca, iskoristio Kongres da pridobije sto vise glasova. On je pokusao aktuelizirati staru nikada realiziranu ideju o uvodjenju statutarne obaveze podnosenja ostavke nakon izbornih poraza, no, Kongres je prijedlog odbio, a vecina delegata u ovom je vidjela tek dio Markoviceve predizborne kampanje.

Nakon svega ostao je utisak da najuticajnija socijaldemokratska partija u BiH nije na svom centralnom okupljanju ponudila nista novo svojim simpatizerima i glasacima osim neuvjerljivog obacanja da ce nakon Kongresa sve biti ljepse i bolje, odnosno da nacionalistickim strankama predstoji potop na opstim izborima 2006. godine.

Niko, medjutim, nije objasnio kljucnu cinjenicu na koju su tek u finisu partijskog skupa upozorili Pecanac i Markovic - da li je 150 hiljada glasova koji su nestali sa lista SDP od 2000. godine lako nadoknadiv gubitak.

A. OMERAGIC, Az. KALAMUJIC

Copyright © 2005 OSLOBODJENJE Sarajevo
papak_eliminator

Post by papak_eliminator »

Lagum je dobio 59%glasova, znaci jedva vise od pola..to dovoljno govori da clanovi kongresa nisu ovce....
Arrival

Post by Arrival »

Image
Image
Image

jah Image
nebi

Post by nebi »

To kurbani,jeko?Proso bajram,bolan,mora da su zavjetni...ako Lagumdzija umre :D
margareta

Post by margareta »

Arrival wrote:Image
Image
Image

jah Image
Ovako sto bas ne moze proci neopazeno od strane nadleznih sa-x. foruma. Dozvoliti cirkus na politici u okvirima normale je ok. ali cijela stada redovno izvoditi na ispasu podforuma 'politika' moze neko sa najvisim ingerencijama ovoga podforuma.
Stvarno nase gore list se prepozna i istice i na drugom kraju svijeta.
'Engram' je samo pomagalo namijenjen Bh. naivi. Nepostojeca osoba ali
uvijek je tu za komunikacijski diskurs - cirkus - virtualni 'stimulans'.
Toliko kreatorima "njegovoga" lika. Nije jedini ima ih jos sasvim dovoljno ali veoma lose koncipirani :)
vozdrica
Arrival

Post by Arrival »

we merhaba :oops:
pitt

Post by pitt »

we merhaba
Ne prizivaj sejtana :D:D:D
Arrival

Post by Arrival »

;)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

margareta wrote: Ovako sto bas ne moze proci neopazeno od strane nadleznih sa-x. foruma. Dozvoliti cirkus na politici u okvirima normale je ok. ali cijela stada redovno izvoditi na ispasu podforuma 'politika' moze neko sa najvisim ingerencijama ovoga podforuma.
Toliko kreatorima "njegovoga" lika. Nije jedini ima ih jos sasvim dovoljno ali veoma lose koncipirani :)
vozdrica
Maggie bona :-) pusti chobana nek chuva oFce :D:D:D:D
Arrival

Post by Arrival »

& poslije tita tito :lol:
:D :D :D :D :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Arrival wrote:& poslije tita tito :lol:
:D :D :D :D :D
kad to tipkash, stani u stav MIRNO :oops:

Image
Arrival

Post by Arrival »

to mores jos samo kod chinesa dozivjeti...

ImageImage

:lol:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Image

ne lazi jeko, evo ti slike, hrvatskom kruzi, kad si imao 7 godina :D:D:D

hajd laku noc i uzivajte idem ja off :D:D:D

SFSN :oops:
kojsino

Post by kojsino »

Jesu ovi nacionalisti zapjenili zbog SDP-A i Zlatka,
sve im AVAZoVA pjena curi iz nosa, a jos kada se pojavi Walterova , kuda ce od tolike srece.....
margareta

Post by margareta »

mIRCerka wrote:
margareta wrote: Ovako sto bas ne moze proci neopazeno od strane nadleznih sa-x. foruma. Dozvoliti cirkus na politici u okvirima normale je ok. ali cijela stada redovno izvoditi na ispasu podforuma 'politika' moze neko sa najvisim ingerencijama ovoga podforuma.
vozdrica
Maggie bona :-) pusti chobana nek chuva oFce :D:D:D:D
Sunce moje vjeruj mi mIRCi da mu ni ovce ne bih povjerila.Mozda anakonde u procesu presvlacenja koze i sl.
margareta

#73 Re: NOVE KONGRESNE MANIPULACIJE U REZIJI ZLATKA LAGUMDZIJE

Post by margareta »

[quote]quote="bajricf"][quote="digger"][quote="bajricf"]

Veliko razocˇarenje delegata SDP-a u Holidej Inu[/quote]

Ko i svaki fatmircic dajes samo onu sliku koja odgovara tvojim licnim bojama.

Ako vec hoces da koristis stampu, ne koristi smetljiste.
[/quote]

O DA, 'ISTINA'! CUDNO KAKO SVAKO PITA ZA TO, ALI KAD JE NADJU ONI NE VJERUJU U TO, TO NIJE ISTINA STO ZELE CUTI.

DANAS JE SVIJET SUPERMARKET IDEJA I IDEOLOGIJA, I SVAKO PRODAJE
PRODUKT (PROIZVOD). NIJE UVIJEK DA NAJBOLJI PRIZVOD PRODA SE NAJVISE. DESAVA SE VEOMA CESTO DA INFERIORAN NADMASI SUPERIORAN. DOBAR TRGOVAC SA SLABIM PROIZVODOM NADMASI SLABOG TRGOVCA SA DOBRIM PROIZVODOM.

MANIPULISANO BICE (INSAN) NAJSIRI SLOJEVA, NIJE U STANJU ODLUCITI STA JE NAJVAZNIJE, TO JE VEC OBAVLJENO ZA NJEGA. ON JE U BITI POSMATRAC VIZUALNE REFLEKCIJE ZVUKA I STAMPE PROJEKTIRANO NJEMU. ON POKADKAD REAGIRA USKIM SVATANJEM, DOZVOLJAVAJUCI DA MU MEDIJA ISPUNI PRAZNINU ...
Faruk[/quote]

ovo je vec zeshcha pushiona.

SDP i DRUGE gradjanski orijentirane stranke mnogo manje dopingovati shitom i mnogo vishe istinom i pravdom.

Da zlo bude vece religijski *strucnjak* savjetodavac sa podforuma *religija* ne propushta priliku da se oglasi na politici.
"bajricf" = "Faruk"= "zemlja se okrece oko Sunca" i "macke jedu miseve" - kako li to cudovishte izgleda u stvarnosti? Lucifer?
Kotromanic

Post by Kotromanic »

Moželi mi neko, reći koje su to građanske stranke u RS-u?A koje su to građanske stranke u tzv Herceg-Bosni? Da se više prestanemo lagati.
Gdje je ta opozicija, koja će biti građanska? Ko će biti srpska član predsjedništva iz RS-a, a da je građanske orjentacije? A ko hrvatski?

Samo me to interesuje, pa da se konačno prestanemo lagati, jer sve ove teme su na isti fol i uvije ista priča.

Opozicija je isto nacionalna kao i sadašnje nacionalne stranke na vlasti.

Rješenje nije u izborima, jer će biti po onoj narodnoj: poslije Kurta eto Murta.

Rješenje je u promjeni ustava, a to znači ukidanje rezervata, i uvođenje parlamentarne demokratije sa dvodomnim parlamentom i jednim predsjednikom.

Najbolji primjer, nacionalističke opozicije je Milorad Dodik!
Zašto se ne ujedini sa SDP-om?
nineac

Post by nineac »

Meni je najsmješniji onaj komentar u avazu, ja mislim od ponedjeljka, kada ide uvod, ja mislim ovako: "zadnji kongres SDP prokomentarisali su predsjednici i članovi nekih od najrelevantnijih stranaka u BiH" a to su: Mirnes Ajanović!!! Ta stranka, ja mislim BOSS, ima manje glasača nego cjeli saziv SDP-ovog kongresa, pa ond aIvo Komšić, budale bože ti sačuvaj, te čistačica Seada palavrić koja jew izjavila da nije bilo rata nebi ušla u politiku. Jebiga, mora se priznati da je tu bila upravu! Od koga će avaz još tražiti mišljenje? Možda od Borislava Paravca, ili Dragana Čavića? Stvarno se pitam, kada bi izvršili reviziju stepena obrazovanja novinara avaza, bil našli i jednu fakultetsku diplomu?
Post Reply